Sveiki,
Norėjau pasitikslinti, ar tikrai negalima užsiimti absoliučiai jokia veikla, esant motinystės atostogose, nes pašalpa bus nemokama? Autorinės bei verslo liudijimas irgi negalimi?
Papildyta:
QUOTE(coco5 @ 2010 02 08, 18:24)
Norejau pasiklausti, gal kas susidurete su tokia situacija:
Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose su pirmu vaiku ir dekretinese atostogose su antru vaiku. Darbdavys informavo, kad skelbiamas imones bankrotas ir netrukus as busiu atleista. Klausimas:
1.Ar gali mane atleisti, jei siuo metu esu net dvieju vaiku atostogose?
2. Kas mane isleis vaiko auginimo atostogu su antru vaiku, jei nebeliks darbdavio?Ar man priklausys pasalpa (galesiu prasyti, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui)?
Viskas Jums priklausys, nes bankroto atveju Jums garantuojamos visos socialinės garantijos.
Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo,
bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
Taip pat reipiantis dėl motinystės pašalpos skyrimo pasirinktam Sodros teritoriniam skyriui reikia pateikti:
jeigu moteris atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo,
bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai, paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus);
Citatos iš
čia