Įkraunama...
Įkraunama...

Venecija

QUOTE(zilee @ 2012 09 19, 20:31)
Na keliautojai, prasau ir as jusu pagalbos...
kita sestadieny jau busime venecijoje , o as dar iki galo neperprantu venecijos transporto sistemos  doh.gif  kazkur forume radau, kad didziuoju kanalu plaukti su vandens autobusu kainuoja ~ 6 eur, bet vartydama venecijos tranporto tinklapy randu visai kitas kainas http://www.actv.it/e.../movinginvenice
kas per bilietas : 1,30 € - SINGLE TICKET WATERBORNE SERVICES
arba 2,00 € - TICKET FOR LAND+WATER

buciau dekinga jei kas nors mane atpainiotu.
gal zinote nuo keliu metu vaikams reikia pirkti transporto bilietus ?
kiek suprantu tai dugumas ju galioja ~ 60 min po atzymejimo ir galioja tik i viena puse.

kur tuos bilietukus galima pirkti ?  kazkokiose stotelese?
ar ivaziavus i venecija yra kur pasiimti venecijos zemelapiu ?

ar masinos parkavimas Miestre ir atvykimas nuo jo iki venecijos sudetingas ? ar geriau parkuoti masina pacioje venecijoje? musu didesne kompanija, tad skirtuas gautusi vos keliais eurais

va kiek daug klausimu smile.gif busiu dekinga uz jusu patarimus 4u.gif

del tu bilietu negaliu jums nieko atsakyti, bet mes buvome rugpjucio men, tai pirkome taip vadinamus dienos bilietus, suaugusiam kainavo 18 euru, galima kur nori ilipti/ islipti i/is vaporetu (tai tie laivelai, vietinis ju transportas), plaukia i visas salas, murano, burano, lido ir kitas. visa sistema bunant vietoje nesunku perprasti. vaikas jeigu neklystu iki 6 metu nemokamai, bet cia jeigu gerai pamenu.

venecijos zemelapi galina gauti tik uz 2/3 eurus, niekur nemokamai nematem, tam paciam info centre yra mokami tik.

del parkavimo mestre, tai cia velgi dvejopas jausmas, mes parkavome mestre, vos radome vieta, bet cia gal del to, kad buvo savaitgalis, tiesa radome nemokama parkinga. jis yra jau prie pat tilko i venecija. tada vaziavome viesoju transportu, bilietus pirkome is vairuotojo po 2,5 euro doh.gif , ir ju aisku nieks netikrino. buvome dviese, tai 5 eurai tiek to, bet jeigu musu butu daugiau, ta ka as zinau, gal jau geriau is karto vaziuoti i venecija ir ten palitki saugiai auto, tuolabiau sakote, kad jusu kompanija didesne. nes ir griztant atgal i venecijos reik laukt autobuso, po to i ji susigrusti, nes zmoniu buvo nezmoooniska mase, ir dar reik ziuret, kad nepravaziuotum savo stoteles, zodziu jums spresti

ir dar, jei stoteleje bunant matote jums reikiama autobusa, tai ji sustabdykyte ranka, nes nestos kitaip, o islipant reik paspaust toki mygtuka autobuse, kad sustotu stoteleje, nes jei nera islipanciu, tai nestoja kiekvienoje stoteleje

gal kazka naudingo parasiau 4u.gif
Papildyta:
aj, dar pamirsau pamineti, kad tie dienos bilietai galioja ir mestre. tad jeigu kartais parkingas butu mestre, tai drasiai galite vaziuoti autobusu/ traukiniu iki pacio mestre is venecijos su tuo bilietu, papildomo pirkti nereiks.
ir nepamirskite lipant i vaporetus, autobusus, traukinius zymeti tu bilietu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chromosoma @ 2012 09 20, 12:01)
del tu bilietu negaliu jums nieko atsakyti, bet mes buvome rugpjucio men, tai pirkome taip vadinamus dienos bilietus, suaugusiam kainavo 18 euru, galima kur nori ilipti/ islipti i/is vaporetu (tai tie laivelai, vietinis ju transportas), plaukia i visas salas, murano, burano, lido ir kitas. visa sistema bunant vietoje nesunku perprasti. vaikas jeigu neklystu iki 6 metu nemokamai, bet cia jeigu gerai pamenu.

vaje kaip jums didelis aciu !!! tikrai pateiket daug naudingos informacijos... dienos bilieto manau nepirksime, nes pacioje venecijoje planuojame buti apie 6 val, tai musu tarpine stotele link galutinio tikslo ...

dau klausimukas tiems, kurie buvo ne visa diena ir nepirko dienos bilieto. ar ilipant i vaporeta tarkime kazkur prie rialto tilto, vis tiek moki tuos 6-7 eur kaip nuo pradines stoteles, ar kaina keiciasi, kuri priklauso nuo marsruto ilgio ... ?
Atsakyti
QUOTE(vivaidejos @ 2012 09 17, 17:01)
bet ar ne visa Venecija uzgulta turistu?
Ji gi mazyte tokia atrodo smile.gif

Nemažai jų ten, bet ir vietinių labai daug vaikštinėjančių, ypač kai buvom nuklydę į atokesnius rajonus. 4u.gif
Atsakyti
na va ir as jau po keliones...
grazi Venecija, bet 50 proc. ispudzio ko tikejausi.
gondola neplaukem, kazkaip visiskai nesinorejo.
gal kad jau ne sezonas, nors matem labia faina grupele gondolu,is kuriu vienoje buvo dainius-super vaizdas, na ir ten tikrai jau buciau sedusi smile.gif)) bet siaip paplaukioti nemaciau efekto.
Labai isgirta Venecija.
Buvom 2 savaites Italijoje, daug pamatem, tame tarpe norejome uzsukti ir i Venecija.
Atsakyti
QUOTE(zilee @ 2012 09 19, 21:31)

buciau dekinga jei kas nors mane atpainiotu.
gal zinote nuo keliu metu vaikams reikia pirkti transporto bilietus ?
kiek suprantu tai dugumas ju galioja ~ 60 min po atzymejimo ir galioja tik i viena puse.

Vaikams miestuose iki 10 metų nemokamai viešasis transportas.
Atsakyti
Ziurejau per zinias: dabar Venecijoj potvynis blink.gif vanduo pakiles 1,5 m doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rosssi @ 2012 11 01, 22:38)
Ziurejau per zinias: dabar Venecijoj potvynis   blink.gif vanduo pakiles 1,5 m  doh.gif

http://www.delfi.lt/...s...40&id=10259

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 12 lapkričio 2012 - 12:20
QUOTE(vivaidejos @ 2012 10 21, 20:59)
na va ir as jau po keliones...
grazi Venecija, bet 50 proc. ispudzio ko tikejausi.
gondola neplaukem, kazkaip visiskai nesinorejo.
gal kad jau ne sezonas, nors matem labia faina grupele gondolu,is kuriu vienoje buvo dainius-super vaizdas, na ir ten tikrai jau buciau sedusi smile.gif)) bet siaip paplaukioti nemaciau efekto.
Labai isgirta Venecija.
Buvom 2 savaites Italijoje, daug pamatem, tame tarpe norejome uzsukti ir i Venecija.

Rugsejo menesi buvome ir mes Venecijoj, buvo mano svajone aplankyti sia sala, man paliko ispudi, labai patiko, labai norejau paplaukioti gondola, bet brangokas malonumas, tad pasirinkom pasivaiksciot pestute smile.gif
Atsakyti
o man va pavyzdziui visai ta venecija nepatinka, teko buti joje 3 kartus ir kazkaip ji man nekelia susizavejimo. perpildyta turistu, siltu oru tikrai ne kokskvapelis, daugybe fake prekiu, turi nuolat spresti rebusa ar tikrai ten muranas ar pigus kiniskas sh...
tie kanalai, tos prigrustos gatveles man sukelia kazkoki nejaukuma...
suprantama, tai unikalus miestas, karta gyvenime ja pamatyti reikia, bet tam uztenka gero pusdienio smile.gif
Atsakyti
Kur man nepatinka, tris kartus tik surista galetu nuvezti hihihi.gif Rugpjucio menesi jokio kvapo nebuvo (tiksliau nedaugiau nei prie LT ezeru).
Turistu kiekiais miestas nesiskundzia karsta.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam teko buti Venecijoje siom dienom per potvyni?
Kokie ispudziai? Turiu kita savaite kelione kelioms dienoms tai kazkaip nejauku... blink.gif
Atsakyti
Mes buvom Venecijoj per potvynį. Tai tik išlipus iš jų laivo reikėjo pirkti vienkartinius jų celofaninius guminius batus už 15 EU , kurie po 10 min. pradėjo leist vandenį. Tai mano sūnus paskui 3 dienas batus džiovino. Patarčiau būtinai nusipirkt kuo ilgesnius guminukus LT ir nepamiršt įsidėt atsarginių batų bei rūbų. Kai kurie mūsiškiai net kelnes sušlapo,nes ten gylis buvo Ojoj.
Bet užtai buvo nerealus įspūdis, vertas tų išlaidų.
Atsakyti