Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(hela77 @ 2010 03 30, 23:17)
ech.... bet kodel viskas vyksta Vilniuj???  unsure.gif

turėsim omeny smile.gif aš mielai ir kituose miestuose šią idėją tęsčiau smile.gif tik prisipažinkit - kur gi tos aktyviausios Lietuvos vystyklinės mamos gyvena? smile.gif esu naujokė šiame puslapyje, tad tikiuosi, netrukus su visomis susipažinti...

Papildyta:
QUOTE(Ruanda @ 2010 03 30, 14:51)
Mamytes,

O kaip jums aprisami vystyklai? ( http://www.ekomama.l...age.php?pID=117 )

mes beveik vien aprišamus ir naudojam. turių jų gal dešimt ir krūvą draugės siūtų flanelinių bei marlinių vystyklų, kuriuos lankstau ir kloju į aprišamą. tarp palutės ir aprišamo vystyklo dedu vilnonį įklotą (pačios megztas ir "Rasakiloje" pirktos suomiškos merino vilnos - ji labai gerai sugeria).

tada neperšlampa aprišamas vystyklas ir galima keisti tik palutę. žinoma, jei gausiau pasišlapina, sudrėksta aprišamo kraštai ir vis tiek viską reikia keisti. bet minėtas variantas man patogus tuo, kad tada nebūtina mauti vilnonių kelnyčių ant viršaus. šią "techniką" iš draugės perėmiau, kuri išmoko iš kitos draugės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bastoji @ 2010 03 31, 08:52)
turėsim omeny smile.gif aš mielai ir kituose miestuose šią idėją tęsčiau smile.gif tik prisipažinkit - kur gi tos aktyviausios Lietuvos vystyklinės mamos gyvena? smile.gif esu naujokė šiame puslapyje, tad tikiuosi, netrukus su visomis susipažinti...

tigis, Kaune biggrin.gif nors realiai tai is savo pazistamu as vienintele auginu su daugkartiniais vystyklais doh.gif kad ir kaip butu gaila kitiems tai per daug sudetingai tai atrodo doh.gif o mano "vargas" ivardijamas, kaip LABAI RUPESTINGA MAMA wub.gif thumbup.gif dziaugiuosi kad dar ivertina, o ne ziuri kaip i pamisele cool.gif nors buna ir isimciu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 03 31, 11:26)
tigis, Kaune  biggrin.gif nors realiai tai is savo pazistamu as vienintele auginu su daugkartiniais vystyklais  doh.gif kad ir kaip butu gaila kitiems tai per daug sudetingai tai atrodo  doh.gif o mano "vargas" ivardijamas, kaip LABAI RUPESTINGA MAMA  wub.gif  thumbup.gif dziaugiuosi kad dar ivertina, o ne ziuri kaip i pamisele  cool.gif nors buna ir isimciu  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Šiauliuose irgi tas pats, bet jau pora draugių susidomėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 03 31, 11:26)
o ne ziuri kaip i pamisele  cool.gif nors buna ir isimciu  lotuliukas.gif

mūsų kaime tai į mus kaip į ufonautus žiūrėjo kai lauke sauskelnes dziovindavau doh.gif o kaimynų mergaitė kuri turi mažą sesutę, klausia.. kokias sauskelnes naudojat? ai sakau mes tokias skalbiamas.. ji taip palingavo galva.. sako nu jo... jei neturit pinigų normaliom tai galima ir išskalbt lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Labas, mergytes smile.gif
seniai seku tema, bet dabar nebeturiu jegu vel per senesnes ieskot atsakymo...lyg kazkas apie tai jau kalbejo.... as pasisiuvau pagal aprisamus vystyklus ir daugkartines S-M(tarpini toki dydi) is flaneles dvigubos..net nezinau ka toki...ale vystykla smile.gif tai va...niu galvoju dabar..kazi kaip su snappy juos pavyks susegt? g.gif gal kas zinot? dar...kokia temp galima skalbt flanele? toliau...dar norejau paklaust...ka pilat i ta kibira kur laikot vystyklus? ta prasme kad nesmirdetu ir siaip smile.gif ir dar klausimuks.. iklotelius jus jau siunat tokius kaip iklotelius ar tik kaip palutes ir lankstot? jei lankstot tai gal galit pasakyt kokio dydzio ir viengubas ar dvigubas siunat merlines ir flanelines palutes? man kazkaip atrodo kad palutes yra universaliau...na, kad sulankstai kaip reikia, nei kad iklotukas....ar as klystu? smile.gif
labai bus didelis aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 03 31, 16:20)
Labas, mergytes smile.gif
seniai seku tema, bet dabar nebeturiu jegu vel per senesnes ieskot atsakymo...lyg kazkas apie tai jau kalbejo.... as pasisiuvau pagal aprisamus vystyklus ir daugkartines S-M(tarpini toki dydi) is flaneles dvigubos..net nezinau ka toki...ale vystykla smile.gif tai va...niu galvoju dabar..kazi kaip su snappy juos pavyks susegt? g.gif  gal kas zinot? dar...kokia temp galima skalbt flanele?  toliau...dar norejau paklaust...ka pilat i ta kibira kur laikot vystyklus? ta prasme kad nesmirdetu ir siaip smile.gif ir dar klausimuks.. iklotelius jus jau siunat tokius kaip iklotelius ar tik kaip palutes ir lankstot? jei lankstot tai gal galit pasakyt kokio dydzio ir viengubas ar dvigubas siunat merlines ir flanelines palutes? man kazkaip atrodo kad palutes yra universaliau...na, kad sulankstai kaip reikia, nei kad iklotukas....ar as klystu? smile.gif
labai bus didelis aciu uz atsakymus smile.gif

gal Tu sunumeruok klausimus- labai jau daug cia ju biggrin.gif
pabandysiu i kelis atsakyt- kiek zinau (o zinau kolkas nedaug blush2.gif )
Snappy's nelimpa prie flaneles- turi prisiut medziagos gabaliukus, prie kuriu liptu snapis..
as tai karts nuo karto ir pavirinu flanele, bet dazniausiai 60 C skalbiu visus vystyklus ir drabuzelius.
pilu kelis laselius arbatmedzio eterinio aliejaus- pramusa ir kvapa, ir kiek zinau dezinfekuoja thumbup.gif
merliniu i kloteliu visai neturiu, nes bent ta merle, kuria as turiu (tokia senovine) yra labai reta, tai sisiukas kaip per reti praeitu doh.gif Iklotukus naudoju sena sukarpyta ir apsiuta frotini ranksluosti. dar daznai i ji isuku vilnoni ikloteli.
Ir tie ikloteliai pas mane , tai mazdaug 30x30.. Sulankstau as ji i 3 dalis ir iklotas gaunas thumbup.gif
o del palu lankstymo i ikotus.. tai as net nzn.. jei pala 80x80, tai kokio storio tas ikotas gaunasi?? nu nebent jau didesniam, arba plona medziaga...
gal kas mane papildytu ar kazka kitaip patartu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(veitina @ 2010 03 31, 09:51)
drinks_cheers.gif Šiauliuose irgi tas pats, bet jau pora draugių susidomėjo thumbup.gif

yra yra ir siauliuose, pvz as tongue.gif bet mano pazistamu mamu rate, esam vieninteliai medziagines sauskelnes naudojantys, kitiems atrodo didelis vargas cia hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 03 31, 11:09)
mūsų kaime tai į mus kaip į ufonautus žiūrėjo kai lauke sauskelnes dziovindavau  doh.gif  o kaimynų mergaitė kuri turi mažą sesutę, klausia.. kokias sauskelnes naudojat?  ai sakau mes tokias skalbiamas.. ji taip palingavo galva.. sako nu jo... jei neturit pinigų normaliom tai galima ir išskalbt  lotuliukas.gif  doh.gif

vava, as kazkaip net neviesinu kad su daugkartiniais auginu blush2.gif aj poto jiems ten aiskint, kodel kas ir kaip doh.gif na jei protingas zmogus tai greit suberiu visus argumentus i vsio, o jei kvailas nematau prasmes ausinti burnos blush2.gif

geriausia, tai kai anyta da kai nescia buvau ir ziurinejausi daugkartinius, suzinojo apie mano mintis vaika auginti kitaip tai pazvenge ir sako:" tau kai papus nugriaus, nieko nebenoresi" nu ka tokiam zmogui atsakyt? g.gif doh.gif nugriauze tuos papus ir nenumiriau ir toliau maitinu, o vystyklai cia prie ko? g.gif nu karoce, va del to ir nesneku apie daugkartinius doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Planuojame su vyru irgi naudoti daugkartines sauskelnes. Norėjau paklausti, ar iš ekonominės pusės gaunasi taupiau , nei pirkti vienkartines? Apie ekologijos nauda viską žinau smile.gif Iškart viską susipirkti atrodo brangokai gausis, bet turbūt vėliau atsiperka?
Atsakyti

Papildyta:
mes beveik vien aprišamus ir naudojam. turių jų gal dešimt ir krūvą draugės siūtų flanelinių bei marlinių vystyklų, kuriuos lankstau ir kloju į aprišamą. tarp palutės ir aprišamo vystyklo dedu vilnonį įklotą (pačios megztas ir "Rasakiloje" pirktos suomiškos merino vilnos - ji labai gerai sugeria).

tada neperšlampa aprišamas vystyklas ir galima keisti tik palutę. žinoma, jei gausiau pasišlapina, sudrėksta aprišamo kraštai ir vis tiek viską reikia keisti. bet minėtas variantas man patogus tuo, kad tada nebūtina mauti vilnonių kelnyčių ant viršaus. šią "techniką" iš draugės perėmiau, kuri išmoko iš kitos draugės smile.gif
[/quote]

Atrodo gera mintis thumbup.gif
O uzpakaliukas labai didelis gaunasi ar normaliai? ir ar vasara nekarsta?
Papildyta:
QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 01, 12:23)
Sveikos,

Planuojame su vyru irgi naudoti daugkartines sauskelnes. Norėjau paklausti, ar iš ekonominės pusės gaunasi taupiau , nei pirkti vienkartines? Apie ekologijos nauda viską žinau smile.gif  Iškart viską susipirkti atrodo brangokai gausis, bet turbūt vėliau atsiperka?

As irgi taip masciau, noreciau pabandyti su daugkartinem. Tik kiek pasiskaiciau, mamytes gerai sako - is karto nusipirkti visko gal neverta, nebent tiksliai zinai ko nori, o jei ne, tai rinktis yra is ko, gali nepatikti vienas variantas, o tikti visai kitas, nes labai jau daug tu variantu yra pasirodo (kai pradejau dometis, tai net galva sukasi, jau desimt kartu nuomone pakeiciau biggrin.gif dabar ties keliais variantais apsistojau, kuriuos noresiu isbandyti) tai reikia kelis pabandyti manau ir tada dasipirkti. O del kainos, skaiciavom grubiai, tai pigiau iseina su daugkartinem daugeliu atveju.
Atsakyti
sveikos, mamos 4u.gif
nusipirkau is rasakilos merino vilnos siulus ir paprasiau pazistamos, kad numegztu trumpas prilaikancias kelnytes kaip ten ju ipakavimo schemuteje nurodyta. Tai ta mezgeja labai ispeike siulus, sake, kad "skysti" labai ir kelnytes bus labai retos... Zodziu, neapsieme man megzti... Bet tikrai cia ne viena rase, kad is tu siulu viskas gerai isejo doh.gif
tai ir galvoju dabar, gal as kokius kitokius nusipirkau?
Zodziu, ieskau kas man tas kelnytes numegztu, parasykit i A.Z.
Aciu smile.gif
Atsakyti
ssaule, viskas normaliai gaunasi is tu siulu, neskystos kelnytes.Tik patys siulai taip atrodo, nes jie tokie nesusukti, truputi ptraukus nutruksta, bet sumezgus viskas normaliai. As savo vaikuciui mezgiau is tu siulu, bet mums kazko beria pilvuka, stebiu ar ne nuo vilnos g.gif itariu, kad galeciau parduot kam nors tas kelnytes pabandymui panasiai uz siulu kaina ax.gif
Atsakyti