Aš už gruodį gavau 110 Lt mažiau. Mes praradom 15 proc., mums tai esminga
Sodroje man paaiškino, kad tai dėl nepritaikyto NPD, ji atgausime tik deklaruojant.
QUOTE(Adelle @ 2010 01 15, 19:52)
O deklaraciją pildyti kada reikės, kurį mėn.?
Deklaracijos prasideda nuo vasario vidurio (elektroninis variantas), bet tikslesnę datą skelbia Mokesčių inspekcija (VMI).
QUOTE(SABA @ 2010 01 15, 22:47)
tai reiskia kad vasario menesi gausime senas sumas?Ar jau visada bus mazesnes ismokos?
Aciu uz paaiskinima
Vasario mėnesį bus įprastos sumos, tik jie keliais dešimiais litais sumažės dėl kažkokių naujų perskaičiavimų (gali būti kad dėl mokesčių arba dėl to, kad bus visoms mamoms perskaičiuotos draudžiamosios pajamos - jos pagal laikinąjį įstatymą sumažėja, įstatyme šis mažėjimas paminėtas)
QUOTE(Taurus26 @ 2010 01 16, 15:14)
As irgi vakar gavau 120lt maziau ... aisku susinervinau
.....
Bet po to paziurejau i preitus metus... ir prisiminiau , kad preitais metais irgi gavau mazesne sausio men .... nuejau i sodra issiaiskinti, pasake kad cia taip del to NPD ..... tik kazkodel buvo ant 48lt maziau .... bet vasario men man juos sugrazino .... ir tikrai jokiu deklaraciju nepildziau ...
Man Sodroje sakė, kad galiu grąžinti tik deklaruojant, o jie taip nieko negrąžins
QUOTE(ginze @ 2010 01 19, 16:21)
Vakar buvau Sodroje, nes mano pasalpa sumazejo 104 Lt (kaip ir visos labai nustebau), paaiskino, kad uz gruodi sumazino, nes nepritaike NPD ir PNPD, skirtuma bus galima susigrazinti uzpildzius deklaracija VMI. Beje, sodros darbuotoja, kompiuteryje, parode ir kitu menesiu ismokas. Jos irgi mazesnes, asmeniskai man 30 Lt (visgi ne 100!!!), paklausus kodel, atsake, kad keitesi mokesciu sistema...
Liudniausia sioje situacijoje, kad niekur nieko nebuvo apie mazinima pranesta!!!
Taip, man irgi pasakė, kad jau nuo šių metų už sausį ir kitus mėn. mažėja išmoka.
O neskelbia jie nes taip geriau - kad nekiltų panika ir nebūtų masinių mitingų ir riaušių.