[quote=absonata,2011 09 29, 09:47]
Kam naudojamas kardamonas?
[/quote
absonata
Kardamonas naudojamas įvairiems kepiniams,dedama į mėsos troškinius.
Jeigu natūralus kardamonas{sėklytės} labai skani jo arbata su medumi,ypač žiemą,gerai reguliuoja žmogaus vidų,tik nereikia jo padauginti,nes jis žemina kraujospūdį.
[quote=regna,2011 09 29, 16:38]
[quote=absonata,2011 09 29, 09:47]
Kam naudojamas kardamonas?
[/quote
absonata
Kardamonas naudojamas įvairiems kepiniams,dedama į mėsos troškinius.
Jeigu natūralus kardamonas{sėklytės} labai skani jo arbata su medumi,ypač žiemą,gerai reguliuoja žmogaus vidų,tik nereikia jo padauginti,nes jis žemina kraujospūdį.
[/quote]
Labai ačiū už atsakymą
[quote=absonata,2011 09 29, 09:47]
Kam naudojamas kardamonas?
[/quote
absonata
Kardamonas naudojamas įvairiems kepiniams,dedama į mėsos troškinius.
Jeigu natūralus kardamonas{sėklytės} labai skani jo arbata su medumi,ypač žiemą,gerai reguliuoja žmogaus vidų,tik nereikia jo padauginti,nes jis žemina kraujospūdį.
[/quote]
Labai ačiū už atsakymą
QUOTE(uogytee @ 2011 09 14, 23:30)
sveikos merginos norėjau paprašyt pagalbos:
Sukuriau prieskonių derinimo lenteles - reikia Jūsų pastabų, kas blogai, nes dariau pagal įvarią literatūrą, prieskonių aprašymus prie parduodamų prieskonių.
Mano lentelės:
Pirmoji lentelė tai galimi prieskonių mišiniai, o antroji, tai kokias žoleles kur galima naudoti. Lauksiu komentarų.
Sukuriau prieskonių derinimo lenteles - reikia Jūsų pastabų, kas blogai, nes dariau pagal įvarią literatūrą, prieskonių aprašymus prie parduodamų prieskonių.
Mano lentelės:
Pirmoji lentelė tai galimi prieskonių mišiniai, o antroji, tai kokias žoleles kur galima naudoti. Lauksiu komentarų.
Pastabėlė: sumaišius baziliką su čiobreliu gaunasi labai aitrus-aštrus skonis
Pasinaudodama noriu parašyti keletą derinukų:
a} klasikinė prieskonių puokštelė{pora lauro lapelių,čiobrelio šakelė,pora petražolių šakelių,saliero šakelė
b}provansiška prieskonių puokštelė{pora petražolių šakelių,pora rozmarino šakelių,šalavijo šakelių,pelėtrūno šakelė,poro lapas}
c}viduržemio jūros prieskonių puokštelė{pora baziliko šakelių,pora raudonėlio šakelių,mairūno šakelė,rozmarino šakelė,jaunojo česnako stiebas}
d}džiovintų prieskonių puokštė{pora v.š. pelėtrūnų,lauro lapelis,v.š. džiovintų petražolių,v,š. džiovintų čiobrelių,a.š.juodųjų žirnelių,a.š kvapiųjų pipirų žirnelių}
Parašiau,gal kam pravers,informacija ž."darbštuolė"
a} klasikinė prieskonių puokštelė{pora lauro lapelių,čiobrelio šakelė,pora petražolių šakelių,saliero šakelė
b}provansiška prieskonių puokštelė{pora petražolių šakelių,pora rozmarino šakelių,šalavijo šakelių,pelėtrūno šakelė,poro lapas}
c}viduržemio jūros prieskonių puokštelė{pora baziliko šakelių,pora raudonėlio šakelių,mairūno šakelė,rozmarino šakelė,jaunojo česnako stiebas}
d}džiovintų prieskonių puokštė{pora v.š. pelėtrūnų,lauro lapelis,v.š. džiovintų petražolių,v,š. džiovintų čiobrelių,a.š.juodųjų žirnelių,a.š kvapiųjų pipirų žirnelių}
Parašiau,gal kam pravers,informacija ž."darbštuolė"
Siūlau,kam tinka populiarios prieskoninės žolelės
a} baziilikas{gvaizdikėlių ir šalavijų skonio]
tinka sriuboms{šiupiniai,ankštinių daržovių ir pomidorų sriuboms,žuvienėms}
tinka padažams{pomidorų ir žalumynų ir mėsos kepinių padažams]
tinka kiaušinių valgiams{kepti,virti kiaušiniai,omletai,suflė}
tinka žuviai{keptos ir virtos,gėlavandenės žuvys žuvis folijoje}
tinka paukštienai{kepti ir troškinti viščiukai,kalakutienai}
tinka daržovės{pomidorų,agurkų,raudogūžių kopūstų,špinatų,ankštinių daržovių,bulvių patiekalams}
tinka desertams,kepiniams{picai}
tinka{rupių miltų valgiai, arbata,actas su prieskoniais jūros gėrybėms}
tinka salotoms mišrainėms{visų lapinių daržovių salotos,grūdų mišrainėms}
Vartojamos dalys :švieži,džiovinti lapai.
b}Kalendra{sėklos saldžios,kvepia medžiu,lapai truputį citrusų žievės skonio
tinka sriuboms{mėsos sultiniai,žvėrienos,ankštinių daržovių ,kopūstų sriubos}
tinka padažams{tamsieji padažai}
tinka salotoms{burokėlių ir kopūstų salotoms}
tinka žuviai{ungurys,kepta žuvis}
tinka paukštienai,žvėrienai{paukštienos įdarai,ir žvėrienos paštetai,marinuotai žvėrienai,triušienai}
tinka daržovės{burokėliai,baltagūžių,raudongūžių,garbanotųjų kopūstų,ankštinių daržovių,gelteklės patiekalai}
tinka{dėti į rauginamus agurkus,įeina į kario sudėtį,poppuliari Azijos tautų ir meksikiečių virtuvėse}
tinka{kiaulienai jautienai ėrienai paštetai}
Vartojamos dalys:maltos sėklos,švieži ir džiovintilapai,kartais šaknys
c}Čiobrelis{stiprus,aštrus}
tinka sriuboms{bulvienės,pomidorų ir mišrios daržovių sriubos}
tinka padažams{pomidorų,žalumynų,jūros gėrybių padažai}
tinka salotos,mišrainės{pupelių ir bulvių mišrainės,pomidorų salotos}
tinka kiaušinių valgiai{suflė,omletai}
tinka žuviai{virtos ir keptos žuvys}
tinka galvijų mesai{jautiena,veršiena kiauliena,malta mėsa}
tinka paukštiena,žvėriena{tamsi paukštiena,žvėriena,triušiena}
tinka daržovės{ankštinių daržovių,pomidorų,šparagų patiekalai}
tinka arbata,sūris ryžiai austrės.
Vartojamos dalys: švieži džiovinti lapai
a} baziilikas{gvaizdikėlių ir šalavijų skonio]
tinka sriuboms{šiupiniai,ankštinių daržovių ir pomidorų sriuboms,žuvienėms}
tinka padažams{pomidorų ir žalumynų ir mėsos kepinių padažams]
tinka kiaušinių valgiams{kepti,virti kiaušiniai,omletai,suflė}
tinka žuviai{keptos ir virtos,gėlavandenės žuvys žuvis folijoje}
tinka paukštienai{kepti ir troškinti viščiukai,kalakutienai}
tinka daržovės{pomidorų,agurkų,raudogūžių kopūstų,špinatų,ankštinių daržovių,bulvių patiekalams}
tinka desertams,kepiniams{picai}
tinka{rupių miltų valgiai, arbata,actas su prieskoniais jūros gėrybėms}
tinka salotoms mišrainėms{visų lapinių daržovių salotos,grūdų mišrainėms}
Vartojamos dalys :švieži,džiovinti lapai.
b}Kalendra{sėklos saldžios,kvepia medžiu,lapai truputį citrusų žievės skonio
tinka sriuboms{mėsos sultiniai,žvėrienos,ankštinių daržovių ,kopūstų sriubos}
tinka padažams{tamsieji padažai}
tinka salotoms{burokėlių ir kopūstų salotoms}
tinka žuviai{ungurys,kepta žuvis}
tinka paukštienai,žvėrienai{paukštienos įdarai,ir žvėrienos paštetai,marinuotai žvėrienai,triušienai}
tinka daržovės{burokėliai,baltagūžių,raudongūžių,garbanotųjų kopūstų,ankštinių daržovių,gelteklės patiekalai}
tinka{dėti į rauginamus agurkus,įeina į kario sudėtį,poppuliari Azijos tautų ir meksikiečių virtuvėse}
tinka{kiaulienai jautienai ėrienai paštetai}
Vartojamos dalys:maltos sėklos,švieži ir džiovintilapai,kartais šaknys
c}Čiobrelis{stiprus,aštrus}
tinka sriuboms{bulvienės,pomidorų ir mišrios daržovių sriubos}
tinka padažams{pomidorų,žalumynų,jūros gėrybių padažai}
tinka salotos,mišrainės{pupelių ir bulvių mišrainės,pomidorų salotos}
tinka kiaušinių valgiai{suflė,omletai}
tinka žuviai{virtos ir keptos žuvys}
tinka galvijų mesai{jautiena,veršiena kiauliena,malta mėsa}
tinka paukštiena,žvėriena{tamsi paukštiena,žvėriena,triušiena}
tinka daržovės{ankštinių daržovių,pomidorų,šparagų patiekalai}
tinka arbata,sūris ryžiai austrės.
Vartojamos dalys: švieži džiovinti lapai
QUOTE(amarrile @ 2011 09 04, 13:03)
Nauja malonia širdžiai temele radau mokinsiuos,mokinsiuos mokinsiuos Arteja žiema,gaminsimes arbata su imieru ir citrinomis,bus proga nutarkuoti žieveles ir pasiruosti sveiku prieskoniu. Dr temeles neperskaičiau,bet ar yra prieskoniu mišiniu be gliutomato? O labai skanus prieskonis butu džiovinti svogunai Vaisiu-daržoviu džiovinimo kombinate stengdavomes butinai apsirupinti O ir sriubos budavo labai skanios ten gaminamos-ar nuotu džiovintu daržoviu,kurios čia aukščiau ,ar nuo gliutomato,kurį irgi dedavo,tai nelabai aišku
džiovinti svogūnai ir beje, porai ką nors su jais gaminant, kvapas per visus namus pasklinda
taip megdavau i pupeliu sriuba ideti Rasos Bandzienes pipiru misinio is Santa Marijos, bet Rimi neberadau
idomu juos dar parduoda, ar jie jau dingo? Yra kazkokie padazams, bet man regis cia ne tie patys
idomu juos dar parduoda, ar jie jau dingo? Yra kazkokie padazams, bet man regis cia ne tie patys
Sveikos
Dar mažas lašelis į mūsų virtuvę.
Internete užtikau tokius prieskonius "pimentus",pagalvojau,koks čia naujadaras lt .kalboje?
Pasirodo,kad visoms gerai žinomi kvapiantys pipirai,dar jie yra vadinami Jamaikos pipirais.
svarbiausi komponentai eugenolas,karaofinelas,einolas ,falandrinas.
Kvapieji pipirai pagerina daržovių,sriubų,špinatų,žuvies,šaltienos padažų skonį.
Builis - tinka salotų padažams,kiašinių patiekalams,sriuboms.
Dašis- tinka troškiniams,pupelių,grybų,žuvies patiekalams,sriuboms
Meškinis česnakas -tinka sriuboms,salotoms,varškei,sūriams.
Gal kam teko naudoti kalninį smikmyką.? -pasidalinkite
Dar mažas lašelis į mūsų virtuvę.
Internete užtikau tokius prieskonius "pimentus",pagalvojau,koks čia naujadaras lt .kalboje?
Pasirodo,kad visoms gerai žinomi kvapiantys pipirai,dar jie yra vadinami Jamaikos pipirais.
svarbiausi komponentai eugenolas,karaofinelas,einolas ,falandrinas.
Kvapieji pipirai pagerina daržovių,sriubų,špinatų,žuvies,šaltienos padažų skonį.
Builis - tinka salotų padažams,kiašinių patiekalams,sriuboms.
Dašis- tinka troškiniams,pupelių,grybų,žuvies patiekalams,sriuboms
Meškinis česnakas -tinka sriuboms,salotoms,varškei,sūriams.
Gal kam teko naudoti kalninį smikmyką.? -pasidalinkite
Jazira, tokie prieskoniai tiesiog vadinasi "prieskoniai sriuboms ir padažams". Rasos Bandzienės vardas buvo naudojamas tik vienus metus.
QUOTE(Meizė @ 2011 10 04, 13:54)
Jazira, tokie prieskoniai tiesiog vadinasi "prieskoniai sriuboms ir padažams". Rasos Bandzienės vardas buvo naudojamas tik vienus metus.
aciu
Merginos, o kur perkat rūkytą papriką? Internetu randu delonoj, užupio krautuvėj.. matau santa marija irgi turi.. kuri kokybiškiausia, gal mėginot?
QUOTE(Musiukass @ 2011 10 05, 20:23)
Merginos, o kur perkat rūkytą papriką? Internetu randu delonoj, užupio krautuvėj.. matau santa marija irgi turi.. kuri kokybiškiausia, gal mėginot?
Musiukass
Anksčiau pirkdavau P.C. {RIMI},
Dabar draugė parvežė lauktuvių{tai nuostabus prieskonis}