Įkraunama...
Įkraunama...

Venecija

QUOTE(smagumėlis @ 2011 05 13, 20:55)
Italijoje, kaip ir kitose šalyse, jeigu atsisėdate kavinėje, kurioje ant stalų yra staltiesės, reikia valgyti, o ne gerti kavą. Kavinėse be staltiesių geriama kava, vynas ir t.t. Patys italai kavą geria stovėdami prie baro, nes tokia kava pigesnė. Venecijoje buvau penkis kartus ir dar noriu:). O dėl brangumo, tai reikia žinoti, kur valgyti, kur pirkti ir t.t., tada ir nebūna taip brangu.

aš buvau 6 kartus rolleyes.gif ir vėl labai labai labai noriu, tik nežinau, ar šiemet pavyks, o dar šiemet mat Venecijos šiuolaikinio meno bianalė, o tai didelis gurmaniškas, nors ir nepigus, kąsnelis meno mylėtojams blush2.gif

beje, buvau va ką tik Basrelonoje, puikus miestas ir t.t.. bet pagavau save norinčią į Veneciją blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2011 05 13, 22:56)
aš buvau 6 kartus  rolleyes.gif  ir vėl labai labai labai noriu, tik nežinau, ar šiemet pavyks, o dar šiemet mat Venecijos šiuolaikinio meno bianalė, o tai didelis gurmaniškas, nors ir nepigus, kąsnelis meno mylėtojams  blush2.gif

beje, buvau va ką tik Basrelonoje, puikus miestas ir t.t.. bet pagavau save norinčią į Veneciją  blush2.gif

o ji ne rugseji vyksta? g.gif
Atsakyti
ne, anskčiau vykdavo nuo birėlio iki rugsėjo vidurio, o dabar prailgino - nuo birželio pradžios iki lapkričio pabaigos, tai labai gerai, nes galima važiuoti kokį spalį, kai viešbučiai jau ne tokie brangūs...
Atsakyti
Reikia patyrusių keliautojų patarimo.
Birželio vidury pakeliui iš Austrijos į Kroatiją planuojam aplankyti Veneciją. Viešbutis Mestre užsakytas dviem nakvynėm. Vakare pasiekiam Mestre (jei atvažiuotumėm anksčiau, aplankysim vakarinę Veneciją). Tolimesni planai: ryte važiuojam su autobusu į Veneciją, Fte.Nove stotelėje lipam į vaporeto LN, aplankom Murano bei Burano salas ir pasiekiam Morkaus aikštę. Toliau - pagrindiniai Venecijos taškai, paklaidžiojimas po vakarėjančią Veneciją ir naktį grįžtam į viešbutį.
Programa labai įtempta, bet ar reali ir įgyvendinama g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 05 15, 21:36)
Birželio vidury pakeliui iš Austrijos į Kroatiją planuojam aplankyti Veneciją. Viešbutis Mestre užsakytas dviem nakvynėm. Vakare pasiekiam Mestre (jei atvažiuotumėm anksčiau, aplankysim vakarinę Veneciją). Tolimesni planai: ryte važiuojam su autobusu į Veneciją, Fte.Nove stotelėje lipam į vaporeto LN, aplankom Murano bei Burano salas ir pasiekiam Morkaus aikštę. Toliau - pagrindiniai Venecijos taškai, paklaidžiojimas po vakarėjančią Veneciją ir naktį grįžtam į viešbutį.

Kai nori viskas imanoma. Mes I Vencija atvaziavom po pietu ir turejom laiko dar kita diena, tai spejom pasidziaugt. Tik siulyciau pirma po Venecija pavaiksciot, tada plaukti iki Murano, nes plaukia netrumpai, spesit pailseti laivuke. Burano mes nebuvom sad.gif tai nezinau kaip ten...
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 05 15, 21:36)

Siūlyčiau iš šios programos vieną salą išmest. Vis dėlto vandens transportas lėtokas, ten pakankamai ilgai trunka nusigauti nuo vienos salos prie kitos. Man asmeniškai daug labiau patiko Burano sala, o labiausiai - Torchello, bet apie ją negalvokit, baisiai toli ir laivukai retai plaukia.
Murano sala (mano asmenine nuomone) džiaugsmas tik tada, jei labai esat nusitaikę pirkti tuos stiklo dirbinius. Tik jų bus pilna visa Venecija, todėl netikiu kad pavyks be jų parvažiuoti biggrin.gif
Pati Venecija yra žymiai įdomesnį už Murano. Paklaidžiokit pvz. po Dorsoduro ar Canaregio rajonus, jei jau laiko neliks kur dėt .

QUOTE(liida @ 2011 05 16, 13:32)
ne nu,bet tipinis Lt bruozas lotuliukas.gif

kiek daug mažaraštiško įrodinėjimo kad turi teisę burbuliuot bet kokia tema, net itin menkai ją teišmanydama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 05 16, 20:25)
Siūlyčiau iš šios programos vieną salą išmest. Vis dėlto vandens transportas lėtokas, ten pakankamai ilgai trunka nusigauti nuo vienos salos prie kitos. Man asmeniškai daug labiau patiko Burano sala, o labiausiai - Torchello, bet apie ją negalvokit, baisiai toli ir laivukai retai plaukia.
Murano sala (mano asmenine nuomone) džiaugsmas tik tada, jei labai esat nusitaikę pirkti tuos stiklo dirbinius. Tik jų bus pilna visa Venecija, todėl netikiu kad pavyks be jų parvažiuoti biggrin.gif
Pati Venecija yra žymiai įdomesnį už Murano. Paklaidžiokit pvz. po Dorsoduro ar Canaregio rajonus, jei jau laiko neliks kur dėt .
kiek daug mažaraštiško įrodinėjimo kad turi teisę burbuliuot bet kokia tema, net itin menkai ją teišmanydama biggrin.gif

drinks_cheers.gif Patarciau ir as jums nevykti i Murana , nes turite nedaug laiko . Zinoma, jeigu domina stiklo gamyba ir muziejus , tai tada jums bus idomu. Plaukimas atims daug laiko, o jis Venecijoj brangus ....Geriau skirkite daugiau laiko letam paklaidziojimui po gatveles ir , garantuoju, aptiksite nerealias vietas.
As jau irgi po keliones , sekmadieni visa diena "mirkom lietuje" , nes uzejo siaubingas ciklonas. Taciau ispudziai nerealus, kadangi aplankem nutolusias nuo Rialto ir Sv Morkaus aikstes vietas ( mes Venecijoj jau trecia karta) .Suzavejo Frari baznycia ir Ticiano Assunta thumbup.gif Permirke ir susale...., bet kelione buvo iskirtine, mus domina menas ir architektura. Cia as pritariu, jeigu nedomina miestai ir dzin ant meno , tai geriau prie ezeriuko su meskere .... Bet kai tokie zmones raso , kad Venecija - nesamone , tai tokios kalbos yra doh.gif
Atsakyti
aš irgi išmesčiau Muraną, nėr ten ką labai žiūrėti, nebent planuojat pirkti stiklą
iš viso, maršrutą galima planuoti taip, nuo piazzale Roma ar geležinkelio eiti pėsčiomis laikantis nuorodų "rialto", tada reiktų pagalvoti, arba eiti į "san marco" pusę laikanti nuorodų, nors aš nuo realto rinkčiausi eiti į "fonadamenta nuove", vieta, kurioje stoja laivai paskutinį kartą prieš plaukdami į salas, ten sėsčiau į Burano kryptį, Muranui praplaukianti tik pamojuočiau. kita vertus, nuplaukus į Buraną verta pagalvoti ir apie Torčelą, nes persėdimas į Torčelą plaukti yra Burane, reikia pažiūrėti tvarkaraščius, neprisimenu, plaukia į jį laivai kas 20 ar kas 30 minučių, Torčelui, jeigu nelipti į varpinę, ramiai užteks 40 minučių

tada atgal į veneciją ir nuo tos pačios fondamenta nuove eiti laikantis rodyklių į san marco kryptį, na, ten galima tarkime paplaukti vaporetu numeris 1, bet jo, kaip susisiekimo priemonės nerekomenduoju, labai jau lėtai plaukia ir baisiai daug turistų

dar visai puiki atrakcija - plaukti į Jurgio salą, kur San Giorgio Magiore bažnyčia stovi, čia priešais Morkaus aikštę, jeigu bus atidaryta varpinė, nes prieš 2 metus ją remontavo, labai verta ją pasikelti. šiaip ten ramybė ir pažiūrėsit į Veneciją nuo šiokio tokio atstumo
Atsakyti
Dėkui visiems už atsakymus. Ypač Liūdnajam Pelėnui - praktiškai visos kelionės po Veneciją planas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tad belieka sulaukti pačios kelionės. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2011 05 18, 21:15)
aš irgi išmesčiau Muraną, nėr ten ką labai žiūrėti, nebent planuojat pirkti stiklą
iš viso, maršrutą galima planuoti taip, nuo piazzale Roma ar geležinkelio eiti pėsčiomis laikantis nuorodų "rialto", tada reiktų pagalvoti, arba eiti į "san marco" pusę laikanti nuorodų, nors aš nuo realto rinkčiausi eiti į "fonadamenta nuove", vieta, kurioje stoja laivai paskutinį kartą prieš plaukdami į salas, ten sėsčiau į Burano kryptį, Muranui praplaukianti tik pamojuočiau. kita vertus, nuplaukus į Buraną verta pagalvoti ir apie Torčelą, nes persėdimas į Torčelą plaukti yra Burane, reikia pažiūrėti tvarkaraščius, neprisimenu, plaukia į jį laivai kas 20 ar kas 30 minučių, Torčelui, jeigu nelipti į varpinę, ramiai užteks 40 minučių

tada atgal į veneciją ir nuo tos pačios fondamenta nuove eiti laikantis rodyklių į san marco kryptį, na, ten galima tarkime paplaukti vaporetu numeris 1, bet jo, kaip susisiekimo priemonės nerekomenduoju, labai jau lėtai plaukia ir baisiai daug turistų

dar visai puiki atrakcija - plaukti į Jurgio salą, kur San Giorgio Magiore bažnyčia stovi, čia priešais Morkaus aikštę, jeigu bus atidaryta varpinė, nes prieš 2 metus ją remontavo, labai verta  ją pasikelti. šiaip ten ramybė ir pažiūrėsit į Veneciją nuo šiokio tokio atstumo

jus siulote labai puiku marsruta 4u.gif mums torcelo irgi patiko labiausiai smile.gif tik pridursiu, kad uz senosios baznycios yra didele pieva, kurioje galima smagiai isitaisyti ir uzkasti, besigrozint besiparkuojanciais i sala atplaukusiais laiviukais 4u.gif Buranas labai graziai atrodo nufotografuotas is laivo plaukiant i torcelo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 05 19, 16:59)
butent lotuliukas.gif tiesiog butina rekti, kad brangu, negi sauksi, kad pigiau susirasti nesugebu

tai,kad nerekiau visai lygtai ax.gif atrodo normalei kaip ir visi...ir dar lyg pasidziaugiau,uz tuos kas randa pigias atostogas g.gif cia izvelgiu regos problemu g.gif ir pabaigai pridursiu,tema ismanau tiek kiek reikia,o tas kas nuo iki viska susiplanuoja usideje kryzelius netenka dalies keliones zavesio,ir cia taip pat tik mano nuomone,na ir kam reikia taip astrei reaguoti i nuomone kuri nesutampa su savaja,sekmes mirksiukas.gif gal but kai rasite pigu buda nukakti i Venecija,ten vietoje kaip tik bus nuolaidu sezonas restoranuose,lankytinose vietose,transportui ir ttt mirksiukas.gif Dalinkimes informacija,patirtimi,isklausykime vieni kitu komentarus,o ne demonstruokime savo intelekto lubas,ir ieskokime daugiarasciu ar mazarasciu wub.gif
Atsakyti
Tęsiu tiesiogines transliacijas biggrin.gif .

Prieš valandą grįžom iš Venecijos į viešbutį Mestre. Kojų nebejaučiame, bet įspūdžių – nors vežimu vežk thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Saulė švietė visą dieną, temperatūra +30 laipsnių.

Neįsivaizduoju, kaip galima neįsimylėti Venecijos, su jos nuostabiom gatvelėm, tilteliais, gondoljerais (čia merginoms ax.gif ), įspūdingom kaukėm, suvenyrų parduotuvėlėmis su stikliukais.... wub.gif
Pavaikščiojom turistų nutrintais takais, paklaidžiojom nuošalesnėm gatvelėm ir aikštėm, praplaukėm kanalu... Dar viena mano meilė - Venecija wub.gif wub.gif wub.gif

Privalgėm ledų, atsigėrėm tikros itališkos Espresso. Nėra ten taip brangu, visi padavėjai ir pardavėjai šypsosi thumbup.gif , vienu žodžiu – ko ieškai tą ir randi.

Rytoj traukiam į Kroatiją. Tiesioginės transliacijos dėl techninių aplinkybių ko gero nutrūks – užsakytuose apartamentuose interneto nebus...
doh.gif Bet - ką gali žinoti? ax.gif

Iki greitų susitikimų forume!!!
Atsakyti