Balandzio pradzioje su vyru ir dukra lankemes 3 d. Venecijoje. Vaziavome ne su agentura, o savarankiskai. Apsitojome Lido saloje, nes ten ir kainos pigesne, ir, kaip veliau pasirode, daugiau romantikos. Venecija - tai superinis miestas, jei kas isgali, tai tikrai viena karta gyvenime turi ten nuvaziuoti. Plaukiant kanalu isivaizduoji, kaip senais laikais laivai cia atplaukdavo, kaip issilgusios moteriskes ju laukdavo Kanalu ir gatvyciu gausybe, visu neimanoma isvaikscioti. Pilna tiltu. Tiltai, tai tokie apvalus, su laiptukais, o mes turejome vaikiska vezymeli Teko vis per kliutis keliaut. Tik kas nepatiko, bet cia jau nieko nepakeisi - turistu gausa. Tiesiog vos ne spaustis katvelese kartais reikia. Tai labiausiai trukde pajusti tikra Venecijos dvasia... Mes turejom nusipirke abonenta trim dienom, del to galejom palukti visais laivais, o jie labai dazni. Del to mums nusigauti i Lido sala nebuvo jokiu problemu. Laivai plauke kas 10 min, o naktimis kas 30 min.
Lido saloje maziau zmoniu, del to ten vakarus ir leisdavome. Aptikom nuostabu italu restorana, kuriame valgeme skaniausia kada valgyta pica
Kazkokia matau as nestandartine, nepaliko man Venecija jokio ispudzio Gal per didelis fenomenas is jos padarytas, atvaziavau tikedemasi pamatyti kazka ispudingo... Visi po keliones negalejo atsistebet mano abejingumui, na, bet tikrai nematau kas ten tokio del ko verta ja aplankyt atvykus i Italija, o tuo labiau apsistot ten ir leist atostogas...
QUOTE(Babetta @ 2009 05 19, 13:28)
o ko tokio shik bliesk stebuklo tikejais pamatyti????
Na tikejaus, kad bent nesmirdes vanduo ten... Tikejaus kazkokio autentiskumo, tvarkingumo, o ten apgriuve pastatai, niekas apart turistu gondolomis neplaukioja ir siaip turistu sugadinta jau ten vieta...
QUOTE(Mugniuke @ 2009 05 19, 11:54)
Kazkokia matau as nestandartine, nepaliko man Venecija jokio ispudzio Gal per didelis fenomenas is jos padarytas, atvaziavau tikedemasi pamatyti kazka ispudingo... Visi po keliones negalejo atsistebet mano abejingumui, na, bet tikrai nematau kas ten tokio del ko verta ja aplankyt atvykus i Italija, o tuo labiau apsistot ten ir leist atostogas...
man ir ypatingo ispudzio nepadare, gal per daug tikejausi bet, manau, pamatyt 1 karta verta, aisku, atostogu tai ten nenoreciau
QUOTE(Mugniuke @ 2009 05 19, 13:27)
Na tikejaus, kad bent nesmirdes vanduo ten... Tikejaus kazkokio autentiskumo, tvarkingumo, o ten apgriuve pastatai, niekas apart turistu gondolomis neplaukioja ir siaip turistu sugadinta jau ten vieta...
o tu ejai tik i turistu lankomus objektus????? ar paslampinejai ir ten - kur turitu tik keli procentai tenuklysta??? kie klaiko praleidai??
man tai patiko. ko noreti is kanalu- kur vanduo stovintis?? be to - kokioautentiskumo tikejais..gla perdaug iliuziju pries vaziuodama turejai????
mane veze italai- autentiskumo ju bendravime tikrai netruko.... originalus kiekvienas ju- ir labai liux pabendraudavai, patiko daug aikschiu- visos vienodos ir tuo pachiu skirtingos. kita vertus surasti tp aikste antra kart - man sunkiai sekdavosi ... pasiimi knyga- pasiimi vynelio- sedi sau lauko kavinukej ir kaifuoji... suuuuper.... aplink koks barmenukas italiukas ratais isisviepes begioja
ta galiu pasakyti apie vietines- nuosalesnes vietas..ten kur turist uminios- mes ir tik karta nuejom- pliusiuka uzsidejom ir uzteko. daugumos klaidziojom. Mestre daly nemazai laiko praleidom. ten turistu kazkaip ner bais super .... vietiniai daugely. na nebent centrinej aikstej.
o as norechiau sugrizti i Venecija
QUOTE(Babetta @ 2009 05 19, 15:00)
o tu ejai tik i turistu lankomus objektus????? ar paslampinejai ir ten - kur turitu tik keli procentai tenuklysta??? kie klaiko praleidai??
man tai patiko. ko noreti is kanalu- kur vanduo stovintis?? be to - kokioautentiskumo tikejais..gla perdaug iliuziju pries vaziuodama turejai????
mane veze italai- autentiskumo ju bendravime tikrai netruko.... originalus kiekvienas ju- ir labai liux pabendraudavai, patiko daug aikschiu- visos vienodos ir tuo pachiu skirtingos. kita vertus surasti tp aikste antra kart - man sunkiai sekdavosi ... pasiimi knyga- pasiimi vynelio- sedi sau lauko kavinukej ir kaifuoji... suuuuper.... aplink koks barmenukas italiukas ratais isisviepes begioja
ta galiu pasakyti apie vietines- nuosalesnes vietas..ten kur turist uminios- mes ir tik karta nuejom- pliusiuka uzsidejom ir uzteko. daugumos klaidziojom. Mestre daly nemazai laiko praleidom. ten turistu kazkaip ner bais super .... vietiniai daugely. na nebent centrinej aikstej.
As siaip atostogavau zemyne, ne Venecijoj. Joje praleidau 1d. nuo ankstyvo ryto iki vakaro. Is pradziu apziurejau visus svarbiausius, turistu lankomus objektus, o visa likusi laika kaip tik klaidziojau atokiomis gatvelemis su didele baime, kad neberasiu kelio atgal Pati pripazystu, kad turbut per daug iliuziju turejau, bet tai pirmas ir tikiuosi paskutinis kartas, kada nusivyliau kazkokiu uzsieni aplankytu garsiu objektu. O lauko kaviniu, kuriose galeciau pasedet, vyno isgert ir siaip pakaifuot tai maciau zymiai geresniu, su grazesniu krastovaizdziu, aromatu ir dar grazesniais barmenukais man tai patiko. ko noreti is kanalu- kur vanduo stovintis?? be to - kokioautentiskumo tikejais..gla perdaug iliuziju pries vaziuodama turejai????
QUOTE(Mugniuke @ 2009 05 19, 17:39)
O lauko kaviniu, kuriose galeciau pasedet, vyno isgert ir siaip pakaifuot tai maciau zymiai geresniu, su grazesniu krastovaizdziu, aromatu ir dar grazesniais barmenukais
zinok sorry- bet jauchiu tavos pachios nusiteikimas buvo nekoks.... nes man ir tam pachiam Vilniuj yra super vietu kur su vyno taure kaifas pasedet- nereik nei venecijos nei kt miesto .... cia jau nuo pachio vidinio nusiteikimo priklauso.
o ir barmeno grozis ..... nu ne isore svarbiausia - o kaip i viska pasiziuri..
QUOTE(Babetta @ 2009 05 19, 18:57)
zinok sorry- bet jauchiu tavos pachios nusiteikimas buvo nekoks.... nes man ir tam pachiam Vilniuj yra super vietu kur su vyno taure kaifas pasedet- nereik nei venecijos nei kt miesto .... cia jau nuo pachio vidinio nusiteikimo priklauso.
Tai as juk tai ir norejau pasakyti, jog yra daug geresniu vietu, nei Venecijos lauko kavinukes ir, jei pastebejai, jokiu net barmenuku neminejau, kol pati apie juos nepasakei Atkreipk demesi ka rasai ir kokius argumentus issakai, nes jauki lauko kavinuke, kurioje gali isgerti vyno ir paganyti akis i italus barmenukus, ne pati svariausia priezastis aplankyti Venecija
QUOTE(MarkoLT @ 2009 05 22, 23:04)
FREE LONELY PLANET
Venice & The Veneto, 5th Edition, February 2008
Pdf failais.
Atsisiut rar galite cia: http://flyupload_fly.../?fid=719489493
p.s. pats isvarau treciadieni i Milano-Verona-Venecija
Sekmes kelionese! xx)
Venice & The Veneto, 5th Edition, February 2008
Pdf failais.
Atsisiut rar galite cia: http://flyupload_fly.../?fid=719489493
p.s. pats isvarau treciadieni i Milano-Verona-Venecija
Sekmes kelionese! xx)
Verona - jega!
Butinai paciupinek Dzuljetos papuka, ten visi uz jo griebia, sako nesa laime ))
isduosiu paslapti - ten is tiesu nebuvo dzuljetos namas, ir balkonas garsusis prilipdytas pries kazkur 60 metu bet gidai, aisku to nepasakys mes buvom komandiruoteje, tai vietinis savas gidas tiek visko pripasakojo.... visur pilna simboliu, net ant metaliniu tvoru, juosianciu anksciau gyvenusiu aristokratu namus - ir tie simboliai nurodo ten gyvenusiuju pavardes.. ir t.t.... aikste superine, kur dantes skulptura, leidziantis saulei malonu pasedeti...
O del venecijos, nereikia cia pjautis, nuostabus miestas, turi gera aura, tik vasara, kai ten zmoniu pilna, sunku pajausti ta miesta..as buvau lapkricio pradzioje, mane nerealiai suzavejo...
nuotraukos sioje temoje: http://www.supermama...amp;hl=venecija
QUOTE(dianita @ 2009 05 25, 00:01)
O del venecijos, nereikia cia pjautis, nuostabus miestas, turi gera aura, tik vasara, kai ten zmoniu pilna, sunku pajausti ta miesta..as buvau lapkricio pradzioje, mane nerealiai suzavejo...
Pritariu visu šimtu procentu
Kai lankiausi vasarą, kai mane nešė turistų minia, taip ir likau nelabai supratusi kuo čia taip žavėtis
Antrą sykį aš buvau lapkričio pabaigoje ir vat tada miestas pasirodė nerealus, įsimylėjau, susižavėjau
QUOTE(MarkoLT @ 2009 05 26, 08:38)
BUTINAI!!! HEHE, prajuokinai is pacio ryto. Aciu!
na as rimtai kalbejau... stai irodymas is mano nuotraukos (isiziurek i ranka ant dzuljetos krutines)))
O cia ta centrine aikste Veronoje, I Signori, kur Dantes skulptura ir vakare renkasi jaunimas (ten tolumoje bariukas, patariu ateiti pasedeti