Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai 2

QUOTE(Divia @ 2011 08 14, 20:09)
Man Citrinpipiriai yra nepamainomi kepant zuvi ar siaip gaminant kokius patiekalus is zuvies  wub.gif Dar labai skanu jais pagardinti ivairias gaivias salotas,ar pamidoru griezinelius jais pabarstyti ir uzlasinti slakeliu alyvu aliejum-niammm thumbup.gif



dabar aisku, kadangi nevalgau zuvies tai ir nezinojau kur juos naudoti biggrin.gif
bet puikiai tiks kaip sakot pomidorams thumbup.gif
Atsakyti
O,aš parašysiu štai ką apie citrinpipirius.

Nusitarkuoji keletą laimo citrinų{susidžiovini,labai gerai džiusta pridengus drobiniu audiniu}

Išdžiuvusias žieveles supili į iškaitintą sterilų indelį.

Nusiperki cielų baltų pipirų.

Kuomet reikia tokio mišinio susimali malūnėliu

Ir,aromatas šviežias ir kokybė gerelesnė.

Bet ..... čia toms kas myli virtuvę.

Aš nieko neturiu nieko prieš pirktinius pipirus.


Tuo pačiu noriu parašyti parduotuvėse daug maltų pipirų,bet jų aromatas ilgai neišsilaiko.

Geriau naudot šviežius tuom kart maltus..

Atsakyti
Man į rankas pateko konservavimo žurnaliukas ir užtikau,tokį receptką,ir noriu su jumis
pasidalinti ,o kartu ir paklausti gal kuri esate jau pasidarę?

šiam receptukui reikia:


1/2kg. morku,

1kg. svogūnų,
500g baltosios poro dalies
500g. pastarnokų šaknies,
po 400g salierų gumbų,
po 400g petražolių šaknų,


Šakniavaisius nulupkite,daržoves nuplaukite ir nušluostykite.
.

Viską supjaustykite plonomis skiltelėmis arba sutrkot rupia tarka.

Gabalėlius gerai išdžiovinkite,sumaišykite ir suberkite į pakaitintus stiklainius.
Taip paruoštą pagardą spintelėje išlaikysite ištisus metus.

Pasiūlymas :
Daržoves džiovint spec. džiovyklėje,jeigu jos neturite,sukarpyti kepimo popierių savo orkaitėje dyždžio lakštais subadykite mediniu pagaliuku,

Ant popieriaus vienu sluoksniu berkite daržoves parą vytinkite kambario temperatūroje tik
nereikia į saulėtekį.

Kitą dieną jas perkelkite į orkaitę ant groteliu ir džiovinkite,kuo mažesnėj temperat. pravėrę orkaitės dureles.

Pasidalinkite patirtimi,jeigu tai darėte.
Tuoj pat sandariai uždarykite karštais dangteliais.metaliniais
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2011 08 14, 19:09)
Man Citrinpipiriai yra nepamainomi kepant zuvi ar siaip gaminant kokius patiekalus is zuvies  wub.gif Dar labai skanu jais pagardinti ivairias gaivias salotas,ar pamidoru griezinelius jais pabarstyti ir uzlasinti slakeliu alyvu aliejum-niammm thumbup.gif



Santa Marijos citrinpipiriuose yra Natrio gliutamato, todel kas nori sveikiau maitintis, geriau rinktis regnos receptuka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 02 rugsėjo 2011 - 12:20
Nauja malonia širdžiai temele radau 4u.gif mokinsiuos,mokinsiuos mokinsiuos ax.gif Arteja žiema,gaminsimes arbata su imieru ir citrinomis,bus proga nutarkuoti žieveles ir pasiruosti sveiku prieskoniu. Dr temeles neperskaičiau,bet ar yra prieskoniu mišiniu be gliutomato? O labai skanus prieskonis butu džiovinti svogunai ax.gif Vaisiu-daržoviu džiovinimo kombinate stengdavomes butinai apsirupinti bigsmile.gif O ir sriubos budavo labai skanios ten gaminamos-ar nuotu džiovintu daržoviu,kurios čia aukščiau ,ar nuo gliutomato,kurį irgi dedavo,tai nelabai aišku blink.gif
Atsakyti
pernai pabaigiau tai symet gelsve ir raudoneli dziovinsiu ant palanges pridengus laikrasciu nes kolkas tik tokios salygos ax.gif
Atsakyti
sveikos merginos norėjau paprašyt pagalbos:
Sukuriau prieskonių derinimo lenteles - reikia Jūsų pastabų, kas blogai, nes dariau pagal įvarią literatūrą, prieskonių aprašymus prie parduodamų prieskonių.
Mano lentelės:
user posted image

user posted image

Pirmoji lentelė tai galimi prieskonių mišiniai, o antroji, tai kokias žoleles kur galima naudoti. Lauksiu komentarų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogytee: 14 rugsėjo 2011 - 22:36
wau uogyte bigsmile.gif
ka cia ir bekomentuoti, sauniai padirbeta 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2011 09 15, 08:24)
wau uogyte  bigsmile.gif
ka cia ir bekomentuoti, sauniai padirbeta  4u.gif  thumbup.gif


Stengiaus, bet gal kokių klaidelių pastebėsite..ta prasme kažkoks prieskonis nesiderina..nes labai svarbu ,kad būtų gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2011 09 14, 23:30)
sveikos merginos norėjau paprašyt pagalbos:
Sukuriau prieskonių derinimo lenteles - reikia Jūsų pastabų, kas blogai, nes dariau pagal įvarią literatūrą, prieskonių aprašymus prie parduodamų prieskonių.
Mano lentelės:
user posted image

user posted image

Pirmoji lentelė tai galimi prieskonių mišiniai, o antroji, tai kokias žoleles kur galima naudoti. Lauksiu komentarų.

Uogytee Super Aciu uz susisteminta lentele, kiek is savo patirties galiu pasakyti kad pagal mane viskas tikslingai thumbup.gif
Kiek darbo ideta doh.gif
Papildyta:
Tik krapus naudoju mesai,farsui zuviai..
citrinos zievele i mesa zuvi
metas dar dedu i salotas
cia viskas tik pagal mane rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diamond13: 18 rugsėjo 2011 - 21:47
QUOTE(diamond13 @ 2011 09 18, 21:44)
Uogytee Super Aciu uz susisteminta lentele, kiek is savo patirties galiu pasakyti kad pagal mane viskas tikslingai thumbup.gif
Kiek darbo ideta  doh.gif
Papildyta:
Tik krapus naudoju mesai,farsui zuviai..
citrinos zievele i mesa zuvi
metas dar dedu i salotas
cia viskas tik pagal mane  rolleyes.gif



na kai savus prieskonius tik naudoju, tai reikia kažkaip susisteminti, kad žinoti kaip naudoti. Dėl jūsų patarimų sutinku, bet kažkaip dėliojau pagal mišinius pagal pardutuvinius..
Atsakyti
Kam naudojamas kardamonas?
Atsakyti