Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

labai atsiprasau, jei uzduosiu pasikartojanti klausima. Ankstesnes temas skaiciau, tai konkretaus atsakymo ir neradau 4u.gif
http://www.eko-sausk...p;product_id=61 ar sitos neperslampancios sauskelnes nera tas pats kas pampersai vienkartiniai tik tiek kad plaunami blush2.gif klausiu del to poliuretano ir poliesterio, ar tos medziagos leis kvepuoti uzpakaliukui? 4u.gif gal kuriu leliai naudoja tokias sauskelnes?
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2010 06 12, 21:22)
labai atsiprasau, jei uzduosiu pasikartojanti klausima. Ankstesnes temas skaiciau, tai konkretaus atsakymo ir neradau 4u.gif
http://www.eko-sausk...p;product_id=61 ar sitos neperslampancios sauskelnes nera tas pats kas pampersai vienkartiniai tik tiek kad plaunami blush2.gif klausiu del to poliuretano ir poliesterio, ar tos medziagos leis kvepuoti uzpakaliukui? 4u.gif gal kuriu leliai naudoja tokias sauskelnes?

na vidus yra naturalus, tai taip pat svarbu. As kartais dedavau sintetines kelnytes ant pvz popolini sauskelniu - kai dukryte paaugo. Kartais jai nelabai tikdavo, bet siaip neblogas variantas. Nors man atrodo, ypatingai maziukui geriau vilna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2010 06 12, 21:22)

kaip suprast tas pats kas pampersai doh.gif lotuliukas.gif man tai du skirtingi dalykai, naudojam prilaikancias poliuretanines labai sekmingai aisku ne kiekviena diena bet jei kur islekt reikia po rubeliais labai fainai pasimauna
bet aisku vilnones tai kas be ko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 06 15, 20:46)
kaip suprast tas pats kas pampersai  doh.gif  lotuliukas.gif man tai du skirtingi dalykai, naudojam prilaikancias poliuretanines labai sekmingai aisku ne kiekviena diena bet jei kur islekt reikia po rubeliais labai fainai pasimauna
bet aisku vilnones tai kas be ko  wub.gif

na as kalbejau butent apie tokias daugkartines sauskelnes, kur apatinis sluoksnis butent is to neperslampamo poliuretano. Tai galvoju, ar leidzia odai kvepuoti, ar verta tokias sauskelnes naudoti, ar tai geriau nei vienkartines blush2.gif ziopli mano klausimai, bet noriu issiaiskinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 06 05, 17:02)
gal kuri patyrusi šiame reikale mamytė galėtų pakomentuoti mano pasirinkimą?  4u.gif

2 vnt. Medžiaginės sauskelnės Popolini One size organic (su įklotu): user posted image

Jei cia UltraFit, tai tokias turim.. jos mums iki siol dideles.. labai atsikise tie krastai aplink kojas, o uzpakalis vos ne zeme velkasi.. sia prasme pritarciau tai nuomonei, kas tinka viskam, netinka niekam... galima aisku pirkti tokias, kad tiktu keliems dydziams... bet ne tokiam intervalui 5-13 kg.. As sitoj vietoj irgi apsizioplinau... is "godumo", t.y. noro sutaupyti kai vaikui buvo kokie 10 men nusipirkau sauskelnes vietoj M dydzio, kazkur XL dydzio.. nu ir ka? Taigi taigi kol vaikas jas priaugs, jau seniai i puoduka darys... (as tikiuosi biggrin.gif) Juk medziagsauskelninancios mamos (bandziau isverst is anglisko cloth-diapering moms biggrin.gif) anksciau pradeda pratint ant puodo, nelaukia 3-4 metu amziaus lotuliukas.gif
Na bet cia tik mano nuomone, Baltija, gal visai prilips jums tos sauskelnes mirksiukas.gif
2 vnt. Ekologiškos Baby Beehinds kanapių ir medvilnės multino sauskelnės:

user posted image

situ sauskelniu iklotukai mums superiniai thumbup.gif Neperšaunami kažkokie biggrin.gif Labai gerai sugeria. Pačias sauskelnes biški apsvilinau užkabinusi ant lempos, kad per ryškiai nešviestų lotuliukas.gif tai jos sugadintos, neprisiruošiu pataisyt, tai apie jas pačias negaliu daug pasakyt.. bo seniai sugadintos guli smile.gif Tik kaina šitų sauskelnių tai... <žagt>... turbūt brangiausios rinkoje. Ne, bendrai yra brangesnių. Tuose pačiuose ekovaikuose.

QUOTE(Baltija @ 2010 06 05, 20:56)
labai ačiū  bigsmile.gif

3. dar galvovu, visas sauskelnes ėmiau universalis, ar nebūsiu prašovusi? kas tinka viskam, netinka niekam?

4. ar skalbdami sauskelnes naudojat Sonet priemones? ar skalbiat bet kokiais milteliais/plovikliais?

3. ar neprašovei sužinosi tik kai pradėsi naudoti. Vienoms prilimpa, kitoms ne smile.gif

4. eko skalbiklius naudoju absoliučiai visiems skalbimams namuose (mūsų rūbams, nekalbant apie vaiko rūbus ir sauskelnes). Maximų asortimentas seniai išguitas iš namų tiek virtuvėje (kurioje gyvena ir skalbyklė), tiek vonioje.
Atsakyti
QUOTE(laumzirga @ 2010 06 15, 23:44)
Jei cia UltraFit, tai tokias turim.. jos mums iki siol dideles.. labai atsikise tie krastai aplink kojas, o uzpakalis vos ne zeme velkasi.. sia prasme pritarciau tai nuomonei, kas tinka viskam, netinka niekam... galima aisku pirkti tokias, kad tiktu keliems dydziams... bet ne tokiam intervalui 5-13 kg.. As sitoj vietoj irgi apsizioplinau... is "godumo", t.y. noro sutaupyti kai vaikui buvo kokie 10 men nusipirkau sauskelnes vietoj M dydzio, kazkur XL dydzio.. nu ir ka? Taigi taigi kol vaikas jas priaugs, jau seniai i puoduka darys... (as tikiuosi biggrin.gif) Juk medziagsauskelninancios mamos (bandziau isverst is anglisko cloth-diapering moms biggrin.gif) anksciau pradeda pratint ant puodo, nelaukia 3-4 metu amziaus  lotuliukas.gif
Na bet cia tik mano nuomone, Baltija, gal visai prilips jums tos sauskelnes  mirksiukas.gif

situ sauskelniu iklotukai mums superiniai  thumbup.gif Neperšaunami kažkokie biggrin.gif Labai gerai sugeria. Pačias sauskelnes biški apsvilinau užkabinusi ant lempos, kad per ryškiai nešviestų  lotuliukas.gif tai jos sugadintos, neprisiruošiu pataisyt, tai apie jas pačias negaliu daug pasakyt.. bo seniai sugadintos guli smile.gif Tik kaina šitų sauskelnių tai... <žagt>... turbūt brangiausios rinkoje. Ne, bendrai yra brangesnių. Tuose pačiuose ekovaikuose.
3. ar neprašovei sužinosi tik kai pradėsi naudoti. Vienoms prilimpa, kitoms ne smile.gif

4. eko skalbiklius naudoju absoliučiai visiems skalbimams namuose (mūsų rūbams, nekalbant apie vaiko rūbus ir sauskelnes). Maximų asortimentas seniai išguitas iš namų tiek virtuvėje (kurioje gyvena ir skalbyklė), tiek vonioje.

mano patirtis apie vieno dydzio sauskelnes panasi.
Popolini sauskelnes uzdejus dveju menesiu kudikiui, jis neitilpo i jokius savo dydzio rubus... Manau sios sauskelnes puikus pasirinkimas kudikiams bent nuo 6 men.

Bet va baby beehinds ir Mamabless vieno dydzio sauskelnes tiko jau nuo dveju menesiu ir uzpakaliukas neatrodo labiau issiputes, nei su pritaikyto dydzio sauskelnemis. Ju medziaga plonesne. Nors sugeria nemazai.

Bet galvojau kad nezinia ar sios sauskelnes tiks iki vystyklystes pabaigos ir pamatavau jas savo trimeciam sunui (kuris yra ne is lieknuju smile.gif) ir tiko.
tai mums baby beehind ir mamabless bambuko ir kanapines super thumbup.gif
Atsakyti
na jo, shiaip tikra tiesa kad naujagimiui nelabai tos one size doh.gif
mes va i tas popolini one size ishokom gal nuo 5 menesio kazkur, nu pasaka, bet naujagimiui ten su tais visais atvertimais tai manau nepatogu ant pilvuko butu pagulet o ir shiaip placios gi jos labai
gal geriau nepagailet pinigeliu ir pradziai gal mazhiau nusipirkt naujagimiui arba bandyt daugiau prefoldus naudot, tas pirmas dydis labai greit isaugamas

laumzhirga, puodas yra kas be ko, kitaip kam tada vystyklai?? g.gif doh.gif mes jau sedim ir galim pasigirt kad kazkaip issiugdem refleksa, senai jau skalbiau prikakotas sauskelnes, sysiaus dar buna, bet bet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 06 05, 18:02)
2 vnt. Medžiaginės sauskelnės Popolini One size organic (su įklotu): user posted image

O man tai visai patiko šios sauskelnės... Mes pradėjom naudoti jas kažkur nuo 2 sav. Ir labai neilgai tą atlenkimą naudojom, skirtą patiems mažiausiems. Bet čia turbūt dar labai priklauso nuo vaikučio dydžio biggrin.gif Maniškis tokiais tempais auga, kad 2 mėn. kaip pusmetinukas doh.gif Ir patogu, kad atskiras įklotukas yra.
QUOTE(Baltija @ 2010 06 05, 18:02)
1 vnt. Kanapinis įklotas: user posted image

O dėl kanapinio įkloto, tai man jie nelabai... Sugeria labai gerai, bet forma tokia, kad ten, kur daugiausia sysiuko tenka, jis siauriausias, o išplatėja ten, kur kaip ir nekliūna sysiaus. Ir galai jo išsikiša iš už vystyklo mažesniam vaikučiui. O išskalbus pasidaro baisiai kietas, beveik nesilankstantis, ir tie kampukai neužapvalinti kažkokie aštrūs...
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2010 06 01, 16:50)
jeigu norite sutaupyti, rekomenduočiau pirkti vieno dydžio - tokias,  kurių užtektų visam vystyklystės  laikotarpiui.

o kokias tada pirkti doh.gif
skaičiau skaičiau ir visai susimakaliavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 01, 12:23)
Sveikos,

Planuojame su vyru irgi naudoti daugkartines sauskelnes.

labai juokingai nuskabėjo, tik nepykit hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(bastoji @ 2010 04 02, 09:02)
čia ne tik dėl to, kad vaikeliui gali graužti/kutenti ta vilna, bet ir dėl to, kad jos sugeriamosios savybės iš esmės skiriasi nuo medvilnės, bambuko ar kanapės. vilna sugeria lėtai ir sugeria ne srovę, o tolygią drėgmę. jei ant geros neapdorotos vilnos užpilsit vandenuko, jis nuriedės kaip žirniukai smile.gif tas pats atsitiktų su sisiuku, bet kai vilna yra po medžiaginiu vystyklu ir kai jis visas peršlampa, ji pasiima dalį drėgmės bet ją ne taip greit praleidžia.. na, čia jau pačios viską žinot, juk tam ir naudojamos vilnonės kelnytės ant vystyklo  ax.gif

va, man dabar aišku, kodėl mano vilnoniai Lana care pienuko surinkėjai taip prabėgdavo su pirmuoju, ir tiesiog mečiau juos naudoti (gerai kad išsaugojau wub.gif )

o jeigu aš jiems pasiūsiu flanelinius "užklotukus" gal man tada viskas susitvarkys?
nes įsigijau dar vieną vilnonių porą jau, ir visgi noriu juos prisijaukinti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2010 04 19, 10:33)
as is rasakilos vilnones pirkausi ilgakleshnes nes jos tai nepamainomas dalykas visa kita arba pati nusimegzdavau arba is mamuku kitu nupirkdavau  ax.gif

kurios čia konkrečiai yra?
Atsakyti
QUOTE(belle femme @ 2010 06 17, 15:25)
labai juokingai nuskabėjo, tik nepykit hihihi.gif

gerai cia pastebejot, man daba irgi juokinga lotuliukas.gif

http://www.rasakila....s/kelnaites.htm
va shitos rasakilos kelnaites thumbup.gif
Atsakyti