[quote=doviiliuke,2010 06 08, 08:49]
kazkuria diena buvau uzsiemusi tokiom paieskom bet kad aiskiai ir suprantamai buciau radus nepasakyciau
[/quote
Doviiliuke
čia,as apie prieskonius.
Prieskonių yra daug,kiekvienas gali pasirinkti jam tinkamą ar mėgstamą.
Geru prieskonių žinovu tampama ne iš karto.
Kaip ir viskam ,reikia noro,laiko ,žinių,ir kantrybės.
Ne visi prieskoniai tinka vieni su kitais.
Kad būtų lengviau orentuotis aš,parašysiu keletą variantų derinimo.
Bazilikas- juodieji pipirai,česnakas,svogūnas,rozmarinas,dašis krapai,šalavijas ,pelėtrūnas,kalendra,čiobrelis,mairūnas,petražolė,pipirmetė,kmynai,
Imbieras- gvaizdikėliai,cinamonas,muskato riesutas,vanilė,,anyzinė ožiažolė,,{saldiems patiekalams}kvapieji pipirai,gvaizdikėliai,šalavijas,paprika{sūdytiems patiekalams}
Kadagys-petražolė,vaoistinis čiobrelis,pankolis ,pipirinė,kv. pipirai,čiobrelis,muskato riešutas,cinamonas,juodieji pipirai,gvaizdikėliai,svogūnas,česnakas,bazilikas
Kmynai- juodieji pipirai,baltieji,čili paprika,bazilikas,vienketė paprika.
Petražolė-,laiškinis česnakas,,svogūnas,kadagys,vaistinis čiobrelismkapariai,kitos svelnios prieskonines žolelės.
Rozmarinas-paprasts čiobrelois,mairūnas,paprika,krapai,petražolė,vaistinis šalavijas
Pelėtrūnas-svogūnas,juodieji pipirai,česnakai,petražolė,laiškinis česnakas,šalavijas,bazilikas,agurklė,čiobrelis,raudonėlis rozmarinas,mairūnas.
Doviiliuk,kokius taikyti prieskonius vienam ar kitam patiekalui,reikia tiesiog atrasti pačiai,nes kiekviena asmenybė prieskonius renkasi skirtingai.
Vienam patinka vienoks prieskonis,kitam kitoks.
Tiesiog reikia pačiai atrasti savo prieskonius.
Prieskonių pasaulis yra didelis ,platus,reikia ,jeigu yra galimybė tuo domėtis.
Juk kiekvienas,mes kiekviena karta kažką sužinome.
Gal geriau reikia išmokti derinius.
Didelės kantrybės,sekmes atrandant prieskonių pasaulį.