Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 04 07, 16:04)
O gal kas turite iškarpą kaip turėtų atrodyti vilnonis įklotukas? Noriu anytos paprašyti, kad iš senos vilnones antklodės prikarpytų man įklotukų. O formos neįsivaizduoju... Ačiū smile.gif

Jei turi kokį įklotą, tai apribrauk pagal jį ir tiek 4u.gif

Man kaimynė buvo primezgusi su mezgimo mašina tokių nemažų gabalų, ten siūlai nestori buvo tai ir pats mezginukas plonas gavosi, tai juos aš susikarpiau maždaug 50*20 cm, tada pavėliau, kad geriau sulaikytų drėgmę, apsiuvau kraštus kad neirtų ir dabar labai super dalykėliai gavosi, net prilaikančių kelnyčių mauti nereikia (po vėlimo gavosi maždaug 40*15 cm)

Kitą variantą dariau iš storesnės vilnonės medžiagos, tai juos kirpau 35*12 cm (tik kraštus gražiai suapvalinau) smile.gif

Bet man asmeniškai labiau patinka pirmasis variantas
Atsakyti
QUOTE(veitina @ 2010 04 07, 16:28)
Jei turi kokį įklotą, tai apribrauk pagal jį ir tiek  4u.gif

Dar neturiu ax.gif

Sulauksiu tada Akvilytes siuntinuko ir pagal jos sausąjį įklotuką pasidarysiu iškarpas 4u.gif
Atsakyti
Akvilytes sauskelniu knopkutes gerules, isbandyta thumb_yello.gif
Atsakyti
Mielos mergaites,

Patarkit, ka daryt su mano maze - jai dabar 1,5 m. ir ji baisiai priesinasi detis sauskelnes. Iki siol nesiojom Bambo sauskelnes, bet jos buna su lipdukais, o kol as tuos lipdukus uzsegioju, tai buna asaru pakalnes ir gero partizano vardo vertas pasipriesinimas. Tai dabar noretusi pradeti deti sauskelnes-kelnytes ir pagalvojau gal yra kokia gera alternatyva daugkartiniu sauskelniu fronte, nes jas vis delto noretusi labiau nesioti nei vienkartines.
Ar jau mums i esmes per velu galvoti apie daugkartines?
Be kita ko, i puoduka ji nedaro ir regis bent jau kol kas net ir nesiruosia.
Atsakyti
Britule, jums alternatyva - atprastukės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veitina: 08 balandžio 2010 - 01:21
QUOTE(veitina @ 2010 04 08, 03:20)
Britule, jums alternatyva - atprastukės  4u.gif

As ir taip pagalvojau, bet kad truputi buvau paskaicius nekokiu atsiliepimu apie atprastukes (regis pirktas Rasakiloj), tai ir nezinau, ka cia daryt.
Gal kas is patirties pasiulytumet, kokias atprastukes vertetu pameginti.
Dar noriu paklaust, ar dedat i tas atprastukes dar kokius iklotelius?
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2010 04 07, 20:38)
Mielos mergaites,

Patarkit, ka daryt su mano maze - jai dabar 1,5 m. ir ji baisiai priesinasi detis sauskelnes. Iki siol nesiojom Bambo sauskelnes, bet jos buna su lipdukais, o kol as tuos lipdukus uzsegioju, tai buna asaru pakalnes ir gero partizano vardo vertas pasipriesinimas. Tai dabar noretusi pradeti deti sauskelnes-kelnytes ir pagalvojau gal yra kokia gera alternatyva daugkartiniu sauskelniu fronte, nes jas vis delto noretusi labiau nesioti nei vienkartines.

mums irgi jau sunku sauskelnes uzsegt doh.gif reiktu atprastukiu, ale kad jos kiek girdejau plonos yra ar ne? g.gif ta prasme, nesugeria tiek, kiek sauskelnes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2010 04 07, 22:38)
Mielos mergaites,

oh, mums dar tik metai su menesiuku, bet jau uzklupo ta pati problema - vystyklo uzristi tiesiog neimanoma!!! tas pats su vienkartinem sauskelnem. atrodo, tik du lipdukai, bet kaip ta vaika nors dviem sekundem nulaikyti ant nugaros??? doh.gif lotuliukas.gif koshmaras...

bet kartais pavyksta net aprisama vystykla dar apristi. o tomis dienomis, kai vystyklas tampa tikra problema, tai namuose tiesiog kloju marliuka i pedkelnes, o po marliuku dar vilnoni iklotuka, kad pedkelnes taip greit nepradrektu, tada net stovinciai ir zaidzianciai nesunkiai pakeiciu slapia iklotuka nauju ir visai nesutrukdau jos nuo darbu smile.gif)) taip pat su tokiu variantu labai nesunku tuptis ant puoduko. kai matau, kad jau tikrai reikia, ramiai prikalbinu, iduodu koki zaisla, nusmauki pedkelnes su visu iklotu ir pasodini, paskui greit apmauni, iklotukas buna dar savo vietoj ir visai neuztrunki smile.gif thumbup.gif

na, bet mum dar nuo dienos priklauso, kada sunkiau, kada lengviau. bet kuriuo atveju, irgi jau galvoju apie atprastukes, i kurias zadu kloti ko reikes papildomai... arba ta pati galima su medvilniniais triusikeliais daryti - vasara vietoj pedkelniu, tiesiog kad prilaikytu iklotuka. dar maciau rasakiloj labai plonos vilnos triusikelius, i kuriuos galima kloti ka nori, bet nebus gal karsta ir siek tiek sulaikys. gal variantas? g.gif
Papildyta:
QUOTE(veitina @ 2010 04 07, 16:28)
Jei turi kokį įklotą, tai apribrauk pagal jį ir tiek  4u.gif

Man kaimynė buvo primezgusi su mezgimo mašina tokių nemažų gabalų, ten siūlai nestori buvo tai ir pats mezginukas plonas gavosi, tai juos aš susikarpiau maždaug 50*20 cm, tada pavėliau, kad geriau sulaikytų drėgmę, apsiuvau kraštus kad neirtų ir dabar labai super dalykėliai gavosi, net prilaikančių kelnyčių mauti nereikia (po vėlimo gavosi maždaug 40*15 cm)

Kitą variantą dariau iš storesnės vilnonės medžiagos, tai juos kirpau 35*12 cm (tik kraštus gražiai suapvalinau) smile.gif

Bet man asmeniškai labiau patinka pirmasis variantas

forma neturi tiek jau daug reiksmes. uzmeti norimo plocio akiu skaiciu ir mezgi iki norimo ilgio, kaip saliko galiuka smile.gif maniskiai tokie ir yra, staciakampiai smile.gif berods 30 akiu buvau uzmetusi, bet cia nuo siulu dar priklauso. esme - kad nebutu per platus ir nesiliestu per daug prie odos, bet ir kad nebutu per siauras - tada per maza plota apsaugos... sekmes.
Atsakyti
Parduodu pilną komplektą naujų daugkartinių sauskelnių PoPoLiNi. Daugiau informacijos cia:
http://www.skelbiu.l...ni-8013286.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 14 balandžio 2010 - 16:31
Aciu mergaites uz patarimus 4u.gif Nusipirkom vienerias atprastukes ir tas Rasakilos vilnos kelnaites, bet matau, kad teks visa pratinimasi prie puoduko nukelti vasarai, nes dabar dar su bodziukais vaikstinejam ir tuomet sudreksta ir kelnaites, ir bodziukas, ir pedkelnes:(
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 01, 12:23)
Sveikos,

Planuojame su vyru irgi naudoti daugkartines sauskelnes. Norėjau paklausti, ar iš ekonominės pusės gaunasi taupiau , nei pirkti vienkartines? Apie ekologijos nauda viską žinau smile.gif  Iškart viską susipirkti atrodo brangokai gausis, bet turbūt vėliau atsiperka?

Nesulaukiau atsakymo, turbūt ne visoms aktualu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 18, 13:47)
Nesulaukiau atsakymo, turbūt ne visoms aktualu  blush2.gif

na as nelabai ka atsakysiu, nes pas mus vanduo nekainuoja.. elektra skalbimui tai gal vos daugiau, nes siaip skalbiu su kitais vaiku ir musu paciu rubais.. o su savu kiemu visada tu rubu per akis su dviem vaikais.. tai kaip ir papildomai neskalbiu... o ar atsiperka siaip tai mes turejom apie 14 sauskelniu... ikloteliu ir kelias vilnones.. ta pati dydi naudojom daugiau kaip metus... tai va i ekonomija ax.gif kai reikejo paskui i darza idet vienkariniu tai net silpna pasidarydavo kai reikdavo poka pampersu pirkt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 18 balandžio 2010 - 12:59