Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Felisė @ 2010 09 03, 09:30)
as su eko rutuliais. bet demiu jie nesalina. jei buna demiu siek tiek dedu siu ekologisku milteliu,  thumbup.gif  isskalbia.

o kur ju gauti? Aciu
Atsakyti
Parduodu "loveysbums" sauskelnes.
Liko 1 vnt nuostabios vilnones kelnaites,ruzavai persikines spalvos, s/m dydzio, panasiai nuo 4 kg iki 10 kg,45lt(kelis kartus skalbtos), stai tokios:

http://parduotuve.ek...

Ir 8 vnt i juos specialiai isegamu dvigubu iklotuku (kadangi liko truputi su demelem, nors tik kelis kartus skalbtos), po 10lt stai tokiu:
http://parduotuve.ekovaikai.lt/?p=products...�Zklotai

Visas komplektukas atrodo stai taip:
http://parduotuve.ek...3;s-(Loveybums)

Ir 8 vnt paprastu medvilniniu iklotu dar turiu, nauju ar viena karta skalbtu po 2lt/vnt, stai tokiu:
http://www.gu-gu.lt/...dydis-p-43.html

Dar truputi ne i tema, bet dar turiu visai nauja Weledos raminamaji pieneli voniai(mazyliams) uz 30lt, stai toki:
http://www.tik-ekolo...LEDA-200ml.html

Ir kelis kartus naudotas taip pat nuostabus pienelis voniai (mazyliams) uz 25lt , stai toks:
http://www.tik-ekolo...LEDA-200ml.html
Prasom i a.z.
Atsakyti
sveikos, o del milteliu, tai ar ringuvos muilai, kad ir vaikiski, tikrai yra "nekalti"? kazkurioj temoj skaiciau, kad jie nera ekologiski, juose yra kazkokios medziagos, kuri "ne tokia jau ir nekalta", bet aisku as neprisimenu tikslaus pavadinimo... zinau tik, kad del dukros alergijos perejau prie sonnet, o sis isvis jokiu demiu neisplauna. bijau trinti su ringuvos tulziniu, o ir priedo po vieno rubelio trynimo oda nuo ranku nusitrina iki kraujo verysad.gif tai mastau, kaip bus su sauskelnem, kai reikes praplaut...

pirmagimei planavom daugkartines, kadangi propaguojam ekologiska gyvenimo buda, ir norisi mazinti vartotojiskuma, bei pasirupinti vaikuciu, kas be ko smile.gif taciau del dukrytes sveikatos problemu vis atideliojom sauskelniu isigijima, (iki kokiu 7 menesiu viduriavo vandeniu 12-16 kartu per para...) kol galiausiai pamanem, kad jau neverta investuot doh.gif dabar pratinam prie puoduko ir ziuriu, kad stengdamasi laikyti be sauskelniu vienkartiniu, as ju daug sutaupau (per para iseina 3-4, nakciai ir i lauka, i miesta), o visa laika gaudau sysiuka ant puoduko. Perskaiciusi visas jusu temas ryzausi pabandymui nusipirkti po viena skirtingu rusiu sauskelniu, universalaus dydzio. Tuo labiau, kad antrajam mazyliui, kuris gims vasari, jau tvirtai apsisprende pirkti daugkartines, tai norisi, kad sauskelnes tiktu abiems.

parduotuveje paciupinejusi universalias kanapines, nelikau suzaveta, nes naujagimiui man jos pasirode tikrai per dideles, kad ir kaip ten lankstytu, bet tarpas tarp slaunyciu tikrai per didelis. Dukrytei viskas prabegdavo net su vienkartinem, gerai prispaustom (beje, praktiskai nuo gimimo naudojam bambo ekologiskas), tai ka jau kalbet apie tas universalaus dydzio.... na bet. Pirmiausia bandysiu didziajai dukrai, o paskui, jei tos netiks naujagimiui, nusipirksiu kokias nors maziausio dydzio, ir ziuresiu.... Aktualu, kad nebutu sintetikos g.gif

Taigi kol kas pirksiu mamabless kanapines-medvilnines; mamabless bambukines- medvilnines; ruskovilla ilgaklesnes vienas, na ir kanapinius iklotus-vystyklus, kokius du, bandysiu su snappy segti dukrai, arba kaip iklota. Manau "paciupinejimui" uzteks kuriam laikui smile.gif

jei norit anekdoto, tai galiu pralinksminti ir papasakoti, kaip pora dienu gyvenam blush2.gif doh.gif neturiu as nei iklotu specialiu, nei nieko, siuti nemoku ir neturiu siuvimo masinos, flaneliniai vystyklai mano milziniski, tad juos deti i klynuka nesiryztu. Tai uztat dedu paprasta merliuka, tada maunu paprastas pedkelnes, tada.... vilnoni paprasta dukrytes megztini lotuliukas.gif (i rankoves maunu kojas), ir ji vos ne belekaip uzsegu su bodziuku ant virsaus doh.gif labai jau knietejo, jusu paskaicius, isbandyti vilna lotuliukas.gif taciau per 3 dienas neteko dar- nes dar niekada nebuvo prabege- visus kartus as "sugaudavau" sysiuka ant puoduko, o karteli tik buvo kiaurai per pedkelnes praslape, bet vilnos megztukas liko sausas (iki jo nepraejo). Sitokiu dalyku paskatinta, nusprendziau bandyti tas daugkartines, bus paprasciau manau gerokai, nei kad dabar cool.gif

aciu uz jusu tema, tikrai daug info prisiskaiciau, ir gavau padrasinimu thumbup.gif
Atsakyti
Loveco, taip, tiesa Ringvuvos muilai nėra ekologiški 4u.gif Na tik tiek, kad jie ne tokie baisūs kaip pvz., ARIEL 4u.gif
Atsakyti
Jei neklystu Ringuvos muilai turi titano dioksido (blogiuko), bet nera kvapikliu jokiu ir t.t.Jie tikrai nėra ekologiški, bet mano nuomone mažesnė blogybė už kt.priemones, o skalbia super!
Atsakyti
Aš tai dar daugkartinių nenaudoju, pradėsiu po gero mėnesio, tikiuosi, bet šiaip viską skalbiam ekologišku Almawin muilo riešuto skalbikliu Didesnes dėmes sonetto tulžies muilu įtrinu.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 09 03, 14:30)
Loveco, taip, tiesa Ringvuvos muilai nėra ekologiški  4u.gif Na tik tiek, kad jie ne tokie baisūs kaip pvz., ARIEL  4u.gif

na turbut tikrai ne tokie baisus 4u.gif bet sakau, su sonett, tai niekas neissiskalbia, nei viena demele verysad.gif tai su sauskelnem jau neprasisuksiu, jos gi tepasi, nezinau, jauciu rankom skalbt teks doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 09 03, 22:48)
na turbut tikrai ne tokie baisus  4u.gif  bet sakau, su sonett, tai niekas neissiskalbia, nei viena demele  verysad.gif  tai su sauskelnem jau neprasisuksiu, jos gi tepasi, nezinau, jauciu rankom skalbt teks  doh.gif  lotuliukas.gif

Aš tai skalbiu sauskelnes paprastais muilo riešutais (išsiverdu skalbiklį pagal duotą ant jų pakuotės receptą), tai man visai gerai skalbia. Rankom neskalbiu visai. Jei ir lieka truputį dėmių po pirmo skalbimo, per sekantį išsiskalbia visiškai 4u.gif Bet mūsų mažylis kol kas tik MP valgo, tai gal ir tos dėmės ne tokios atkaklios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzintariukas @ 2010 09 04, 13:36)
Aš tai skalbiu sauskelnes paprastais muilo riešutais (išsiverdu skalbiklį pagal duotą ant jų pakuotės receptą), tai man visai gerai skalbia. Rankom neskalbiu visai. Jei ir lieka truputį dėmių po pirmo skalbimo, per sekantį išsiskalbia visiškai  4u.gif Bet mūsų mažylis kol kas tik MP valgo, tai gal ir tos dėmės ne tokios atkaklios?  g.gif

sunku pasakyti, mano metinuke i kelnes jau seniai nebekakoja, tik slapinasi. Tai demiu nebus turbut, bet apie busima mazyli galvoju, jei ir sis kaip pirmoji kraus i kelnes- kas valanda po susigeriancia kruvike sad.gif ant sauskelniu raso : "kieta mase ismeskite"- mhm, gerai, o jei skystai verysad.gif

nusipirkau siandien visko po truputi, jau laiminga esu, dabar dziovinu smile.gif dar norejau pasitikslinti, kazkaip emiau ir surizikavau viska 60 laipsniu temp. skalbti- mamabless kanapes bei bambuko sauskelnes, prefolda medvilnini, bambukini vystykla, kanapini vystykla kanapini iklota g.gif kazin ar taip kasdien butu galima, ar vis delto atsirankioti, ka 40 laipsniu, ka 60 skalbt- nes tada keli skalbimai atskiri iseis del keliu medziageliu g.gif

ir dar, del ruskovilla ilgaklesniu. Man parduotuveje sake, kad ju yra triju dydziu- 60, 80 bei 90. Mano metinukei pasiule 90 (na, kiek didokos, bet galima gi uzlenkti). O naujagimiui man reikes, tai sako 80 tikrai per dideles, sako tik 60 dydis. Bet cia ar ne jusu temoj skaiciau, kad ta 60 dydi greit isauga, tai gal iskart 80 reiketu imti?

dar popolini kelnytes pirkau naujagimiui, bet jos kuo puikiausiai tinka kaip "triusikeliai" mano metu dukrytei biggrin.gif niekur neverzia...tai jauciu naudosiu pasikeitimui dabar lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 09 04, 17:12)
sunku pasakyti, mano metinuke i kelnes jau seniai nebekakoja, tik slapinasi. Tai demiu nebus turbut, bet apie busima mazyli galvoju, jei ir sis kaip pirmoji kraus i kelnes- kas valanda po susigeriancia kruvike sad.gif ant sauskelniu raso : "kieta mase ismeskite"- mhm, gerai, o jei skystai  verysad.gif
nusipirkau siandien visko po truputi, jau laiminga esu, dabar dziovinu smile.gif dar norejau pasitikslinti, kazkaip emiau ir surizikavau viska 60 laipsniu temp. skalbti- mamabless kanapes bei bambuko sauskelnes, prefolda medvilnini, bambukini vystykla, kanapini vystykla kanapini iklota  g.gif kazin ar taip kasdien butu galima, ar vis delto atsirankioti, ka 40 laipsniu, ka 60 skalbt- nes tada keli skalbimai atskiri  iseis del keliu medziageliu g.gif

Aš tai viską 40 laipsnių temp. skalbiu... Tik medvilninius visus dalykus retkarčiais 90 laipsnių išskalbiu. Tie kakučiai labai gerai išsiskalbia (bent jau man) skalbimo mašinoje skalavimo režimu rolleyes.gif
O šiaip 60 laipsnių retkarčiais skalbiant pakenkti neturėtų...
Atsakyti
as irgi viska 40laipsniu temperaturoj dabar skalbiu, jei su masina.

del ilgaklesniu, as pirkau kai maniskiui buvo 4 menesiai 60 dydzio ilgaklesnes, buvo pats tas, o nuo piurmuju menesiu naudojam tokio pat dydzio trumpaklesnes tai irgi buvo gerai, bet iskart gimus manau butu didokos.. g.gif dabar naudojam 80 dydi, ale paskalbus kazkiek patrumpejo, noretusi didesniu.
Atsakyti
Man iškilo klausimas:ar naudojant daugkartines sauskelnes neatsitinka avarija ir nesušlampa paklodė ir čiužinukas? Jei taip, kaip sprendžiate šią problemą? blush2.gif

Atsakyti