Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

Man siaubingai paauglystej buvo pradeje kilt giluminiai spuogai nuo B grupes vitaminu doh.gif Atsimenu, kad gydytoja ju man israse, del kitu priezasciu. Kai pradejau juos gert, tai gal po kokios savaites gerimo ir pasirode tie grazuoliai. Beje paauglystej turejau labai grazia oda, jokiu spuogu nekildavo, tai pasimeciau, nesupratau kas cia pasidare blink.gif Tada is karto nustojau gerti tuos vitaminus, ir tie spuogai isnyko.
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2010 03 18, 13:45)
Man siaubingai paauglystej buvo pradeje kilt giluminiai spuogai nuo B grupes vitaminu  doh.gif Atsimenu, kad gydytoja ju man israse, del kitu priezasciu. Kai pradejau juos gert, tai gal po kokios savaites gerimo ir pasirode tie grazuoliai. Beje paauglystej turejau labai grazia oda, jokiu spuogu nekildavo, tai pasimeciau, nesupratau kas cia pasidare blink.gif Tada is karto nustojau gerti tuos vitaminus, ir tie spuogai isnyko.

Man irgi - veidas buvo tiesiog nusėtas visas giluminiais spuogais doh.gif Nesupratau, kas čia darosi, nes iki tol jokių net spuogelių neturėjau. Ir nustojus gert tas tabletes taip greit viskas nesusitvarkė, problemiška oda pasidarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 18 kovo 2010 - 11:50
O zinot ka? ax.gif Man jau taip nusibodo bandyti ivairius kremus ir kt. priemones nuo spuogu, kad tiesiog emiau ir nustojau... Vakarais ir rytas su paprastu vandeniu is ciaupo nusiplaunu veida ir jokiu toniku, kremu ar kaukiu ir pan. Jau nebeprisimenu kada paskutini karta spaudzau spuoga (na pries menesines karts nuokarto iskyla koks "nedorelis"). Neturiu jokiu problemu su oda - dabar net jokiu pudru ar kitokio spakliaus nenaudoju, nes oda naturaliai sveika ir grazi thumbup.gif o kankinausi nuo pat ankstyvos paauglystes sventai tikedama Visagalem Priemonem bei laukdama stebuklu doh.gif
Mano isvada paprasta: visos priemones pilnos sintetiniu nesamoniu, nuo kuriu oda ar labiau susidirgina. Patikimiausias budas - VANDUO wink.gif

P.S. cia grynai asmenine patirtis ir nuomone wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 12:08)
O zinot ka?  ax.gif  Man jau taip nusibodo bandyti ivairius kremus ir kt. priemones nuo spuogu, kad tiesiog emiau ir nustojau... Vakarais ir rytas su paprastu vandeniu is ciaupo nusiplaunu veida ir jokiu toniku, kremu ar kaukiu ir pan. Jau nebeprisimenu kada paskutini karta spaudzau spuoga (na pries menesines karts nuokarto iskyla koks "nedorelis"). Neturiu jokiu problemu su oda - dabar net jokiu pudru ar kitokio spakliaus nenaudoju, nes oda naturaliai sveika ir grazi thumbup.gif  o kankinausi nuo pat ankstyvos paauglystes sventai tikedama Visagalem Priemonem bei laukdama stebuklu  doh.gif
Mano isvada paprasta: visos priemones pilnos sintetiniu nesamoniu, nuo kuriu oda ar labiau susidirgina. Patikimiausias budas - VANDUO wink.gif

P.S. cia grynai asmenine patirtis ir nuomone wink.gif

O tai jums vien vanduo be jokių prausiklių net ir riebalus nuo veido nuplauna? g.gif
Atsakyti
Ignenai,
pati stebiuosi - bet taip!!! blush2.gif
Galiu nuosirdziai pasakyti, kad bandziau kremus - nuo pigiausio iki kainuojancio apie 200 LT uz 50 ml doh.gif , tabletes - vitaminai, kotraceptikai, alaus mieles, priemones su arbatmedzio aliejum, veido valymai ir kt. priemones. Net liaudiski receptai. Efektas tas pats - gal kartais ir budavo lengvi pagerejimai, bet ilgainiui vel viskas atsistatydavo doh.gif
Tada nusprendziau, kad uztenka pinigus kisti bala zino kur ir pradejau vien vandeniu praustis ir jokiu kremu po to. Labai greitai pamaciau jog man tai ir yra geriausias budas nuo spuogu drinks_cheers.gif
Bet velgi - niekam to nepersu, gal tai tinka tik man ir gal tik mano oda jautri visa chemijai g.gif O va patarimas tiems, kas prarades viltis: pameginti si metoda,gal ir jum pades wink.gif o be to, nieko nekainuoja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 12:52)
Ignenai,
pati stebiuosi - bet taip!!!  blush2.gif
Galiu nuosirdziai pasakyti, kad bandziau kremus - nuo pigiausio iki kainuojancio apie 200 LT uz 50 ml  doh.gif , tabletes - vitaminai, kotraceptikai, alaus mieles, priemones su arbatmedzio aliejum, veido valymai ir kt. priemones. Net liaudiski receptai. Efektas tas pats - gal kartais ir budavo lengvi pagerejimai, bet ilgainiui vel viskas atsistatydavo  doh.gif 
Tada nusprendziau, kad uztenka pinigus kisti bala zino kur ir pradejau vien vandeniu praustis ir jokiu kremu po to. Labai greitai pamaciau jog man tai ir yra geriausias budas nuo spuogu  drinks_cheers.gif
Bet velgi - niekam to nepersu, gal tai tinka tik man ir gal tik mano oda jautri visa chemijai  g.gif O va patarimas tiems, kas prarades viltis: pameginti si metoda,gal ir jum pades wink.gif o be to, nieko nekainuoja wink.gif

Tai gal oda iš sausųjų? Nes riebiaodės, gyvenančios be veido prausiklio ar kreminio pavidalo valiklio tikrai neįsivaizduoju schmoll.gif Kažin ar riebalai tirpsta vien šiltame vandenyje g.gif
Atsakyti
Mano oda misri - turiu itin riebiu zonu, ir sausu, ir jautriu - zodziu gan problematiska ax.gif Beje, salyje kur gyvenu labai didelis dregmes rodiklis, gal tai ir padeda g.gif

O kad riebalai tirpsta siltame vandenyje - tai faktas wink.gif juk riebaluotas keptuves tik su siltu vandeniu prausiame wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikrove: 18 kovo 2010 - 13:14
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 13:12)
Mano oda misri - turiu itin riebiu zonu, ir sausu, ir jautriu - zodziu gan problematiska  ax.gif  Beje, salyje kur gyvenu labai didelis dregmes rodiklis, gal tai ir padeda  g.gif

O kad riebalai tirpsta siltame vandenyje - tai faktas wink.gif juk riebaluotas keptuves tik su siltu vandeniu prausiame wink.gif

Aš vien vandeniu tikrai riebaluotų keptuvių neprausiu tongue.gif Nebent tai turėtų būti ketaus keptuvė, kuriai riebalai reikalingi, ar vanduo vos ne verdantis.
Suprasčiau tą prausimą be muilo (prausiklio) tik tokiu atveju, jei gretutinai būtų naudojamas kitas gydymas, t.y. kažkokios gydytojo paskirtos suplaktinės, losjonai etc., kurie dalinai neutralizuoja tą riebalavimąsi. Tokio gydymo metu ir aš kurį laiką apsiėjau be prausiklio.
O didelis drėgmės rodiklis, žinoma, net labai turi įtakos odos būklei. Kodėl pvz. lietuvaičių oda šildymo sezono metu beveik visų iš mišrios į riebumą pavirsta labai išsausėjusia dehidratuota, kad be drėkinančių kremų nebeįmanoma žiemą gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 18 kovo 2010 - 13:21
sita buda, pradet nieko nebenaudot, isskyrus vadeni, ir as vis planuoju pabandyt, bet dar turbut nepribrendau biggrin.gif bet vistiek kada nors pribresiu smile.gif o be to turiu gera pavyzdi: viena bendradarbe, kurios veido oda isskirtinai lygi, paklausta, ka daro, atsake, kad absoliuciia nieko. jokiu kremu, jokiu toniku ir t.t. tiesiog prausiasi vandeniu ax.gif
Tikrove, o kaip valai makiaza? ar plauni kaip? nes tuso tai be muilo as nenuplaunu rolleyes.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2010 03 18, 13:06)
Tai gal oda iš sausųjų? Nes riebiaodės, gyvenančios be  veido prausiklio ar kreminio pavidalo valiklio tikrai neįsivaizduoju schmoll.gif  Kažin ar riebalai tirpsta vien šiltame vandenyje g.gif

as asmeniskai manau, kad visu riebalu istirpint ir nereikia. jie kaip apsaugine funkcija yra. ju perteklius zinoma negerai, bet visiskai ju pasalint irgi nereiketu. O tiek, kiek pasalint reikia, vandeniu tikrai nusiplaus.

QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 13:12)
Mano oda misri - turiu itin riebiu zonu, ir sausu, ir jautriu - zodziu gan problematiska  ax.gif  Beje, salyje kur gyvenu labai didelis dregmes rodiklis, gal tai ir padeda  g.gif

va keptuves vien vandeniu tai jau simta metu neploviau biggrin.gif paprastai naudoju fairy arba pur ar dar koki indu plovikli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 18 kovo 2010 - 13:58
Teisingai, ko gero ir nereikia visu riebalu nuplaut, nes jie turi savu privalumu wink.gif

Akis valau spc. akims valyt skysciu - bet TIK tas vietas kur tusas 4u.gif o velau viska vandeniu nuplaunu thumbup.gif
Nezinau, man viskas labai puikiai veikia thumbup.gif
Papildyta:
Beje, mane labai berdavo ir nugaroj, bet velgi - viskas aprimo, kai nustojau kuno losjonu tepti nugara ax.gif bet pvz rankas megstu pateplioti, nes man patinka jausti "skanu" kvapa ant odos ax.gif Zodziu - kekvieam savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 13:39)
Teisingai, ko gero ir nereikia visu riebalu nuplaut, nes jie turi savu privalumu wink.gif

Akis valau spc. akims valyt skysciu - bet TIK tas vietas kur tusas  4u.gif  o velau viska vandeniu nuplaunu  thumbup.gif
Nezinau, man viskas labai puikiai veikia  thumbup.gif

Aš pritariu, kad visų riebalų tikrai nereikia nuplauti. Užtat kosmetologai ir rekomenduoja būtent valyti veidą pieneliu arba kreminiu prausikliu. Kad kuo mažiau išsausinti odą.
Na bet pvz. pas mane vasarą oda tiesiog plaukia riebalais doh.gif doh.gif Tada gelbėjuosi naudodama dienos metu riebalus absorbuojančius lapelius. Bet jei ryte ir vakare nenuplaučiau prausikliu, tai nežinau, kas būtų cool.gif
Dėl tušo. Yra pvz. tušų, kurie ypatingai sunkiai nusivalo, net ir specialiais valikliais. Ir beje, tie tušai iš brangesnių. Todėl aš perėjusi (ir ne tik todėl, o turėjau dar ir akių alergijų tiems valikliams) prie akių makiažo valymo pieneliu, ir tuo valymo būdu esu labai patenkinta. Bet jei pvz. aš nešioju kontakt. lęšius, mat reikia ypatingai gerai nuplauti pienelio likučius, vien vandenuko man tikrai neužtenka.
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 18, 13:44)

Akis valau spc. akims valyt skysciu - bet TIK tas vietas kur tusas  4u.gif  o velau viska vandeniu nuplaunu  thumbup.gif
Nezinau, man viskas labai puikiai veikia  thumbup.gif
Papildyta:
Beje, mane labai berdavo ir nugaroj, bet velgi - viskas aprimo, kai nustojau kuno losjonu tepti nugara ax.gif bet pvz rankas megstu pateplioti, nes man patinka jausti "skanu" kvapa ant odos  ax.gif Zodziu - kekvieam savo  smile.gif

ogi va bigsmile.gif butent taip ir man buvo drinks_cheers.gif dabar kai parasei, prisiminiau kad pernai vasara irgi labai bere nugara apacioj ties talija.. kai nustojau tept losjona ir pieneli (nes naudodavau ivairiai, tai viena, tai kita), 4u.gif berimas liovesi ax.gif
Atsakyti