Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(boruzele_adeliuke @ 2010 04 25, 17:50)
Mano prieskoniu top 5  blush2.gif :
1. Itališkas žolelių mišinys thumbup.gif


boruzele, o kur tuos prieskonius naudoji?

kaip tik snd uzmaciau parduotuveje: vieni italiski, kiti provansalio. ant etiketes zinoma parasyta, bet abstrakciai.

kiek ir kur juos geriau deti? ar pakanka vienu ar dar reiktu ko nors prideti?

dar vienas klausymelis: kaip reiktu naudoti garstyciu grudelius? ar reikia skaiciuoti, ar kaip sviestu koses nepagadinsi, taip ir garstyciu rudeliai ( api naudojima kg as nekalbu biggrin.gif )

na ir paskutinis biggrin.gif , gal kas zinot "korejetisku morku" marinato/padazo paslapti blush2.gif

aciu mergaites 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 23 liepos 2010 - 20:04
QUOTE(janna @ 2010 07 23, 20:57)
boruzele, o kur tuos prieskonius naudoji?

kaip tik snd uzmaciau parduotuveje: vieni italiski, kiti provansalio. ant etiketes zinoma parasyta, bet abstrakciai.

kiek ir kur juos geriau deti? ar pakanka vienu ar dar reiktu ko nors prideti?

dar vienas klausymelis: kaip reiktu naudoti garstyciu grudelius? ar reikia skaiciuoti, ar kaip sviestu koses nepagadinsi, taip ir garstyciu rudeliai ( api naudojima kg as nekalbu  biggrin.gif )

na ir paskutinis  biggrin.gif , gal kas zinot "korejetisku morku" marinato/padazo paslapti  blush2.gif

aciu mergaites  4u.gif


Labas Jana, štai atsakysiu į tavo du klausimėlius tongue.gif
1. Kur naudojamos Provance žolelės - (Pritaikomas kaip pagardas sriuboms, padažams ir salotoms, naudojamas gaminant karštus patiekalus, mėsos faršą ir žuvies patiekalus) iš tikrųjų asmeniškai aš naudoju aukštos rūšies Provance žoleles ten kur papuola nes jos tikrai dera prie daugelis patiekaliukų mirksiukas.gif nuo šiol jas perku savo draugo kulinaro rekomenduotoje e-parduotuvėlėje - http://visiskoniai.lt thumbup.gif
2. Štai gaminau korėjietiškas morkas pagal šį receptuką: http://goo.gl/Lyei nesiskundžiu juo smile.gif
Geros dieneles....
Atsakyti
QUOTE(arija25 @ 2010 07 28, 14:14)
Labas Jana, štai atsakysiu į tavo du klausimėlius  tongue.gif
1. Kur naudojamos Provance žolelės - (Pritaikomas kaip pagardas sriuboms, padažams ir salotoms, naudojamas gaminant karštus patiekalus, mėsos faršą ir žuvies patiekalus) iš tikrųjų asmeniškai aš naudoju aukštos rūšies Provance žoleles ten kur papuola nes jos tikrai dera prie daugelis patiekaliukų  mirksiukas.gif  nuo šiol jas perku savo draugo kulinaro rekomenduotoje e-parduotuvėlėje - http://visiskoniai.lt  thumbup.gif
2. Štai gaminau korėjietiškas morkas pagal šį receptuką: http://goo.gl/Lyei nesiskundžiu juo  smile.gif
Geros dieneles....


labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arija25 @ 2010 07 28, 14:14)
Labas Jana, štai atsakysiu į tavo du klausimėlius  tongue.gif
1. Kur naudojamos Provance žolelės - (Pritaikomas kaip pagardas sriuboms, padažams ir salotoms, naudojamas gaminant karštus patiekalus, mėsos faršą ir žuvies patiekalus) iš tikrųjų asmeniškai aš naudoju aukštos rūšies Provance žoleles ten kur papuola nes jos tikrai dera prie daugelis patiekaliukų  mirksiukas.gif  nuo šiol jas perku savo draugo kulinaro rekomenduotoje e-parduotuvėlėje - http://visiskoniai.lt  thumbup.gif
2. Štai gaminau korėjietiškas morkas pagal šį receptuką: http://goo.gl/Lyei nesiskundžiu juo  smile.gif
Geros dieneles....


Labukas smile.gif

Teko ir man pirkti is visiskoniai.lt, tai labai buvau nustebinta kokybe thumbup.gif beto ju asortimentas labai geras, pagrinde naturalus prieskoniai be jokiu E thumbup.gif provanso zoleles tai vienos geresniu ka esu bandziusi, labai aromatingos ir nesumaltos kaip kitur.
Atsakyti
Sveikos merginos, esu klipediete ir turiu galimybę gauti naturalių prieskonių. Tokių kaip juodgrūdė, anyžius, ciberžolė, imbieras, kalendra, garstyčios, kuminas, muškatas, pankolis, pelynas, įvairios arbatos ir kiti prieskoniai.
Jei domina kreikites PM
Atsakyti
o jūs niekad nebandėt pirkt iš šios e-parduotuvėlės www.miskouoga.lt ? ten kokybiški prieskoniai ir be E 621(be natrio gliutamato) skanūs ir nebrangūs.. 4u.gif to paties gamintojo yra naujiena Mocarella Tomate,skanu aštrus mišinys,ypač sūriams,varškei,tik parduotuvėje dar neįkelta .
Papildyta:
"Sveikos
aš,čia ateinu su tokiu prieskoniu tai,"tiktasis sventkmynis"
Skaičiau,internete tai mane sudomino šis prieskonis.
Mane domina,gal kuri naudojate,savo virtuvėje,prašau pasidalinkite savo patuirtimi plačiau.
ačiū "

Regna,spėju,kad gal čia apie kuminą?? jis stambesnis už kmynus.. spėlioju tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(malram @ 2010 09 23, 11:30)
.
Papildyta:
"Sveikos 
aš,čia ateinu su tokiu prieskoniu tai,"tikrasis sventkmynis"


Regna,spėju,kad gal čia apie kuminą?? jis stambesnis už kmynus.. spėlioju tik  4u.gif

Malram,


Tikrasis sventkmynis,yra artimas paprastojo kmyno kmyninio kumino giminaitis.

Sėklos smulkios žalsvai pilkšvos dryžuotos ir sulinkusios suplonyčiais stiebeliais.

Spėjama,kad kilęs is Artimųjų Rytų o gal iš Egipto.
Galima sutapatinti su čiobreliais.
Mažutis žiupsnelis gali pakeisti patiekalo skonį.
Tinka patiekaluose kur yra pomidorų.
Naudojamas indiškojo "curry" prieskonių sudėtyje.

Informacija:
jogos mityba. g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Turiu indelį rūkytos paprikos miltelių. Gal galite kuri paporinti, kur ji geriausiai atsiskleidžia. Pati vis paberiu jos tai šen tai ten, bet man ji visisškai niekuo neypatinga (gal be gliutamato lotuliukas.gif ). Būsiu dėkinga už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2010 10 01, 10:57)
Sveikos merginos,

Turiu indelį rūkytos paprikos miltelių. Gal galite kuri paporinti, kur ji geriausiai atsiskleidžia. Pati vis paberiu jos tai šen tai ten, bet man ji visisškai niekuo neypatinga (gal be gliutamato  lotuliukas.gif ). Būsiu dėkinga už patarimus.


Makaraska,

Rūkytos paprikos milteliai tinka daržovėms,žuviai,mėsai.

Suteikiapatiekalams gražią spalvą rūkytų saldžių paprikų aromatą.

Tai dažnai naudojamas ispaniškoje virtuvėje,

Gerai tinka keptai žuviai ant drotelių {sumarinavus rūkytos paprikos milteliuose}

Ji yra tuo ypatinga ,kad nenusėda aliejuje,o išlieka paviršiuje.

Esu bandžiusi žuvį.:Smoked paprika"
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 10 01, 19:48)
Makaraska,

Rūkytos paprikos milteliai tinka daržovėms,žuviai,mėsai.

Suteikiapatiekalams gražią spalvą rūkytų saldžių paprikų aromatą.

Tai dažnai naudojamas ispaniškoje virtuvėje,

Gerai tinka keptai žuviai ant drotelių {sumarinavus rūkytos paprikos milteliuose}

Ji yra tuo ypatinga ,kad nenusėda aliejuje,o išlieka paviršiuje.

Esu bandžiusi žuvį.:Smoked paprika"


Ačiū, Regna. Reikės daugiau pagooglinti apie ispanų virtuvę ir būtų smagu, jei parašytum žuvytės receptą.
Atsakyti
QUOTE(arija25 @ 2010 07 28, 13:14)
Labas Jana, štai atsakysiu į tavo du klausimėlius  tongue.gif
1. Kur naudojamos Provance žolelės - (Pritaikomas kaip pagardas sriuboms, padažams ir salotoms, naudojamas gaminant karštus patiekalus, mėsos faršą ir žuvies patiekalus

niu tuomet naudoju tinkamai g.gif man jos labiausiai dera salotose, arba troskintame triusyje.
Atsakyti

11. Isopas, vaistinė juozažolė (lot. Hyssopus)
12. Šafranas

Nei kas yra 11 ir 12 numeriai, nei kur juos gauti, nežinau.
[B]Sutrumpintas variantas:[/B]

Safranas yra paprastose maisto prekiu parduotuvese salia prieskoniu bent jau pas mus Estijoje). Lyg tais Saldva firmos raudonoje pakuoteje maciau. Dar buna Ispanisku pavadinimo Azafran - kazkaip taip.
Atsakyti