Na va, kiek dar visokiu neapmastytu komplikaciju Drabuziukai gi irgi jau is esmes supirkti, ne tik sauskelnes...
Beje, siandien labai juokingai su vyru aiskinomes, kurio ideja vis delto buvo auginti su daugkartinem. As iki siol buvau isitikinus, kad tai jis pasiule, o jis dievagojasi, kad tai buvo mano mintis Turbut visgi mano, SM itakoj
Sveikos mamos
Mano sūnelis irgi auga su daugkartinėm sauskelnėm. Jas pradėjom naudot nuo kokios savaitės laiko. Tiesa, pirmus kokius tris mėn. naudojom vystyklus, lankstėm juos trikampe forma iš RAsakilos internetinės svetainės ir movėm vilnones kelnytes. Pačioje pradžioje man tai buvo pats idealiausias būdas, nes tokie leliai dažnai sisioja, dažnai keisti rekia, o be to, taip gaudavos mažiausias užpakaliukas. Dėl rubelių, tai visi šliausžtukai, bodžiukai ir visa kita, kas dedasi ant užpakaliuko turi būti didesnio dydžio negu reiktų vaikiukui. Pvz/, mums ką tik suėjo metukai, o bodžiukai 12-18 mėn jau maži.
O dabar turiu klausimą jau paauginusiom vaikiukus mamoms. Mums jau metukai, reikia ruošti rūbelius vasarai, tai galvos skausmas, kaip čia reikės rengtis. Bodžiukų jau pirkti nebenoriu, bet galvoju, ar nesmuks tos sausklenes nuo užpakaliuko ir vis dėl to ar nebus karšta vaikui vasarą, jeigu ant vilnonių kelnyčių dar mausiu kokius šortus. Kaip jus rengėt ar žadat rengti metinukus? Gerai buvo pernai, guledova mažius vien tik su vilnonėm kelnytėm, bet dabar tai į smėlio dėžę tik su vilnonėm nepaleisiu.
Mano sūnelis irgi auga su daugkartinėm sauskelnėm. Jas pradėjom naudot nuo kokios savaitės laiko. Tiesa, pirmus kokius tris mėn. naudojom vystyklus, lankstėm juos trikampe forma iš RAsakilos internetinės svetainės ir movėm vilnones kelnytes. Pačioje pradžioje man tai buvo pats idealiausias būdas, nes tokie leliai dažnai sisioja, dažnai keisti rekia, o be to, taip gaudavos mažiausias užpakaliukas. Dėl rubelių, tai visi šliausžtukai, bodžiukai ir visa kita, kas dedasi ant užpakaliuko turi būti didesnio dydžio negu reiktų vaikiukui. Pvz/, mums ką tik suėjo metukai, o bodžiukai 12-18 mėn jau maži.
O dabar turiu klausimą jau paauginusiom vaikiukus mamoms. Mums jau metukai, reikia ruošti rūbelius vasarai, tai galvos skausmas, kaip čia reikės rengtis. Bodžiukų jau pirkti nebenoriu, bet galvoju, ar nesmuks tos sausklenes nuo užpakaliuko ir vis dėl to ar nebus karšta vaikui vasarą, jeigu ant vilnonių kelnyčių dar mausiu kokius šortus. Kaip jus rengėt ar žadat rengti metinukus? Gerai buvo pernai, guledova mažius vien tik su vilnonėm kelnytėm, bet dabar tai į smėlio dėžę tik su vilnonėm nepaleisiu.
Artejanti vasara turbut daug kam kelia panasius klausimu. Nagi mamos, kurios jau gyvenot viena vasara su daugkartinem, pasakokit kaip puoset savo leliukus i lauka. As kazkaip isiaizduoju, kad trys viename, ar kokios kisenines us virsutine neperslampamu sluoksniu ir pageidautina spalvotu butu idealiausias variantas. Guletu sau lelius kokiom graziom sauskelnem ir maikute vezime Tik ar nesustu
kadangi mano metinukė - mergytė, tai vasaros laukiu nesulaukiu nes nieko negali būti paprasčiau kaip užsegamas vystyklas su spraudėm po sunknyte. ir tegul laksto. tiesa, mums bus jau virš metų pačiu karštuoju metu, tad tikrai neketinu jokiu vilnonių kelnyčių dar dėti - kas čia tokio, jei atsisės ir suknytė truputį sudrėks (ypač smėlio dėžėje )? be to, vasara - pats geriausias laikas dažniau tikrinti, ar nešlapia ir į krūmelį sisioti, kai tik pastebi, kad sausa.
aišku kelionėms automobilyje verta turėti trumpaklešnes vilnones, kad užmigęs ir pasišlapinęs vaikutis nebūtų baloje.
manau, kad berniukai irgi turėtų gražiai atrodyti su užsegamais triusikėliais ir tiesiog maikute trumpa, ne bodžiuku... o pas senelius kaime geriausia išvis nuogu užpakaliuku lakstyti
beje, jau ir dabar, kai šiltesnė diena, einam į lauką pvz su pėdkelnėm, pėdkelnėse - vilnonis įklotas, ant jo marliukas, viskas prilaikoma bodžiuko, kurį segu ant pėdkelnių. tai labai gera kombinacija gaudant sisiukus, nes tik numauni pėdkelnes su visu įklotuku, greit pasysini į krūmą ir vėl užmauni, be to, įklotuką galima pakeisti stovinčiam vaikučiui, nebūtina visiškai numauti pėdkelnių ir nuauti. ant viso minėto pėdkelnių-vilnos įkloto-bodžiuko varianto dar užmaunu suknytę, jei kur nors labiau į viešumą, o jei ne - tai ir nemaunu, tik kokį džemperiuką užvelku, jei vėsiau.
tai vasarą dar vietoj pėdkelnių tinka tiesiog triusikėliai su įklotuku arba atprastukės. dar būna labai lengvų, plonų vilnonių kelnyčių, tokių beveik kaip triusikėliai, bet jos irgi kainuoja, tad tikriausiai rinksiuosi kažką iš paprastesnių variantų. be to, kai labai labai šilta, tai net ir pačios lengviausios ir ploniausios vilnos nesinori vilkti - vis tiek geriau kuo nuogiau
taip kad ir vėl garderobas koreguojasi dėl vystyklų )
na, o mums irgi vis būdavo, kad būtent apatinei daliai reikėdavo didesnių dydžių drabužėlių. bet kažkur šiuo metu yra išsilyginę bet ir šiaip, daug kas nuo drabužėlių firmos priklauso - vieni ir ant vystyklo telpa, kitų to paties dydžio net ant vienkartinės neužmaukšlinsi. o t.p. vaikų proporcijos kiekvieno skirtingos, mamų pomėgiai ir įpročiai, stilius... žodžiu, kiekviena suranda savo, bet jau po poros mėnesių išmoksti iš akies pirkti drabužius, o dydis ant etiketės gali būti bet koks, tiesiog žinai ir viskas, kad tilps arba ne
aišku kelionėms automobilyje verta turėti trumpaklešnes vilnones, kad užmigęs ir pasišlapinęs vaikutis nebūtų baloje.
manau, kad berniukai irgi turėtų gražiai atrodyti su užsegamais triusikėliais ir tiesiog maikute trumpa, ne bodžiuku... o pas senelius kaime geriausia išvis nuogu užpakaliuku lakstyti
beje, jau ir dabar, kai šiltesnė diena, einam į lauką pvz su pėdkelnėm, pėdkelnėse - vilnonis įklotas, ant jo marliukas, viskas prilaikoma bodžiuko, kurį segu ant pėdkelnių. tai labai gera kombinacija gaudant sisiukus, nes tik numauni pėdkelnes su visu įklotuku, greit pasysini į krūmą ir vėl užmauni, be to, įklotuką galima pakeisti stovinčiam vaikučiui, nebūtina visiškai numauti pėdkelnių ir nuauti. ant viso minėto pėdkelnių-vilnos įkloto-bodžiuko varianto dar užmaunu suknytę, jei kur nors labiau į viešumą, o jei ne - tai ir nemaunu, tik kokį džemperiuką užvelku, jei vėsiau.
tai vasarą dar vietoj pėdkelnių tinka tiesiog triusikėliai su įklotuku arba atprastukės. dar būna labai lengvų, plonų vilnonių kelnyčių, tokių beveik kaip triusikėliai, bet jos irgi kainuoja, tad tikriausiai rinksiuosi kažką iš paprastesnių variantų. be to, kai labai labai šilta, tai net ir pačios lengviausios ir ploniausios vilnos nesinori vilkti - vis tiek geriau kuo nuogiau
taip kad ir vėl garderobas koreguojasi dėl vystyklų )
na, o mums irgi vis būdavo, kad būtent apatinei daliai reikėdavo didesnių dydžių drabužėlių. bet kažkur šiuo metu yra išsilyginę bet ir šiaip, daug kas nuo drabužėlių firmos priklauso - vieni ir ant vystyklo telpa, kitų to paties dydžio net ant vienkartinės neužmaukšlinsi. o t.p. vaikų proporcijos kiekvieno skirtingos, mamų pomėgiai ir įpročiai, stilius... žodžiu, kiekviena suranda savo, bet jau po poros mėnesių išmoksti iš akies pirkti drabužius, o dydis ant etiketės gali būti bet koks, tiesiog žinai ir viskas, kad tilps arba ne
QUOTE(bastoji @ 2010 05 04, 20:47)
As tai galvoju karstom vasaros dienom, kelionems automobilyje (butent ilgoms, pas senelius ir pan.) gal klosiu i kedute dvigubai sulankstytava toki vilnoni uztiesala: http://www.ekomama.l...products_id=164. Ir tada jokiu vilnoniu kelnyciu nereiks. Ankciau kartais ji klodavau nakciai po vaiku, kai namie salta, o jau, arba dar, nesildo. Tai ir sildydavo, ir avarijas puikiai pagaudavo Arba kartais kai nakti pakeiciu daugkartine sauskelne, ir matau kad jei dar mausiu vilnones kelnes vaikas issibudins, tai atsargiai perguldau ant sito apkloto. Kaldrytems mums tarnauja Litekso vilnonio pledo atraizos, pigiai pirktos firminej parduotuvej Kadangi 2 tokias turiu, tai viena kartais tiesiu po vaiku (dviguba), tiksliau ne kartais, o beveik visada - irgi puikiausiai atlaiko avarijas, nes kartais per miegus nuimu slapia sauskelne vaikui, o nauja uzdet jau nebebuna jegu Rezultate vaikas miega su 'kvepuojanciu' uzpakaliu, ryte kaldros uzvalkalas keliauja i skalbianke, o pati kaldryte isdziovinama isvedinama ir jokiu kvapu. Ir net nelanolizuotos jos pas mane. Kai pirkau, atkreipiau demesi i charakteringa avies kvapa, tai apsidziaugiau, kad greiciausiai labai mazai apdorota vilna, uztai gal ir gerai sulaiko skysti.
o kazi kiek reikia tureti tu daugkartiniu sauskelniu, kad speciau isskalbt ir isdziovint laiku?
tiesa, kalbejot apie arbatmedzio alieju, o kur jo yra pirkt?
tiesa, kalbejot apie arbatmedzio alieju, o kur jo yra pirkt?
QUOTE(maidala @ 2010 05 06, 12:18)
*o kazi kiek reikia tureti tu daugkartiniu sauskelniu, kad speciau isskalbt ir isdziovint laiku?
**tiesa, kalbejot apie arbatmedzio alieju, o kur jo yra pirkt?
**tiesa, kalbejot apie arbatmedzio alieju, o kur jo yra pirkt?
*Turbūt tai individualu
Rasakiloje rašo http://www.rasakila....iemones/duk.htm
Kiek vystyklų reikia turėti?
Iš pradžių galite įsigyti 2 ar 3 prilaikančias kelnaites (geriausiai vilnones) ir 10-15 vystyklų ar medžiaginių sauskelnių, keletą įklotų. Pradėję vystyti vaiką natūraliai, pamatysite, kiek ir ko jums trūksta. Tuomet galėsite papildyti vystyklų atsargas.
Parai, kol džiūsta vieni vystyklai ir jums nereikėtų jaudintis, kad nespės išdžiūti, geriausia turėti apie 20-24vnt. vystyklų ar medžiaginių sauskelni ir 3-5 vnt. išorinių prilaikančių kelnaičių.
**Aš pirkau vaistinėje
bastoji, del nuoginejimo vasara mano bernuzelis gales plikineti su sauskelne ir maikute
laumzirga gera ideja o atraizas as ir dar budama pirkausi ir labai pigiai, nebalinta vilna i vezimeli i lovele, reiks ir man kadu vaika taip migdyt, gal maziau issibudintu nes daba tai naktim miegu kaip su porcialianu kad tik neprizadint, bo vaikinas intensyviai po 3 kartus kelias
zodziu nusipirkau muilo riesutu ekologija ir mada vaikams pardej tuo paciu ir arbatmedzio prigriebiau
muilo riesutai tas mazesnis pokas nojustos 35lt arbatmedzio aliejus ekologiskas 15
nulupo mane man rodos nes daba pasiziurejau kad demetrija.lt pigiau pardavineja
laumzirga gera ideja o atraizas as ir dar budama pirkausi ir labai pigiai, nebalinta vilna i vezimeli i lovele, reiks ir man kadu vaika taip migdyt, gal maziau issibudintu nes daba tai naktim miegu kaip su porcialianu kad tik neprizadint, bo vaikinas intensyviai po 3 kartus kelias
zodziu nusipirkau muilo riesutu ekologija ir mada vaikams pardej tuo paciu ir arbatmedzio prigriebiau
muilo riesutai tas mazesnis pokas nojustos 35lt arbatmedzio aliejus ekologiskas 15
nulupo mane man rodos nes daba pasiziurejau kad demetrija.lt pigiau pardavineja
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 05 06, 11:21)
Parai, kol džiūsta vieni vystyklai ir jums nereikėtų jaudintis, kad nespės išdžiūti, geriausia turėti apie 20-24vnt. vystyklų ar medžiaginių sauskelni ir 3-5 vnt. išorinių prilaikančių kelnaičių.
nu prilaikanciu mum dvieju per akis. Jei jau labai sudrekusios, tai uzdedu ant gyvatuko - nesusitraukia man. Isdziuva tada tikrai greit. O siaip tai per skubejima daznai net pamirstu padziauti, kai ateina laikas vel jas deti randu numestas pvz. ant sofos atloso belekaip susigaranksciavusias ir buna isdziuvusios. O mergina daro kaip reikalas. Retai ir gausiai
Del paciu sauskelniu, iki siol turejom 7 vnt , dabar turim 11. Nu tiesa, kai pritrukdavau, dedavau iklotus, ranksluoscius i susagstomas vilnos kelnaites Popolini. Kol buvo sildymas, ant radiatoriu isdziudavo per nakti. Dabar deja, tenka dziovinti dziovyklej. Dar turiu pastaba apie audinius: visas sauskelnes paleidziu dziovintis 1 valandai. Ivairiu gamintoju kanapines buna sausos, galima iskart deti, medvilnines popolini (kadangi yra su vidiniais iklotais), buna vos dregnos, o bambukines bambinex - ryskiai dregnos. Nors yra tik is dvieju sluoksneliu. Ir sysiuka, jeigu idetas tik komplektacijoj esantis bambukinis iklotas, praleidzia vos ne kiaurai. Tad nesuprantu, is kur tie teiginiai, kad bambukas sugeria geriausiai
del vilnoniu paklotu 100 proc sutinku!!! miegam ant veltinio paklotelio, nors nakti jau nebebuna dideliu potvyniu (jau nemaitinu), bet uztat diena kartais nuluzta su vienu marliuku pedkelnese, bet nieko, ant to veltinio nebaisu
praejusia vasara vezime turejom gryna avies kaili, tai ant jo irgi tik vystykla uzdengdavau ir gali vaika be vilnoniu kelnyciu laikyti, nes tas kailis ohohoho kiek sugeria, o jam tikrai nieko - nei kvapo, nei isvaizdos nepakeite
naktimis irgi migdydavau kartais ant neperslampancio pakloto, pridedavau vystyklu ir visai nuogu uzpakaliu. vidury nakties atsargiai istrauki slapius ir pakloji kitus, vaikas net nepabunda. tiesa, geriau kloti tik po uzpakaliu, kad nereiktu viso kuno kelti. cia super variantas, kai labai labai karsta, nes vienu metu mums labai bere uzpakaliuka ir jau tikrai nesinorejo jo karstomis naktimis dar suvyniota visa laikyti. va
praejusia vasara vezime turejom gryna avies kaili, tai ant jo irgi tik vystykla uzdengdavau ir gali vaika be vilnoniu kelnyciu laikyti, nes tas kailis ohohoho kiek sugeria, o jam tikrai nieko - nei kvapo, nei isvaizdos nepakeite
naktimis irgi migdydavau kartais ant neperslampancio pakloto, pridedavau vystyklu ir visai nuogu uzpakaliu. vidury nakties atsargiai istrauki slapius ir pakloji kitus, vaikas net nepabunda. tiesa, geriau kloti tik po uzpakaliu, kad nereiktu viso kuno kelti. cia super variantas, kai labai labai karsta, nes vienu metu mums labai bere uzpakaliuka ir jau tikrai nesinorejo jo karstomis naktimis dar suvyniota visa laikyti. va
Gal kam snappių reikia? Pirkti rasakiloj, bet beveik nenaudoti. 2vnt.
Mainyčiau į šokoladą
http://www.rasakila....-vystyklams.htm
Mainyčiau į šokoladą
http://www.rasakila....-vystyklams.htm
oho, nu nemazai cia tu sauskelniu rekomenduojama tureti. ziuresim manau pagal poreikius. mano pana jau kakuti dazniausiai ant puodo daro, aisku retkarciais ir nesuziuriu isigijom bandymui komplekteli is 4 sauskelniu su iklotais ir 1 prilaikanciom. siandien suslapo tik dvejos sauskelnes aisku ant puodo lakstem kas pusvalandi bet siaip manau kas antra karta galima ir rankom isskalbti ir ant gyvatuko padziauti, jei tik sisiukas padarytas. siandien vienas taip ir isskalbiau. ziuresim kaip cia toliau seksis