Aciu Olesta ,jau kitaip as ju net nemoku daryti,kaip besistengciau,rezultatas ,toks pats ,nors man ir paciai,jos labai patinka,tad kitokiu jau net nedarau
QUOTE(Auksiuke @ 2010 02 24, 14:24)
Meduolyte, perziurejau tavo albumiuke yra tortu, puostu vaisiais. Ir jie bliza. Kaip padarai? Ar te i ta tortu zele mirkai juos ir delioji paskui ant torto ar uzpili?
Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai.
Papildyta:
[quote=*monikute*,2010 02 24, 15:21]
Vaidulyteee, labai nuotaikingas torčiukas
Kad net pagal receptą pradėjus virti sirupui reikia įdėti rūgštelės
Apdengimo masė iš gliukozės miltelių
Naudoju Skanėja gliukozės miltelius. Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie gerokai pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse.
Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip:
½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui)
Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju Klingai)
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker"
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus
1 v.š. glicerino
Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip:
Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką).
Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę bet taip ir turi būti.
Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva gliukozės balutė: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą balutę, po truputį leisdama balutei plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau susirištų dėl to cukraus invertavimosi.
Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek pailsėti maistinėje plėvelėje.
Pora pastebėjimų:
Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Ž odžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti.
Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei.
nematau jokios rugsteles recepte
gal monikutė su pastiliažu sumaišė
As visas mases kai kocioju pasibarstau krakmolu,neisigeria,nusivalo gerai.
Galima MMG "dažyt" su šokoladu? Darysiu "Viengungio svajonę", tai tik patiem (.)(.) viduriukam laaaabai nedaug reik, dažų rudų neturiu. O jeigu negalima, tada pirksiu marshmallow saldainių ir padarysiu iš saldainių...
QUOTE(Defenda @ 2010 02 24, 14:22)
sveikos merginos,noriu jusu paklausti,ruosiusi isbandyti Meian mase su gliukoze tortui apdengti,ar jus i ja nepridedate nieko del skonio citrinos rugsteles,kvapu kokiu?nes man kazkaip labai jau sladziai receptas atrodo aciu is anksto
Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai
QUOTE(Asseni @ 2010 02 24, 19:09)
Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai
aciu,nuraminai,o tai jau buvau bepradedanti abejoti ar ja bandyti
Na, ka- pasirodau ir as savo "sedevrus"
pastilazas, snikersas
[/url]
ananasinis, zele, rududu, vysnios, sokoladas
medutis mano krikstosuneliui
sokoladinis su ganasu karameliniu, grietinele, pastilazas
[/URL]
3- ananasinis su maskarpone, 0 juodas miskas
[/URL]
medutis, pastilazas
pastilazas, snikersas
[/url]
ananasinis, zele, rududu, vysnios, sokoladas
medutis mano krikstosuneliui
sokoladinis su ganasu karameliniu, grietinele, pastilazas
[/URL]
3- ananasinis su maskarpone, 0 juodas miskas
[/URL]
medutis, pastilazas
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 24, 17:38)
Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai.
aciukas, bandysiu nes pirma karta dariau proporcijas taip kaip parasyta ir uzpilinejau, tai ji man kokia tai tirsta ir drumzlina gavos kazkodel, tai sustingus visa virsu nulupau ir is naujo dariau su grietinele
MMG, ananasinis, maskarpone
juodas mislas, pastilazas
ananasinis, maskarpone, MMG
medutis, pastilazas
Meduolytee,labai super visi,bet pats pirmas su staltiese man pats gražiausias.....
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 24, 17:50)
Pūdra tu pūdra
Žodžiu- tūndra
Meduolyteee- tas pats pirmas, tai tikrai nepakartojamas, be priekaištų
O tas su uogom, tai taaaaip skaniai atrodo