Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(agpa @ 2010 09 17, 13:20)
as pirkau aliejaus parduotuvej mirksiukas.gif pati sau naudojau vasara, bet ziema jis manes nevilioja del savo konsistensijos, nebent pasildyt ji pries tepant...

Sviestmedžio aliejų labai faina sumaišyti su kokiu nors skystesniu aliejumi. Man ypač patinka maišyti su erškėtuogių, dėl jų regeneruojamojo poveikio smile.gif Reikia į indelį su sviestmedžiu įpilti aliejaus iki 30% masės ir išsukti iki vienalytės konsistencijos. Tada jis pasidaro minkštesnis ir daug geriau tepasi wink.gif Aš tokiu mišinuku ir užpakaliuką tepdavau, ir visur kitur, kur sausa oda ar spuogelis koks...
Atsakyti
QUOTE(agpa @ 2010 09 17, 12:20)
o vystyklu popieriaus nebandet naudot? kakiai taip neisigeria  mirksiukas.gif

Turiu nusipirkusi, bet dar nebandžiau, reiks pabandyti.

QUOTE(miligerta @ 2010 09 17, 14:13)
As kaitalioju viena kart dedu vienkartines kita daugkarines(gaila tik 7 turiu ax.gif )tai nezinau kas ten jai suveikia kakoja tik i daukartines biggrin.gif  doh.gif

Geras lotuliukas.gif

Mano noras irgi yra naudoti daugkartines kas antrą kartą dienos metu, naktį tikrai ne. Tai va, šiandien keturis daugkartinius sunaudojome, bet vienkartinių tikrai daugiau. Tik kadangi aš jų ne per daugiausiai turiu, tai dar turiu rankom prasiskalbti, jei noriu, kad būtų ką naudoti doh.gif

QUOTE(gitulia @ 2010 09 17, 17:20)
O maniskis taiko rimta reikala padaryti butent tada, kai neidedu popieriaus. Stengias, kad as tureciau ka veikt  biggrin.gif

Nu bajeristai tie vaikiukai biggrin.gif

Išbandžiau Prefold vystyklą ir rišamą vystyklą, na tai visai nieko jie, kaina gera, galima ir daugiau nusipirkti. Tik per mažai prisluoksniavau, greitai permirko. Dėjau rankšluostinį įklotą ir bambukinį, tai buvo per mažai doh.gif O ir reiktų dėti kažką didesnio pagal išmatavimus, tai sakiau rankšluosčius senus pakarpysiu, tik neturiu kaip jų apmėtyti, bus tokie kaip škurliukai doh.gif Ką Jūs dedate kartu su Prefoldais ir aprišamais?

ai, gu-gu bambukiniai įklotai kokie švelnučiai wub.gif , po skalbimo irgi tokie liko, nors džiovinau ant gyvatuko.
Atsakyti
klausykit, man toks klausimas...tai ar ne pigiau gaunas tie pamperiai,nu kad ir ekologiški, ar esat kas paskaičiavus...nei dauk sauskelnės..nes čia nusipirkot, čia jau netinka, prabėga....nusipirkot per daug, vienos rūšies, netika, arba...mažius jauišaugo, reik kitokios formos pirkt...lėliui tiko aprišami, po to reik su lipukais...plius, skalbiankė visad kaip automobilis TURI VEIKTI, ir tragedija jei sugenda..nuolat suktis, KASDIEN...vanduo, o jei skalaut reik dukart, kaip kazkuri užsimano pagal vaiko poreikius...beto, kiek girdėjau, net naudodamos daugk kelnaites, turi greta ir papr pamperių, kai eina pas gydytojus, dar kur nors ekstra, gal į ilgesn kelionę...pas gydytojus, tam kad išvengt ir dar perkreiptų žvilgsnių...na arba lėktuvu skrendant, juk argi rištumėt prefoldą, ir tt. ir tt.

gal realiai paskaičiuojam išlaidas, ir laiko ir pinigų prasme....juk ekologija tai TAUPUMAS taip pat, ne vien sveikata...
būtų aiškiau...

taigi, mamytės su patirtim...prašom.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 19 rugsėjo 2010 - 14:32
QUOTE(zuzu @ 2010 09 19, 15:31)

na aš iš esmės ne kiek taupus kiek skūpas žmogus blush2.gif nors daugkartines pradėjau naudot ne iš taupumo... o tiesiog kai pamačiau kad po savaitės mūsų konteinerio pusę užėmė sauskelnės blink.gif išties tai pakraupau....

va tada atsirado daugkartinės... vienas nusipirkau visas kitas pasisiuvau... ir vėlgi.. kadangi nebuvau bandžiius kitokių tai man tiko tos kokias turėjau... ir tikrai nebuvo sportinio intereso išbandyt kitokių biggrin.gif nuo kažkur ketvirto mėn iki pat dabar vis dar naudojam tas pačias sauskenes bigsmile.gif (na dabar tik nakčiai dedu)

jei finansiniais klausimais tai skaičiuojam:

14sauskelnių po 15lt= 210lt

kelnyyčių vilnonių turim daug... nes visi bandymo rezultatai blush2.gif bet iš esmės einamiausios dvejos... vienas naudojam nuo metukų kažkur, kitas jau nepamenu kiek blush2.gif dar kelios buvo siūtos iš megztinio (kas atseina visai pigiai tongue.gif )

na tai grubiai imkim jei pirkt 300lt ai nu dar įklotėliai, lanolinas tai visas rinkinys 350lt g.gif visą šitą reikalą mes naudojam jau beveik du metus rolleyes.gif apie 22mėnesius... tai mėn gaunas g.gif 16lt
aišku ar čia paminėjau vieną pigiausių variantų... jei mėgint visas sauskelnes po 40-50lt, tai suma apvali.. aš tiek išleist nesirįžau rolleyes.gif

d4l skalbimo... atskirai sauskelnių neskalbiu jau irgi laaabai seniai.. dabar sakyčiau jau beveik atsisakę esam jų tai elektros sanaudos nesumažėjo schmoll.gif o vandens negaliu pasakyt, nes vanduo pas mus neribotas.. manau kad jei reiktų kubais skaičiuot tai visgi prisidėtų ir nemažai (na čia mamos pasidalins kurios moka už vandenį)

milteliai.. na kadangi kartu su kitais skalbiniais tai galim kokį trečdalį nurašyt jiem...

o dėl eko sauskelnių tai... vistiek jos vietos šiukšlynuose užims tiek pat kiek paprastos... suirs greičiau??? bet irgi ne per metus ir ne per du sad.gif

tokia mano patirtis biggrin.gif trečią jei turėsiu vaiką kada tai auginsiu TIK su daugkartinėm... papildomo vargo aš nepajaučiau jokio (pirmą auginau su vienartinėm) o kai pradėjo mažius lankyt daržą ir ten reikėjo sauskelnių tai oi kaip pasijautė per kišenę blink.gif

Atsakyti
Aš išleidau apie 1000Lt daugkartinėm sauskelnėm, prilaikančiom kelnaitėm. Sūnui dabar pusė metų, daugiau sauskelnių nebereiks iki vystyklystės pabaigos. Taip pat išaugtos padėtos antram vaikeliui...Atrodo nežmoniškai daug...bet dar po kelių mėnesių jos atsipirks, jei lyginti su vienkartinėm, o ir antram vaikeliui pilnas komplektas liks.Skalbiu kas antra diena - nei vandens, nei elektros daugiau nesunaudojame, nei gyvenome dviese...
Atsakyti
klausykit, man toks klausimas...tai ar ne pigiau gaunas tie pamperiai,nu kad ir ekologiški, ar esat kas paskaičiavus...nei dauk sauskelnės..nes čia nusipirkot, čia jau netinka, prabėga....nusipirkot per daug, vienos rūšies, netika, arba...mažius jauišaugo, reik kitokios formos pirkt...lėliui tiko aprišami, po to reik su lipukais...plius, skalbiankė visad kaip automobilis TURI VEIKTI, ir tragedija jei sugenda..nuolat suktis, KASDIEN...vanduo, o jei skalaut reik dukart, kaip kazkuri užsimano pagal vaiko poreikius...beto, kiek girdėjau, net naudodamos daugk kelnaites, turi greta ir papr pamperių, kai eina pas gydytojus, dar kur nors ekstra, gal į ilgesn kelionę...pas gydytojus, tam kad išvengt ir dar perkreiptų žvilgsnių...na arba lėktuvu skrendant, juk argi rištumėt prefoldą, ir tt. ir tt.

gal realiai paskaičiuojam išlaidas, ir laiko ir pinigų prasme....juk ekologija tai TAUPUMAS taip pat, ne vien sveikata...
būtų aiškiau...

Na, o būsimiems broliukui ar sesutei gi vietoj kalno šiukšlių galima palikti išaugtas daugkartines sauskelnes smile.gif Ir tada kaina visai kita gaunasi wink.gif Va ir taupumas biggrin.gif
Be to, dalį galima pasisiūti... Smagu gi savo mažiesiems ką nors savomis rankomis sumeistrauti wub.gif
O laiko prasme - sudėti į skalbimo mašiną laiko daug neužima... Na, gal padžiauti ilgiau užtrunka... Bet nereikia važiuoti parduotuvėn vienkartinių pirkti, tai irgi laiko susitaupo smile.gif
Papildyta:
Be to, vienkartinius būna irgi išauga smile.gif Arba prabėga... doh.gif
Atsakyti
Zuzu, mano galva yra taip, kad jei ieškosi pigesnių variantų (auksarankės mamkos, pati kažką pasimeistravosi ar pirksi pigesnius sauskelnių derinius), tai atsiperkamumas garantuotas. Kai kurios mamos puikiai verčiasi ir su palutėm, merliukais, Prefoldais, neperka jokių sauskelnių, taigi čia jau labai pigiai išeina. O jei pirksi brangias sauskelnes, tai gal su vienu vaiku ir neatsipirks, bet tada su antru tikrai atsipirks. Mačiau, kad ir padevėtas sauskelnes parduoda, kai būna per mažos, taigi grįžta dalis pinigėlių.

Aš asmeniškai naudoju vienkartines sauskelnes ir maišau jas su daugkartinėmis (jų turėtų užtekti pusei metų), norėčiau vieną kartą mauti tokią, kitą kartą kitokią, šiai dienai darau tai rečiau, nors pvz. vakar nuo pietų gyvenome tik su daugkartinėmis. Taigi aš jų neturiu daug (tad ir suma ne didelė), o darau tai labiausiai dėl to, kad vaiko užpakaliukas pailsėtų nuo "gumos", juk ir pačiai per tas dienas naudoti vien kokius Always nėra malonu, o čia juk diena dienon su tom sauskelnėm. Jei būtų dabar šiltas metų laikas, leisčiau plikinėti, o dabar jau per vėsu, taigi naudoju daugkartines. Na ir žinoma truputį mažiau išmetame vienkartinių tada ax.gif Vienas tokio naudojimo minusas yra tai, kad kai jų nėra daug, tai tenka prasiskalbti rankomis, nes kasdien aš skalbinių skalbimui nesurenku, tad dėl kelių sauskelnių skalbimo mašinos nenoriu jungti. Tad tarkim kokis 3 dienas skalbiu rankomis.

P.S. Pasiskaičiavau, kad norėdama, kad mano turimos sauskelnės atsipirktų, tai man reikia pusė metų jas naudoti (jos ir bus tinkamos pusė metų), per dieną uždedant ne mažiau kaip 3 kartus daugkartines sauskelnes. O tiek kartų aš tikrai jas apmaunu ax.gif

Tačiau dabar galvoju užsipirkti daugiau Prefoldų (vėliau jie galės būti naudojami kaip įklotai, kai vaikas nenorės būti vystomas) ir pasidaryti iš senų rankšluosčių daugiau įklotų. Vienas Prefoldas kainuoja 6Lt. Taigi turėsiu daugiau sauskelnių, nereiks ar mažiau reiks praskalbti rankomis.
Atsakyti
as kai buvau nestuke.gif pirkausi sauskelnes is mamos siuvejos, pradzioj vyras skersai ziurejo i mano pirkinius doh.gif daba jau tyli zhodziu buvau suskaiciavus tiksliai kiek man isejo, pabandysiu prisimint biggrin.gif

pradzioj nusipirkau iskart antro dydzio sauskelnes nes vaikas turejo gimt nemazhas
prisimenu kad 3 bambukines sauskelnes ir 6 flanelines su papildomais iklotais man kainavo 180Lt cia pirkau is kikilio lietuviskas ax.gif
poto uzsipirkau dar is kikilio 5 frotines ir 5 flanelines sumokejau 150lt
drauge padovanojo jai netikusi visiskai nauja bambino mio rinkinuka su 12 prefoldu
nusipirkau dvejas vilnos kelnaites popolini po 43 lt viso 86Lt
mama nupirko lanolino 25Lt
taip pat ir vystyklu popieriaus, bet jo nepanaudojau, veliau prakaliau biggrin.gif kainavo 14Lt
viso shito man uzteko iki leliukui suejo mazdaug 5 menesiai thumbup.gif

viso 455Lt
visas sitas sauskelnes man restauravo kikilis, grazhiai sutvarkiau kur buvo paplyshe kur kas kaip ka ir sudejau "ant auksto" kitam leliukui smile.gif

nuo penkto menesio mano pirkiniai tokie
pirkausi is vienos mamos naudotas mother ease sauskelnes jos kainavo 10 vnt. 100Lt tai pat vilnos kelnaites uz 30Lt
poto mano mama man keleta parveze is uzsienio apie 30Lt du vnt. 60Lt
nusipirkau rinkinuka is vienos mamos, kur buvo naujas lanolino bonka, vystyklu, iklociuku, pora popolini one sice, vienos vilnos kelnaites, atsimenu sumokejau uz viska 120Lt
poto gavom dovanu nuo mano mamos rasakilos ilgaklesnes 85Lt jas naudojam lig shiol thumbup.gif
ir dar pirkausi is vienos mamikes pora kelnikiu po 15 lt du vnt 30Lt
is kikilio uzsisakiau 5 vnt frotiniu ir 5 vnt flaneliniu 10 vnt po 15 lt 150Lt

viso gaunasi 575Lt

vandens ir elektros neskaiciuoju, vanduo shulinio nemokamas, elektros sunaudojam tiek kiek ir iki vaikelio
skalbimo miltelius visada pirkau tik ekologishkus net kai dviese gyvendavom mirksiukas.gif skalbt pustushtes mashinos neskalbiau, sumesdavau visada ir musu su vyru rubus ir vaikelio mirksiukas.gif

daba paskaiciuokit kiek jau man sugrizho, nes nemazhai jau ir pardaviau blush2.gif
tos sauskelnes kur mazhiukui leliukui buvo tai palikau kitam vaikui, pardaviau tik entikusias mums vilnos kelnaites
susigrazhinau apie 80lt

nuo penkto menesio kur pirkau sauskelnes irgi susigrazhinau dali pinigu, nes mazhius mano pradejo sedet ant puodo, mazhiau sauskelniu prireike beto isigijom dziovykle, kuri isdziovina greiciau

susigrazhinau 200Lt

tai vat
bendrai isleista 1030Lt
sugrizho 280Lt

pampersus perku ekologishkus moltexus, kuriu kaina nera mazha, bet mums ju reikia tik vieno per para, tai yra nakciai, tai jeigu perki ta jumbo pack kuriu yra 80 vnt maishe, o maishas kainuoja 89 berods litus (cia assorti kaina, ten pigiausia) tai gaunasi grubiai apie 1Lt per para mirksiukas.gif tai vat visos ir islaidos, i menesi 30Lt ant kokybishku sauskelniu, o daugkartines kainuoja tik kol susiperki, poto ju "islaikymas" nesijaucia visiskai mirksiukas.gif

jeigu reiktu augint ir antra ir trecia vaika, auginciau tik su daugkartinemis biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Dzintariukas @ 2010 09 17, 20:28)
Sviestmedžio aliejų labai faina sumaišyti su kokiu nors skystesniu aliejumi. Man ypač patinka maišyti su erškėtuogių, dėl jų regeneruojamojo poveikio smile.gif Reikia į indelį su sviestmedžiu įpilti aliejaus iki 30% masės ir išsukti iki vienalytės konsistencijos. Tada jis pasidaro minkštesnis ir daug geriau tepasi wink.gif Aš tokiu mišinuku ir užpakaliuką tepdavau, ir visur kitur, kur sausa oda ar spuogelis koks...

dekui uz patarima! pabandysiu bigsmile.gif
QUOTE(kregzde @ 2010 09 17, 21:06)
Ką Jūs dedate kartu su Prefoldais ir aprišamais?

kai dedu prefolda, tai tik ji ir neperslampancias kelnaites. kai aprisama, tai vilnos iklota ir pora bambukiniu ar medvilnes smile.gif
pas gydytojus, tam kad išvengt ir dar perkreiptų žvilgsnių...

mano gyd. laaabai patiko aprisami vystyklai, dar pasmalsavo kaip kas su kuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agpa @ 2010 09 20, 12:28)
kai dedu prefolda, tai tik ji ir neperslampancias kelnaites. kai aprisama, tai vilnos iklota ir pora bambukiniu ar medvilnes smile.gif

mano gyd. laaabai patiko aprisami vystyklai, dar pasmalsavo kaip kas su kuo biggrin.gif

Dėkui už atsakymą 4u.gif Aš į Prefoldą įlankstau palutę, bet tada labai storas klynas pasidaro ir vakar per kraštą pravarė visas gėris doh.gif Teks dėti mažiau. O kokias neperšlampamas naudojate, jei galite, pasirodykite? ax.gif

Na ir šaunuolė daktarė, jei naudočiau tik daugkartines, tai tikrai man dzin būtų kas ką mano, svarbu, kad man taip gerai. Pas gydytojus irgi eičiau su tokiom. Va darželyje tai auklėtojas versti bovytis su daugkartinėmis gal ir negerai būtų, nebent ten būtų viskas viename, kad nereiktų joms ten sloksniuoti.
Atsakyti
Sakykit kaip naudojate buret silkini iklota jei po kiekvieno maitinimo tustinasi tai kiek ju reikia tureti pakol uzpakaliukaa uzgys po issutimo?
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 19, 13:28)

jei finansiniais klausimais tai skaičiuojam:

1.14sauskelnių po 15lt= 210lt

na tai grubiai imkim jei pirkt 300lt ai nu dar įklotėliai, lanolinas tai visas rinkinys 350lt  g.gif  visą šitą reikalą mes naudojam jau beveik du metus  rolleyes.gif apie 22mėnesius... tai mėn gaunas  g.gif 16lt

1. čia eko suaskelnės? nes kai vaikas vyresnis, mamos girias kad užtenka mėnesiui 62lt. kai mažesnis - 120lt. čia paprasti pamperiai.
p
2. o tai čia rinkinys universalus? vat man ir klausimas, nes daugeliui universaluas dydžio netinka, mažiukas skęsta, ir reik vis dapirkt dkeist tas sauskelnes, eksperimentuot, vat kažkuri forumietė apie 1000lt išleido, tai reiškias, po 200lt pusei metų...oho, tai kitos sakytų, tai ar ne geriau pamperiai, o jų plius skalbt nereik, nereik vandens, elektros...tai vėlgi nesąmonė gaunasi.... nebent ta, kuri teigė kad 1000lt išleido, pirko brang parduotuvėse, o ne iš mamų... g.gif g.gif
Atsakyti