Sveikos, mamytės
Kadangi laukiam netrukus gimsiančio sūnelio, domiuosi ir aš daugkartinėm sauskelnėm. Pagrindinė priežastis - mažylio turto perkaitimas vienkartinėse, na ir EKO idėjos man prie širdies
Jau turbūt jum pabodo visos naujokės, klausiančios to pačio, bet gal nepatingėsit man atsakyti
Šiandien antra diena studijuoju apie daugkartines sauskelnes, jau truputį paaiškėjo, kas tai per daiktas ir susidariau šiokią tokią nuomonę, bet labai praverstų patyrusių mamyčių padrasinimas
Susidariau nuomonę, kad tik gimusiam leliukui geriausia naudoti vystyklus su snapiais arba sauskelnes, bet reikia maziausio dydžio nes universalūs per dideli (mūsiškis turėtų gimti apie 3,5 kg).
Kai vaikutis tampa judresnis (apie 5 mėn.
) ir didesnis jau galima pereiti prie one size sauskelnių ir naudoti iki galo.
Pagrindinė dilema - kokios medžiagos sauskelnes (vystyklus) pasirinkti.
Vėlgi iš pasisakymų susidariau nuomonę, kad labiausiai sugerenčios drėgmę yra bambukinės, paskui kanapinės ir trečioj vietoj medvilninės (flanelinės). Kadangi noriu, kad užpakaliukas kvėpuotų, tai ir prilaikančias kelnaites rinkčiausi vilnones.
Šiaip esu kiaulė taupyklė
ir neapsisprendžiu, kaip čia geriau padarius
Turiu šiek tiek tarybinio gėrio - flanelės, marlės, medvilninių palučių ir tokių rankšluostukų medvilninių iš rankšluostinės medžiagos (ta medžiaga nelygi, kaip kvadračiukais išausta). Iš flanelės planavau siūti paklodes į lovytę (jos yra maždaug dviem paklodėm), bet paskaičius SM apie daugkartines sauskelnes dabar dvejoju, gal tą flanelę palikti sauskelnėm, o paklodes pasiūti iš medvilnės (jos irgi turiu). Taip sauskelnės nekainuotų nieko, žinoma nedaug jų ir gautųsi iš mano turimos flanelės, bet ar nebus taip, kad skūpus moka du kartus
Betaupydama nenorėčiau sau apsisunkinti vaikučio auginimo, nes skaičiau, kad su flanelinėm neišmiega vaikutis naktį, jos peršlampa, ir nenoriu savęs atbaidyti nuo daugkartinių sauskelnių.
Tai dabar mąstau apie brangų variantą:
pradžiai bambukiniai arba kanapiniai vystyklai su snapiais ir mažiausio dydžio vilnonės prilaikančios kelnaitės (širdis linksta prie ruskovilos ilgaklešnių, tik kaina
),
vėliau bambukinės ar kanapinės ONE SIZE sauskelnės. Vystyklus bus galima naudoti, kaip įklotus į sauskelnes ir tada reikės jau didesnių vilnonių prilaikančių kelnyčių.
Bet jau kaina gausis oho
Aišku, pirkčiau pradžiai vystyklus gal kokius penkis pabandymui, sauskelnes jau vėliau, bet vistiek
Nors kadangi mum praktiškai visus leliukiškus daiktus atiduos draugai ir giminaičiai pradedant nuo drabužių baigiant vežimu, tai sakau, gal reikia sutaupytus pinigus investuoti į geras daugkartines sauskelnes, kad abu ir kūdikis, ir aš (na ir MB kartais
) džiaugtumėmės kūdikyste.
Dar turiu mintį, kad gal ir antrą vaikelį turėsim, tai sauskelnės bus panaudotos antrą kartą ir tada jau beveik ir pirkti nereikės (bet ar jos atlaikys du vaikus
)
Labai praverstų patarimas ar bambukinės tikrai geriau sugeria drėgmę lyginant su flanelinėm (jeigu nekreiptume dėmesio į kainą).
Dar bandysiu e-bay ieškoti bambukinių vystyklų ir sauskelnių, gal bus pigiau
Jeigu kas nors perskaitys mano tokį ilgą monologą ir dar pasidalins pamąstymais, būsiu begalo dėkinga