klausimukas
gal kas skalbiat vystyklus su muilo riesutais? kaip skalbiasi? kakucius tai betkokiu atveju rankom su muilu reik praskalbt, bet visa kita, ar kvapelis pasinaikina?
eina i pabaiga milteliai galvoju gal su riesutukais but gerai skalbt? jauciu dar gerai kokio arbadmedzio ilasint
QUOTE(meduolia @ 2010 05 03, 10:13)
klausimukas
gal kas skalbiat vystyklus su muilo riesutais? kaip skalbiasi? kakucius tai betkokiu atveju rankom su muilu reik praskalbt, bet visa kita, ar kvapelis pasinaikina?
eina i pabaiga milteliai galvoju gal su riesutukais but gerai skalbt? jauciu dar gerai kokio arbadmedzio ilasint
Aš skalbiu su riešutukais man kvapo nelieka jokio, bet prieš tai aš merkiu į vandenį su arbatmedžio aliejum
QUOTE(veitina @ 2010 05 03, 11:02)
Aš skalbiu su riešutukais man kvapo nelieka jokio, bet prieš tai aš merkiu į vandenį su arbatmedžio aliejum
kaip tik neseniai ir aš perėjau prie riešutukų ir būtent vystyklams juos naudoju, nes pas mus jau tik sisiukas būna likęs, kakučiai į puoduką, tad iš esmės tik praskalauti palas ir tereikia. skalbdama į pagrindinį skalbimo miltelių skyrelį prilašinu arbatmedžio, o į skalavimo skysčio skyrių - kelis lašus levandų, tad kvapo irgi minimaliai lieka, ypač jei dar lauke vėjelis prapučia, bet šiaip mūsų sisiukas jau kvapnus tad reikia pasistengti net su dviem eteriniais aliejais
drabužėliams kaip kada - kartais muilo riešutus naudoju, kartais almawin skalbiklį, jei purvinesni, nes dabar gi iš lauko grįžtam kaip po karo - smėlio dėžė, žolė ir kt malonumai o pardavėja sakė, kad muilo riešutukai tų visų rimtesnių dėmių neįveikia, tada reikėtų kiekvieną rankovę patrinti prieš skalbiant. tad iš tingumo ir turiu dar šiaip skalbiklio bet šiaip ir riešutai puikiai išskalbia, jei be dėmių drabužiai
QUOTE(bastoji @ 2010 05 03, 12:13)
kaip tik neseniai ir aš perėjau prie riešutukų ir būtent vystyklams juos naudoju, nes pas mus jau tik sisiukas būna likęs, kakučiai į puoduką, tad iš esmės tik praskalauti palas ir tereikia. skalbdama į pagrindinį skalbimo miltelių skyrelį prilašinu arbatmedžio, o į skalavimo skysčio skyrių - kelis lašus levandų, tad kvapo irgi minimaliai lieka, ypač jei dar lauke vėjelis prapučia, bet šiaip mūsų sisiukas jau kvapnus tad reikia pasistengti net su dviem eteriniais aliejais
Prieš mėnesį, kai daug dantukų iškart kalėsi, ir mūsų sisiukas "kvepėjo" man atrodė, kad visi namai smirda, o jau vonios kambarys, tai užtrokšt buvo galima , pastoviai ventiliatorių įjungus laikydavau... tada sauskelnes iškart nuėmus skalaudavau kokius 2-3 kartus, tada merkdavau į kibirą su eteriniu aliejum... bet ko tik nedariau, vistiek užuosdavau, bet vyras sakė, kad man jau vaidenas
QUOTE(meduolia @ 2010 05 02, 11:01)
beja tavo turimos sauskelnes visai vykes pirkinys, tik sunkiai skaites
Aha, paskui pagalvojau apie tai, bet kad labai daug ten tu punktu butu buve Aciu uz atsakymus.
QUOTE(veitina @ 2010 05 03, 14:22)
o jau vonios kambarys, tai užtrokšt buvo galima ,
Vat sitoj vietoj mano vyras ir apsigalvos del daugkartiniu sauskelniu
Kas naudojate kikilio flanelines sauskelnes - ar pries pirma naudojima jas porakart reikia perskalbti? Na, vienakart tai siaip ar taip skalbsiu, kaip ir kitus drabuzelius, bet gal ju principas ir kaip fabrikiniu, kad pries pirmasyk naudojant reiktu keliskart isskalbti?
Zodziu, laikui begant man klausimu dar nemazeja
as kikilio nuo pat pradziu naudojau pries naudojant viena karta perskalbiau nuo pat pradziu gerai sugere, nes flanele geriau sugeria, bet va pvz kikilio tos frotines tai man koki 5-6 kart reikejo praskalbt nes frotas kol naujas tai menkai ka sugeria, poto norma buvo, bet pradzioj tai tas pukas buvo
Tiesa, viena pazistama skundesi, kad skalbiant bambukines, jos apvele visus kitus skalbinius. Gal dar kam nors taip pasitaike? Gal dedant i maiseli butu geriau?
Pazadu, kad kai jau pati zinosiu, ka ir kaip daryti, as irgi dalinsiuos patirtim
Pazadu, kad kai jau pati zinosiu, ka ir kaip daryti, as irgi dalinsiuos patirtim
As turiu popolini bambukines, tai jos nesivelia ir nieko neapvelia, nenusidevi ir po kiek plovimu atrodo puikiai. Skalbiu kaip ir visas ant 60 laipsniu.
mes irgi popolini bambukines naudojam, nieko skalbiant neapvelia
suomi, jusu pazistama yra teisi is dalies man atrodo ji naudoja bambukines kurios turi laaabai mazai arba isvis neturi poliesterio (jis naudojamas kad sauskelnes islaikytu tvirtuma ir neirtu)
mano atvejis yra toks su bambukinem pirmosios bambuko buvo is kikilio, kurios yra 100 proc. bamboo ir per pirmus skalbimus jos laabai seresi poto pradejo irti buvo labai minkstutes ir grazios, bet truko sintetikos, kad gerai naudotusi beje, kikilis pripazino, kad medziaga buvo nevykusi
kitos sauskelnes bambinex, kurios turi sintetikos, nuo pirmu kartu viskas ciki, niekas nieko neapvelia
tai va
mano atvejis yra toks su bambukinem pirmosios bambuko buvo is kikilio, kurios yra 100 proc. bamboo ir per pirmus skalbimus jos laabai seresi poto pradejo irti buvo labai minkstutes ir grazios, bet truko sintetikos, kad gerai naudotusi beje, kikilis pripazino, kad medziaga buvo nevykusi
kitos sauskelnes bambinex, kurios turi sintetikos, nuo pirmu kartu viskas ciki, niekas nieko neapvelia
tai va
QUOTE(meduolia @ 2010 05 04, 09:29)
tai va
Ka gi, kadangi turiu gu-gu bambukines, kuriose 10% poliesterio ir dar turesiu Lollipop, kuriu sudeties nezinau, turbut teks paciai isitikinti tuo "is dalies teisi"
Siandien i svecius uzsuko pazistama, kuri aiktelejo pamacius, kokios dideles sitos sauskelnes ir uztikrino, kad i mazu dydziu bodziukus ar sliauztinukus neilisim ne pro kur Ar tikrai 56-62 dydzius reikia pamirsti? Na, aisku, viskas ir nuo vaiko dydzio priklausys
shliauztai pamirshti musu juos tik nakciai tipo kaip pizamike nes nakti mes dar vis su vienkartinem
bodikai tai nzn manishkis gime nedidelis 51 cm, bet tok apvalainis tai i ta 56 didi neilindom su visu savo uzpakaliuku, ta prasme gal ir galejom ilist, taciau butu jam nepatogu, suverzta labai tai iskart sokom i 62, jei reikdavo tai bodiku kur su ilgom rankovem rankovytes paraitodavau
o shliauztai tai nzn kazkaip netiko, mes rengdavomes ir dabar dar kartais taip apsirengiam: maikute arba siaustinukas, sauskelnes, vilnones ilgakleshnes, ant virshaus dedamas bodikas ilgom rankovem ir toks su kakliuku, kaip golfas ir tada jei vesu (o pas mus dazniausiai vesu) tai dedavau naturalios merinosu megztuka engel firmos, na ir aisku vilnones kojines
daba kai dideli mes jau tai kartais uzmaunu koki kombinezoniuka ar dar ka, bet cia reik labai ziuret nes ant didelio uzpakaliuko mazhai ka randu, arba reik pirkt keliais dydziais didesnius
bodikai tai nzn manishkis gime nedidelis 51 cm, bet tok apvalainis tai i ta 56 didi neilindom su visu savo uzpakaliuku, ta prasme gal ir galejom ilist, taciau butu jam nepatogu, suverzta labai tai iskart sokom i 62, jei reikdavo tai bodiku kur su ilgom rankovem rankovytes paraitodavau
o shliauztai tai nzn kazkaip netiko, mes rengdavomes ir dabar dar kartais taip apsirengiam: maikute arba siaustinukas, sauskelnes, vilnones ilgakleshnes, ant virshaus dedamas bodikas ilgom rankovem ir toks su kakliuku, kaip golfas ir tada jei vesu (o pas mus dazniausiai vesu) tai dedavau naturalios merinosu megztuka engel firmos, na ir aisku vilnones kojines
daba kai dideli mes jau tai kartais uzmaunu koki kombinezoniuka ar dar ka, bet cia reik labai ziuret nes ant didelio uzpakaliuko mazhai ka randu, arba reik pirkt keliais dydziais didesnius