Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Ruanda @ 2010 04 01, 16:29)
Papildyta:
mes beveik vien aprišamus ir naudojam. turių jų gal dešimt ir krūvą draugės siūtų flanelinių bei marlinių vystyklų, kuriuos lankstau ir kloju į aprišamą. tarp palutės ir aprišamo vystyklo dedu vilnonį įklotą (pačios megztas ir "Rasakiloje" pirktos suomiškos merino vilnos - ji labai gerai sugeria).

tada neperšlampa aprišamas vystyklas ir galima keisti tik palutę. žinoma, jei gausiau pasišlapina, sudrėksta aprišamo kraštai ir vis tiek viską reikia keisti. bet minėtas variantas man patogus tuo, kad tada nebūtina mauti vilnonių kelnyčių ant viršaus. šią "techniką" iš draugės perėmiau, kuri išmoko iš kitos draugės smile.gif

Atrodo gera mintis thumbup.gif
O uzpakaliukas labai didelis gaunasi ar normaliai? ir ar vasara nekarsta?

sveika,

uzpakaliukas nedaug didesnis gaunasi, tas iklotas nera storas, bet kartais kai neidedu vilnonio, atrodo, kad minksciau tarp kojyciu sugula tas vystyklas, nes gerai susivelusi vilna padaro platesni tarpukoji smile.gif visa vasara naudojau si varianta, nes man jis kaip tik labai tinkamas atrode - juk nereikia mauti vilnoniu.manau, kad su iklotu tikrai maziau karsta negu su kelnytem.

bet per didziausius karscius geriausia - nieko smile.gif t.y. nuogas uzpakaliukas. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2010 03 31, 11:26)
tigis, Kaune  biggrin.gif nors realiai tai is savo pazistamu as vienintele auginu su daugkartiniais vystyklais  doh.gif kad ir kaip butu gaila kitiems tai per daug sudetingai tai atrodo  doh.gif o mano "vargas" ivardijamas, kaip LABAI RUPESTINGA MAMA  wub.gif  thumbup.gif dziaugiuosi kad dar ivertina, o ne ziuri kaip i pamisele  cool.gif nors buna ir isimciu  lotuliukas.gif

tikiu, kad Kaune ir daugiau vystykliniu mamu yra, bet cia jau kaip papuola su tais pazystamais. smile.gif pavyzdziui, mano visos artimiausios pazystamos su vystyklais augina, gyvai viena is kitos mokomes, tai gal del to iki siol ir nedalyvavau siame forume blush2.gif

bet tie draugai, kurie neaugina su vystyklais, mane irgi nuolat protina, kad "nevargciau taip" tongue.gif kai kurie sako - nu tu ir aukojiesi del vaiko lotuliukas.gif oi, tada net nezinau, ka sakyti - negi sumesti nesvarias palas i skalbykle - auka ??? rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
[quote=bastoji,2010 04 01, 22:23]
Atrodo gera mintis thumbup.gif
O uzpakaliukas labai didelis gaunasi ar normaliai? ir ar vasara nekarsta?

sveika,

uzpakaliukas nedaug didesnis gaunasi, tas iklotas nera storas, bet kartais kai neidedu vilnonio, atrodo, kad minksciau tarp kojyciu sugula tas vystyklas, nes gerai susivelusi vilna padaro platesni tarpukoji smile.gif visa vasara naudojau si varianta, nes man jis kaip tik labai tinkamas atrode - juk nereikia mauti vilnoniu.manau, kad su iklotu tikrai maziau karsta negu su kelnytem.

bet per didziausius karscius geriausia - nieko smile.gif t.y. nuogas uzpakaliukas. thumbup.gif

aciukas 4u.gif o jeigu deti tik aprisama vystykla ir i ji vilnoni arba koki kitoki iklotuka, ar perslaptu kiekviena karta ir aprisamas vystyklas? o gal pacioje pradzioje ir toks variantas tiktu?
Atsakyti
aciukas 4u.gif o jeigu deti tik aprisama vystykla ir i ji vilnoni arba koki kitoki iklotuka, ar perslaptu kiekviena karta ir aprisamas vystyklas? o gal pacioje pradzioje ir toks variantas tiktu?
[/quote]

kad ir kokia švelni būtų merino vilna, nereikėtų, kad ji liestųsi tiesiogiai prie užpakaliuko, nebent ją "įmontuotumėt" tarp aprišamo vystyklo sulenkimo klosčių g.gif (nors yra ir kažkokia gydomoji vilnelė, kurią galima dėti tiesiai prie užpakaliuko, kai jis nuraudęs).

čia ne tik dėl to, kad vaikeliui gali graužti/kutenti ta vilna, bet ir dėl to, kad jos sugeriamosios savybės iš esmės skiriasi nuo medvilnės, bambuko ar kanapės. vilna sugeria lėtai ir sugeria ne srovę, o tolygią drėgmę. jei ant geros neapdorotos vilnos užpilsit vandenuko, jis nuriedės kaip žirniukai smile.gif tas pats atsitiktų su sisiuku, bet kai vilna yra po medžiaginiu vystyklu ir kai jis visas peršlampa, ji pasiima dalį drėgmės bet ją ne taip greit praleidžia.. na, čia jau pačios viską žinot, juk tam ir naudojamos vilnonės kelnytės ant vystyklo ax.gif

tai su įklotuku galima daryti nebent taip: kloti jį pvz į pėdkelnes ir jas mauti ant vystyklo. tada pliusas, kad ne taip karšta ir kad ne iš karto prašlaps per patį klynelį. bet, aišku, neapsaugos jei gausiau pasisios, nes sulaukys drėgmę tik nedideliam plote.

minčių ir idėjų yra manovystyklai.blogas.lt , ypač tarp komentarų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bastoji: 02 balandžio 2010 - 08:06
[quote=bastoji,2010 04 02, 09:02]

Aciukas uz pasidalinima patirtimi 4u.gif
Atsakyti

dekui uz pasidalinima patirtimi 4u.gif busiu daug geru dalyku suzinojusi smile.gif
tad jeigu gerai supratau, prie odeles geriau, kad liestusi medvilnine, kanapine, ar bambukine medziagele arba iklotukas, o vilnonis - tai palaikancios kelnytes arba tarp surisamo vystyklo ir ikloto vystykliuko.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 03 31, 20:41)
yra yra ir siauliuose, pvz as  tongue.gif  bet mano pazistamu mamu rate, esam vieninteliai medziagines sauskelnes naudojantys, kitiems atrodo didelis vargas cia hihihi.gif

oj biskiuka apsimelavau, viena mamka zinau, kuri naudoja, bet asmeniskai nepazistu ax.gif

QUOTE(ssaule @ 2010 04 01, 15:37)
sveikos, mamos 4u.gif
nusipirkau is rasakilos merino vilnos siulus ir paprasiau pazistamos, kad numegztu trumpas prilaikancias kelnytes kaip ten ju ipakavimo schemuteje nurodyta. Tai ta mezgeja labai ispeike siulus, sake, kad "skysti" labai ir kelnytes bus labai retos... Zodziu, neapsieme man megzti... Bet tikrai cia ne viena rase, kad is tu siulu viskas gerai isejo doh.gif 
tai ir galvoju dabar, gal as kokius kitokius nusipirkau?
Zodziu, ieskau kas man tas kelnytes numegztu, parasykit i A.Z.
Aciu smile.gif

man tai labai normalios tos kelnytes gavosi, visai ne skystos schmoll.gif ten kaip dvigubi tie siulai, as is pradziu nesupratauk, galvojau is viengubo kojinytes numegsiu vaikui, tai toookios skystos gavosi, kad po keliu dienu suplyso, ale paskui supratau, adk ten is dvigubo siulo reik megzt, jie taip ir susukti, kad iskart 2 siuliukai eitu smile.gif bent jau mano ismastymas toks hihihi.gif

QUOTE(sandrulle @ 2010 04 02, 16:00)
Aciu labai, o Jus bambukines kokio stiliaus naudojate?

Atsakyti
[quote=Ruanda,2010 04 02, 09:52]

dekui uz pasidalinima patirtimi 4u.gif busiu daug geru dalyku suzinojusi smile.gif
tad jeigu gerai supratau, prie odeles geriau, kad liestusi medvilnine, kanapine, ar bambukine medziagele arba iklotukas, o vilnonis - tai palaikancios kelnytes arba tarp surisamo vystyklo ir ikloto vystykliuko.
[/quote]

Kaip suprantu, dar tik laukiesi vaikelio smile.gif būtinai ateik į vystyklų dieną (jei negimdysi tuo metu mirksiukas.gif ), nes kai pažiūrėsi viską gyvai iškart aiškiau bus smile.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2010 04 02, 21:07)

man tai labai normalios tos kelnytes gavosi, visai ne skystos  schmoll.gif  ten kaip dvigubi tie siulai, as is pradziu nesupratauk, galvojau is viengubo kojinytes numegsiu vaikui, tai toookios skystos gavosi, kad po keliu dienu suplyso, ale paskui supratau, adk ten is dvigubo siulo reik megzt, jie taip ir susukti, kad iskart 2 siuliukai eitu  smile.gif  bent jau mano ismastymas toks hihihi.gif

man irgi kuo puikiausiai mezgasi iš tos vilnos. pradžioje buvo sunku, nes siūlas trūkinėjo, bet paskui labai lengva ir tikrai neskystos, jei mezgi neperlaisvai smile.gif paskui nuo naudojimo apsivelia ir išvis gerai smile.gif pati numegzčiau, bet savo vaikui jau nespėju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2010 03 31, 15:39)
gal Tu sunumeruok klausimus- labai jau daug cia ju  biggrin.gif
merliniu i kloteliu visai neturiu, nes bent ta merle, kuria as turiu (tokia senovine) yra labai reta, tai sisiukas kaip per reti praeitu  doh.gif Iklotukus naudoju sena sukarpyta ir apsiuta frotini ranksluosti. dar daznai i ji isuku vilnoni ikloteli.
Ir tie  ikloteliai pas mane , tai mazdaug 30x30.. Sulankstau as ji i 3 dalis ir iklotas gaunas  thumbup.gif
o del palu lankstymo i ikotus.. tai as net nzn.. jei pala 80x80, tai kokio storio tas ikotas gaunasi?? nu nebent jau didesniam, arba plona medziaga...
gal kas mane papildytu ar kazka kitaip patartu  ax.gif

aciu labai uz atsakyma smile.gif
niu prasymas sunumeruot labai jau sudetingas...as juk nestuke.gif man pravalas su mintimis ir ju destymu biggrin.gif
ai, nusipirkau juosteles ir prisiusiu jas prie savo vystykliuku, bo siuti medziageles...ai...pagules snapiai stalciuj wink.gif
niu as marliuku tai daug turiu...prisidariau...man atrodo, kol visai mazytis bus tai labai gerai jam bus ir uzteks smile.gif o sita...kaip tu apsiuvus ta frota? uzlenkus? as dar galvoju padaryt flaneliniu ikloteliu, tik nezinau ar dvigubos flaneles kokio dydzio reiktu...?
zinai tu rasai kad paluciu nenaudoji...o cia manau reiktu apsisprest kas yra pala smile.gif juk iklotukas tai nera 30x30...mano supratimu iklotas tai tas, kurio nereik lankstyt smile.gif tad tas 30x30 gali but ir pala smile.gif niu cia mano smgenine taip veikia lotuliukas.gif
tai jeigu as daryciau dvigubos flaneles palutes 30x30 ir jas tada lansktyciau i 3 dalis, nebus per stora? g.gif
ufff...kaip viskas sudetinga smile.gif ir paprasta kartu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 04 07, 14:25)
ir jas tada lansktyciau i 3 dalis, nebus per stora?  g.gif

as tokias palutes sulankstydavau i tris dalis ir kadangi pas mane berniukas tai perlenkdavau dar per pusę rolleyes.gif ir dėdavau tiesiai ant pimpaliuko ir sauskelne ant viršaus... ilgai išbūdavo toks variantas... kartais tik tą lankstinuką reikdavo pakeist... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 04 07, 14:25)
aciu labai uz atsakyma smile.gif
niu prasymas sunumeruot labai jau sudetingas...as juk  nestuke.gif man pravalas su mintimis ir ju destymu biggrin.gif
ai, nusipirkau juosteles ir prisiusiu jas prie savo vystykliuku, bo siuti medziageles...ai...pagules snapiai stalciuj wink.gif
niu as marliuku tai daug turiu...prisidariau...man atrodo, kol visai mazytis bus tai labai gerai jam bus ir uzteks smile.gif o sita...kaip tu apsiuvus ta frota? uzlenkus? as dar galvoju padaryt flaneliniu ikloteliu, tik nezinau ar dvigubos flaneles kokio dydzio reiktu...?
zinai tu rasai kad paluciu nenaudoji...o cia manau reiktu apsisprest kas yra pala smile.gif juk iklotukas tai nera 30x30...mano supratimu iklotas tai tas, kurio nereik lankstyt smile.gif tad tas 30x30 gali but ir pala smile.gif niu cia mano smgenine taip veikia lotuliukas.gif
tai jeigu as daryciau dvigubos flaneles palutes 30x30 ir jas tada lansktyciau i 3 dalis, nebus per stora?  g.gif

pas mane senovines palos- 80X80 (mazdaug), o tuos 30x30 vadinu iklotais, nes nelabai ka kito su jais nuveiksi smile.gif jie yra gerai, kad sulankscius gaunasi storesnis (kaip ikotelis), o del dziovinimo- plonesnis.
Frote apsiuvau paprastai, kad nebrigztu smile.gif as overloka turiu, tai biski lengviau.
nemanau, kad bus perstora dviguba flanele lankstyti i 3 dalis. as daznai dedu frotini ikota (30x30) sulankscius i 3 dalis ir i vidu dar idedu vilnoni iklota. o tada tai porai valandu kaip niekur thumbup.gif nu aisku, jei "didelio" nepridaro smile.gif

O tas juosteles siusi is sonu, darysi , tipo "aprisamus"? neturiu tokiu, tad nezinau ar geri jie, ar ne... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 04 07, 13:33)
as tokias palutes sulankstydavau i tris dalis ir kadangi pas mane berniukas tai perlenkdavau dar per pusę  rolleyes.gif  ir dėdavau tiesiai ant pimpaliuko ir sauskelne ant viršaus... ilgai išbūdavo toks variantas... kartais tik tą lankstinuką reikdavo pakeist...  ax.gif

aciu, akvilyte, pabandysim tada ir tokiu kazkiek turet smile.gif

QUOTE(hela77 @ 2010 04 07, 13:59)
pas mane senovines palos- 80X80 (mazdaug), o tuos 30x30 vadinu iklotais, nes nelabai ka kito su jais nuveiksi smile.gif jie yra gerai, kad sulankscius gaunasi storesnis (kaip ikotelis), o  del dziovinimo- plonesnis.
Frote apsiuvau paprastai, kad nebrigztu smile.gif as overloka turiu, tai biski lengviau.
nemanau, kad bus perstora dviguba flanele lankstyti i 3 dalis.  as daznai dedu frotini ikota (30x30) sulankscius i 3 dalis ir i vidu dar idedu vilnoni iklota. o tada tai porai valandu kaip niekur  thumbup.gif nu aisku, jei "didelio" nepridaro smile.gif

O tas juosteles siusi is sonu, darysi , tipo "aprisamus"? neturiu tokiu, tad nezinau ar geri jie, ar ne...  ax.gif

as tai kai pati darausi visas palas, tai gali but bet kokio dydzio smile.gif ta va..o masinos siuvimo neturiu...tai tik susikarpau, susidaigstau ir pas ka nors kas turi i svecius varau biggrin.gif ale jie overloku neturi... smile.gif
taip, darysiu ale aprisamus...niu kad palas prilaikytu smile.gif
Atsakyti
O gal kas turite iškarpą kaip turėtų atrodyti vilnonis įklotukas? Noriu anytos paprašyti, kad iš senos vilnones antklodės prikarpytų man įklotukų. O formos neįsivaizduoju... Ačiū smile.gif
Atsakyti