Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(arija25 @ 2010 05 31, 10:29)
Jazira tu absoliučiai teisi  mirksiukas.gif  manau maximoj daugelis prieskonių yra su modifikuotais indigrientais..........

Aš nežinau kaip ten auginamos tos prieskoninės žolelės tuose vazonėliuose, bet skirtumas labai didelis tarp savo pasėtų ir pirktinių. Tos vazonėliuos man nuvysta kosminiu greičiu, nežinau aš jas kaip prižiūrėti, man jos per dieną nuleipsta doh.gif Ir laistau ir saugau nuo tiesioginių saulės spindulių, bet vysta jos man ir viskas, jau net nebeperku, nes nespėju sunaudoti ir išmest tenka schmoll.gif Gal kuri turite kitokios patirties su tais vazonėliais ir pasidalins gudrybėmis kaip ilgiau juos išlaikyt šviežius ax.gif
Atsakyti
Labas Jazira,
Na štai matai kaip yra, argi gėlė ar prieskoniai gali nuvysti per diena kai jie dar vystymosi procese smile.gif net nėra noro pagalvoti apie šiuos produktus bei pigius prieskonius kuriuos naudoja didžioji žmonijos dalis, visiems tinka ta chemija ir niekas net nesusimasto, bet ką aš galiu tik užjauti juos. Tikrai tikiu, kad ankščiau ar vėliau susiprasim mes visi, kad antikūniai mūsų organizme yra žudikas kuris iš lėto bet užtikrintai silpnina mūsų imunitetą !!! doh.gif Tokia nuojauta turiu, kad mažai kas patars kaip išlaikyti maximinius vazonėlius šviežius smile.gif
Atsakyti
[quote=arija25,2010 06 01, 09:11]
Labas Jazira,
Na štai matai kaip yra, argi gėlė ar prieskoniai gali nuvysti per diena kai jie dar vystymosi procese smile.gif net nėra noro pagalvoti apie šiuos produktus bei pigius prieskonius kuriuos naudoja didžioji žmonijos dalis, visiems tinka ta chemija ir niekas net nesusimasto, bet ką aš galiu tik užjauti juos. Tikrai tikiu, kad ankščiau ar vėliau susiprasim mes visi, kad antikūniai mūsų organizme yra žudikas kuris iš lėto bet užtikrintai silpnina mūsų imunitetą !!! doh.gif Tokia nuojauta turiu, kad mažai kas patars kaip išlaikyti maximinius vazonėlius šviežius smile.gif
[/qu ote]

Na kad prieskoniuode pakeliuose nieko gera nera - faktas. Bet del antikunu lotuliukas.gif Na neaiskinsiu dbr mechanizmu visu, bet prisiklause zodziu , kuriu nesuprantant nebutina visiems pasakot, nes pripainiojat 4u.gif antikunai ir yra imunitetas is esmes 4u.gif
O del prieskoniu vazoneliuose - perku ir fantastiskai auga man.... Aisku persodinu, paglostineju biggrin.gif del trasu bijau sneket, nes neismanau, bet as manau jei tuos prieskonius gerokai paaugines, po menesiuko-kito vartoji, gal tu visu blogybiu tik pedsakai belike buna?
Atsakyti
[quote=Mo_Mo,2010 06 01, 13:10]
[quote=arija25,2010 06 01, 09:11]
Labas Jazira,
[/qu ote]

Na kad prieskoniuode pakeliuose nieko gera nera - faktas. Bet del antikunu lotuliukas.gif Na neaiskinsiu dbr mechanizmu visu, bet prisiklause zodziu , kuriu nesuprantant nebutina visiems pasakot, nes pripainiojat 4u.gif antikunai ir yra imunitetas is esmes 4u.gif
O del prieskoniu vazoneliuose - perku ir fantastiskai auga man.... Aisku persodinu, paglostineju biggrin.gif del trasu bijau sneket, nes neismanau, bet as manau jei tuos prieskonius gerokai paaugines, po menesiuko-kito vartoji, gal tu visu blogybiu tik pedsakai belike buna?
[/quote]

Labai atsiprasau del klaidingo isireiskimo doh.gif kazkaip net nesusivokiau. Na bet kokiu atveju norejau pasakyti, kad i musu organizma patenka nepageidaujamos medziagos - Antigenai smile.gif ir ten kaupiasi is leto !!
Atsakyti
arija25,
dėkui už išsamų atsakymą, bet jis turbūt buvo kavutei skirtas smile.gif

aš šiaip jau kalbėjau apie lauramedį. Jis kaip išprotėjęs auga pas mane, pastatytas saulytėje ir gausiai laistomas, net lapus gaila skinti. vis gi pabandžiau maistui panaudoti, tai labai thumbup.gif užtenka vieno - dviejų lapukų, o džiovintų dėdavau kur kas daugiau.

dar atlikau eksperimentą su petražole vazonėlyje iš Santa Maria, nes kaip ir kavutei man nuvysdavo ir nespėdavau žolių sunaudot. žodžiu, pasodinau į savo prieskonių lovelį, normaliai auga, atsiranda nauji lapeliai.

O Panoramoj nusipirkau sveriamų prieskonių, tai visus reikėjo išmest, nes iš kažkokie kartūs buvo blink.gif visi skirtingi, bet vienodai kartūs. tai dabar bijau pirkt. Buvau dovanų gavusi Aroma Rex išpilstymo, bet nežinau kur juos nusipirkt. Raudonos paprikos milteliai buvo labai geri thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2010 06 02, 18:59)
arija25,
dėkui už išsamų atsakymą, bet jis turbūt buvo kavutei skirtas smile.gif

aš šiaip jau kalbėjau apie lauramedį. Jis kaip išprotėjęs auga pas mane, pastatytas saulytėje ir gausiai laistomas, net lapus gaila skinti. vis gi pabandžiau maistui panaudoti, tai labai  thumbup.gif užtenka vieno - dviejų lapukų, o džiovintų dėdavau kur kas daugiau.

dar atlikau eksperimentą su petražole vazonėlyje iš Santa Maria, nes kaip ir kavutei man nuvysdavo ir nespėdavau žolių sunaudot. žodžiu, pasodinau į savo prieskonių lovelį, normaliai auga, atsiranda nauji lapeliai.

O Panoramoj nusipirkau sveriamų prieskonių, tai visus reikėjo išmest, nes iš kažkokie kartūs buvo  blink.gif  visi skirtingi, bet vienodai kartūs. tai dabar bijau pirkt. Buvau dovanų gavusi Aroma Rex išpilstymo, bet nežinau kur juos nusipirkt. Raudonos paprikos milteliai buvo labai geri  thumbup.gif

Labas Jazira,

na štai koks vykęs eksperimentas pas tave thumbup.gif aš dėl persodinimo, reikės ir man pradėti augintis prieskonius, bet kol kas nesiskundžiu esamais.

Bet kaip žiauriai su sveriamais prieskoniais, užjaučiu verysad.gif na reiškiasi nelabai kokybiški jie arba jei miltelių pavidalu visi buvo tai kažin ką ten primaišė. Apskritai stengiuosi nevartoti prieskonių mišinių kurie yra sumalti.

Beje kas tas Aroma Rex išpilstymas smile.gif trąšos kaip suprantu blush2.gif ?

O dėl raudonos paprikos tai aš naudoju ir paprasta ir su rūkyto skonio aromatu kuri man suteikia teigiamo rezultato thumbup.gif Superinis prieskonis bei dauguma kitų prieskonių kuriuos naudoju yra netrinti į miltelius, tai suteikia maistui natūralių aromatų bei žavesio tongue.gif
Atsakyti
kadangi virtuveje esu dar labai zalia gal galit kas nukreipt kur ieskot informacijos kokiem patiekalam tinka naturalios prieskonines zoleles pvz bazilikas, ciobreliai, raudonelis ir kt, arba kokius geriausiai naudoti zuviai, vistienai, kiaulienai, padazams, sriubai... ax.gif nes dabar dedu kas po ranka ir tikrai ne visada pataikau blush2.gif o gal turit kas tokia lentele?
Atsakyti
QUOTE(doviiliuke @ 2010 06 07, 16:05)
kadangi virtuveje esu dar labai zalia gal galit kas nukreipt kur ieskot informacijos kokiem patiekalam tinka naturalios prieskonines zoleles pvz bazilikas, ciobreliai, raudonelis ir kt, arba kokius geriausiai naudoti zuviai, vistienai, kiaulienai, padazams, sriubai...  ax.gif nes dabar dedu kas po ranka ir tikrai ne visada pataikau  blush2.gif o gal turit kas tokia lentele?

Doviliuke 4u.gif
jeigu tave domina prieskoniai ju paskirtis,galima surasti internete,jeigu neturi laiko as tau pazadu greitu laiku indesiu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 07, 17:12)
Doviliuke 4u.gif
jeigu tave domina prieskoniai ju paskirtis,galima surasti internete,jeigu neturi laiko as tau pazadu greitu laiku indesiu.

kazkuria diena buvau uzsiemusi tokiom paieskom bet kad aiskiai ir suprantamai buciau radus nepasakyciau ax.gif
Atsakyti
[quote=doviiliuke,2010 06 08, 08:49]
kazkuria diena buvau uzsiemusi tokiom paieskom bet kad aiskiai ir suprantamai buciau radus nepasakyciau ax.gif
[/quote
Doviiliuke 4u.gif
čia,as apie prieskonius.
Prieskonių yra daug,kiekvienas gali pasirinkti jam tinkamą ar mėgstamą.
Geru prieskonių žinovu tampama ne iš karto.
Kaip ir viskam ,reikia noro,laiko ,žinių,ir kantrybės.
Ne visi prieskoniai tinka vieni su kitais.
Kad būtų lengviau orentuotis aš,parašysiu keletą variantų derinimo.
Bazilikas- juodieji pipirai,česnakas,svogūnas,rozmarinas,dašis krapai,šalavijas ,pelėtrūnas,kalendra,čiobrelis,mairūnas,petražolė,pipirmetė,kmynai,
Imbieras- gvaizdikėliai,cinamonas,muskato riesutas,vanilė,,anyzinė ožiažolė,,{saldiems patiekalams}kvapieji pipirai,gvaizdikėliai,šalavijas,paprika{sūdytiems patiekalams}
Kadagys-petražolė,vaoistinis čiobrelis,pankolis ,pipirinė,kv. pipirai,čiobrelis,muskato riešutas,cinamonas,juodieji pipirai,gvaizdikėliai,svogūnas,česnakas,bazilikas
Kmynai- juodieji pipirai,baltieji,čili paprika,bazilikas,vienketė paprika.
Petražolė-,laiškinis česnakas,,svogūnas,kadagys,vaistinis čiobrelismkapariai,kitos svelnios prieskonines žolelės.
Rozmarinas-paprasts čiobrelois,mairūnas,paprika,krapai,petražolė,vaistinis šalavijas
Pelėtrūnas-svogūnas,juodieji pipirai,česnakai,petražolė,laiškinis česnakas,šalavijas,bazilikas,agurklė,čiobrelis,raudonėlis rozmarinas,mairūnas.
Doviiliuk,kokius taikyti prieskonius vienam ar kitam patiekalui,reikia tiesiog atrasti pačiai,nes kiekviena asmenybė prieskonius renkasi skirtingai.
Vienam patinka vienoks prieskonis,kitam kitoks.
Tiesiog reikia pačiai atrasti savo prieskonius.
Prieskonių pasaulis yra didelis ,platus,reikia ,jeigu yra galimybė tuo domėtis.
Juk kiekvienas,mes kiekviena karta kažką sužinome.
Gal geriau reikia išmokti derinius.
Didelės kantrybės,sekmes atrandant prieskonių pasaulį. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 08, 20:48)

Didelės kantrybės,sekmes atrandant prieskonių pasaulį. 4u.gif  4u.gif

aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
aš,čia ateinu su tokiu prieskoniu tai,"tiktasis sventkmynis"
Skaičiau,internete tai mane sudomino šis prieskonis.
Mane domina,gal kuri naudojate,savo virtuvėje,prašau pasidalinkite savo patuirtimi plačiau.
ačiū 4u.gif
Atsakyti