Tėtis guli patale jau 8 metus, bet dabar ėmė ir atsirado dar viena bėda - pragulos...
Ką tik pastebėjome, žaizdelės dar nedidelės... Mama visą tėvą nupeckiojo su "zelionke" - gerai džiovina žaizdą, o aš nubėgau į vaistinę kitų vaistų ieškoti. Sena vaistininkė ilgai dūsavo, kol pasiūlė "Panthenol-ratiopharm" žaizdų balzamą. Jis nėra brangus tai ir nupirkau. Bet negi nėra kokių specialių vaistų praguloms gydyti? Arba jų profilaktikai. Gal kas nors susidūrė - padėkite prašau.

Profilaktikai tai reikia guldyt ant linų sėmenų (į kokį ala čiužinuką ar kažką jas supilti reikia - na dar paklausiu tėvuko). O šiaip gal koks streptocido tepalas padėtų?
Sveika,Vidute.Mano mama kai sirgo,tai mes turejom toki gumini pripuciama rata,nu tipo panasu i plaukimo.Pirkom vaistinej,jis ir skirtas praguloms.Tai pakisdavom,lengviau jai budavo.Galima po peciais,nugara ar uzpakaliu.Ir dar tepalas nebrangus SULFARGIN,neblogas.
Yra specialus pleistrai nuo pragulu-jie kainuoja apie17 lt.,bet gali paprasyti savo seimos gydytojos-jie turi buti kompensuojami,tuo labiau ,jei tevukas guli 8 metus.Patepk dar Betadinu ir paskui uzklijok,tik kai isdzius.Gali laikyti savaite,bet nuimti reikiajei issitepe arba atsiklijavo.Geriausia vartytikas 2-3 val.po nugara dek plona kaldra(suvyniuok i volele).Ant sono,paskui tiesiai,vel ant kito sono.
Dar apziurek alkunes,padus ir ciurnos.
Sekmes
ir kantrybes
Dar apziurek alkunes,padus ir ciurnos.
Sekmes

Ligoniams, kurie yra nuolat patale yra pirkti specialūs čiūžiniai (bet dabar jau nepamenu iš ko jie- na iš kažkokių birių dalykų (kaip kad pvz grikių lukštų ar pan.)
Taip pat ligoniui reikia dažnai keisti poziciją (apversti, ar jei galima pasodinti)
Taip pat ligoniui reikia dažnai keisti poziciją (apversti, ar jei galima pasodinti)
ačiū už patarimus - pripučiamas ratas ir pleistriukai netinka, nes išsivystė Alzheimerio liga: jis mūsų nepažįsta ir kariauja kaip su tikrais kankintojais. Lieka tik tepalai: reiks SULFARGIN pabandyti, nes tas vaistininkės rekomenduotas nelabai veikia, žaluma geriau džiovina, tik vaizdas visai nekoks.
Kai vienam mano giminaičiui teko pagulėt lovoje virš metų (dėl stuburo traumos, net negalėjo į vežimėlį sėst), irgi prasidėjo pragulos, gydytoja patarė nupikrti grikių lukštų pripildytą čiužinį ir vilnonę patalinę (a'la Bauer, eastcon ir pan), tai pirko Pašilaičių maximoje antram aukšte parduotuvėje (ten bene tris kart pigiau), bet tos patalinės nepataria įvilkt, t.y. gulėt kad vilna su oda liestųsi (tada vilnos šereliai masažuoja gerai odą, plius dar labai gerai praeina oras, nėra sąlygų susidaryti praguloms). Dėl tepaliukų negaliu nieko pasakyt, kadangi neteko slaugyt.
Mano tetis kai gulejo slaugos ligoninej, tai pas tuos, kurie nevaiksto visada stovi padetas TENASET tepalas. Jis skirtas pragulu profilaktikai /taip raso/ Nezinau, gal jis labiau skirtas kad jos neatsirastu. As dar turiu beveik pilna tutele, kadangi nespejom isnaudoti
Jei labai reiktu, galeciau atiduoti, tik as gyvenu Panevezyje.

Karšinau močiutę, ilgai gulėjusią ant patalo. Kad nesusidarytų pragulos, dažnai vartydavau (kaip blyną keptuvėje, - brolis sakydavo), keisdavau jos kūno padėtį. Naudodavau tokį pripučiamą ratuką, kaip padangą, padėdavau ties raustančia vieta, kad nesitrintų su patalu. Trindavau kažkurios minėtu TENASET tepalu. Pragulos neatsirado, nors baimė, kad jos gali atsirasti, kai pamatydavau raustančią odą, ištikdavo gana dažnai.
Mačiau kaip reklamavo tokį pripučiamą čiužinį, kuris sudarytas iš daug kamerų. Prijungtas aparatukas tam tikru režimu iš vienų kamerų orą išleidžia, į kitas pripučia - tai atstoja ligonio vartymą, nes nuolat keičiamos kūno vietos, kurios liečiasi su čiužiniu. Man paliko įspūdį, nes vien jau apverst ligonį, ypač drūtesnį vyrą, nelengva, o jei dar priešinasi...
Bet kas prekiauja ir kiek kainuoja neturiu supratimo
Bet kas prekiauja ir kiek kainuoja neturiu supratimo