Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Arktos @ 2010 09 05, 16:29)
Man iškilo klausimas:ar naudojant daugkartines sauskelnes neatsitinka avarija ir nesušlampa paklodė ir čiužinukas? Jei taip, kaip sprendžiate šią problemą? blush2.gif

nors daugkartines sauskelnes ir dregme sulaikancias (dazniausiai vilnos kelnytes) naudojame suslapusi paklode dar nebuvo nei karto.
nors vis tiek ten, kur miega vaikutis visada yra neperslampanti paklode, kuri saugo ciuzinuka.

Manau, kad jei naudojamos pakankamai sugeriancios sauskelnes paklode suslapti neturetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arktos @ 2010 09 05, 17:29)
Man iškilo klausimas:ar naudojant daugkartines sauskelnes neatsitinka avarija ir nesušlampa paklodė ir čiužinukas? Jei taip, kaip sprendžiate šią problemą? blush2.gif

Aš tai ant čiužinio tiesiu lanolizuotą vilnonį pleduką ir tada palutę. Jei atsitinka avarija (būna, kad pasiusioja ir keičiant sauskelnes doh.gif ), tai pakeičiu tik palutę, o pledukas ir čiužinys lieka sausas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 09 03, 14:28)

jei norit anekdoto, tai galiu pralinksminti ir papasakoti, kaip pora dienu gyvenam

aciu uz jusu tema, tikrai daug info prisiskaiciau, ir gavau padrasinimu  thumbup.gif

gerai cia thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Loveco @ 2010 09 04, 16:12)

ir dar, del ruskovilla ilgaklesniu. Man parduotuveje sake, kad ju yra triju dydziu- 60, 80 bei 90. Mano metinukei pasiule 90 (na, kiek didokos, bet galima gi uzlenkti). O naujagimiui man reikes, tai sako 80 tikrai per dideles, sako tik 60 dydis. Bet cia ar ne jusu temoj skaiciau, kad ta 60 dydi greit isauga, tai gal iskart 80 reiketu imti?

as savo 5 menesiu pypliui nupirkau ilgaklesnes 80 cm bishki paraitojau, jos iki pazastu taip fainai apgula, as manyciau imkit 80 kazkiek jos ir apsitraukia nedaug, bet manau kad neiskrisit 4u.gif

QUOTE(Arktos @ 2010 09 05, 16:29)

su vienkartinem didesnes avarijos mums buna blush2.gif

QUOTE(Dzintariukas @ 2010 09 05, 22:17)
Aš tai ant čiužinio tiesiu lanolizuotą vilnonį pleduką ir tada palutę. Jei atsitinka avarija (būna, kad pasiusioja ir keičiant sauskelnes  doh.gif ), tai pakeičiu tik palutę, o pledukas ir čiužinys lieka sausas  rolleyes.gif

mes taip pat thumbup.gif
Atsakyti
O pas mus būna avarijos...ar aš nepakankamai lanolizuoju vilnones? Nakčiai dedu bambukinę sausk + ketursluoksnį bambukinį įklotą + vilnones, nu šiąnakt atsikėlėm šlapi iki čiužinio, permirkę ir vilnonės. Kaip Jūs pakuojate nakčiai? Kiek kartų ar visai nekeičiate naktį sauskelnių? Maniškiui ryt 6mėn.- sysina daug blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2010 09 06, 14:27)
O pas mus būna avarijos...ar aš nepakankamai lanolizuoju vilnones? Nakčiai dedu bambukinę sausk + ketursluoksnį bambukinį įklotą + vilnones, nu šiąnakt atsikėlėm šlapi iki čiužinio, permirkę ir vilnonės. Kaip Jūs pakuojate nakčiai? Kiek kartų ar visai nekeičiate naktį sauskelnių? Maniškiui ryt 6mėn.- sysina daug blink.gif

būdavo ir pas mus laikas kai kiaurai permirkęs atsikeldavo... tingėjau keltis tai dėjom vienkartines.. bet ir su tom kiaurai permirkdavo.. tai nusoprendžiau kad amžius toks, kad daug sisioja.. tai dedavau kartais ir du bambukinius įklotus papildomai į sauskelnes... nu gumbas gaudavos bet arba užtekdavo arba vos sudrekdavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2010 09 06, 14:27)

Kadangi maniškis 5 mėn. naktimis vis dar valgo ir miega kartu su manim, tai aš pakeičiu naktį kelis kart, kai pabunda pavalgyti ax.gif Nes kartais ir po 1 pasiusiojimo gali kiaurai permirkt doh.gif Tikrai dideliais kiekiais varo naktimis doh.gif Pasidalinkit patirtimi, kas jums daugiausia sugeria?
Atsakyti
o as pabandziau visus iklotus, kuriuos turejau. tai net tas jamtots kanapinis, apie kuri raso, kad "niekas taip gerai nesugeria, kaip sitas, tinka nakciai"- po vieno sysiuko buvo kiauras (sulanksciau 4 kartus, tai sluoksniu buvo bene 12 doh.gif (ten jis toks trisluoksnis).

Bambukinis vystyklas, naudojamas kaip iklotas, irgi nezmoniskai milziniskas, vaikui net sunku vaikscioti, bet pro ji tik pro sona pravare, jis pats neperslapino vilnoniu kelnyciu, suslapo tik sauskelniu sonas.
dvigubas isskelidziamas kanapinis iklotas, sulenktas dar perpus (4 sluoksniai) praleido kaip pat. Visi sie geriai buvo slapi per viena PUSVALANDI, nes pana buvo ka tik atsigerusi doh.gif neisivaizduoju, kiek reiketu turet atsargu, nes dziusta ilgiau kaip para.... tai rizikuoju det ant gyvatuko, o ka daryt verysad.gif

90 dydzio kelnytes metinukei ryskiai per dideles, smunka, nieko neaptraukia, net sauskelnes smunka - dar mokausi jas uzsegti, uzverzti, bet vis tiek smunka. Man net patogiau vaika visiskai plika laikyt namie (tik kad jau saltoka), negu su bet kuriom sauskelnem ar vystiklu- nesiduoda uzsegama, uzmaunama, tragedija abiems. Ir su vienkartinem tas pats, geriausiai butu maunamos, ale ka zinau...

tiesa, kur komplekte buna mamabless sauskelnese du ikloteliai, tai man jie sukele lengva sypsena wub.gif cool.gif ka jie gali "sugerti", jei n sluoksniu lankstomas kanapinis storas vystyklas kiaurai perslampa doh.gif

gal kudikiam geriau- jie sysina po maziau blush2.gif
Atsakyti
gali buti del to, kad sauskelnes ir iklotai nepasieke savo sugeriamumo lygio, po 5 kartu skalbimo, manau sugers daugiau smile.gif
Atsakyti
Mano sauskelnės ir vystyklai turbūt po 50kartų skalbti...
Atsakyti
o man tas jamtots kanapinis toks visai nieko, as irgi ji sulankstau kaip iklota ir idedu i plonesnes sauskelnytes, tai atlaiko kazi kiek, nors manishkis irgi myznius toks blush2.gif

kas del sauskelniu kur buna su ikloteliais tai griuk negyvas doh.gif as i tuos "nemokamai" pridedamus iklotelius pasiziuriu ir padedu i shali, man geriausiai sugeria tie tokie kaip jamtots, na ta prasme prefoldiniai iklotai thumbup.gif

kas liecia skalbima, tai, Loveco, gal tikrai per mazhai praskalbet, shita bajeri rimtai pastebejau kad naujos pradzioj prastai sugeria ir nieko cia nepadarysi, teks prasukt su skalbianke dazniau, tada pasirodys efektyvumas mirksiukas.gif
o del dziuvimo cia vienintelis minusas auginant vaika su vystyklais, todel mano planuose artimiausias pirkinys elektrine dziovykle biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, o koki pleduka i lovyte klot gal rekomenduotumet? g.gif pagalvojau, kad greit pasirodysianciam mazajam nepamaisytu ikloti i lovyte, kad isvengt avariju... nors kazkodel manau, kad "avarijos" butent daznesnes pradzioj su vienkartiniais buna g.gif gaila, kad Sofija ne nuo pradziu su vystyklais augo, tai patirties tik nuo kokiu 9-10 menesiu kudikio turiu...

Kas del vystyklu skalbimo, tai visada skalbiu 60 laipsniu, taip pat ir kanapines mamabless, kurias kazkodel rekomenduoja tik 40 skalbt....na bet man kazkaip "svariau" atrodo tas 60 laipsniu, ypac kad irgi merginos sysius labai "kvapnus" paskutiniu metu doh.gif o del skalbimo priemoniu, tai naudojau ir muilo riesutus, ir almawin muilo riesutu skalbikli, ir dabar net ringuvos neutral panaudoju, nes riesutai baigesi ir niekaip nenuvaziuoju nusipirkt....

del nakties, tai manau didelis skirtumas, ar dar valgo nakti vaikas ar ne... musiske pries nakti tik atsigeria, tai man patikimas niekada nepavedes variantas yra bambukines popolini su papildomu vienu ar dviema iklotais, ant virsaus popli popierius sausumo pojuciui, vilnones mano megztos kelnytes is Rasakilos vilnos - na sitos kaip juokiuosi "neprasaunamos" nors ir sitas numezgiau is atskirto viengubo siulo... biggrin.gif jokiu papildomu apsaugu ant ciuzinio nededu, kazkaip nepatinka man tos neperslampamos paklodes, uztat ir susimasciau, kad maziui reiktu kazko is vilnos g.gif
Atsakyti
Mamkos, reikia patarimo! 4u.gif

Mūsų sūneliui 4 mėnesiai, daugkartines sauskelnes naudojam nuo gimimo, viskas buvo liuks, gyvenom be jokių sysiuko avarijų. Norėdami palengvinti sau gyvenimą, nusipirkom skalbyklę/džiovyklę (2in1), išbandėm.... super dalykas... išdžiovinti pampersai minkštučiai, puručiai, BET KUR DINGO SAUSKENIŲ IR ĮKLOTŲ SUGERIAMUMAS???? vis sysiukas mums prabėga, avarija po avarijos g.gif Pabandėm ant sausų sauskelnių ir įklotų užpilti vandens, tai jis taip ir nubėga kaip nuo žąsies arba padarius "duobutę", tas vanduo taip ir stovi g.gif g.gif g.gif Skalbiklio nepakeičiau... Gal kam taip yra buvę, pasidalinkit patirtim 4u.gif
Atsakyti