Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(meduolia @ 2010 02 28, 10:07)
bet va ko ko, nu neprisiverciu nakciai uzmaut daugkartiniu, shiaip ir i svecius einam ir i kiema uzmaunu daugkartines, nu bet nakciai mes dar draugaujam su vienakrtinem  blush2.gif
cia viena syk bandziau, tai kaa tu, visas shlapias buvo, reikejo pakeist ir rubelius ir patalyne  doh.gif nors buvo praejusios 3-4 val. nzn nzngal veliau prades mazhiau sysiot, nes tokie naktiniai bajeriukai tai man  schmoll.gif ir vaikas issibudina labai ir as poto bluosto nesudedu  unsure.gif

as irgi nakciai daznai uzsegu vienkartines blush2.gif anksciau su daugkartinem migdydavau, kai ritmas vaikelio kitoks buvo, paskui geriau miegot pradejo ir djeua vienkartines, kad neisbudint, bet dabar vel neramiai miega ir daug mp nakti valgo, tai privaro i vienkartines nemazai, kaskart kai su vienkartinem migdau visi rubeliai ir patalyne slapia (dydis sauskelniu tinkamas, o ir gamintojas neblogas), tad vel migdysiu su daugkartinem, nes siaip ar taip turiu keisti vienkartines sauskelnes nakti rolleyes.gif
Atsakyti
mergaites, o nuo kada atprastukes naudojamos? ar ten gerai sugeria? ar ne tas pats kas naudot paprastas kelnaites su ikloteliu? g.gif arba prilaikancias kelnytes su ikloteliu? dabar daznai ant puoduko sedam, bet buna i sauskelnes padaro, bet sauskelnes vis tiek storesnes, tai del vieno reikaliuko jau reikia skalbti...mastau kaip cia aptogiau issisukus g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bim Bam, as isvis nesuprantu, kame ten reples tos atprastukes, tipo gal sintetines dregmes nepraleidziancios kelnaites ir dedasi kokie iklotukai, as tai taip manau, tai bet jeigu turi normalias sauskelnytes ir prilaikancias vilnones tai kam dar tu atprastukiu, nzn nzn gal kas papasakos, nes idomu butu suzinot kame ten nauda ir kuom skiriasi nuo paprastu g.gif

daba klausimas vakar man iskilo, as visada tuos medvilninius prefoldus pralyginu, bet viena moteris pasake kad lyginimas kenkia sugeriamumui g.gif net nzn daba susimitielinau, ir nelyginau as tu vystykliuku

kaip Jus?
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 03 01, 10:15)
kame ten reples tos atprastukes,

lotuliukas.gif na aš ties sakant irgi nzn kame ten tos replės lotuliukas.gif iš kelių mamų esu girdėjus nekokius atsiliepimus, bet nzn kiek tame tiesos.. pati irgi saviškiui bandžiau siųt tokias, bet neprilipo mum, nes tas apsauginis nepraleidizantis sluoksnis ne toks taprus ir džiūsta ilgai.. na žodžiu....

bet dabar vistiek prisireikė kažkokios alternatyvos sauseklnėm nes mažas eina jau į daržą.. namuose jau mes nenaudojam jokių sauskelnių nes prašosi pats jau.. bet darže tai ne schmoll.gif iki šiol naudojom vienkartines darže, bet kai namuose jau jis pradėjo normaliai prašysir ir avarijų jau nebūna, tai nebenoriu daryt meškos paslaugos ir dėt sauskelnes.. tai pasiuvau tokius trikotažinius dvigubus triusikėlius su įklotu... tai dedam darže jas ir pėdkelnes. balų nepalieka, pėdkelnės sušlampa, bet pakeičia ten viską.. visa esmė kad labai lengvai nusiima ir užsideda.. jei paprašo pats tai be jokiu problemų greit numaut ir pasodint.. ko nepadarysi su sauskelnėm... iš daržo parsinešu vienas arba dvejas susisiotas.. kažkada aties laikas ir visai nebereikės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2010 03 01, 11:15)
Bim Bam, as isvis nesuprantu, kame ten reples tos atprastukes, tipo gal sintetines dregmes nepraleidziancios kelnaites ir dedasi kokie iklotukai, as tai taip manau, tai bet jeigu turi normalias sauskelnytes ir prilaikancias vilnones tai kam dar tu atprastukiu, nzn nzn gal kas papasakos, nes idomu butu suzinot kame ten nauda ir kuom skiriasi nuo paprastu  g.gif

Sveikos mamytes,

Atprastukes yra plonos ir panasios i triusikelius. Man juos labai patogu del to, kad yra uzmaunamos, kaip kelnaites, nes kai vaikas jau vaiksciojantis, uzdeti paprastas sauskelnes yra tikras vargas doh.gif Vaikas nepaguli ant nugaros ne kiek, is karto verciasi, bega, rekia... o vat su atprastukem pasisodini vaika ant keliu, smaukst ir uzmauni.

O ir siaip, jos skirtos daugiau "avariniams atvejams", kurie gali pasitaikyt tarp sedejimu ant puoduko. Kam ten vaikui vaiksciot su storiausiu tarpukoju smile.gif

Vienu zodziu mes sekmingai naudojam tas atprastukes. Nakciai dedu paprastas bambukines arba trys viename, o diena sediniuojam ant puodo ir nesiojam atprastukes.
Atsakyti
va va uzmauti sauskelnes jau tikrai sunku doh.gif spurda, juda, stojasi...todel ir pamasciau apie atprastukes, bet velgi...daug ju neprisipirksi rolleyes.gif kazka reiks kombinuot veliau su paprastais triusikeliais ir ikloteliu kokiu g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės!
Aš medžiaginių daugkartinių iki šiol turiu vos porą (mums 4 mėn.) - stengiaus iki šiol bent kartą per dieną uždėt, kad pakvėpuotų užpakaliukas, bet dabar, kai jau labiau įgudusi mama jaučiuosi, noriu prie intensyvesnio jų naudojimo pereit. Tai man tokie klausimai kyla apie šias sauskelnes (ekologija yra be abejo neginčyjamas privalumas, bet čia apie poveikį vaiko odelei - kažkur girdėjau gandus apie tyrimus, kad ypač berniukams nepatartina paprastų "pampersų" naudot, nes pavojingas "šiltnamio efektas". Tokie mano klausimai:

1. juk ir su medžiaginėm užpakaliukas gali iššusti? Ar daug rečiau?

2. man labai svarbu, kad oda kvėpuotų. Bet tuomet, manau, tinka tik vilnonės prilaikančios kelnaitės, nes tos su sintetika tai ar ne beveik tas pats efektas, kas įprastų sauskelnių? (beveik ant visų vienkartinių rašo, kad jos praleidžia orą - teoriškai...)

3. kažin, ar vaiko odelei geriau, kad šlapumas kažkur "užrakinamas" - gelio sluoksnyje ar ekologiškame kviečių krakmole (kaip Bambo ar Moltex) - ar kai prie užpakaliuko glūdi šlapias audeklas?

4. kažkas rašėt apie spec. audinį, kuris dedasi prie prie užpakaliuko ir visad lieka sausas, gal galit priminti plačiau?

5. ar jūsų vaikai neima iškart verkt, vos pasisioję į medžiagines sauskelnes, nes su mažiuku kartais varkdavau, kad jis vos pakeistas apsisiusina, tada verkia, nemiega, kol pastebiu, tada vėl keičiu, tada vaikas dar labiau pavargsta, dar labiau verkia - žodžiu, būdavo skandalų... Bet vis tiek noriu prie medžiaginių pereit smile.gif

5. paskutinis klausimas - ar nieko blogo, kad vaiko užpakalis toks didelis gaunasi, vos ne aukštyn kojom vaikas guli - atrodo, kad jam nepatogu, kažin, ar stuburui nieko tokio nuo to? Gal kas domėjotės? Arba gal turit patarimų, kaip kuo mažesnį užpakaliuką privystyt? smile.gif

Dėkui, jei padėsit bent kelis atsakymus rast smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 01, 21:28)
Sveikos, mamytės!
Aš medžiaginių daugkartinių iki šiol turiu vos porą (mums 4 mėn.) - stengiaus iki šiol bent kartą per dieną uždėt, kad pakvėpuotų užpakaliukas, bet dabar, kai jau labiau įgudusi mama jaučiuosi, noriu prie intensyvesnio jų naudojimo pereit. Tai man tokie klausimai kyla apie šias sauskelnes (ekologija yra be abejo neginčyjamas privalumas, bet čia apie poveikį vaiko odelei - kažkur girdėjau gandus apie tyrimus, kad ypač berniukams nepatartina paprastų "pampersų" naudot, nes pavojingas "šiltnamio efektas". Tokie mano klausimai:

2.  man labai svarbu, kad oda kvėpuotų. Bet tuomet, manau, tinka tik vilnonės prilaikančios kelnaitės, nes tos su sintetika tai ar ne beveik tas pats efektas, kas įprastų sauskelnių? (beveik ant visų vienkartinių rašo, kad jos praleidžia orą - teoriškai...)

3. kažin, ar vaiko odelei geriau, kad šlapumas kažkur "užrakinamas" - gelio sluoksnyje ar ekologiškame kviečių krakmole (kaip Bambo ar Moltex) - ar kai prie užpakaliuko glūdi šlapias audeklas?

4. kažkas rašėt apie spec. audinį, kuris dedasi prie prie užpakaliuko ir visad lieka sausas, gal galit priminti plačiau?

5. ar jūsų vaikai neima iškart verkt, vos pasisioję į medžiagines sauskelnes, nes su mažiuku kartais varkdavau, kad jis vos pakeistas apsisiusina, tada verkia, nemiega, kol pastebiu, tada vėl keičiu, tada vaikas dar labiau pavargsta, dar labiau verkia - žodžiu, būdavo skandalų... Bet vis tiek noriu prie medžiaginių pereit smile.gif

5. paskutinis klausimas - ar nieko blogo, kad vaiko užpakalis toks didelis gaunasi, vos ne aukštyn kojom vaikas guli - atrodo, kad jam nepatogu, kažin, ar stuburui nieko tokio nuo to? Gal kas domėjotės? Arba gal turit patarimų, kaip kuo mažesnį užpakaliuką privystyt? smile.gif

1. mes pirmom savaitem vienkartines naudojom, bet kai issuto taip baisiai, kad verkt norejosi beziurint, galutinai nusprendziau naudot daugkartines...kol neissigydem issutimu, buvo sunkiau, nes vaikui skaudedavo iskart pasislapinus, mat issutimai buvo tikrai baisus ir odele jautri, gyva zaizda... bet veliau naudojant daugkartines sauskelnes jokiu bedu nebeturejom smile.gif

2. butent del to ir naudojam visada tik vilnones prilaikancias kelnytes. na labai retais atvejais dedu sauskelnes su tuo sintetiniu neperslampanciu virsutiniu sluoksniu. vilna man daug mieliau wub.gif

3. daznai keiciu sauskelnes, tad tas slapias audinys ne tiek ilgai ir lieciasi su odele smile.gif zinoma, dabar, kai vaikas kiek didelesnis, truputi lengviau, mat reciau slapinasi.

5. maniskis neverkia.

6. mane irgi kamavo tokie klausimai... bet tiesiog pradejau naudot vystyklus, kurie buvo labai tinkami, kol vaikutis dar visai mazuliukas, jie ne tokie issipute ir uzpakaliukas normalaus dydzio buvo, nes ir vilnones kelnytes naudojau plonesnes. o kai paugejo mazius, nebe toks issiputes uzpakaliukas ir su sauskelnem. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 01, 22:28)

2.  man labai svarbu, kad oda kvėpuotų. Bet tuomet, manau, tinka tik vilnonės prilaikančios kelnaitės, nes tos su sintetika tai ar ne beveik tas pats efektas, kas įprastų sauskelnių? (beveik ant visų vienkartinių rašo, kad jos praleidžia orą - teoriškai...)

1. Gal ir gali, bet mums niekada nebuvo issutes su medzhiaginem, realiai net nezinau kaip atrodo issutes, bet va kai grizhom is GN, ten savaicike gulejom, naudojau Bambo tai grizhus pastebejau, kad mazhiui ant ruriuko tokie raudoni spuogiukai unsure.gif tepiau sudocremu, nuogas daznai gulejo, uzsigydem, o poto iskart prie daugkartiniu ir kolkas nebuvo, nepasikartojo thumbup.gif

2. taip, mes naudojam tik vilnones, realiai netgi neturiu tu sintetiniu, nes man atrodo kad mums jos nereikalingos, yra labai geru vilnoniu kurios ir nestoros ir nepraleidzia dregmes thumbup.gif

3. Mes naudojam arba Bambo arba Moltex nakciai ir kartais kai kur nors einam mirksiukas.gif tai nzn is po nakties kai nuemu tas vienkartines tai su ranka prispaudziu vidu, tai jaucias ta dregme, nesamone man tos vienkartines irnesakyk.gif jaucias ta dregmes fe, ir dar tas shiugzdesys, nu fui kitaip ir buti negali, kazkaip man kai shlapias audinys nu jis shlapias ir tiek, nu bet nera to girgzdejimo unsure.gif nors ir naudojam tas geras vienkartines, vistiek man jos kazkaip schmoll.gif

4. Jo, cia tas 'sausasis iklotas' arba flysinis, nzn as jo nebandziau, bet sakiau pabandymui ir idomumo delei nusipirksiu pabandyti, shiaip sintetika jisai, nu bet i lauka eiti tai manau visai nieko, vaikas netaip dregme jaucia, kiti miega su daugkartinemis ir isideda ta iklociuka, tada ilgiau ismiega vaikutis mirksiukas.gif

5. Pradzioj ir man atrode, kad prisisiojes jis blogiau lauke miega, arba shiaip neramus, cia tik as taip maniau, poto isitikinau kad ir su vienkartinemis kartais taip pasireishkia doh.gif

6. oj mes nuo pat pradziu naudojom sauskelnes, uzpakalencijus tikrai buvo nemazhas nu net nzn man atrodo kad nekenkia, juk mes visi augom ant mamu palu ir isaugom, kurkas labiau vaiku stuburams kenkia vaikstynes, paramstymai ir visi kiti reikalai
kazkaip prefoldai mums buvo labiau kaip iklociukai, neigudo mano ranka su tais snapiais dirbt blush2.gif o vilnones tai zhinoma buna plonesnes buna storesnes nuo to priklauso nemazhai uzpakaliuko storumas, mes dabar naudojam ruskovilos ilgakleshnytes tai mazhesnis uzpakaliukas nei su kad kokiomis veltomis trumpakleshnemis mirksiukas.gif

oj kiek daug blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
QUOTE(meduolia @ 2010 02 26, 09:31)
kolkas ne, vis ruosiuos, bet turetu buti mielos ir kaina pakenciama  ax.gif
http://www.eko-sausk...to-sauskelnes-v

o jums jos nepanasios i kanapines ? Pagal medziaga is nuotraukos, kadangi matosi plaukelis, man panasu i kanape. O sudetyje proporcijos irgi tokios kaip buna kanapineje/medvilnineje medziagoje, t.y. 55% kanapes, 45 medvilnes. O bambukiniam audiny buna 80-90% bambuko, 10-20% poliesterio, juk be poliesterio tas bambukas gaunasi skystas, nesilaiko tos kilpeles.

QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 01, 22:28)

as irgi butent sito bijojau, ir nors turejau nusipirkus daugkartiniu keleta dar pries gimima, vaikui retai jas uzdedavau... ax.gif Intensyviau pradejau deti nuo 6 men kazkur...
Noreciau vien tik ant daugkartiniu pereit, nusipirkau medziagos, bet niekaip nedaeina rankos pasiut, tai varom pokus vienkartiniu doh.gif Nu bet viskas, tikrai jau susigriebsiu ir pasisiusiu. Dar pabandymui is auksarankiu zadu nusipirkt blush2.gif
Atsakyti
Oi, dėkui, kad nepatingėjot į tokius ilgus klausimus atsakinėt ax.gif dabar jau ramu, lekiu prisipirkt šiek tiek daugiau medžiaginių vystyklų variantų, naudosim dažniau. Nes kol kas naiviai tikiuosi, kad kai tik pradės vaikas sėdėt - gaudysiu sysiukus ant puoduko, o likusį laiką tegu žino, kad kai padaro - būna šlapia smile.gif ir tegu kvėpuoja, ir gamtos tegu neteršia smile.gif

Ai va dar - o tas vilnonis įklotas skirtas dėti tarp medžiaginės sauskelnės ir paprasto kilpinio įdėklo/vystyklo? Ir tada gal net nebūtinai reikia vilnonių kelnyčių ant viršaus?

O su tom ekologiškom vienkartinėm - Bambo ir Moltex - aš irgi pastebėjau mažų rausvų spuogiukų kartais. Su paprastom vienkartinėm jų nebūna (tik šunta gal labiau, ypač jei tik kur šiltesnėj patalpoj pabūna). Ir dar kai kuriose ties juosmeniu būna tokių aštrių klijų gumuliukų - su nagu nudraskau, nes man rodos, kad tokie turėtų erzinti.

Žodžiu, bandysiu dabar pagaut "sistemą" su medžiaginiais smile.gif
Atsakyti
dar i vienkartiniu sauskelniu tema... kai nakciai uzdedu, tai ryte man taip smirda slapimu jos doh.gif su medziaginem nebuna tokio bjauraus kvapo schmoll.gif
Atsakyti