Sveikutės,
Norėjau paklausti ar perkat merino vilna iš rasakilos? Mačiau yra ir kitur pirkti tik pigiau įdomu ar ji skiriasi? Kiek pundelių reikia nusimegzti prilaikančiom kelnytėm? Gal kas turite lietuvišką schemutę?
Norėjau paklausti ar perkat merino vilna iš rasakilos? Mačiau yra ir kitur pirkti tik pigiau įdomu ar ji skiriasi? Kiek pundelių reikia nusimegzti prilaikančiom kelnytėm? Gal kas turite lietuvišką schemutę?
QUOTE(akvilyte @ 2010 03 31, 12:09)
mūsų kaime tai į mus kaip į ufonautus žiūrėjo kai lauke sauskelnes dziovindavau o kaimynų mergaitė kuri turi mažą sesutę, klausia.. kokias sauskelnes naudojat? ai sakau mes tokias skalbiamas.. ji taip palingavo galva.. sako nu jo... jei neturit pinigų normaliom tai galima ir išskalbt
smagu paskaityti
sveikos super mamos,
vakar po vystyklų mugės įsitikinau, kad nėra taip sudėtinga kaip atrodo juos naudoti. Sudėtinga yra juos išsirinkti
vaikiklis dar pilve tupi, tai net nežinau kaip daryti? kaip pačios elgiatės? iš anksto nusipirkot pabandymui? ar tik po gimimo? nežinau nuo ko pradėti rinktis tinkamas, nes pasiūla..
ir dar vienas toks klausimas, kuris galbūt jums ir girdėtas? kas paskatino rinktis daugkartinisu vystyklus?
kai bandėt "pampersus" jaučiasi skirtumas kūdikiui? fiziologinis? a tik teoriškai ir pvz jei pamperį keist kas 2 val. ar nebus tas pats efektas? gal nespės sušusti?
čia tik pamąstymai garsiai nes labai sunku man iš viso suvokti, kad būsiu mama ir reiks tiek daug dalykų išmokti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 04 29, 09:39)
ir dar vienas toks klausimas, kuris galbūt jums ir girdėtas? kas paskatino rinktis daugkartinisu vystyklus?
kai bandėt "pampersus" jaučiasi skirtumas kūdikiui? fiziologinis? a tik teoriškai ir pvz jei pamperį keist kas 2 val. ar nebus tas pats efektas? gal nespės sušusti?
čia tik pamąstymai garsiai nes labai sunku man iš viso suvokti, kad būsiu mama ir reiks tiek daug dalykų išmokti
nzn ar SM leis ir rodys shita, bet labai gerai aprashyta visi uz VYSTYKLUS
http://manovystyklai...styklai-41.html
kas, del susipirkimo, as viska susipirkau budama ir nieko nepritrukau kai vaikas gime poto tik pradejau atsirinkinet kas man labiau patinka, o daba kai i trecia didi jau ishokom tai viska susipirkau kas geriausia man ir vaikui
mano draugelka, labai irgi norejo su vystyklais auginti leliuka, bet pradzioj kol buvo kazkaip pagailejo pinigeliu, nes visgi shitie reikalai kaip investicija ir gana nepigus, jei viska perkiesi o poto kai gime vaikiukas jin ant vienkartiniu hugesu shoko o poto kazkaip ir nuslobo tas visas noras matyt nzn as esu uz kai reik nestukei susipirkt viska apgalvot, uzsispirt ir tikrai pabandyt, tikrai nera sunku, cia tik pampersu marketingas svaigsta kad tipo daugkartiniai yra BEDA
QUOTE(meduolia @ 2010 04 29, 13:01)
nzn ar SM leis ir rodys shita, bet labai gerai aprashyta visi uz VYSTYKLUS
kas, del susipirkimo, as viska susipirkau budama ir nieko nepritrukau kai vaikas gime poto tik pradejau atsirinkinet kas man labiau patinka, o daba kai i trecia didi jau ishokom tai viska susipirkau kas geriausia man ir vaikui
mano draugelka, labai irgi norejo su vystyklais auginti leliuka, bet pradzioj kol buvo kazkaip pagailejo pinigeliu, nes visgi shitie reikalai kaip investicija ir gana nepigus, jei viska perkiesi o poto kai gime vaikiukas jin ant vienkartiniu hugesu shoko o poto kazkaip ir nuslobo tas visas noras matyt nzn as esu uz kai reik nestukei susipirkt viska apgalvot, uzsispirt ir tikrai pabandyt, tikrai nera sunku, cia tik pampersu marketingas svaigsta kad tipo daugkartiniai yra BEDA
rodo, reiks pe ratostogas paskaityti.
o tu kaip suprantu nakčiai dedi vienkartines? jos ilgiau laiko? nes keltis kas dvi valandas jei nėra reikalo man baisokokai atrodo, kam vaikui pavargus mama
kaip darot kai einat pasivaikščiot? pvz reikia ilgiau nei 2 val nekeist? sušlaps gi ir peršals..?
QUOTE(tindiriushka @ 2010 04 29, 10:39)
nes labai sunku man iš viso suvokti, kad būsiu mama ir reiks tiek daug dalykų išmokti
Turbut nepaguosiu, bet man irgi kol kas daug ka sunku suvokti ir is tos muges isejau pasimetus, nieko nebeprisimenu is to, ka ten pasakojo - koki idekla kada deti, kada nedeti ir pan. Na, bet galiu pasidalinti, koki "kraiteli" iki siol susipirkau (vaikelis turi gimti birzeli, bet panasu, kad bus anksciau): I dydzio turim trejas Little Lamb bambukines, dvejas ju medvilnines, ketverias Imse Vimse medvilnines ir dabar dar uzsakiau keturias Lollipop bamubukines. II dydzio turim 5 Kikilio namu gamybos flanelines plius 1 dar kitos mamytes siutas. Dar pirkau dvejas vilnones kelnytes (namines ir Popolini M dydzio), ruloneli popieriaus ir Kikilio penkis flanelinius, du flisinius ir 1 frotini ideklus. Tiesa, prie Little lamb iklotai (bambukiniai ir medvilniniai) jau buvo. A, ir is anksciau turejau Imse vimse trecias prilaikancias kelnytes I dydzio. Tai cia visas turtas, kainaves (be Imse vimse, kuria gavome Suomijoje is ju "Sodros") per 500 Lt...
Gal kuri nors sita tirada perskaicius patartu, ko dar truksta? To lanolininio skyscio turbut, ar ne? Ir dar labai neaisku del iklotu: gal ju reiktu daugiau ir kokiu nors kitokiu? Tu "sausuju", pvz?
Del dydziu tai nutariau pamaisyti del to, kad visgi neaisku, kokio dydzio gims vaikiukas, na, ir greiciausiai vis tiek derinsim su vienkartinem - nakciai ir/ar i svecius, tai gal nieko, kad neturesiu tiek, kad uztektu vien daugkartiniu tam laikotarpiui.
O kodel nutarem auginti su daugkartinem, jau nebepamenu Na, vyras gal labiau del ekologijos, as - del vaiko sveikatos
QUOTE(Natuke @ 2010 04 26, 08:30)
mano popolini su bambuku nesusidėvėjo - liko tokios kokios buvo
Gal ka galit pasakyti apie Lollipop bambukines? Gal kas naudojat?
QUOTE(tindiriushka @ 2010 04 29, 12:24)
kaip darot kai einat pasivaikščiot? pvz reikia ilgiau nei 2 val nekeist? sušlaps gi ir peršals..?
As einu su daugkartinem. Net jei ir suslampa, vilnones kelnytes gerai reguliuoja siluma, ir niekada nebuna susales
QUOTE(tindiriushka @ 2010 04 29, 10:39)
mes gyvenam puskaimy, šiukšles veža kartą per dvi savaites... kai gimė mažius ir per tas dvi savaites daugiau kaip puse konteinerio buvo vien sauskelnės tai net bloga pasidarė... tai buvo pirmas postūmis... paskui pasijautė ir finansiskai kai nebereikėjo kas porą sav, po tada dar 50lt išleist...
paskui dar atkreipiau dėmesį kad nuėmus daugkartinę sauskenę mažiaus kiaušukai būdavo gerokai mažiau suglebę nei nuėmus vienkartinę....
o kai pradėjau toliau domėtis, tai išties baisu dėl gamtos.. sauskelnės papuola į šiukšlių trejetuką kokį kiekį mes laidojam savartynuose
sveikos.
na as deja anksciau nesusiruosiau su daugkartiniais vystyklais prasidet, mano mergyti jau 9 menesiai. jau nuo 6 menesiu pradedejom draugaut su puodu, neblogai sekasi. noreciau atsisakyt tu vienkartiniu vystyklu, bet kaina ekologisku siek tiek gasdina. aisku atsipirktu per kelis menesius, bet dar vis dvejoju. gal galit patart ku ju pigiausiai galima isigyti?
na as deja anksciau nesusiruosiau su daugkartiniais vystyklais prasidet, mano mergyti jau 9 menesiai. jau nuo 6 menesiu pradedejom draugaut su puodu, neblogai sekasi. noreciau atsisakyt tu vienkartiniu vystyklu, bet kaina ekologisku siek tiek gasdina. aisku atsipirktu per kelis menesius, bet dar vis dvejoju. gal galit patart ku ju pigiausiai galima isigyti?
Sveikos, mamos!
labai ačiū visoms, kas atėjot į turgų mums buvo labai brangus kiekvienas dalyvis
suprantu, kad daug kam tik galva apsisuko nuo gausybės pasirinkimo, bet taip jau yra - pasirinkimas didžiulis. turguje buvo bent galimybė viską gyvai pačiupinėti, o ne vien internete peržiūrėti, ką pvz aš pati dariau besilaukdama
dar gaila, kad per renginį negavom mikrofono ir sunkiai girdėjosi, ką mamos pasakoja apie savo patirtį - gal jų pasiklausius pradedančioms būtų buvę aiškiau
na, svarbiausias mano patarimas - neprisipirkti per daug prieš gimimą, nes tikrai sunku suprasti, ko nori ir ko reikia, kai vaikas dar pilvelyje.
vienas būdas - tiesiog pasikliauti kurio nors gamintojo rekomendacijomis ir nusipirkti kažkokį komplektuką, o jei jau labai netiks, paskui galima draugėms parduoti ir įsigyti kitų. bet, aišku, čia jau finansiškai neišloši, nes parduosi vis tiek pigiau.
man asmeniškai tiko toks variantas - tiesiog prisisiuvau marlės ir flanelės palučių pradžiai. ir porą vilnonių kelnyčių. investicija nedidelė. o kol vaikutis nedidelis ir tik guli, puikiausiai tinka trikampiu sulankstytas vystyklas ir apvyniotas tarp kojyčių. ant viršaus užmauni kelnytes - jos ir prilaiko, ir drėgmę sugeria.
kažkur po mėnesio iškeliavom apsipirkti, nes tada supratau, kad jei dieną puikiausiai verčiamės su palutėmis, tai nakčiai tikrai reikia pirktinių, kurie yra kompaktiški, bet sugeria daugiau. ir apskritai tada supratau, ko noriu, ko trūksta.
pamėgau aprišamus vystyklus, nes į juos galėdavau kloti savo turimas palutes. bet vėl gi - auga vaikas, keičiasi vystymas. dabar ji sunkiai nuguli, kol aprišu vystykliuką, tad baigiu pereiti vien prie susegamų kelnyčių, nes jas galima ir stovinčiai dukrytei užsegti.
tad sėkmės renkantis
beje, gegužės pabaigoje planuojam kitą renginuką - jau ne turgų, be prekiautojų, bet vien jaukioj aplinkoj tarp labiau ir mažiau patyrusių mamų. tema - "pasidaryk pats" - t.y. apie viską, ką galima pačioms pasisiūti, nusimegzti. žinoma, vyktų ir pokalbiai apie viską, kas neaišku ką manot? ar būtų kam įdomu ir naudinga? ateitume su iškarpomis, paaiškinimais, atsineštume savo vystyklų parodyti, kaip kas ir kada daroma
Papildyta:
QUOTE(maidala @ 2010 04 29, 22:27)
sveikos.
niekada nevėlu pradėti vyresniam vaikučiui siūlyčiau tik su spraudėmis, t.y. užsegamas. nes daug judančiam jos turi patikimai laikytis, o mamai turi būti lengvai užsegamos.
aš turiu keturias babybeehinds iš ekovaikai.lt ir dabar jau kelias iš kikilis.com. pirmosios gerai tuo, kad universalaus dydžio (tinka visai vystyklystei), tad jas naudojame jau labai seniai, nuo mėnesiuko gal ir iki dabar tinka. o iš kikilio prisipirkau dabar, kai pamačiau, kad su aprišamais vis sunkiau sekasi. kikilis gerai tuo, kad tikrai nebrangu, be to, labai neplatu per klynelį ir patogu judančiam vaikui. tačiau jų dydžiai yra kintami, t.y. augant vaikui reikia vis didesnių. bet kadangi man užsegamų prireikė tik vyresnei, tad drąsiai pirkau didžiausią dydį. liks antram vaikui, kai pasieks tokį pat amžių ir atsiras nenoras ant vystymo stalo gulėti
beje, ir jūs - jei planuojat daugiau vaikų, tai tikrai atsipirks na, o jei ne - beliks parduoti draugėms per kitą vystyklų turgų
QUOTE(Suomi @ 2010 04 29, 16:33)
O kodel nutarem auginti su daugkartinem, jau nebepamenu Na, vyras gal labiau del ekologijos, as - del vaiko sveikatos
bet kaip smagu, kai seimoj abu sutariat Maniskis tai tik pampersus deda, nes "su tais skudurais terliokis pati "...
QUOTE(hela77 @ 2010 04 29, 21:52)
bet kaip smagu, kai seimoj abu sutariat Maniskis tai tik pampersus deda, nes "su tais skudurais terliokis pati "...
Maniskiam irgi sunkiai sekasi perfoldus uzsegti (KOL KAS PAGRINDE TIK JUOS NAUDOJU)
Dukra (8m) greiciau ismoko broli sutvarkyt