Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(bbiitute @ 2010 03 03, 16:37)
Aciukas  4u.gif
Papildyta:
Aciukas  4u.gif
Tai jeigi teisingai supratau, mes prarastumem dekreto pinigelius  g.gif



jei jus nedirbate, tai jusu nieks neisleis nestumo ir gimdymo atostogu.
vyras deja uz jus pagimdyti negali.
Atsakyti
QUOTE(DolceVita @ 2010 03 03, 16:04)
g.gif Aš esu tikra, kad tiksliai supratau ką man pasakė, nes perklausiau ar tai reiškia, kad dvejus metus gaučiau tokią pat sumą? Patikino, kad "taip, taip, taip..." Belieka tik abejot konsultančių kompetencija... Aš konsultavausi Vilniuje  g.gif


As irgi Vilniuje, kai ne rastu klausi, tai taip ir atsako, arba geriausiaui sako,kad komentuoti negalime, kai bus tai ir pamatysite.
Atsakyti
QUOTE(DolceVita @ 2010 03 03, 16:04)
Patikino, kad "taip, taip, taip..." Belieka tik abejot konsultančių kompetencija... Aš konsultavausi Vilniuje  g.gif


aš kai skambindavau su visokiausiais klausimais, tai kiekvieną kartą atsakymą irgi išgirsdavau skirtingai. O juokingiausiai prakonsultavo jaunas vyrukas (iš balso), sako:
oi ne, tos 126 Dekr. dienos negali jums visos priklausyti. 70 iki Gimdymo ir 56 po Gimdymo.
Tai jei jūs išėjusi, pagimdysite už savaitės, tikėkitės tik tų 56 apmokamų dienų.
biggrin.gif
va ir kompetencija
O galiausiai kai su konkrečiom datom ir man palankiu datų apskaičiavimu kreipiausiu (vėlgi telefonu į Viln sk.), patylėjusi pasakė, žinote, šiai dienai yra taip. O kaip bus - nieks nežino biggrin.gif
irgi juokas ima
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 03 03, 14:56)
na reiktu pasiskaiciuoti, kad bent viena diena ieitu i ne tik nestumo ir gimdymo atostogas, bet ir i vaiko auginimo atostogas.
Siaip patariu nelaukti iki paskutines minutes, nes kartais planavimas uztrunka  smile.gif


aciu labai labai 4u.gif , dabar viskas aisku. as galvojau, kad ta 1 dienele turi bent i dekreto skaiciavimus ieiti, apie VPA net nepagalvojau doh.gif
dabar viskas aisku smile.gif, aciu dar karteli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_simfa_ @ 2010 03 02, 18:43)
sveikute jei nesunku pagelbekit blush2.gif
kada man geriau iseiti i dekretines atostogas ar birzelio 30d ar liepos 1d? o situacija tokia: pirmagimiui mano 3 metukai sukaks 2010m rugpjucio 17d,i dekreta man 2010 06 30 arba 2010 07 01,taigi jam dar nebus trys metai...kiek suprantu tai vaiko auginimo atostogu iki 2 metu pasalpa man skaiciuos palankesniu budu,tai yra pagal pirmaji vaikuti!!!??? taciau kaip bus su dekretine ismoka? grizau i darba 2009m rugsejo 8d, pries tai gaudavau motinystes pasalpa...dabar i dekreta man 06.30 arba 07.01, tai jei 12 men nuo isejimo i dekreta skaiciuos vidurki tai man isiskaiciuos tie pinigai pasalpos uz pirmaji vaika kur gavau???? ir jei iseisiu birzelio 30d tai nuo kokio menesio skaiciuos tuos 12 men? o jie liepo 1d??? aciu is anksto 4u.gif

jei galite pakomentuokite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 03 03, 17:15)
O juokingiausiai prakonsultavo jaunas vyrukas (iš balso), sako:
oi ne, tos 126 Dekr. dienos negali jums visos priklausyti. 70 iki Gimdymo ir 56 po Gimdymo.
Tai jei jūs išėjusi, pagimdysite už savaitės, tikėkitės tik tų 56 apmokamų dienų.
biggrin.gif


doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 03 03, 01:43)
Kodėl jūsų paskaičiavimuose figūruoja praeitų metų draudžiamųjų pajamų dydis, t.y. 1488 Lt, jei nuo šių metų sausio 1 dienos patvirtintas naujas einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydis ir jis yra 1170 Lt?

Atsiprašau už netikslumą ir dėkoju už patikslinimą.
Kadangi dėmsysy buvo sukaputas į įstatymo formuluotę - sumose leidau sau suklysti... Dar kart atsiprašau.
Atsakyti
Pasitausau...
Dar kartą apie tą patį (jau turbūt tūkstantąjį)
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

10 straipsnis. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpų ir išmokų, mokamų statutiniams valstybės tarnautojams (pareigūnams) ir krašto apsaugos sistemos kariams vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu, perskaičiavimas

1. Šio straipsnio nuostatos nuo 2010 m. liepos 1 d. taikomos šio straipsnio 4 dalyje nustatytoms išmokoms ir motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpoms, paskirtoms pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, galiojusias iki 2010 m. birželio 30 d.
VERTIMAS Į NETEISINĘ KALBĄ: Tie, kas išėjo MA iki liepos 1d.:

Paskirtos motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, neviršijančios ribinio motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos dydžio, mokamos to paties dydžio, kokio ir buvo paskirtos.
VERTIMAS Į NETEISINĘ KALBĄ: jei iki liepos 1d. gavote minimalią išmoką, - bus mokama tiek pat.

Paskirtos motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, viršijančios ribinį motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos dydį, mokamos šio straipsnio 2 ir 3 dalyse nustatyta tvarka, tačiau išmokama pašalpa negali būti mažesnė negu ribinis motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos dydis.
VERTIMAS Į NETEISINĘ KALBĄ: jei gavote iki liepos 1d. daugiau, nei minimali išmoka, žiūrėti punktus 2 ir 3.

2. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims iki vaikui sukaks vieni metai perskaičiuojamos ir mokamos 90 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.
VERTIMAS Į NETEISINĘ KALBĄ:nuo dekreto pabaigos iki vaikui sueis metai mokės 90 proc. nuo pajamų. Lubos - 4*1170 Lt = 4680Lt iki mokesčių.

3. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims laikotarpiu nuo vaiko vienų iki dvejų metų perskaičiuojamos ir mokamos 75 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija 75 procentų Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.
VERTIMAS Į NETEISINĘ KALBĄ: nuo metų iki dvejų mokės 75proc. nuo pajamų. Lubos - 4*1170Lt*0,75%=3510Lt iki mokesčių. Čia patenka ir dvynukų/trynukų ir t.t. mamos/tėčiai - jų išmoka negali viršyti lubų. T.y. dvigubinama, trigubinama paskaičiuota išmoka, bet TIK iki lubų.

Visos paskirtos, bet nemokėtos pašalpų dalys turi būti kompensuotos kaip ir pensijų mažinimo atveju. NAMS organizuoja kolektyvinį ieškinį dėl kompensacijų (kaip ir pensininkams).
NAMS informuoja, kad jau startavo sambūrio svetainės beta versija:
www.samburis.lt

Dėkoju už pastabą Enitai smile.gif
Atsakyti
RasaP, ačiū už sukonkretintą informaciją šioje temoje, manau daugeliui skaitančių bus naudinga wink.gif
Atsakyti
Labas rytas mergaitės 4u.gif
po ilgiausių varginančių mano skaičiavimų, patvirkinkite prašau ar viskas taip 4u.gif
(jei bus gerai ir Die duos):

į Dekretines 2010.05.31
ima darbo užmokestį 2009.05.01-2010.04.30

į Motinystės atostogas 2010.10.03
ima darbo užmokestį 2009.10.01-2010.09.30
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 03 03, 17:56)
jei jus nedirbate, tai jusu nieks neisleis nestumo ir gimdymo atostogu.
vyras deja uz jus pagimdyti negali.


Tai sitas suprantama biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kadangi cia ateities planai , tai ir svarstom g.gif g.gif ar man reiktu isidarbinti ar tiesiog prarasti dekreto pinigelius g.gif g.gif ,nes auginimo pinigai islieka tie patys .
O isidarbinus reiktu moketi mokescius, nes dirbtu tik knygele ax.gif
Tai ir skaiciuoju kaip cia geriau g.gif ?
Atsakyti
na isidarbinkit savaitei laiko
Atsakyti