Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Aciu Olesta 4u.gif ,jau kitaip as ju net nemoku daryti,kaip besistengciau,rezultatas ,toks pats lotuliukas.gif ,nors man ir paciai,jos labai patinka,tad kitokiu jau net nedarau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2010 02 24, 14:24)
Meduolyte, perziurejau tavo albumiuke yra tortu, puostu vaisiais. Ir jie bliza. Kaip padarai? Ar te i ta tortu zele mirkai juos ir delioji paskui ant torto ar uzpili?

Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai.
Papildyta:
[quote=*monikute*,2010 02 24, 15:21]
Vaidulyteee, labai nuotaikingas torčiukas thumbup.gif
Kad net pagal receptą pradėjus virti sirupui reikia įdėti rūgštelės smile.gif

Apdengimo masė iš gliukozės miltelių

Naudoju “Skanėja” gliukozės miltelius. Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie gerokai pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse.

Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip:

•½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui)
•Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
•1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“)
•~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker"
•2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus
•1 v.š. glicerino
Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip:

•Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką).
•Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
•Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą „balutę“, po truputį leisdama „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
•Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susirištų“ dėl to „cukraus invertavimosi“.
Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.

Pora pastebėjimų:
Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Ž odžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti.

Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį – galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei.

nematau jokios rugsteles recepte
Atsakyti
gal monikutė su pastiliažu sumaišė g.gif
Atsakyti
As visas mases kai kocioju pasibarstau krakmolu,neisigeria,nusivalo gerai.
Atsakyti
Galima MMG "dažyt" su šokoladu? ax.gif Darysiu "Viengungio svajonę", tai tik patiem (.)(.) viduriukam laaaabai nedaug reik, dažų rudų neturiu. O jeigu negalima, tada pirksiu marshmallow saldainių ir padarysiu iš saldainių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EcceHomo: 24 vasario 2010 - 17:50
QUOTE(Defenda @ 2010 02 24, 14:22)
sveikos merginos,noriu jusu paklausti,ruosiusi isbandyti Meian mase su gliukoze tortui apdengti,ar jus i ja nepridedate nieko del skonio citrinos rugsteles,kvapu kokiu?nes man kazkaip labai jau sladziai receptas atrodo g.gif aciu is anksto

Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2010 02 24, 19:09)
Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai

aciu,nuraminai,o tai jau buvau bepradedanti abejoti ar ja bandyti 4u.gif
Atsakyti
Na, ka- pasirodau ir as savo "sedevrus" lotuliukas.gif

user posted image
pastilazas, snikersas

user posted image[/url]
ananasinis, zele, rududu, vysnios, sokoladas

user posted image
medutis mano krikstosuneliui

user posted image
sokoladinis su ganasu karameliniu, grietinele, pastilazas

user posted image[/URL]
3- ananasinis su maskarpone, 0 juodas miskas

user posted image[/URL]
medutis, pastilazas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 24 vasario 2010 - 19:53
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 24, 17:38)
Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai.

aciukas, bandysiu ax.gif nes pirma karta dariau proporcijas taip kaip parasyta ir uzpilinejau, tai ji man kokia tai tirsta ir drumzlina gavos kazkodel, tai sustingus visa virsu nulupau ir is naujo dariau su grietinele blush2.gif
Atsakyti
user posted image

MMG, ananasinis, maskarpone

user posted image

juodas mislas, pastilazas

user posted image

ananasinis, maskarpone, MMG

user posted image

medutis, pastilazas

Atsakyti
Meduolytee,labai super visi,bet pats pirmas su staltiese man pats gražiausias..... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 24, 17:50)
Pūdra tu pūdra laugh.gif

Žodžiu- tūndra lotuliukas.gif

Meduolyteee- tas pats pirmas, tai tikrai nepakartojamas, be priekaištų thumbup.gif
O tas su uogom, tai taaaaip skaniai atrodo essen.gif
Atsakyti