Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(regna @ 2011 10 04, 14:47)
Kvapieji pipirai 4u.gif  pagerina daržovių,sriubų,špinatų,žuvies,šaltienos padažų skonį.
    Dašis- 4u.gif  tinka troškiniams,pupelių,grybų,žuvies patiekalams,sriuboms

    Meškinis česnakas 4u.gif -tinka sriuboms,salotoms,varškei,sūriams.


As kvapiuju pipiru nedaug beriu ir i omleta.
Dasio stengiuosi nenaudoti schmoll.gif .Man jis klaikiai nepatinka...Labai specifinis skonis...
Meskinis cesnakas labai tinka paprikasui.Labai svelnaus,malonaus skonio biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes. gal kas zinot apie osmaniska misini (osmanish mix)?
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 10 07, 23:50)
sveikutes. gal kas zinot apie osmaniska misini (osmanish mix)?


L"aurora,

tai čia gal Turkiškas prieskonių mišinys troškiniams.?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 08, 02:08)
L"aurora,

    tai čia gal Turkiškas prieskonių mišinys troškiniams.?

tai kad va, ir nezinau, kam jis skirtas, nes internete neradau aprasymo. radus esu tik daugelio klausimus, kam naudoti, o ats nera g.gif
o siaip jus drasiai nebandytus prieskonius bandot? man tai kazkaip baime yra, kad sugadinsiu valgius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 10 09, 14:02)
tai kad va, ir nezinau, kam jis skirtas, nes internete neradau aprasymo. radus esu tik daugelio klausimus, kam naudoti, o ats nera  g.gif
o siaip jus drasiai nebandytus prieskonius bandot? man tai kazkaip baime yra, kad sugadinsiu valgius blush2.gif


L"aurora 4u.gif

atsakau,jeigu mane pasiekia nežinomi prieskonių mišiniai,pirmučiausia juos skanauju{ragauju}ir tiesiog įjungiu visus skonių receptorius.

Antra,sėdžiu prie kompiuterio ir klajoju po jo gelmes,kol randu atsakymą.

Jokiu būdu nepilu į ruošiiama patiekalus neparagavus.

Noriu tavęs paklausti,ar nėra ant pakuotės sudėties.

Ar,tokia pati pakuotė,kaip yra internete?

Turiu silpnybę prieskoniams.

Parašyk,jeigu sužinosi.


Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 09, 20:28)
L"aurora 4u.gif

    atsakau,jeigu mane pasiekia nežinomi prieskonių mišiniai,pirmučiausia juos skanauju{ragauju}ir tiesiog įjungiu  visus skonių receptorius.

    Antra,sėdžiu prie kompiuterio ir klajoju po jo gelmes,kol randu atsakymą.

    Jokiu būdu nepilu į ruošiiama patiekalus neparagavus.

    Noriu tavęs paklausti,ar nėra ant pakuotės sudėties.

    Ar,tokia pati pakuotė,kaip yra internete?

Turiu silpnybę prieskoniams.

Parašyk,jeigu sužinosi.

pakuote kitokia, bet patys prieskoniai kaip ir paveikslelyje parodyti.
tai ir as aiskinuosi, kam skirtas tas ar anas, bet pirmakart vis tiek baisoka bert i maista. na, o jei pasitvirtina abejones, tai tada jau daznai ruosiu su tais prieskoniais. kaip ir minejau, kad internetu issiaiskinau visus paleteje buvusius, isskyrus si mix'a.
ant pakuotes nieko nera. tik pavadinimas parasytas
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 10 09, 21:27)
pakuote kitokia, bet patys prieskoniai kaip ir paveikslelyje parodyti.
tai ir as aiskinuosi, kam skirtas tas ar anas, bet pirmakart vis tiek baisoka bert i maista. na,


L'aurora,

O,tu,nebandiai jų ragauti{vienų },juk galima pagal skonį spręsti.?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 09, 22:23)
L'aurora,

      O,tu,nebandiai jų ragauti{vienų },juk galima pagal skonį spręsti.?

dar neispakavau maisiuku blush2.gif noriu vyrui parodyt visa rinkini sudeta i ta apvalia dezele (uz kokiu poros dienu tik atvaziuos). kazkur maciau internete kaip troskinys ruostas su tais prieskoniais (su pupelem), bet taip abejingai rasyta apie osmanish mix'a kazkaip pagalvojau, kad troskiniams yra skirtas, bet kad tu troskiniu yra daug rusiu. tas buvo su pupelem. o as dazniausiai ruosiu su bulvem, tai idomu, ar tiktu. bent jau kiti, kiek skaiciau aprasus, neparasyta, kad bulvems tiktu. daugiau ryziams, pupelems. o gal kartais zinai, ar rozinis ir raudonasis pipirai yra tie patys? kazkaip idomiai... parasau googlej "raudonasis pipiras" , tai raso apie cili (ir cili tame rinkinyje yra), o rozini pipira vadina raudonuoju. kazkokia painiava visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 10 10, 00:19)
dar neispakavau maisiuku  blush2.gif  noriu vyrui parodyt visa rinkini sudeta i ta apvalia dezele (uz kokiu poros dienu tik atvaziuos). kazkur maciau internete kaip troskinys ruostas su tais prieskoniais (su pupelem), bet taip abejingai rasyta  pupelems. o gal kartais zinai, ar rozinis ir raudonasis pipirai yra tie patys? kazkaip idomiai... parasau googlej "raudonasis pipiras" , tai raso apie cili (ir cili tame rinkinyje yra), o rozini pipira vadina raudonuoju. kazkokia painiava visai doh.gif

L"aurora 4u.gif

tiesiog labai įdomu kas liecia ta mišinuką,o tau kas liečia pipirų rūšis.

Pažiūrėk,Giedriaus vilpišausko internetiniame puslapyje apie pipirus jo labai išsamiai paaiškinta.

Bent jau man tai yra suprantama.
Atsakyti
perskaičiau temelę, labai įdomu, daug naudingos informacijos, bet kartu supratau, kad neturiu nei laiko, nei noro skirti tiek laiko žaidimams su prieskoniais ax.gif mėgstu paprastumą, tai ir prieskonius dažnai renkuosi paprastus, iš prekybos centro lentynos, tik aišku sudėtį atidžiai skaitau 4u.gif tik vat įdomu, viena aš tokia, dar daugiau tokių yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elyja @ 2011 11 04, 11:53)
perskaičiau temelę, labai įdomu, daug naudingos informacijos, bet kartu supratau, kad neturiu nei laiko, nei noro skirti tiek laiko žaidimams su prieskoniais  ax.gif mėgstu paprastumą, tai ir prieskonius dažnai renkuosi paprastus, iš prekybos centro lentynos, tik aišku sudėtį atidžiai skaitau  4u.gif tik vat įdomu, viena aš tokia, dar daugiau tokių yra  biggrin.gif


Elyja 4u.gif

Suprantu Tave,kad tau yra neįdomu domėtis prieskonių pasauliu.

Džiugu,kad tu mėgsti paprastumą,tame ir slypi prieskonių atradimas.

Paprasčiausiai nereikia bijoti ekspermentuoti.

Tik reikia žinoti kas kam tinka,antra,kokį SKONĮ vienas ar kitas prieskonis priduoda ruošiamam patiekalui. biggrin.gif

drinks_cheers.gif su tavimi,kad P.C. lentynos lūžta nuo prieskonių įvairovės,bet po ja daug kas slypi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elyja @ 2011 11 04, 11:53)
perskaičiau temelę, labai įdomu, daug naudingos informacijos, bet kartu supratau, kad neturiu nei laiko, nei noro skirti tiek laiko žaidimams su prieskoniais  ax.gif mėgstu paprastumą, tai ir prieskonius dažnai renkuosi paprastus, iš prekybos centro lentynos, tik aišku sudėtį atidžiai skaitau  4u.gif tik vat įdomu, viena aš tokia, dar daugiau tokių yra  biggrin.gif


aš nedaug prieskonių naudoju - druska, pipirai, bazilikas, svogūnas, dar turiu universalių vegeta natur ir praktiškai viskas. visų kitų man tiesiog nereikia, nors bandžius tikrai ir mairūną, ir raudonėlį, ir kalendrą, ir daugelį kitų - nepamėgau. man tiesiog per daug jų kvapų, skonio, nors dedu tikrai ne po daug.
Atsakyti