Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 12:17)
Jei kas išbandys, duokit žinoti. Mano nuomone, tai visiškai nesilaikantis nagų lakas. Jei parašyta, kad jį galima nuimti porą minučių palaikius karštam vandenį, tai ką aš žinau...  doh.gif Čia nebent nusilakuoti porai valandų, pasisukioji kur nors, nieko neliesdama ir viskas smile.gif

Pirkite nagų lagą, kuris pagamintas ne acetono pagrindu, o pvz. etilacetato. Etilacetatas nėra toksiškas ar pavojingas nei žmogui, nei aplinkai. Etilacetato netgi randama vyne. Taip pat sudėtyje reiktų vengti tolueno, formaldehido, dibutilftalato. Nors pastarieji du jau labai mažai naudojami. Kiek pastebėjau tai brangūs, gerų firmų lakai ir neturi šių pavojingų medžiagų, nes ant pigių buteliukų kartais nebūna jokio ženklinimo. Acetonas nėra labai pavojingas, tačiau jis labai gerai traukia drėgmę iš aplinkos, todėl nagai ar oda aplink labai greit džiūsta. Todėl stengitės pirkti ir nagų lako nuėmėją ne acetoninį, o etilacetatinį. Nors jis ir prasčiau valo, bet nedžiovina ir mažiau smirdi.
O vandens pagrindo lakai atsiradę visai neseniai, sukurti 2003 metais, todėl jie kol kas nepatikimi. Na bet viskas su laiku, ypač jei bus paklausa. Veikimo principas kaip vandeninių dažų, tik bėda ta, kad vanduo ilgai garuoja, o acetonas/etilacetatas išgaruoja per kelias sekundes.
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 04 27, 13:19)
tai pas mane aplamai namie liko tik nagu labai is sintetiniu, o taip net visus ploviklius ir valiklius eko susipirkau  thumbup.gif

O dekoratyvinė irgi visa eko...? rolleyes.gif

Iš valiklių pas mane ekologiškas tik indų ploviklis... blush2.gif Bet kad aš išvis nedaug tų valymo priemonių naudoju, minimaliai.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 27, 13:19)
Pirkite nagų lagą, kuris pagamintas ne acetono pagrindu, o pvz. etilacetato. Etilacetatas nėra toksiškas ar pavojingas nei žmogui, nei aplinkai. Etilacetato netgi randama vyne. Taip pat sudėtyje reiktų vengti tolueno, formaldehido, dibutilftalato. Nors pastarieji du jau labai mažai naudojami. Kiek pastebėjau tai brangūs, gerų firmų lakai ir neturi šių pavojingų medžiagų, nes ant pigių buteliukų kartais nebūna jokio ženklinimo. Acetonas nėra labai pavojingas, tačiau jis labai gerai traukia drėgmę iš aplinkos, todėl nagai ar oda aplink labai greit džiūsta. Todėl stengitės pirkti ir nagų lako nuėmėją ne acetoninį, o etilacetatinį. Nors jis ir prasčiau valo, bet nedžiovina ir mažiau smirdi.

Visu šituo vadovaujuosi jau ne vienerius metus, rinkdamasi tiek laką, tiek valiklius drinks_cheers.gif Acetono nepamenu, ar išvis esu nagams naudojusi gyvenime... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 14:26)
O dekoratyvinė irgi visa eko...?  rolleyes.gif

Iš valiklių pas mane ekologiškas tik indų ploviklis...  blush2.gif Bet kad aš išvis nedaug tų valymo priemonių naudoju, minimaliai.
Papildyta:
Visu šituo vadovaujuosi jau ne vienerius metus, rinkdamasi tiek laką, tiek valiklius  drinks_cheers.gif Acetono nepamenu, ar išvis esu nagams naudojusi gyvenime...  smile.gif

aha deko visa is eko thumbup.gif retai kada as dazausi.. bet vistiek viska susipirkau is eko. o namie as irgi mazai naudoju tu valikliu, tai indu ploviklis, vonios valiklis ir dar keli. nes nematau tikslo kiekvienam daiktu pirkti atskira valikli g.gif ir uzsikrauti puse namu.
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 04 27, 11:58)
na as turejau eko nagu laka, tik nepamenu kokios firmos, nes porakart pabandziau ir atidaviau as ji, gryzau prie cheminiu, nes laikydavo labai trumpai, jei tik nagas palinkdavo is karto tas sonas lako nukrisdavo.

kokios čia firmos? blink.gif Turiu ir Sante, ir Elysambre - nė vienas man nenukrenta po kelių valandų, nors net nesaugau nulakuotų nagų - ir pati duše mirkstu, ir indus be pirštinių plaunu smile.gif Ir kvapas kaip sintetinių - nemalonus. Tik štai nuo alkoholio reikia atokiau laikytis, nes alkoholis spalvą tiesiog nuėda smile.gif

ai, o iš tokių esančių LT kažkada minėta Frenchi firma - tik nežinau, ar visi jos lakai geri, ar kai kurie. Pirkti dalį jos asortimento esu mačiusi rusiškos kosmetikos parduotuvėje Trakų gatvėje (Vilniuje) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 27 balandžio 2010 - 13:05
QUOTE(Satura @ 2010 04 27, 15:03)
kokios čia firmos?  blink.gif Turiu ir Sante, ir Elysambre - nė vienas man nenukrenta po kelių valandų, nors net nesaugau nulakuotų nagų - ir pati duše mirkstu, ir indus be pirštinių plaunu smile.gif Ir kvapas kaip sintetinių - nemalonus. Tik štai nuo alkoholio reikia atokiau laikytis, nes alkoholis spalvą tiesiog nuėda smile.gif

firmos tikrai nepamenu, bet tikrai ne viena is paminetu, jis buvo pirktas vokietijoje. gal tavieji ne 100 proc naturalus g.gif nezinau, bet tas kur as turejua tai kosmaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 04 27, 13:06)
firmos tikrai nepamenu, bet tikrai ne viena is paminetu, jis buvo pirktas vokietijoje. gal tavieji ne 100 proc naturalus  g.gif  nezinau, bet tas kur as turejua tai kosmaras  doh.gif

ką reiškia ne 100 proc. natūralūs? tongue.gif Pikkolo išaiškino, be kokių bjauriausių sudedamųjų dalių turėtų būti lakai, o sertifikuoto tai nė vieno neteko matyti smile.gif
Papildyta:
šiaip nė vienas lakas ant mano nagų savaitėm nesilaikė ir nesilaiko, bet jei kas rinksis pirkti, tai vistik prancūziškasis Elysambre šiuo aspektu patikimesnis už vokiečių Sante smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 27, 14:10)
šiaip nė vienas lakas ant mano nagų savaitėm nesilaikė ir nesilaiko, bet jei kas rinksis pirkti, tai vistik prancūziškasis Elysambre šiuo aspektu patikimesnis už vokiečių Sante smile.gif

Savaitėm tai jau tik ant netikrų nagų laiko - nepajudinamai... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 14:38)
Savaitėm tai jau tik ant netikrų nagų laiko - nepajudinamai...  lotuliukas.gif

bet irgi reikia ir perlakuot, ir dar kažką ten atšviežint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 27, 16:11)
bet irgi reikia ir perlakuot, ir dar kažką ten atšviežint  ax.gif

Kas 3 sav wink.gif
Atsakyti
Ar kas nors naudoja gasulo moli pastoviai galvai plauti vietoj sampuno? Ar gerai isplauna, ar ne per daug terliones? Per kiek laiko sunaudojat 1 kg?
Norejau pabandyt,bet KN dabar tik 2 kg turi, tai kaip ir brangokas eksperimentas..
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 04 29, 16:41)
Ar kas nors naudoja gasulo moli pastoviai galvai plauti vietoj sampuno? Ar gerai isplauna, ar ne per daug terliones? Per kiek laiko sunaudojat 1 kg?
Norejau pabandyt,bet KN dabar tik 2 kg turi, tai kaip ir brangokas eksperimentas..

Aš vieną kartą pabandžiau, bet man netiko, nes plaukai labai elektrintis pradėjo, tai daugiau ir nebebandžiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 04 29, 15:41)
Ar kas nors naudoja gasulo moli pastoviai galvai plauti vietoj sampuno?

gali iš AromaNatural nusipirkti mažesnį kiekį pabandymui ir pažiūrėti, ar apskritai tiks smile.gif Juo galima ir veidą, ir kūną prausti, ir kaukes darytis, nes yra labai švelnus, ne tik plaukų plovimui wink.gif
Atsakyti