Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(georgiana @ 2012 05 31, 20:07)
reklamos nereikia mes vezames, nes kiauliaujam kaip jus bet is geros LT dusios
bloka gausit




blink.gif

gavau dovanų tą nelemtą šafraną viešėdama tolimuose kraštuose, jis man tiesiog smirdi, tai kur dabar man tuos 3 g bahraman saffron kišti(va iš čia http://www.bahramans...;product_id=19),(pas mane 3 g pakuotėlė) į šiukšlinę mesti?neužsiimu jokiomis prekybomis, jei ką biggrin.gif atiduosiu už simbolinę kainą, kad pakelis lauro lapų ir keli pakeliai juodųjų pipirų išeitų. biggrin.gif

atsiprašau, kad tai nuskambėjo kaip reklama ar kažkokia didmeninė prekyba blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hemmingen: 01 birželio 2012 - 06:10
QUOTE(hemmingen @ 2012 06 01, 06:58)
blink.gif

gavau dovanų tą nelemtą šafraną viešėdama tolimuose kraštuose, jis man tiesiog smirdi, tai kur dabar man tuos 3 g bahraman saffron kišti(va iš čia http://www.bahramans...;product_id=19),(pas mane 3 g pakuotėlė) į šiukšlinę mesti?neužsiimu jokiomis prekybomis, jei ką biggrin.gif atiduosiu už simbolinę kainą, kad pakelis lauro lapų ir keli pakeliai juodųjų pipirų išeitų. biggrin.gif

atsiprašau, kad tai nuskambėjo kaip reklama ar kažkokia didmeninė prekyba blink.gif


Pasitaupykit iki kitų Velykų ir pabandykit kiaušinius nudažyt lotuliukas.gif Receptas:

Mix 2 pinches of saffron threats and 3 tablespoons white vinegar. Add 3 cups of boiling water. Let steep for 10 minutes. Submerge hardboiled eggs into liquid. Steep for at least 30 minutes or up to 4 hours.

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2012 06 17, 07:41)
Pasitaupykit iki kitų Velykų ir pabandykit kiaušinius nudažyt lotuliukas.gif Receptas:

Mix 2 pinches of saffron threats and 3 tablespoons white vinegar. Add 3 cups of boiling water. Let steep for 10 minutes. Submerge hardboiled eggs into liquid. Steep for at least 30 minutes or up to 4 hours.

Itariu, kad ir kiausiniai po to kvepetu.
Atsakyti
sveikos kulinares 4u.gif
jau pora metu irgi pradejau naudoti tik atskiras zoleles o ne visokius misinius prieskoniu, bet va dabar bandau atrasti, kas ieina i santa marios saslyku prieskonius? nu man su jais saslykais budavo labai skanus, bet nu tie visi skonio stiprikliai ir t.t schmoll.gif tqai va bandau atrasti kokio zoleles, ivedziau per google su deti, tai nezinau kazin tik tiek ir teina tu prieskoniu g.gif gal kuri esat atadusi prieksoniu misinuka saslykui kad butu panasus skonis 4u.gif
Sudėtis: druska (28%), cukrus, svogūnai, česnakai, juodieji pipirai, paprikos, vyno acto milteliai, geltonųjų garstyčių sėklos, skonio ir aromato stipriklis E621, rūgštingumo reguliatoriai askorbo ir citrinų rūgštys, kvapieji pipirai, imbieras, kmynai, gvazdikėliai, ciberžolės, uoginės paprikos.
Atsakyti
Merginos gal kuri ruosiate zoleliu misini panasu i Vegeta ax.gif 4u.gif
Atsakyti
gal turit idėjų kur galima panaudot muskato riešutą? smile.gif kažkada nusipirkau karštam vynui daryti ir nemažai liko... kepinių ir sausainių nekepu tai nelabai sugalvoju kur jį galima būtų dar panaudot rolleyes.gif o į ką jūs jį dedat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nimu @ 2012 08 20, 16:35)
gal turit idėjų kur galima panaudot muskato riešutą? smile.gif kažkada nusipirkau karštam vynui daryti ir nemažai liko... kepinių ir sausainių nekepu tai nelabai sugalvoju kur jį galima būtų dar panaudot  rolleyes.gif  o į ką jūs jį dedat? smile.gif

Naudojimas jo yra gan platus, bet aš ribotai jį naudoju - į bulvių košę man labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nimu @ 2012 08 20, 13:35)
gal turit idėjų kur galima panaudot muskato riešutą? smile.gif kažkada nusipirkau karštam vynui daryti ir nemažai liko... kepinių ir sausainių nekepu tai nelabai sugalvoju kur jį galima būtų dar panaudot  rolleyes.gif  o į ką jūs jį dedat? smile.gif


Į bešamelio padažą tarkuoju, kai kepu lazaniją arbą musaką.
Atsakyti
kazkuomet naudodavau eliamentarius prieskonius tokius, kaip vegeta, juodieji pipirai, lauro lapeliai biggrin.gif Paskui tevai netiketai aptiko 5 rusiu pipiru misini nesgrusta, tuomet buvo priversti nusipirkti pipiru grustuva ir ismesti vegeta smile.gif kazkaip paciai pasidare idomu tie visi dalykeliai, prasidejo daug kalbu apie E ir ekologija, pradejau dometis prieskoniais smile.gif dabar praktiskai visus einamiausias prieskonias zoleles auginu pati, kai kuri nusiperku, pvz ciberzole ar imbiera, pipirus.. taciau vegetu ar santa mariju ar saldvu seniai jau nebera pas mane virtuveje smile.gif kazkuri mamyte rase, jog niekaip neatgamina santos marijos saslyku prieskoniu sudeties, nes su jais lb skanus saslykai..Ei, mamyte! mesk lauk juos blush2.gif smile.gif manau tavo pacios ismone ir zolelemis, citrina, muskato riesutu ar dar kazkuo pagardinti saslykai bus zymiai skanesni smile.gif ir pas joki svecia niekad tokiu nesutiksi smile.gif drinks_cheers.gif

p.s. kazkas klause kur panaudoti muskato riesuta.. As ji naudoju sonines saslykams.. Atrodo nesuderinama? zinokit, super! Nedidelis uztarkuotas kiekis kepimo pabaigoje suteikia toki kvapa ir skoni, kad galiu ji pavadinti vienu zodziu - dieviskas! O anyta pries pora savaiciu pasidare likeri su muskato riesutu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
kur naudojat gelsvę?, mano mama dar ją grybažole vadina. Norėčiau kokį mišinį padaryti su kitais prieskoniais, gal kas turit išbandytų variantų?
kažkaip galvoju, kad su salieru ir lauro lapu turi derėti, bet gal yra kitų minčių g.gif
Atsakyti
QUOTE(EEmama @ 2012 07 14, 16:19)
sveikos kulinares  4u.gif
jau pora metu irgi pradejau naudoti tik atskiras zoleles o ne visokius misinius prieskoniu, bet va dabar bandau atrasti, kas ieina i santa marios saslyku prieskonius? nu man su jais saslykais budavo labai skanus, bet nu tie visi skonio stiprikliai ir t.t  schmoll.gif  tqai va bandau atrasti kokio zoleles, ivedziau per google su deti, tai nezinau kazin tik tiek ir teina tu prieskoniu  g.gif gal kuri esat atadusi prieksoniu misinuka saslykui kad butu panasus skonis  4u.gif
Sudėtis: druska (28%), cukrus, svogūnai, česnakai, juodieji pipirai, paprikos, vyno acto milteliai, geltonųjų garstyčių sėklos, skonio ir aromato stipriklis E621, rūgštingumo reguliatoriai askorbo ir citrinų rūgštys, kvapieji pipirai, imbieras, kmynai, gvazdikėliai, ciberžolės, uoginės paprikos. 


As tai dedu kokias turiu zoleles: baziliko, raudonelio, melisos. truputeli (bet labai labai nedaug, nes jis kartus) salavijo, truputeli ciobrelio, ir kai turiu-metu, ispaudziu citrina, druskos, pipiru, aliejaus...ir para pamarinuoju. O kai kepam, tai slakstom vandeniu, o tik paciam gale-vynu apslakstom ir dar kokias 5-10 min pakepam-gali pirstus apsilaizyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 17 rugsėjo 2012 - 14:49
QUOTE(Rudojilape @ 2012 09 17, 15:47)
As tai dedu kokias turiu zoleles: baziliko, raudonelio, melisos. truputeli (bet labai labai nedaug, nes jis kartus) salavijo, truputeli ciobrelio, ir kai turiu-metu, ispaudziu citrina, druskos, pipiru, aliejaus...ir para pamarinuoju. O kai kepam, tai slakstom vandeniu, o tik paciam gale-vynu apslakstom ir dar kokias 5-10 min pakepam-gali pirstus apsilaizyti

P.S. MEstelkit savo saslyku recepteli i antruju patikalau foruma kur tema saslykai, Aciukas 4u.gif
Atsakyti