Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(Relaxa @ 2010 04 16, 10:47)
turbūt džiovintą blush2.gif įdomu, ar skonis nesiskiria šviežios ir džiovintos g.gif

Taip, džiovintą. Antru klausimu patart negaliu, pati nesu ragavusi šviežios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2010 03 10, 15:51)
...Chmeli-Suneli


Sveikos! 4u.gif
Nezinau ar dar aktualu jums, bet pati vakar maciau siu prieskoniu, t.y. misini. Tai yra pastatas Vilniuje, Laisves pr., prie Emsi koloneles, beveik priesais pas Juozapa. Ten yra didelis pastatas,kuriame yra Norfa, sporto klubas, turgelis ir kitos mazos parduotuvytes. Kai uzeini, reikia pasukt i desine, i turgeli ir jame yra sveriamu prieskoniu skyrelis. Pati ten apsipirkau ivairiu zoleliu ir prieskoniu misiniu thumbup.gif
Tikiuosi aiskiai parasiau biggrin.gif

Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano prieskoniu top 5 blush2.gif :

1. Itališkas žolelių mišinys thumbup.gif
2. Bazilikas thumbup.gif
3. Indiški prieskoniai žuviai ( dievinu) thumbup.gif
4. Kari thumbup.gif
5. Česnakinė druskytė ( jei tai prieskonis) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2010 04 16, 10:47)
turbūt džiovintą blush2.gif įdomu, ar skonis nesiskiria šviežios ir džiovintos g.gif

Relaxa, 4u.gif
nors jau
senai rašiai dėl citrinžolės,noriu parašyti,kad žalios skonis skiriasi nuo džiovintos.
Ir,dar noriu paklausti ar pavyko Tau jos įsigyti?
Pasidalink ,jeigu gali.
Atsakyti
Sviezios (nedziovintos) citrinzoles tikrai buna PC Maxima, bent jau Kaune tikrai maciau ne karta. Ji buna darzoviu skyriuje, netoli salotu, preskoniniu zoleliu. Buna supakuota po 1-2 stiebelius permatomose dezutese. Pirkt nebandziau, bet turbut surizikuosiu wink.gif Kaina apie 5 lt, jei gerai pamenu.
Atsakyti
gal kas naudojat ožragę? nusprendžiau pati pasidaryti "prancūziškų" prieskonių mišinį, nes gatavi prieskoniai malūnėlyje labai jau daug kainuoja. į šiuos prieskonius įeina bazilikas, rozmarinas, raudonėlis, petražoės, paprika, ciberžolė ir ožragė. Bet ožragės gavau tik sėklų, kažin jos būna maltos? ar reik pačiam susimalt, o gal dar prieš tai pakepinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2010 04 28, 12:24)
gal kas naudojat ožragę? nusprendžiau pati pasidaryti "prancūziškų" prieskonių mišinį, nes gatavi prieskoniai malūnėlyje labai jau daug kainuoja. į šiuos prieskonius įeina bazilikas, rozmarinas, raudonėlis, petražoės, paprika, ciberžolė ir ožragė. Bet ožragės gavau tik sėklų, kažin jos būna maltos? ar reik pačiam susimalt, o gal dar prieš tai pakepinti? g.gif

Maman8,-jeigu ruošiesi daryti šį prancuzišką mišinuką,kaip tik naudok sėklytes{aš,omenyje turiu ožragę},nes milteliai greitai išsikvepia ir lieka nearomatingi.
Tik ,jeigu turi galimybę ,ir naudosi stiklinį indelį naudok tamsaus stiklo,
gal dauguma pasakys ,kad tai prietarai,bet man patare moteris zinanti daug apie prieskonius.


Skanaus,efektingaus mišinuko. 4u.gif
Atsakyti
Renata123, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklaust dėl sezamo sėklų. Ką su jom padaryti, kad įgautų joms būdingą skonį (pvz. įdėjus į salotas) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2010 05 27, 15:09)
Noriu paklaust dėl sezamo sėklų. Ką su jom padaryti, kad įgautų joms būdingą skonį (pvz. įdėjus į salotas) g.gif

Pakepinti sausoje keptuvėje kelias minutes, kol pasklis aromatas ir šiek tiek patamsės. Tik jokiu būdu neperkepti, nes sazamo sėklos labai greitai denga ir poto apkarsta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 19, 17:53)
Jazira 4u.gif
aš,manau,kad tie prieskoniai,kur yra indeliuose,jie yra užauginti su dideliu kiekiu trąšų,nes jie jau taip išbujoję,kad be chemijos taip neužaugs.
O,gal aš,klystu,tai pataisykite mane,kas žino tiksliai kaip tie prieskoniai auginami. 4u.gif


Jazira tu absoliučiai teisi mirksiukas.gif manau maximoj daugelis prieskonių yra su modifikuotais indigrientais..........
Atsakyti
kavute, ačiū už patarimą, 4u.gif pati apie tai nepagalvojau blush2.gif
Atsakyti