Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Bambukas geriausiai sugeria, tada kanape, tada medvilne
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2010 09 08, 18:05)
Bambukas geriausiai sugeria, tada kanape, tada medvilne

O aš kažkur skaičiau, kad kanapė geriausiai sugeria unsure.gif
Atsakyti
as pvz turiu ir bambuko, ir kanapes vystyklus, tai jie is emes skiriasi ir svelnumu, ir storumu (tuo tarpu mamabless sauskelnes ne taip akivaizdziai skiriasi, bet svelnesnes, minkstesnes ir vos plonesnes bambukines). Taciau nei vienas is keliu rusiu kanapiniu iklotu man taip geriai nesugeria, kaip parprastas plono audinio bambukinis vystykliukas, as ji lankstau kaip iklota, arba su snappiu, bet tada i vidu dar koki merle dedu ar pan.

bet vat mamabless bambukinem nusivyliau, gal ka ne taip darau? - jos man skystesnes kazkokios, uzsegus maksimaliai (kitaip net smunka), tai sauskelniu tie uzsilenkiantys krastai "pabega", ir "issineria" ir sauskelniu, lieka susegta vaikui po bamba, o viskas isyra.... gi tokio paties dydzio kanapines, ta pati firma, bet lygiai taip pat segant- neatsitinka sitaip. Medziaga siurkstesne ir kietesne, gal todel?

isbandziau flisini iklota. Is pradziu dejau i lauka, isbuvo 2-3 valandas, liko sausa is tikruju, bet viskas buvo aplink suslape. Paskui bandziau ji det vaziuodama valandele masinoj, tai net vilnones kelnytes buvo slapios, o mazyle irzliojo, matyt, slapi sauskelniu krastai ja erzino (iklotas juk neuzeina uz krastu, kur jau kojytes). Taciau pats iklotas savo funkcija atliko 4u.gif

vis delto nakciai net nemeginsiu eksperimentuot...man siuo gyvenimo periodu yra per sudetinga kas 2 val keisti sauskelnes nakti, ir paskui migdyt po 30 minuciu, duok die, jei uzmiega.... tegu geriau ismiega nakti su vienkartinem, manau ir taip pazanga darau, kad per para ju sunaudoju 2, o ne 10 smile.gif

dabar klausimas del mamabless sauskelniu, bambukiniu- ar dar kam nors taip yra? Ypac kai palygini su pvz kanapinem tos pacios firmos?

kitas klausimas, na pvz per diena prireikia pakeisti 10 kartu sauskelnes (as nelaikau namie slapios, nes man gaila sudrekinti vilnones kelnytes, net sudrekusios jos dziusta iiiilllgai). Tai 10 ju ir pakeiciat, o pvz vakare dedat skalbima, ir per nakti jums isdziusta viskas?

as net ant gyvatuko dziovindama neisdziovinu per nakti, nebent medvilini vystykla.
Tai jei per nakti neisdziusta, tai kiek reik tu sauskelniu/vystyklu turet sad.gif

dabar nelaukiu vakaro, kol susikaups kruvele, skalbiu rankom vis, man taip lengviau, nes tada yra sansas, kad greiciau isddzius smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2010 09 07, 14:18)
Mamkos, reikia patarimo! 4u.gif

Mūsų sūneliui 4 mėnesiai, daugkartines sauskelnes naudojam nuo gimimo, viskas buvo liuks, gyvenom be jokių sysiuko avarijų. Norėdami palengvinti sau gyvenimą, nusipirkom skalbyklę/džiovyklę (2in1), išbandėm.... super dalykas... išdžiovinti pampersai minkštučiai, puručiai, BET KUR DINGO SAUSKENIŲ IR ĮKLOTŲ SUGERIAMUMAS???? vis sysiukas mums prabėga, avarija po avarijos g.gif  Pabandėm ant sausų sauskelnių ir įklotų užpilti vandens, tai jis taip ir nubėga kaip nuo žąsies arba padarius "duobutę", tas vanduo taip ir stovi g.gif  g.gif  g.gif Skalbiklio nepakeičiau... Gal kam taip yra buvę, pasidalinkit patirtim 4u.gif

O kokio audinio sauskelnes naudojat? g.gif
Atsakyti
mums lygiai tas pats pasidarydavo su mamables...dabar,kai esame didesni- geriau

as skalbiu kas antra ryta (kad dar per diena kartais pasirodanti saulute lauke prigriebtu , vakare parsinesu dregnus i kambari ir storesnius isdziaustau ant gyvatuko- bambukinius taipogi ir nepaisau jokiu rekomendaciju, iki ryto isdziusta, nes antraip jei dzius pusanros paros- prasmirs...)

mes turim 19 vystyklu+prefoldai ir apie 16 sauskelnių - niekada nepritrukau skalbdama kas antra vakara ir su dabartiniu nedziuvimu...

kazkada ir as taip dariau- skalbiau is kart po sutersimo, kol uzkniso, tada susirgau sauskelniu pirkimo manija blush2.gif
[/quote]

Tiesa, mes dar uzsiimame naturalia higiena - darome i kriauklyte, tai kai mamyte turi kantrybes, tai per diena pro sali iki 3 sysiuku praleidziam, aisku buna ir slapesniu dienu...Visa vasara apskritai mazai sutersdavome, nes pagaudavau 98% sysiuku...kai atsalo ir teko apsimuturiuot - sunkiau....bet kai kazkuri karta skalbiniai dziuvo 2 paras, o galiausiai prasmirdo beveik viskas, nusprendziau netingeti ir maudineti kelnytes savo vaikui. Sita pradejome praktikuoti reciau ar dazniau nuo 2-3men, vasara visiskai tobulai buvome issipraktikave
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidyte: 08 rugsėjo 2010 - 20:58
QUOTE(Loveco @ 2010 09 08, 12:55)
na bet pvz vilnos savybes visos zinom, tu kelnyciu skalbt nereikia, jos pacios "issivalo", tai as kazkaip supratau, kad ir bambukas bei kanape turi tokia savybe, tik gal kiek "mazesne" smile.gif na ta prasme jei tik vos dregnos, bet ne slapios, tai issivedina  g.gif

Na, šiaip yra nuomonė, kad kanapė ir bambukas turi antibakterinių savybių... Nors praeitoje temoje radau kažkurios mamos įdėtą nuorodą, kad bambuko antibakterinės savybės yra išgalvotos rolleyes.gif Tai teoriškai tokiame audinyje yra daug mažesnė galimybė daugintis bakterijoms g.gif

QUOTE(Loveco @ 2010 09 08, 18:57)
as pvz turiu ir bambuko, ir kanapes vystyklus, tai jie is emes skiriasi ir svelnumu, ir storumu (tuo tarpu mamabless sauskelnes ne taip akivaizdziai skiriasi, bet svelnesnes, minkstesnes ir vos plonesnes bambukines). Taciau nei vienas is keliu rusiu kanapiniu iklotu man taip geriai nesugeria, kaip parprastas plono audinio bambukinis vystykliukas, as ji lankstau kaip iklota, arba su snappiu, bet tada i vidu dar koki merle dedu ar pan.

bet vat mamabless bambukinem nusivyliau, gal ka ne taip darau? - jos man skystesnes kazkokios, uzsegus maksimaliai (kitaip net smunka), tai sauskelniu tie uzsilenkiantys krastai "pabega", ir "issineria" ir sauskelniu, lieka susegta vaikui po bamba, o viskas isyra.... gi tokio paties dydzio kanapines, ta pati firma, bet lygiai taip pat segant- neatsitinka sitaip. Medziaga siurkstesne ir kietesne, gal todel?
isbandziau flisini iklota. Is pradziu dejau i lauka, isbuvo 2-3 valandas, liko sausa is tikruju, bet viskas buvo aplink suslape. Paskui bandziau ji det vaziuodama valandele masinoj, tai net vilnones kelnytes buvo slapios, o mazyle irzliojo, matyt, slapi sauskelniu krastai ja erzino (iklotas juk neuzeina uz krastu, kur jau kojytes). Taciau pats iklotas savo funkcija atliko  4u.gif

vis delto nakciai net nemeginsiu eksperimentuot...man siuo gyvenimo periodu yra per sudetinga kas 2 val keisti sauskelnes nakti, ir paskui migdyt po 30 minuciu, duok die, jei uzmiega.... tegu geriau ismiega nakti su vienkartinem, manau ir taip pazanga darau, kad per para ju sunaudoju 2, o ne 10 smile.gif

dabar klausimas del mamabless sauskelniu, bambukiniu- ar dar kam nors taip yra? Ypac kai palygini su pvz kanapinem tos pacios firmos?

kitas klausimas, na pvz per diena prireikia pakeisti 10 kartu sauskelnes (as nelaikau namie slapios, nes man gaila sudrekinti vilnones kelnytes, net sudrekusios jos dziusta iiiilllgai). Tai 10 ju ir pakeiciat, o pvz vakare dedat skalbima, ir per nakti jums isdziusta viskas?

as net ant gyvatuko dziovindama neisdziovinu per nakti, nebent medvilini vystykla.
Tai jei per nakti neisdziusta, tai kiek reik tu sauskelniu/vystyklu turet sad.gif

dabar nelaukiu vakaro, kol susikaups kruvele, skalbiu rankom vis, man taip lengviau, nes tada yra sansas, kad greiciau isddzius smile.gif smile.gif

Aš mamabless turiu tik kanapines, bet man su jomis irgi kartais taip nutinka, kad kraštai išslysta blink.gif Tai pradėjau priekį suraukinėti - pačias kraštines spraudes užsegu arčiausiai krašto, o tas, kurios aršiau centro, užsegu ant trečios spraudės. Tada priekyje gaunasi toks suraukimas, bet kdangi pas mane berniukas, tai įklotas dedamas priekyje ir jis tame suraukime visai gerai "įsipaišo".
Aš turiu apie 20 sauskelnių, tai vistiek beveik kas dieną skalbiu... Tik tiek, kad vakar skalbtos spėja išdžiūti kitai dienai... Na, ir įklotų turiu daugiau, negu sauskelnių. Tai jei sušlampa tik įklotas, sauskelnių nekeičiu. Taip irgi šiek tiek susitaupo skalbimo.
O kokia sudėtis to jūsų bambukinio įkloto? Nes mano popolini bambukiniai turbūt panašiai sugeria, kaip ir kanapinis iš ekomamos toks Tik kad tie bambukiniai šiek tiek storesni atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzintariukas @ 2010 09 09, 11:38)
Na, šiaip yra nuomonė, kad kanapė ir bambukas turi antibakterinių savybių... Nors praeitoje temoje radau kažkurios mamos įdėtą nuorodą, kad bambuko antibakterinės savybės yra išgalvotos  rolleyes.gif Tai teoriškai tokiame audinyje yra daug mažesnė galimybė daugintis bakterijoms  g.gif
Aš mamabless turiu tik kanapines, bet man su jomis irgi kartais taip nutinka, kad kraštai išslysta  blink.gif Tai pradėjau priekį suraukinėti - pačias kraštines spraudes užsegu arčiausiai krašto, o tas, kurios aršiau centro, užsegu ant trečios spraudės. Tada priekyje gaunasi toks suraukimas, bet kdangi pas mane berniukas, tai įklotas dedamas priekyje ir jis tame suraukime visai gerai "įsipaišo".
Aš turiu apie 20 sauskelnių, tai vistiek beveik kas dieną skalbiu... Tik tiek, kad vakar skalbtos spėja išdžiūti kitai dienai... Na, ir įklotų turiu daugiau, negu sauskelnių. Tai jei sušlampa tik įklotas, sauskelnių nekeičiu. Taip irgi šiek tiek susitaupo skalbimo.
O kokia sudėtis to jūsų bambukinio įkloto? Nes mano popolini bambukiniai turbūt panašiai sugeria, kaip ir kanapinis iš ekomamos toks Tik kad tie bambukiniai šiek tiek storesni atrodo  g.gif

man atrodo, 55 proc bambuko, 45 medvilnes. Bet jis minkstutelis, plonas, svelnus, is sono atrodo, kaip frotinis ranksluostis smile.gif bet man jis patinka tuo, kad segant su snapiu (i vidu dedant kokiu iklotu) jis graziai priglunda, aptraukia, ir nera per klynuka storas (kas pvz nutinka man su kanapes vystyklu storu, ar net flanelem).

matau, kad reikes nusipirkti daug sauskelniu. Bet dabar nesugalvoju, tai jei mamabless bambukines taip daro, tai negi reikes kokia viena flaneline sauskelne nusipirkt ? (del vienos taip tngisi biggrin.gif ), jos turbut gerokai maziau sugeria.

As lauke bandziau dziaut ant saules- nu tik isala man, tai parnesu namo, ir ant gyvatuko arba kur sausiau padziaunu. O vilnones kelnytes isvis net ir sudrekusios dziusta puse dienos doh.gif gerai, kad sudreksta nedaznai, vis pagaudau ant puoduko. Manoji atsigerusi sysioja kas 5-10 minuciu visa valanda. Dar po valandos vel nori gerti, ir taip ratas sukasi. Keiciu kaskart, kai pasislapina, tai tu sauskelniu nespeciau skalbt biggrin.gif

mano mergyte, bet suslampa visada priekine sauskelniu dalis, as ten kloju storesni sluoksni iklotu. O siaip gaila susipirkti visa amunicija sitam vaikui, kai nezinau, ar tiks antrajam....

gal kas bandet pvz kudikiui naudoti onesize mamabless?
manau, geriausiai pasiteisina prefoldai ir paprasti merliukai, tik paskui, jau paaugus mazyliui, gerai tinka sauskelnes? m?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 09 09, 17:54)
manau, geriausiai pasiteisina prefoldai ir paprasti merliukai, tik paskui, jau paaugus mazyliui, gerai tinka sauskelnes? m?

dar neturiu patirties, bet greit jau galesiu pasidalint mirksiukas.gif siaip laukiamam leliukui nupirkau papildomai prefold'u, irgi galvoju, kad jie patogiausia turetu buti, dar nupirkau papildomai mamabless kanapiniu pabandyti, tai ziuresim, kaip cia bus ax.gif

kas del sauskelniu skalbimo - skalbiu net truputeli suteptas, o tam, kad galeciau prikaupti skalbimui, teko visgi prisipirkt pakankama kieki, dabar, kadangi dukryte dar vis nezada draugauti su puoduku schmoll.gif tai "arsenalas" visai nemazas susirinko - jei neklystu, tai 18 popolini onesize bambukiniu ir medvilniniu (bet pora rodos ultrafit medvilniniu yra, kurios beveik nenaudojamos, nes nepatogios kazkokios man unsure.gif ), 10 kikilio flaneliniu (va sitos maziui per dideles bus, nes 3 dydzio), 7 mamabless kanapines, keli aprisami vystyklai (pabandymui susigundziau) ir ivairiu iklotu, prefold'u kokie 16 gal g.gif kiekis atrodo nemazas... bet juk reikia turet omeny, kad dviem vaikams tures uztekt biggrin.gif manau paskui tiesiog atsirinkti, kas patogiausia ir tinkamiausia, o visa kita perleist kam nors...
Atsakyti
[/quote]

Na man, pvz. kol kūdikėlis buvo, labiausiai patiko prefoldai arba NE one size sauskelnės...Pirkom visą komplektą Tots Bots I dydžio - nu man jos super buvo - niekur nieko užlenkt , sumažint nereikia. Sauskelnės kaip tik-patogiai, lenvai , greitai... Žinoma, gal ne visai ekonomiškai naudinga, tačiau išaugę visas sudėjome sesei ar broliui...Čia pasiteisino mums taisyklė - kas tinka viskam, netinka niekam mirksiukas.gif
Atsakyti
naujagimiui as irgi nesiulyciau onesizu schmoll.gif
mes turejom kad ir pigesnes mamu siutas pirmo-antro dydzio skirtas mazhiukams, poto nuo 5 menesio nuspirkom onesizu arba trecio dydzio, man kazkaip tos uzlankstytos mazhiems, juk gali pilvuka verzti, beto kazkaip griozdishkai atrodo, ir taip tos sauskelnes ispucia shikniuka o dar tie visi uzlenkimai unsure.gif

mes ir mazhiukes pasilinkom gal kada koki broli ar sese turesim blush2.gif biggrin.gif

kas liecia arsenala, tai tu mazhu turejom 22 sauskelnes ir tiek pat iklotu, o veliau trecio dydzio arba onesize isigijom 26 sauskelnes, bet puodukas draugas daba musu nr 1 tai atsisakiau keletos liko 18, issiverciam rolleyes.gif

aj, o del prefoldu, tai vienom patinka kitoms ne
as prefoldu turejau nemazhai bet man jie neprilipo schmoll.gif nzn mazhai sugeria, vaiaks gime shaltuoju periodu, butu teke labai daznai keist, nes tie mazhiai varo kas desimt minuciu, o shaldyt pastoviai nurenginet naujagimiuko nesinorejo, net nzn, man sauskelnes vien du ir uzsegiai, nieko lengviau ner biggrin.gif
dabar va kartais kai issibaigia sauskelnes, tai dedu i vilnones kelnytes sulankstyta kaip iklota prefolda tai smukcioja man jis, pravaro per shona kartais aj kazkaip man blush2.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolia: 10 rugsėjo 2010 - 06:26
o as atejau pasidziaugti ir pasigirti smile.gif

Labai pradejo mane "pjauti" vienkartiniu keitimas, nes vaikas visiskai neguli, nesileidzia, - kazkas cia uzejo jai. Pabandziau su daugkartinem. Dar blogiau lotuliukas.gif nes anas norisi keisti tada, kai tik slapia patampa. O be to, prasidejo aktyvesnis sodinimas ant puoduko (gi gaila del vieno mazo sysiuko kas 20 minuciu vis naujas medziagines imti, o ypac, kai ju turi vos keleta, o dziusta para....).

taigi paemiau, ir VISAI nedejau NIEKO. Is pradziu bandziau su daugkartinem/vystyklais, bet daznai sodint ant puodo- nu kosmaras paskui uzmaut vel viska, tad pradejau mauti arba TIK pedkelnes ant plikos dubces, arba nieko, kartais net visiskai basa paleisdavau.

Pora balu, ir tada nenuleisdavau akiu nuo vaiko ir stebedavau zenklus.

Sodinu kas 20-30 min, ir VISADA (95 proc) pasysioja i puoduka. Tustinasi, zinoma, irgi tik ten smile.gif Tai as visa laiminga, kad daugkartines galiu bandyt ir i lauka. Gi pabandziau, tai kol uzsimigdo, matyt, pasislapina (per valanda laiko), bet ismiega visai kaip anksciau, tiek pat laiko. O Paskutini karta sauskelnes po lauko liko.... NESUGADINTOS thumbup.gif
Taigi jau keletas dienu, kaip gaudau viska ant puoduko ir vienkartine dedu tik VIENA- nakciai, o daugkartines- nu kokias dvi, per pietu miegus. Ir Apsisukam bigsmile.gif Avarija vakar buvo tik viena- kai sventem gimtadieni, mociute ja maitino, ir nepastebejo, kad jau laikas sodinti ant puodo, tai truputi pasventino ja smile.gif taciau as tada pribegau, ir greitai ant puoduko pasodinau- ir toji padare vel thumbup.gif

nu nezinau, ar cia daugkartiniu medziaginiu privalumai, ar cia "kitoks poziuris" i vystyklyste, nes tikrai su puoduku dabar mieliau draugauja, ir net mane tuo stebina. Manau, kad tokiais tempais, tai vaikas ir pats ismoks pasisprasyt (tik reikia sss garsa ismokint biggrin.gif

Noriu jums padekot thumbup.gif
Atsakyti
Loveco, nu dziugu klausyt thumbup.gif
as tai visada maniau, kad daugkartines stebuklo nepadaro kas liecia puoduka, tiesiog pati mama, mato kad lengviau yra sodint, nei skalbt, o apie vienkartiniu zala tai cia isvis lygiu ner doh.gif ir mamai "patogu" kaip sakant "uzsek ir pamirsk" ir vaikas vaiksto su pampersais iki triju metu doh.gif

beja su gimtadieniu tavo dukruze 4u.gif thumbup.gif gera dovanele cia jums drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolia: 12 rugsėjo 2010 - 09:03