Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 02, 12:15)
Ai va dar - o tas vilnonis įklotas skirtas dėti tarp medžiaginės sauskelnės ir paprasto kilpinio įdėklo/vystyklo? Ir tada gal net nebūtinai reikia vilnonių kelnyčių ant viršaus?

O su tom ekologiškom vienkartinėm - Bambo ir Moltex - aš irgi pastebėjau mažų rausvų spuogiukų kartais. Su paprastom vienkartinėm jų nebūna (tik šunta gal labiau, ypač jei tik kur šiltesnėj patalpoj pabūna).

tas vilnonis man rodos skirtas tiesiai prie odeles, nes vilna kai suslampa - jei pateko salyginai nedaug skyscio, atrodo tik dregna, o ne slapia. Bet cia man rodos kaip kam "prilimpa", vieniems tinka, kitiems ne. Nemanau, kad tinka deti i tarpa tarp ikloto ir sauskelnes, nes juk sauskelne pati irgi sugeria kazkiek, tai reikia kad tas skystis kuo toliau nuo odeles gertusi tolyn. Nors bendrai kita vertus - kadangi vlna kazkiek sulaiko, kazkiek praleidzia, gal ir galima.. zodziu, nepabandzius - neisivaizduoju smile.gif Siaip gera ideja, reiks gal pabandyt... O kur jus juos perkat? as paziurejau ekomama jau nebeturi..
Atsakyti
QUOTE(izaura16 @ 2010 02 27, 02:22)
Visiskai nepatiko medvilnines - labai siurkscios  g.gif Bambukines neblogos, gerai sugeria, bet po poros menesiu naudojimo labai sukietejo. Kiek minkstesnes pasidaro tik skalbiant rankomis.

Sauskelniu minkstumas labai daug priklauso nuo vandens kietumo. Jauciasi didelis skirtumas, kai tas pacias sauskelnes su tom paciom skalbimo priemonem skalbiu Vilniuje ir kai pas mama (kur vanduo is sulinio). Siaip tai visose Little Lamb sauskelnese dedama 10 proc. poliesterio, kad nesitrauktu ir, bent jau teoriskai, neturetu taip stipriai sukieteti. Dar vienas patarimas, kad nepasidarytu siurkscios, isskalbus pries padziaunant gerai ispurtyti, iskratyti smile.gif tada audinio pluosto daleles atsiskiria taip padarydamos sauskelnes minkstesnes ir pralaidesnes orui. Ir zinoma, nedziovinti ant radiatoriaus. Geriau salia jo smile.gif

QUOTE(gitulia @ 2010 02 27, 02:36)
Jums taip ilgai tiko pirmas dydis? Mano leliukui nepilnai trys men, aisku jos siai dienai dar geros, bet jos tokiu lyg zemu juosmeniuku, kad jau noretusi didesniu. O prilaikancios kelnytes tai labai geros ir dydis ir forma labai tinkama ir ne tik ant little lamb sauskelniu. Man dar labai patinka ju sausieji iklotukai, toookio svelnumo  biggrin.gif

Pasak gamintojo, tukstanciai tokio 1 dydzio sauskelniu yra apyvartoje ir sekmingai naudojami. Dydziu orientyras yra tik orientyras, nes kudikiai buna ivairiu dydziu ir formu. Kol tikimes, kad kudikiui sauskelnes tiks iki 9kg, kai kuriais atvejais auksti kudikiai jas isauga budami 6-7kg.
Atsakyti
http://www.gu-gu.lt/...;products_id=56
norejau pasiteirauti atsiliepimu apie sias prilaikancias kelnaites? ax.gif
Gal naudojat tokias?
Kaip suprantu jos butu ilgesnemis klesnytemis ir tinktu mazam vaikeliui nuo gimimo.
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2010 03 02, 22:57)
http://www.gu-gu.lt/...;products_id=56
norejau pasiteirauti atsiliepimu apie sias prilaikancias kelnaites?  ax.gif
Gal naudojat tokias?
Kaip suprantu jos butu ilgesnemis klesnytemis ir tinktu mazam vaikeliui nuo gimimo.

Sios kelnytes yra ranku darbo, taigi vieninteles tokios smile.gif Naujagimui. Ilgaklesnes. 100 proc. merino vilna. Apvelta ir 4 (tikrai tiek) kartu ismirkyta lanoline, kad nepraleistu dregmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 03 02, 14:55)
dar i vienkartiniu sauskelniu tema... kai nakciai uzdedu, tai ryte man taip smirda slapimu jos  doh.gif  su medziaginem nebuna tokio bjauraus kvapo  schmoll.gif

O man tai atvirkščiai. Vienkartinėse šlapimas nesmirda, o kai po nakties nuimu prisisiotas daugkartines, tai smarvė atsiprašant net nosį riečia... Na bet maniškis jau paaugęs, metai ir penki mėnesiai. Valgo ir geria įvairius produktus, tai manau natūralu, kad šlapimas smirda.
Atsakyti
geras, reiks pabandyt tą vilną prie odos pridėt, jei taip irgi galima smile.gif

O kas esat bandžiusios tą flysinį įklotą? Bet jei jis sintetinis, kažin ar kvėpuoja oda per jį?

Šiandien buvo smagi diena - užsipirkau vadinasi smile.gif bandau dabar. Aš į Rasakilą nuvažiavau, buvo įdomu viską gyvai pačiupinėt - vis ne tas pats, kas internete. Pati smagiausia medžiaginių sauskelnių dalis ko gero yra išbandyti visokias smile.gif nes iš pradžių tik Popolini žinojau.

Va dar įdomu, o kurios ten iš visų markių vyresniam vaikui gali būti ne tik užsegamos bet ir užmaunamos kaip kelnytės? Tik atprastukės ar ir sauskelnės? Nes dabar draugės patarimu bandau užrišamus vystyklus - su jais užpakalis tikrai mažesnis, bet jau įsivaizduoju, kad kai bus didesnis, tai sunkiau besugaudysiu visą "sumuštinį".

Štai dar klausimas - nors sakoma, kad su vilna vaikas neperkaista, bet šiandien šiltesnėj patalpoj vaikis net išraudo nuo savo ilgaklešnių vilnonių kelnyčių ir marškinėlių. Kažin, ar toks šiltas apdaras tikrai nėra šiltnamis odelei ir berniukų kiaušiukams?
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 03 01, 12:36)
tai pasiuvau tokius trikotažinius dvigubus triusikėlius su įklotu... tai dedam darže jas ir pėdkelnes. balų nepalieka, pėdkelnės sušlampa, bet pakeičia ten viską.. visa esmė kad labai lengvai nusiima ir užsideda.. jei paprašo pats tai be jokiu problemų greit numaut ir pasodint.. ko nepadarysi su sauskelnėm...  iš daržo parsinešu vienas arba dvejas susisiotas.. kažkada aties laikas ir visai nebereikės  biggrin.gif

Gal bus prekyboje tokių? Įdomu, kaip atrodo bigsmile.gif
Atsakyti

Sveikos,

persiprasau jei pasikartosiu, bet noriu pasidalinti ekologisku sprendimu - pacioms pasigaminti vilnones kelnaites (reikes deti palute devint) .As panaudojau beneton deveta megztuka.
Siom kelnaitem labai dziaugiuosi, beveik neperslampa, na galima ir padziovint kokius 5 kartus, nesmirda tikrai tongue.gif

Paisiuvau kazkada cia rekomenduotas is ekogyvenimo flanelines sauskelnes, tai kol neapnesiotos jos musikiam per kietos, ir neretai perslampa. Vilnones mums patinka labiau...

http://www.borntolov...al-column2.html
Atsakyti
kai vilnonį įklotuk įdedu tarp paprasto įkloto ir sauskelnės, tai sauskelniį tik kraštukai pašlampa, keliskart galima ir padžiovint, kol labai neprisisiotos. Bet va įklotams tai jau karpau rankšluostį - gaila pirkt, kai jų tiek reikia..
Atsakyti
Turiu klausimeli ne tiesiogiai apie daugkartines sauskelnes, bet i ju tema smile.gif - ar naudojate bodziukus su jomis? As nemazai ju turiu, bet ant vilnoniu kelnyciu jau nelabai iseina uzsegti, o po jomis suslaptu... Kol kas atrodo, kad sis rubas su daugkartinemis nesuderinamas, o kaip atrodo labiau patyrusioms mamytems?
Atsakyti
QUOTE(linadagelis @ 2010 03 04, 10:38)
Turiu klausimeli ne tiesiogiai apie daugkartines sauskelnes, bet i ju tema smile.gif - ar naudojate bodziukus su jomis? As nemazai ju turiu, bet ant vilnoniu kelnyciu jau nelabai iseina uzsegti, o po jomis suslaptu... Kol kas atrodo, kad sis rubas su daugkartinemis nesuderinamas,  o kaip atrodo labiau patyrusioms mamytems?

aha, geras klausimas thumbup.gif
man buvo toks pat pirma menesi, nes mazhu bodziu neuzsegdavau, o tada ir neturejau geru vilnoniu kelnyciu (dabar turiu ruskovilos) tai ant tu dvigubo mezgimo popolini shudukas gaudavos, vaikas nuogu pilvu namuose budavo doh.gif

dabar dedu dydziu didesnius bodikus ant ruskovilos ilgakleshniu tai labai liuks ten viskas ir jam gerai ir man jis nenuogineja thumbup.gif tada nereikia nei jokio shliauzhto nieko ax.gif
Atsakyti
Mes bodzius naudojam kartais, bet aisku reikia siek tiek didesniu, nei su daugkartinem sauskelnem. Bet labiausiai pamegom maikutes. Maunu vilnones trumpaklesnes kelnytes, kojinytes ir maikute trikotazine ilgom rankovem. Namuose labai silta, tai jei ta nugara ir buna plika, nieko tokio, silumos dideles ne megejai.
Atsakyti