Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(*neva* @ 2010 09 21, 23:19)
gelbekit, maziukas stipriai issuto, nu niekaip neisgydau, o kodel taip atsitiko nesuprantu,rodos niekas tarp sauskelniu nepasikeite, tik pradejau primaitinti.... ieskojau SM kas atsiuncia ta sviesta,kuris l padeda,bet neradau, pirkau eco parduotuveje stabiuju sviestmedziu aliejaus, tepu visa diena,bet efekto jokio  verysad.gif dave meginuka weledos su cinku krema, isbandysiu veliau,nes nenoriu maisytis su sviestu.... dejau ir ta silko ikloteli, nieko  verysad.gif

Mano mažiui tai šikniukas paraudo, kai panaudojau drėgnas servetėles valymui. Tai daugiau nebenaudoju schmoll.gif O šiaip aš visada profilaktiškai patepu po nuprausimo sviestmedžiu arba sviestmedžiu su erškėtrožių aliejum, tai jokių problemų... Gal daugiau naudokit kanapinių įklotų, jie irgi gerai padeda nuo tokių bėdų mirksiukas.gif
Aš tai iš Klaipėdiečių berods internetinės parduotuvės sviestmedžio pusė kg už 43Lt siunčiausi... Čia pigiausiai kiek LT ieškojau buvo...
Atsakyti
QUOTE(*neva* @ 2010 09 21, 23:19)
musu irgi ir sesutes stebisi , ir gydytoja paskutiniu metu sake,kad as viena jos praktikoje kuri taip auginu, o as nustebau, nes galvojau,kad aplinkui daugiau mamu ,kurios augina su daugkartinemis  unsure.gif kaskart ateinam vis su kitokiom sausk., tai kaip eksponatai pasijauciam  doh.gif  biggrin.gif pradzioje perfold, paskui bambuko,dabar kanapes  smile.gif

gelbekit, maziukas stipriai issuto, nu niekaip neisgydau, o kodel taip atsitiko nesuprantu,rodos niekas tarp sauskelniu nepasikeite, tik pradejau primaitinti.... ieskojau SM kas atsiuncia ta sviesta,kuris l padeda,bet neradau, pirkau eco parduotuveje stabiuju sviestmedziu aliejaus, tepu visa diena,bet efekto jokio  verysad.gif dave meginuka weledos su cinku krema, isbandysiu veliau,nes nenoriu maisytis su sviestu.... dejau ir ta silko ikloteli, nieko  verysad.gif

www.gamtoskerai.lt
Atsakyti
Merginos, toks klausimuks: lanolizavau vilnones kelnes (tik dabar blush2.gif ), labai ilgai jos man džiūna ir dar tokios kaip riebalais padengtos... čia taip ir tūri būti?
Atsakyti
kregzde, taip turi buti drinks_cheers.gif man dvi paras dziuna lanolizuotos kelnytes doh.gif

hmm rimtai tas sviestmedis toks fisnas?? o kur dar ji butu galima panaudoti, nes vien uzpakaliui nepirkciau, nes da turiu visokiu, bet jeigu dar kur kitur g.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 09 22, 17:36)
kregzde, taip turi buti  drinks_cheers.gif man dvi paras dziuna lanolizuotos kelnytes  doh.gif

hmm rimtai tas sviestmedis toks fisnas?? o kur dar ji butu galima panaudoti, nes vien uzpakaliui nepirkciau, nes da turiu visokiu, bet jeigu dar kur kitur  g.gif

Paskaičius, atrodo kaip panacėja biggrin.gif nuo visų ligų:
Tinka vietiniam atskirų kūno dalių masažui - sąnarių, rankų, kojų, pėdų. Labai skalsus. Viso kūno masažui vienas kiek per kietas, bet pridėjus 10-30% kokio skysto nerafinuoto aliejaus (pvz. erškėtuogių, sezamų) -nepakartojamas ir dar skalsesnis. Toki mišinį reiktų gaminti nekaitinant, nelydant, o paprasčiausiai išsukti dubenėlyje.

Idealiausias apsauginis-maitinantis-minkštinantis sausos odos balzamas - rankoms, lūpoms, veidui (odą pamaitinti, uždegimams nuraminti, ar saugoti nuo šalčio), blauzdoms, kūdikių užpakaliukams ir vaikų veidukams; tepti kiek reikia ir kada tik norisi; visur kur sausa, jautru, nukasyta, išberta...

Nerafinuotas sviestmedžių al. – dekongestantas, padeda sergantiems sloga, kai nosis yra užgulta, o kvėpuoti tenka per burną. Patepus kiekvieną nosies landą 2-4g aliejaus, užgulimas praeina per 0.5-1.5min; efektas tęsiasi 5-8val. Jokiu pašalinių reakcijų, dirginimo, džiūvimo, reakcinio paburkimo (Tella A. Br.J. Clin.Pharmac. (1979), 7,495-497)

Dėmesio slidininkai: sviestmedžio aliejus ne tik apsaugos odą nuo vėjo ir šalčio, bet šiek tiek ir nuo UV spindulių - SPF 4-6.
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 09 22, 16:36)
kregzde, taip turi buti  drinks_cheers.gif man dvi paras dziuna lanolizuotos kelnytes  doh.gif

Taip ir maniau, bet jos tokios dabar fe ... biggrin.gif
Atsakyti
labai ACIU visoms uz naudingus patarimus 4u.gif thumbup.gif bandysim viska ka turiu po ranka, krakmola, sudokrem, weledos su cinku,nes neturiu aliejuko, sviestmiedzio alieju, siandien visa diena tik su pedkelnem, keiciu kai tik pasisioja,kad tik nebutu slapias, idedu kanapes iklota, nes kitaip buna bala,arba as visa slapia biggrin.gif tikiuosi kazkas pades

Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif

Kadangi laukiam netrukus gimsiančio sūnelio, domiuosi ir aš daugkartinėm sauskelnėm. Pagrindinė priežastis - mažylio turto perkaitimas vienkartinėse, na ir EKO idėjos man prie širdies smile.gif Jau turbūt jum pabodo visos naujokės, klausiančios to pačio, bet gal nepatingėsit man atsakyti 4u.gif

Šiandien antra diena studijuoju apie daugkartines sauskelnes, jau truputį paaiškėjo, kas tai per daiktas ir susidariau šiokią tokią nuomonę, bet labai praverstų patyrusių mamyčių padrasinimas 4u.gif

Susidariau nuomonę, kad tik gimusiam leliukui geriausia naudoti vystyklus su snapiais arba sauskelnes, bet reikia maziausio dydžio nes universalūs per dideli (mūsiškis turėtų gimti apie 3,5 kg).

Kai vaikutis tampa judresnis (apie 5 mėn. g.gif ) ir didesnis jau galima pereiti prie one size sauskelnių ir naudoti iki galo.

Pagrindinė dilema - kokios medžiagos sauskelnes (vystyklus) pasirinkti.
Vėlgi iš pasisakymų susidariau nuomonę, kad labiausiai sugerenčios drėgmę yra bambukinės, paskui kanapinės ir trečioj vietoj medvilninės (flanelinės). Kadangi noriu, kad užpakaliukas kvėpuotų, tai ir prilaikančias kelnaites rinkčiausi vilnones.

Šiaip esu kiaulė taupyklė blush2.gif ir neapsisprendžiu, kaip čia geriau padarius blush2.gif Turiu šiek tiek tarybinio gėrio - flanelės, marlės, medvilninių palučių ir tokių rankšluostukų medvilninių iš rankšluostinės medžiagos (ta medžiaga nelygi, kaip kvadračiukais išausta). Iš flanelės planavau siūti paklodes į lovytę (jos yra maždaug dviem paklodėm), bet paskaičius SM apie daugkartines sauskelnes dabar dvejoju, gal tą flanelę palikti sauskelnėm, o paklodes pasiūti iš medvilnės (jos irgi turiu). Taip sauskelnės nekainuotų nieko, žinoma nedaug jų ir gautųsi iš mano turimos flanelės, bet ar nebus taip, kad skūpus moka du kartus g.gif
Betaupydama nenorėčiau sau apsisunkinti vaikučio auginimo, nes skaičiau, kad su flanelinėm neišmiega vaikutis naktį, jos peršlampa, ir nenoriu savęs atbaidyti nuo daugkartinių sauskelnių.

Tai dabar mąstau apie brangų variantą:
pradžiai bambukiniai arba kanapiniai vystyklai su snapiais ir mažiausio dydžio vilnonės prilaikančios kelnaitės (širdis linksta prie ruskovilos ilgaklešnių, tik kaina doh.gif ),
vėliau bambukinės ar kanapinės ONE SIZE sauskelnės. Vystyklus bus galima naudoti, kaip įklotus į sauskelnes ir tada reikės jau didesnių vilnonių prilaikančių kelnyčių.
Bet jau kaina gausis oho blink.gif Aišku, pirkčiau pradžiai vystyklus gal kokius penkis pabandymui, sauskelnes jau vėliau, bet vistiek blush2.gif
Nors kadangi mum praktiškai visus leliukiškus daiktus atiduos draugai ir giminaičiai pradedant nuo drabužių baigiant vežimu, tai sakau, gal reikia sutaupytus pinigus investuoti į geras daugkartines sauskelnes, kad abu ir kūdikis, ir aš (na ir MB kartais biggrin.gif ) džiaugtumėmės kūdikyste.
Dar turiu mintį, kad gal ir antrą vaikelį turėsim, tai sauskelnės bus panaudotos antrą kartą ir tada jau beveik ir pirkti nereikės (bet ar jos atlaikys du vaikus g.gif )

Labai praverstų patarimas ar bambukinės tikrai geriau sugeria drėgmę lyginant su flanelinėm (jeigu nekreiptume dėmesio į kainą). 4u.gif
Dar bandysiu e-bay ieškoti bambukinių vystyklų ir sauskelnių, gal bus pigiau blush2.gif

Jeigu kas nors perskaitys mano tokį ilgą monologą ir dar pasidalins pamąstymais, būsiu begalo dėkinga wub.gif
Atsakyti
Nuk, sedejau sedejau, ziurejau ziurejau ir masciau, kur man tavo nickas matytas... lotuliukas.gif wub.gif Tikiuosi, neapsipazinau

Pamenu, kai pati laukiau, vis klausinejau ir zadejau pasidalinti patirtim, kai jau auginsiu. O dabar taip traaagiskai laiko neturiu... blush2.gif bet jeigu apibendrinant savo patirti, tai, manau, svarbu yra pasiryzti kuo anksciau pradeti su daugkartinem. Nes mes laukem turbut menesio, o paskui vaikiukas taip sast ir paauga, isstoreja biggrin.gif ir didzioji dalis sauskelniu - per borta doh.gif Kita vertus, musu mazulis gime 3100, tai butu iskrites jis ten is visko. Beje, prefoldu turiu, bet taip ir nepanaudojau, kazkodel nesupratau, ka su jais daryt biggrin.gif Galiu parduoti smile.gif Tas pat ir su snapiais. Bene labiausiai tokiam mazam patiko Imse vimse flanelines, jos apglunda, neissipucia, tik kad perslampa gana greitai ir totaliai. Kanapiniu neturejom, bambukines labiausiai patiko Lollipop. Dar labai patiko Kikilio produkcija. Beje, jeigu kam reikia vilnoniu ilgaklesniu S dydzio (kikilis), perleidziu pirktas is Meduolios, nekart neuzsidejom del jau mineto staigaus isstorejimo doh.gif Na, ir del to, kad buvo karsta vasara, taip ir nesiryzau vasara rengt vilnonem...

Zodziu, menka is manes patareja: pernelyg ekologija neuzsiiminejau ir nuolat naudojau plastikines prilaikancias kelnaites, kas cia daug kam butu nepriimtina. O mums tiesiog buvo patogiau... A, kadangi buvo vasara, tai prisikarpiau paklodziu ir dedavau i prilaikancias kelnytes tiesiog sulenktas palas thumbup.gif O siaip auginam pamaisiui su vienkartinem - gal ir brangoka, bet man nedziusta daugkartines taip staigiai, na, ir siaip gaunasi patogiausias variantas blush2.gif

Dabar jau nusipirkau One size, ziuresim, kiek laiko tiks bigsmile.gif
Atsakyti
Nuk, aš tai dabar jeigu pirkčiau jau patirties turėdama, tai turbūt imčiau plonesnes sauskelnes (kanapines ar flanelines), kurios greičiau džiūsta ir gerai sugeriančių įklotukų ax.gif Nes ypač berniukui tai svarbiausia kiek sugeriančio audinio priekyje yra, tai ten patogu įtiesti perlenktą įklotuką ar net kelis... O tada taip gaunasi, kad tas sauskelnių didelis sugeriamumas kaip ir nebereikalingas. Man tai labai patogu tik įklotą pakeisti, o sauskelnės dažniausiai sausos lieka, tai tada mažiau jų ir reikia. Tuo labiau, kad įklotai pigiau kainuoja (juos ir pasisiūti lengviau), ir džiūsta greičiau thumbup.gif Na ir su plonesnėmis sauskelnėmis užpakalis ne toks didelis atrodo smile.gif
Kanapines rinkčiausi dėl jų antibakterinių savybių ir ilgaamžiškumo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzintariukas: 22 rugsėjo 2010 - 19:09
Nuk, as jusu vietoj turima flanele tikrai panaudociau sauskelniu siuvimui. Paklodes pasiukit is kitos medziagos, o kai draugai ir artimieji lankys leliuka, galesit dovanu uzsiprasyti ir dar koki atliekama patalynes komplektuka (juk daznai buna, kad klausia ko reikia dovanu) biggrin.gif
Del sugeriamumo nebijokit, jei i vidu isiusit froto iklotukus, dar kelis pasigaminsit atskirai idedamus pagal poreiki, kelnytes savo funkcija atliks gerai. O ir suzinosit koks smagus ir uzkreciantis dalykas siuti sauskelnes biggrin.gif
Del bambuko ir kanapes vystyklu, galit nusipirkti po viena du pabandymui bei pasiimkit paprastu medvilniniu prefoldu (jie tiek rtekainuoja 5-6 lt.). Taip galesit palyginti kas jums arciau dusios ir ko dasipirkti.
Diena vis tiek leliuko slapio nelaikysit, keisit dazniau, todel puikiai tiks ir ranku darbo flanelines, ir medvilniniai prefoldai. Nakciai galesit pasilikti pora kanapes, bambuko kelnytes. O gal nuspresit, kad jums nepatogu ir nakciai naudosit vienkartinius.
Su vilnonem situacija ta pati, galit pradziai nusimegzti pora kelnyciu pati, nusipirkti is forumieciu mamu megztas ar naudotas, kaip jums priimtiniau.
Pacio maziausio dydzio kelnyciu, sauskelniu, vystyklu labai brangiu nepirkciau, greitai isaugs, o ir jei neprilips daugkartiniu naudojimas, ne taip gaila bus isleistu pinigu. mirksiukas.gif
O siaip pabandykit siuti pati, pamatysit kaip tai uzkrecia biggrin.gif
Atsakyti
Oi, kokie operatyvūs atsakymai 4u.gif nesitikėjau wub.gif

Suomi, neapsipažinai rolleyes.gif Pavėluoti sveikinimai sulaukus atžalos wub.gif

Neparašiau, kad džiūvimas nėra labai aktuali problema, nes turim elektrinę džiovyklę (žinoma, trumpesnis ciklas mažiau kainuotų blush2.gif )

Tai vis tik geriau sauskelnes nuo pat pradžios (planuoju, kai nukris bambutė) naudoti, o ne vystyklus.
Šiaip aš pati mėgstu viską meistrauti, todėl ir buvo mintis, kad pasigaminti pačiai. Po jūsų patarimų kogero teks ryžtis 4u.gif , nes vis tik flaneliniai kaip ir nugalėjo biggrin.gif Tik dar pataliukai eilėje laukia, paskui sauskelnės ir prilaikančios kelnytės. Kartais paranoja apima, kad nespėsiu visų savo užmojų doh.gif

Atsakyti