Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(maidala @ 2010 04 29, 22:27)
gal galit patart ku ju pigiausiai galima isigyti? g.gif

Pigiausia pačiai pasisiūti, arba pirkti iš mamų, kurios siuva wub.gif Aš iš http://www.kikilis.com/ pirkau 4u.gif

Bastoji, ačiū už išsamų pasakojimą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 04 30, 08:14)
Pigiausia pačiai pasisiūti, arba pirkti iš mamų, kurios siuva  wub.gif Aš iš http://www.kikilis.com/ pirkau  4u.gif

Bastoji, ačiū už išsamų pasakojimą  thumbup.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
tindiriuska, taip, nakciai mes su vienkartinem, visa likusi laika su daugkartinem, o jei kur einam tai dedu daugkartines su iklotuku flisiniu pvz. einam miegot i kiema bunam 3 val mazdaug viskas kuo puikiausiai, taip pat ir i parde valgyt apsipirkt lekiam su daugkartinem thumbup.gif su vienkartinem einam pas gydytojus cool.gif
susalt nesusaltu nes jei naudoji vilnos kelnaites, jos reguliuoja siluma, jei naudoji poliesterio kelnaites, jos izoliuoja siluma, taip kad susalt tikrai nesusals, juk metu metais vaikai su vystykliukais augo ir nesusaldavo ax.gif
susalti gali nebent jei prabegs ir apsisisios visa nugaryte arba visa sona iki pazasties (mums taip buna dazniausiai kaip nekeista su vienkartiniais nakti unsure.gif )
o seip ti geris daugkartiniai retai tos "avarijos" aplanko, drasiai galima ir i svecius keliaut ir i kiema thumbup.gif

labai juokingai hela pacitavo savo vyra lotuliukas.gif maniskis irgi pradzioj spyriojosi tipo "ka cia suneli slapia laikysi" doh.gif daba jau ramus, ciut kas myzt pyrst vaikui raudona sikniuke parausta jau girdziu "dek ta medziagini" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2010 04 29, 22:52)
bet kaip smagu, kai seimoj abu sutariat  thumbup.gif 

Ech, tai kad sutariam tik teoriskai, o vystyt reiks man, mat vyras turi kone fobija visiems tiems dalykams... Pats tikisi, kad pavyks save nugaleti, bet as dideliu optimizmu netrykstu smile.gif

Kadangi nesulaukiau komentaru apie tai, ko man dar (salia ilgos tirados) gali prireikti, paklausiu konkreciau: 1) kiek prireiks (ir kaip daznai) to lanolininio skyscio (ar kas ten bebutu, atsiprasau, neisiskaiciau dar stropiai)? Nebus taip, kad naudojant ji ne per dazniausiai paskui lieka puse talpos nepanaudotos? 2) ka manote apie "viskas viename" varianta? 3) kaip geriau laikyti panaudotas sauskelnes? Merkti i dezinfekuojanti skysti ar, kol skalbsiu, laikyti sausai, o ta skysti pilti skalbiant? g.gif 4) Ant turimu bambukiniu raso, kad skalbti 40 laipsniu temperaturoje, kitas gi - 60. Cia labai grieztas nurodymas? Nejau reiks jas dar ir atskirai skalbti?..
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bastoji @ 2010 04 29, 22:41)
beje, gegužės pabaigoje planuojam kitą renginuką - jau ne turgų, be prekiautojų, bet vien jaukioj aplinkoj tarp labiau ir mažiau patyrusių mamų. tema - "pasidaryk pats" - t.y. apie viską, ką galima pačioms pasisiūti, nusimegzti. žinoma, vyktų ir pokalbiai apie viską, kas neaišku   ax.gif  4u.gif ką manot? ar būtų kam įdomu ir naudinga?  rolleyes.gif ateitume su iškarpomis, paaiškinimais, atsineštume savo vystyklų parodyti, kaip kas ir kada daroma smile.gif

labai idomu! bigsmile.gif ateiciau ax.gif
turgus buvo puikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agpa: 30 balandžio 2010 - 21:20
QUOTE(Suomi @ 2010 04 30, 09:32)
Ech, tai kad sutariam tik teoriskai, o vystyt reiks man, mat vyras turi kone fobija visiems tiems dalykams... Pats tikisi, kad pavyks save nugaleti, bet as dideliu optimizmu netrykstu smile.gif

Kadangi nesulaukiau komentaru apie tai, ko man dar (salia ilgos tirados) gali prireikti, paklausiu konkreciau: 1) kiek prireiks (ir kaip daznai) to lanolininio skyscio (ar kas ten bebutu, atsiprasau, neisiskaiciau dar stropiai)? Nebus taip, kad naudojant ji ne per dazniausiai paskui lieka puse talpos nepanaudotos? 2) ka manote apie "viskas viename" varianta? 3) kaip geriau laikyti panaudotas sauskelnes? Merkti i dezinfekuojanti skysti ar, kol skalbsiu, laikyti sausai, o ta skysti pilti skalbiant? g.gif 4) Ant turimu bambukiniu raso, kad skalbti 40 laipsniu temperaturoje, kitas gi - 60. Cia labai grieztas nurodymas? Nejau reiks jas dar ir atskirai skalbti?..
4u.gif

sako kad lanolino pakuotes visam vystymo laikotarpiui uztenka, mums per metus dar koks trecdalis liko rolleyes.gif

panaudotas gerai laikyt skystyje su pvz arbatmedzio et. aliejum, jeigu tiesiog paprastam vandeny be nieko, tada jau geriau sausai, bent jau as taip laikau, kai nedaug buna, pvz keletas, nes zinau kad greit isskalbsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2010 04 30, 11:32)
4u.gif

1. del lanolino tai jo reikia visiems vilnoniams dalykams (as netgi karts nuo karto maikes vilnones pamerkiu- tipo atnaujina vilnos savybes). O kelnytes vilnones ir iklotelius tai gana daznai merkiu, bet to buteliuko netgi nuo pirmosios man antrajai liko... nu kazkaip jis taupiai naudojas. manau i ji merkti reiktu po kiekvieno skalbimo pradzioje (kokius 3-4 kartus) ir kai pamatysi ,kad jau nepraleidzia kelnes, tuomet galima recia.. bent jau as taip dariau.
2. cia sauskelnes "trys viename"? tokiu neturim
3. metu visus vystyklus (aisku kakalus isplaunu su saltu vandeniu ir tuos metu slapius) ir kt i kibira su dangciu ir kartais ilasinu arbatmedzio aliejaus dezinfekavimui. skalbiu kas antra diena 60 temperaturoj. nenaudoju jokio dezinfekavimo skyscio. Gal reiketu g.gif
4. bambukiniu sauskelniu neturim, bet turiu bambukini iklota, tai ir ta skalbiu 60 .susitrauke kazkiek ax.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus!

Ta dezinfekuojanti skysti (Bio D) nusipirkau turguje is gu-gu.lt, pardaveja patare, kad pilant jo skalbimo metu galima bambukines skalbti 40 l. temperaturoje, tuomet ilgiau tarnaus. O apie arbatmedi buvau visai pamirsus, skaiciau kazkada anksciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2010 04 30, 10:32)

4u.gif

1. as ir vilnonius rubelius kartais lanolizuoju, man sonet buteliuko uzteko pusei metu kazkodel tik doh.gif nors viska darau pagal nurodymus unsure.gif
2. kiek girdejau tos "viskas viename" labiau tinka didesniems, jau pratinant prie puodo mirksiukas.gif as ju neturiu ir nenaudoju
3. panaudotus vystyklus laikau kibire su dangciu be jokio skyscio, sudukus praplaunu rankomis ax.gif kai statau skalbima su milteliaia ipilu sauksteli bio D nappy fresh dezinfekatoriaus ir skalbiu ant 40 laipsniu, man taip pasirode tvarkingiausia, negu raugint sauskelnes kibire su priemone cool.gif
4. skalbk viska ant 40, nenumirs tos sauskelnes cool.gif priedo kad iberi dezinfekatoriaus, turetu gerai skalbt ax.gif as retai kada ant 60 skalbiu

beja tavo turimos sauskelnes visai vykes pirkinys, tik sunkiai skaites blush2.gif galejai stulpeliu supunktuot butu patogiau perskaityt ir paanalizuot cool.gif
viskas ciki, as nepirkau 1 dydzio, nes man prognozavo dideli vaika biggrin.gif iskart i antra sokom
Atsakyti
vakar pakalbėjau su mama, paklausiau ar su siaubu prisimena vystyklus - tai sakė, kad mažas vargas buvo smile.gif dar prisiminė, lyg ir turi mano kažkur senus sukrautus- reiks ieškoti, ot faina bus juos naudoti žiaužikliui smile.gif tik minėjo, kad nedėdavo vilnonių kelnyčių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 02, 17:34)
vakar pakalbėjau su mama, paklausiau ar su siaubu prisimena vystyklus - tai sakė, kad mažas vargas buvo smile.gif dar prisiminė, lyg ir turi mano kažkur senus sukrautus- reiks ieškoti, ot faina bus juos naudoti žiaužikliui smile.gif tik minėjo, kad nedėdavo vilnonių kelnyčių wink.gif

mano mama irgi islaikius vystyklus thumbup.gif tai vystyklo ne vieno nepirkau, bet ir mazai su jaus vystau.. Gal kai paaugs, ateity pasitarnaus kaip iklotai, bet dabar tik patiesimui naudoju. o apie vilnones kelnytes tuo metu niekas nezinojo...
Atsakyti
Mes turim vienas popolini 3 in 1. Zinnokit visai patogus daiktas kartais. Jos tokios storokos ir dar papildomas iklotukas yra. Tai jos pats tas nakciai ar ilgesniam pasivaiksciojimui i lauka thumbup.gif Niekur neprabega, daug sugeria ir nereikia pvz. po dzinsiukais dar vilnoniu mauti. Man jos patinka, ypac tokiems atvejams. Siaip namuose diena naudojam plonesnes medvilnines, bambukines sauskelnes su vilnonem kelnytem.
Atsakyti