Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(regna @ 2011 08 01, 07:10)
Sveikos,

  Gal kuri namų sąlygomis džiovinote baziliką? gal esate šaldžiusios?

    Labai prašau pasidalinkite savo patirtimi.

  Būsiu dėkinga. 4u.gif


Sveika, as tai saldau sutrinusi su blenderiu, o dziovinu dziovykleje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 01, 06:10)
Sveikos,

  Gal kuri namų sąlygomis džiovinote baziliką? gal esate šaldžiusios?

    Labai prašau pasidalinkite savo patirtimi.

  Būsiu dėkinga. 4u.gif

Neverta dziovintis baziliko, galima nebent uzsaldyti keletui menesiu. Neblogas budas yra sutrinti lapus su trupuciu vandens ar alyvuogiu aliejumi ir uzsaldyti ledo kubeliu formelese.
Dar galima sudeti lapus i sandaru stiklaini, padengti juos druskos sluoksniu ir uzpilti alyvuogiu aliejumi. Laikyti saldytuve. Baziliko lapai pajuoduos, bet turesite paskaninta alieju.
O siaip, bazilikas visada pats geriausias yra sviezias.
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2011 08 06, 12:17)
Neverta dziovintis baziliko
O siaip, bazilikas visada pats geriausias yra sviezias.


Lait, aciukas 4u.gif uz patarimus bus isbandyta. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pati klausiau čia berašančių ,kaip išsidžiovinti visų taip megiamą baziliką.

Suprantu,kad šviežias bazilikas yra pats geriausias,bet bazilikas nera daugiametis,ir jį išlaikyti ant palangės sunkoka. {turiu ziemos metą}

Vistik galiu drąsiai rašyti,kad baziliką galima išsidžiovinti{juk prekybos centruose taip pat indeliuose}galima įsigyti.

Todėl galiu pasakyti pati išsidžiovinau namų sąlygomis baziliko lapelių{tik pridengiau nerta sarvietėle}

O,paskui,tarp rankų sutryniau.

Aišku,gal būt susitryne ,kiek stambiau,bet tai įmanoma jį išsidžiovinti.

Pati klausiau,ir pati atsakiau,mano tikslas užklausoje buvo atrasti naujus būdus.
Atsakyti
Kam galima naudoti CITRINPIPIRIUS? Mastau gal juos ismest, nes nemoku pritaikyt g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinutia @ 2011 08 10, 14:39)
Kam galima naudoti CITRINPIPIRIUS? Mastau gal juos ismest, nes nemoku pritaikyt  g.gif  g.gif

o kas tai yra? ar kai pipirai sumalti su citrinos zievele, ar kokia pipiru rusis?

Jei su zievele, tai turetu tikti tokiems patiekalams, kuriems ir siaip puikiai tinka citrina, pvz., zuvis, vistiena, italiski patiekalai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lait: 12 rugpjūčio 2011 - 20:32
QUOTE(Alinutia @ 2011 08 10, 14:39)
Kam galima naudoti CITRINPIPIRIUS? Mastau gal juos ismest, nes nemoku pritaikyt  g.gif  g.gif

Man Citrinpipiriai yra nepamainomi kepant zuvi ar siaip gaminant kokius patiekalus is zuvies wub.gif Dar labai skanu jais pagardinti ivairias gaivias salotas,ar pamidoru griezinelius jais pabarstyti ir uzlasinti slakeliu alyvu aliejum-niammm thumbup.gif
Atsakyti
[quote=regna,2011 08 08, 16:57]
Sveikos,



Vistik galiu drąsiai rašyti,kad baziliką galima išsidžiovinti{juk prekybos centruose taip pat indeliuose}galima įsigyti.

Todėl galiu pasakyti pati išsidžiovinau namų sąlygomis baziliko lapelių{tik pridengiau nerta sarvietėle}


Išdžiovinti tai tikrai galima,pradžioje ir atrodo kvepia,bet kai supili i indeli,po kiek laiko jis man pakvimpa šienu ax.gif ,ne baziliku....vat šaldytas tikrai išlaiko kvapiąsias savybes,todėl tik šaldau mirksiukas.gif .




Atsakyti
[quote=vilsva,2011 08 16, 12:22]
[quote=regna,2011 08 08, 16:57]
Sveikos,






Išdžiovinti tai tikrai galima,pradžioje ir atrodo kvepia,bet kai supili i indeli,po kiek laiko jis man pakvimpa šienu ax.gif ,ne baziliku....vat šaldytas tikrai išlaiko kvapiąsias savybes,todėl tik šaldau mirksiukas.gif .
[/quote]

Vilsva,

Sutinku su Tavo teiginiu,tik noriu paklausti,ar teko naudoti pirktinį džiovintą bazilika{tarkime "santa maria}?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 17, 00:53)
Vilsva,

    Sutinku su Tavo teiginiu,tik noriu paklausti,ar teko naudoti pirktinį džiovintą bazilika{tarkime "santa maria}?




Seniau teko, ir jis lyg visai gerai kvepėjo,bet dabar galvoju,ar natūraliai ax.gif ,įtariu,ar nebus sintetininio kvapo prisodrinta ?Dabar jau keli metai neperku - savo susišaldau...

Dukrai sudžiovinau melisos ir man,pasirodė,kad liko mažai kvapni,irgi atseit šienelis,tai dukra paprieštaravo...mama,sako ,nepalyginti su pirktine , ir kvapnesnė ,ir stipresnė-
mažiau reikia mirksiukas.gif ....

Tokie mano pastebėjimai , REGNUT 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilsva @ 2011 08 17, 07:56)
Seniau teko, ir jis lyg visai gerai kvepėjo,bet dabar galvoju,ar natūraliai  ax.gif ,įtariu,ar nebus sintetininio kvapo prisodrinta ?Dabar jau keli metai neperku - savo susišaldau...

Dukrai sudžiovinau melisos ir man,pasirodė,kad liko mažai kvapni,

Tokie mano pastebėjimai ,  REGNUT  4u.gif



Vilsva 4u.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš džiovinu baziliką. Ir visą žiemą geriu arbatą su medum ir citrina. Liux... Aišku šviežias-geriau. Bet žiemą jo nėr. Gerai ir džiovintas. Parduotuvėse nežinau koks, o naminis-pakankamai aromatingas, kadangi turiu jo bais daug-galiu dėt kiek noriu ir kur noriu
Esu rusiškuose forumuose skaičius, kad prieskonines žoles moterys šaldo svieste. Maišo žoles su sviestu ir deda į ledukų formeles. Paskui išima ir į maišiukus tuos kubbelius. Laiko šaldikly. Rašo, kad fainai paskui užmest tokius kubelius ant bulvių, košės, į padažus. Pati nemėginau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 902: 18 rugpjūčio 2011 - 12:42