Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 05, 13:13)
aš nedaug prieskonių naudoju - druska, pipirai, bazilikas, svogūnas, dar turiu universalių vegeta natur ir praktiškai viskas. visų kitų man tiesiog nereikia, nors bandžius tikrai ir mairūną, ir raudonėlį, ir kalendrą, ir daugelį kitų - nepamėgau. man tiesiog per daug jų kvapų, skonio, nors dedu tikrai ne po daug.


o kokia sudėtis tos vegetos?
Atsakyti
Sveikos,

Kas liečia vegetą,jos yra bedruskės ir,P.C.,bet man yra geriausia,kai pati pasiruoši namuose.

kažkurioje temoje aš,rašiau:
pvz:

morkos+svogūnai+baltoji poro dalis+pastarnokų šaknys{jų yra turguose}+saliero gumbų+petražolų šaknų.

Viską džioviname.

Aišku kam nėra laiko galima naudoti parduotuvės bet......? biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 11 07, 15:05)
Sveikos,

    Kas liečia vegetą,jos yra bedruskės ir,P.C.,bet man yra geriausia,kai pati pasiruoši namuose.

    kažkurioje temoje aš,rašiau:
pvz:

morkos+svogūnai+baltoji poro dalis+pastarnokų šaknys{jų yra turguose}+saliero gumbų+petražolų šaknų.

    Viską džioviname.

  Aišku kam nėra laiko galima naudoti parduotuvės bet......? biggrin.gif


aš tai neturiu nei laiko, nei noro tiek žaisti, tai geriau renkuosi jau paruoštą vegetą smile.gif
beje, o kaip jūs viską išdžiovinat - orkaitėje?
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 05, 13:13)
aš nedaug prieskonių naudoju - druska, pipirai, bazilikas, svogūnas, dar turiu universalių vegeta natur ir praktiškai viskas. visų kitų man tiesiog nereikia, nors bandžius tikrai ir mairūną, ir raudonėlį, ir kalendrą, ir daugelį kitų - nepamėgau. man tiesiog per daug jų kvapų, skonio, nors dedu tikrai ne po daug.


čia šita vegeta? matau, čia sudėties nėra, o kas ant pakelio parašyta? anksčiau dažnai naudodavau, bet paskui užėjus tai madai eko, tai pradėjau skaityti sudėtis blush2.gif visai patogu man, kai žinai koks skonis, nereikia kiekvieną kartą eksperimento daryti - dera/nedera.
Atsakyti
QUOTE(saules_asarele @ 2011 11 15, 14:35)
čia šita vegeta? matau, čia sudėties nėra, o kas ant pakelio parašyta? anksčiau dažnai naudodavau, bet paskui užėjus tai madai eko, tai pradėjau skaityti sudėtis  blush2.gif visai patogu man, kai žinai koks skonis, nereikia kiekvieną kartą eksperimento daryti - dera/nedera.


nu va, nuorodą "suvalgiau". turėjo būti šita - http://www.sveikasva...duct?id=6357010
Atsakyti
QUOTE(institution @ 2011 11 07, 13:11)
o kokia sudėtis tos vegetos?


nusipirkau naują pakelį Vegeta Natur, tai galiu nurašyti kas sudėtyje:
dehidratuotos daržovės (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, saliero šaknys, porai, paprikos, petražolių lapai, česnakai), druska, cukrus, mielių ekstraktas, prieskoniai (juodieji pipirai, ciberžolės, krapai). pirmą kartą patduotuvėje išsirinkau, nes patiko sudėtis gausi ir tai, kad maisto priedų nebuvo. išsibandžiau su įvairiais patiekalais, dabar nuolat perku
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
merginos o kame Jus laikote dziovintus krapus; petrazoles; salierus-manieji stovi dideliuose maisuose popieriniuose nuo dovanu nzn kur sudeti, nes jau prisizaidziau su dziovintais moliugais paprastame stiklainyje-sukirmijo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 12 10, 20:44)
merginos o kame Jus laikote dziovintus krapus; petrazoles; salierus-manieji stovi dideliuose maisuose popieriniuose nuo dovanu nzn kur sudeti, nes jau prisizaidziau su dziovintais moliugais paprastame stiklainyje-sukirmijo blush2.gif

Dziovintas, prieskonines zoles laikau medziaginiuose maisiukuose, pakabinus arba tiesiog sausoje spinteleje. Nzn kur tokiu galima nusipirkti, man sese prisiuvo is madziagos gabalu ir iverus sniuriukus.
Arba, manau galima susukti i koki kepimo popieriu ir sausai padeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 11 gruodžio 2011 - 19:16
Čia prieskonių tema,todėl ir paliksiu klausimą šioje temoje.

Yra išleista gera knyga" Prieskoninių augalų žinynas ir jų vartojimas"

Mačiau tik internetinę,noriu paklausti,gal kas esatę,kur matę,kokiame knygyne?

Būsiu dėkinga biggrin.gif jeigu kuri pasidalinsite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 05, 13:13)
aš nedaug prieskonių naudoju - druska, pipirai, bazilikas, svogūnas, dar turiu universalių vegeta natur ir praktiškai viskas. visų kitų man tiesiog nereikia, nors bandžius tikrai ir mairūną, ir raudonėlį, ir kalendrą, ir daugelį kitų - nepamėgau. man tiesiog per daug jų kvapų, skonio, nors dedu tikrai ne po daug.


Mano virtuvėje druska, pipirai, žiemai šaldyt krapai ir petražolės, džiovinti laukuose rinkti raudonėliai ir čiobreliai (man aromatingesni nei daržo) sumalti kavamale prieskuonių indeliuose, o vietoj vegetos naudoju maltą mix'ą: druska, pipirai, čiobrelis, raudonėlis, kalendra, raudonojo paprika ir čili pipiriukai thumbup.gif .
Atsakyti
Sveiki, parduodu prieskoniu rinkinius su mediniais stovais. Uzsukit, gal kas patiks.
https://picasaweb.go...feat=directlink
Atsakyti