sveikos mergaites,
noriu paprasyti jusu atsakyti i toki klausima.
mano situacija yra tokia. dabar esu vaiko prieziuros iki 3 metu atostogose. vaikui 3 metai sueis 2010.05.04. tada tureciau ir sugryzti i darba. bet laukiuosi dar karta ir 2010.06.07 iseinu i nestumo ir gimdymo atostogas. savaime suprantama, kad esant tokiai situacijai darbdavys 5 savaitems manes nepriims i darba. turiu sukaupusi neisnaudotu kasmetiniu atostogu. bet abejoju, ar darbdavys sutiks man jas duoti, nes tai liestu jo kisene. manau, kad pasiulys man tam 5 sav laikotarpiui nemokamas atostogas.
klausimas butu toks - kaip yra pagal istatyma? ar darbdavys privalo suteikti man neisnaudotas kasmetines atostogas tam laikotarpiui ar ne?
teoriškai jis neturi jokio pagrindo siūlyti Jums nemokamas atostogas, jei turite sukaupę pakankamai kasmetinių, privalo išleisti
QUOTE(Minlina @ 2010 03 19, 19:21)
teoriškai jis neturi jokio pagrindo siūlyti Jums nemokamas atostogas, jei turite sukaupę pakankamai kasmetinių, privalo išleisti
labai aciu uz atsakyma
turiu prikaupusi neisnaudotu kasmetiniu atostogu kokias 6 sav maziausiai.... noreciau jas ir pasiimti, bet abejoju, ar isleis mane, nes tada reiketu man moketi uz jas.... zinau, kad dabar maksimaliai taupoma, tai manau siulys nemokamas....
o jeigu imciau tam laikotarpiui biuleteni, nes nestumas pakankamai sudetingas? tai kaip tada butu skaiciuojami pinigeliai uz biuleteni? is laikotarpio, kuris buvo pries iseinant i pirmaji dekreta?
darbdabys nėščiosios prašymu prieš nėštumo ir gymdymo atostogas privalo suteikti kasmetines atostogas.
Papildyta:
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų.
Papildyta:
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų.
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 03 19, 18:57)
labai aciu uz atsakyma
turiu prikaupusi neisnaudotu kasmetiniu atostogu kokias 6 sav maziausiai.... noreciau jas ir pasiimti, bet abejoju, ar isleis mane, nes tada reiketu man moketi uz jas.... zinau, kad dabar maksimaliai taupoma, tai manau siulys nemokamas....
o jeigu imciau tam laikotarpiui biuleteni, nes nestumas pakankamai sudetingas? tai kaip tada butu skaiciuojami pinigeliai uz biuleteni? is laikotarpio, kuris buvo pries iseinant i pirmaji dekreta?
man rodos be reikalo nerimaujate. atostogų jus išleisti privalo. be to, atostogos jums kaupiasi ir už dekreto laikotarpį ir galite jas panaudoti iš anksto. darbdavys neturi jokio pagrindo siūlyti nemoakkmas atostogas
QUOTE(Destiny73 @ 2010 03 20, 10:49)
darbdabys nėščiosios prašymu prieš nėštumo ir gymdymo atostogas privalo suteikti kasmetines atostogas.
QUOTE(l'eau @ 2010 03 20, 10:56)
man rodos be reikalo nerimaujate. atostogų jus išleisti privalo. be to, atostogos jums kaupiasi ir už dekreto laikotarpį ir galite jas panaudoti iš anksto. darbdavys neturi jokio pagrindo siūlyti nemoakkmas atostogas
labai aciu, mergaites, uz atsakymus ta ir norejau suzinot, kaip yra apibreziama istatyme. zinau, jog atostogos kaupiasi ir uz dekreto laikotarpi. dar uz pirmaji dekreta neisnaudotos, ir uz antraji. o plius uz visus darbo metus kasmetines neisnaudotos.... vadinasi sukauptu ju turiu tikrai pakankamai.
atostogu mane isleis, bet bijau, kad ne kasmetiniu (kurios liestu darbdavio kisene), o nemokamu.... kai tokia padetis, zinau, jog imoneje taupoma visur. todel nenores skirti pinigeliu dar mano atostogoms apmoket. nors galbut teoriskai prikaluso, bet kaip bus praktiskai, tai ziuresim....
Mirtyšė, teisingai mastot, kad taip galibuti, bet pakovokit uz save, pabandykit istatymu pagasdinti, aisku ziurint ant ko uzsirausi, kitas gali sakyt, eik i teisma ir atstok, kazkas gal issigas. bet vistiek bandykit isreikalaut kas jums priklauso beto atostoginius siaip ar taip reikes ismoketi, kei pvz jus iseitumet i darbo, tai kaip ir anksciau ar veliau teks skirtis su pinigeliais
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 20, 11:36)
Mirtyšė, teisingai mastot, kad taip galibuti, bet pakovokit uz save, pabandykit istatymu pagasdinti, aisku ziurint ant ko uzsirausi, kitas gali sakyt, eik i teisma ir atstok, kazkas gal issigas. bet vistiek bandykit isreikalaut kas jums priklauso beto atostoginius siaip ar taip reikes ismoketi, kei pvz jus iseitumet i darbo, tai kaip ir anksciau ar veliau teks skirtis su pinigeliais
mano darbdavio nepagasdinsi..... tikiuosi, kad pavyks graziuoju susitart.
zinau ta, kad jei iseiciau is darbo, tai vistiek privaletu sumoket uz neisnaudotas atostogas. bet cia butu kazkada. o uz atostogas nereiketu moket dabar. na nenoriu nieko blogo kalbet, zinau, kokia padetis yra toje srityje, kur dirbau. bet ir pazystu darbdavi, ne vienus metus pas ji isdirbau iki pirmojo dekreto....
sveikos,
pries kelias dienas klausiau, bet niekas man neatsake, todel pasikartosiu su savo klausimu, gal atsiras zinanciu.
Esu registruota darbo birzoje, dabar laukiuosi, bet imone, kurioje dirbau jau bankrutavo.Turiu 12 men staza per paskutinius 24 men. I dekreta tureciau iseiti birzelio pabaigoje. Kaip supratau perskaiciusi tema, man butinai reikia isidarbinti, kad kazkas mane isleistu i dekreta, tada gauciau pasalpa, t.y. skaiciuotu pagal pajamas gautas pries pirma vaika.
Bet man iskilo klausimas:
1. ar galeciau isidarbinti 0,5 etato?
2. ar galeciau isidarbinti pagal terminuota ar laikina sutarti?
3. jei taip, tada kada ta terminuota sutartis turetu baigtis, ar kai tik iseisiu i dekreta (t.y.birzelio pabaigoje), ar kai jau iseisiu vaiko auginimo atostogu?
Is anksto aciu uz atsakymus
pries kelias dienas klausiau, bet niekas man neatsake, todel pasikartosiu su savo klausimu, gal atsiras zinanciu.
Esu registruota darbo birzoje, dabar laukiuosi, bet imone, kurioje dirbau jau bankrutavo.Turiu 12 men staza per paskutinius 24 men. I dekreta tureciau iseiti birzelio pabaigoje. Kaip supratau perskaiciusi tema, man butinai reikia isidarbinti, kad kazkas mane isleistu i dekreta, tada gauciau pasalpa, t.y. skaiciuotu pagal pajamas gautas pries pirma vaika.
3. jei taip, tada kada ta terminuota sutartis turetu baigtis, ar kai tik iseisiu i dekreta (t.y.birzelio pabaigoje), ar kai jau iseisiu vaiko auginimo atostogu?
QUOTE(ppt @ 2010 03 20, 12:28)
sveikos,
galit isidarbinti nors ir 0,25 etato
terminuota sutartis negali buti nutraukta su nescia moterimi ir atrodo menesi po gimdymo. Taigi nezinau kaip butu su vaiko prieziuros atostogomis iki 3 metu. Bet atrodo kad jei buvo terminuota sutartis ir moteris del to atleidziama, ja vaiko auginimo atostogu isleidzia sodra
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 03 20, 10:30)
atostogu mane isleis, bet bijau, kad ne kasmetiniu (kurios liestu darbdavio kisene), o nemokamu.... kai tokia padetis, zinau, jog imoneje taupoma visur. todel nenores skirti pinigeliu dar mano atostogoms apmoket. nors galbut teoriskai prikaluso, bet kaip bus praktiskai, tai ziuresim....
neturi teisės leisti nemokamų be jūsų sutikimo. apmokamu išleisti privalo. aišku jūsų valia sutikti su nemokamomis jei to pageidaujate.
QUOTE(l'eau @ 2010 03 20, 16:14)
neturi teisės leisti nemokamų be jūsų sutikimo. apmokamu išleisti privalo. aišku jūsų valia sutikti su nemokamomis jei to pageidaujate.
aciu
aisku, kad as noreciau apmokamu. bet, deja, dirbu privacioje bendroveje..... kuriose, kaip zinia, dabar ir darbuotojai "savo noru" prasymus raso, jog jiems atlyginimus sumazintu.... bet tema ne apie tai. dekoju uz situacijos paaiskinima, kaip viskas yra teisiskai. ta ir norejau suzinoti.