Sveikos mamytes,
Vynuoge_81, del slyvu nuoviro, pvz mus tai jis tikrai beria... Gal sis dalykas jums irgi kenkia
QUOTE(Axxa @ 2010 03 16, 15:18)
3) Ar Neocate ligoninėj paskyrė tik jei esat alergiški pieno baltymui? Ir kokia tvarka, ar ten jau ligoninėj paskiria tam tikrą kiekį, o toliau skiria kiekvieno miesto alergologė?
Zinau atsakyma tik i si klausima
Kur paskirs neocate, ten ji ir israsys kas menesi. Jei paskirs Antakalnio alergologiniam skyriuj, ten ir turesite vaziuoti, jo prasitesti, nesvarbu, kad esate is kito miesto.
Na, bent jau taip man aiskino gydytoja.
O ar paskirs jei nesate alergiski pieno baltymui - sunku pasakyt, bet visko gali buti. Juk neocate - kaip as suprantu, gydomasis misinys.
Papildyta:
QUOTE(ausryta_aa @ 2010 03 16, 16:46)
Sveikos mamytes,
Vynuoge_81, del slyvu nuoviro, pvz mus tai jis tikrai beria... Gal sis dalykas jums irgi kenkia
ausryta, tai va ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt? Vandenuka, arbateles net gliukoze praskiestas purskia ir spjauna... O jei negauna skysciu tik Neocate - nesitustina Stena, verkia, iskcia.... Tai ir nezinau kuri blogybe didesne
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2010 03 16, 13:05)
vynuoge_81, o koki grybeli jum rado? candida?
Taip, ta pati Grybai - candida SPP
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 15:02)
dar neatsikratet Candidos? O daktarina skyre jum?
Mum tai padejo jis, na arba bakteriofagas irgi uzkabino.
Papildyta:
ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt?
o gal jum kompociukas obuoliu tiktu?
Drekinimui is visu galybes megintu kremu pasirinkom zarqa ir basali. Pastarasis tinka - idealiai, o stai zarqa po ilgo naudojimo taip pat buvo pradejes alergizuot
Papildyta:
aciu...
O is kur perkat basali ir svietmedzio?
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 16, 17:10)
dar neatsikratet Candidos? O daktarina skyre jum?
Papildyta:
Papildyta:
Tyrima kartojame, pirmadieni jau zinosime ar pavyko ta baravyka israuti
Gyd. O. N. atlikes kraujo tyrima bene pries menesi - jo jau nebemate, idomu, ka parodys kiekybinis tyrimas.
Obuoliukas, slyvos ir kt. vaisiai - mus alergina
O gal obuoliuko kompotas ir tiktu Tikrai,LiloSun, aciu - pabandysiu, blogiau juk nebus
Bakteriofagas (jei pavadinimas atspindi esme) kandidu neturi kabint, jis tik i bakterijas nukreiptas, o ne i grybus.
QUOTE(as123 @ 2010 03 16, 17:13)
Drekinimui is visu galybes megintu kremu pasirinkom zarqa ir basali. Pastarasis tinka - idealiai, o stai zarqa po ilgo naudojimo taip pat buvo pradejes alergizuot
Papildyta:
aciu...
Papildyta:
aciu...
Basali perkame - Seskineje 100 metu vaistineje. Sviestmedi - siunciausi is http://www.natures-l...tas_vaikams.php . Bet pigesnis variantas, kaip dauguma mamyciu daro, atsisiusti is acomos.
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 11:02)
Daznai AD beda buna - problemos pilvely, sutrikes virskinimas ir pan. Galbut neprigyja gerosios bakterijos, gal koks grybelis isimetes kenkia (musu atveju jis buvo, taip pat netoleruojam pieno baltymo ir riebalo). Tai tikrai nereiskia, kad tos bedos ir jums, nesigasdinkit.
Candidu atveju, tai sie grybai naturalus virskinamojo trakto (nuo burnos iki isejimo) gyventojai zmogaus organizme. Subujoja tuo atveju, jei tarkim su jais konkuruojancios del gyvenamosios vietos bakterijos nusilpsta...
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2010 03 16, 17:28)
Candidu atveju, tai sie grybai naturalus virskinamojo trakto (nuo burnos iki isejimo) gyventojai zmogaus organizme. Subujoja tuo atveju, jei tarkim su jais konkuruojancios del gyvenamosios vietos bakterijos nusilpsta...
va kaip cia su jais...
o as supratau, kad jis pasigaunamas nuo visokiu daikciuku, kuriuos leliukai surade kisa i burnyte
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 15, 20:06)
oho, tai negi normaliai maitins su batonais ir kita? Negi netiki kad jei viska valgai pablogeja vaikui?
QUOTE(ausru @ 2010 03 15, 21:56)
Del maitinimo - nesuprantu kodel? nejaugi nuo vasaros taip viskas pasikeite? Man leido rinktis arba individualia dieta - ta prasme pritaikyta pagal vaika, arba hipoalergine arba paprasta "stala". Tai kas dabar ten vyksta? Jau niekam nebegamina atskirai? Net vaikiukams?
O tu tyrimu tai paprasykit.
Tiesa, ten kazkokiu kulinariniu sedevru man negamindavo, bet pvz valgydavau tai ka ir vaikas - virta mesa su kazkokia virta darzove. Bet po to labai nusibodo tas ko koses slamsti, tai pasiprasiau hipoalerginio stalo.
O tu tyrimu tai paprasykit.
Tiesa, ten kazkokiu kulinariniu sedevru man negamindavo, bet pvz valgydavau tai ka ir vaikas - virta mesa su kazkokia virta darzove. Bet po to labai nusibodo tas ko koses slamsti, tai pasiprasiau hipoalerginio stalo.
va maze miega, skubu kiek galiu papasakot.
Nakti as taip ir nespejau uzmigti, nes mazoji ISTISAI valge, gal su 3 min pertrauka... ryte aisku prizadino visokie ten valytoju triukai ir t.t.t... pusryciam pasiule batono su daktariska desra. nu aciu sakau.... vaikas koridoriuje linksmas, nes zmoniu mato, o palatoj nori miego ir alkana....
paeme krauja be jokiu sunkumu, nepalyginsi su KMUk:)
pieno paselis...ismelziau vos pora lasu....sesele sako, mazai....apie tai suzinojusi musu gyd sako, tai apie ka eina kalba...ko nesaket....jum pieno truksta, vaikas stresuoja, zodziu bandom girdyt neocate, o jum tada asmenine dieta, nes siandien MATAU PABLOGEJIMA. (atsirado kazkokiu pulinuku). Normaliai galvoju sako, tikriausiai negers, nes kartus...sakau gers. Ir ka, pamaitinau MP, po to jau kai pradejo verkt ior nebevalgyt- daviau neocate. ismauke non stop apie 150 ml.....
paprasiau dar slapimo tyrimo, citomegalo, paselio nuo veiduko, viska paeme.
pamaciusi, kad as stresuoju, sunkiai pernesu ligonine, (nu sunku kai niekas nepadeda, vaikas istisai prie papo, arba verkia, arba migdosi, o gerosios seseles landzioja kas 30 min ir pazadina ja...), kad valgyt man reikia NORMALU, kaip ji pasake, maista, o cia tokiu salygu ner.... todel sako, kad PALEIS RYT NAMO. Net susighraudinau is tos laimes.
pagaliau galesiu bet kada nueiti i wc, pavalgyti (nes dabar sutraskinu maisiuka, pabunda, siaubbas...ir aisku papo praso...).
Tiesa, darys kontrolini sverima. sake pataupyt pienuka dabar, nemaitint (kaip tik miega), pasvers pries ir po maitinimo MP ir ziures, kiek isvalgo. Aisku tai ne visai tikslu, nes bus prisikaupe pienuko ir jos skrandis tuscias, bet vis tiek. ryt sake turet kompensuojamu vaistu knygele,. kaip supratau, neocatui.
Dar neissiaiskinau, kaip bus su atsakymais, kada ir kaip juos atsiimti, bet sake jie ateis penktadieni tik.
Kai pietu atnese neaisku maltinuka, klausiau, kokia cia mesa. jos ilgai tylejo. sakau, kiauliena? tyli..."ir tas ir tas"- atsako. Kaip suprast sakau nu ir kiaulienos, ir jautienos yra, bet TIKRAI BE KIAUSINIU. ot paguoda, o gal batono pilna uztat, pagalvojau sau tyliai ir nusinesiau i palata...
prisivezusi buvau kruopu, mesu, darzoviu...
bet panaudosiu tik kalakutiena ir brokoli, kosiu jau nebespes isvirt, paleis namo.
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 16:02)
Taip, ta pati Grybai - candida SPP
sveiki, pas mus irgi buvo Candida, bet isgerem 10 dienu vaistukus (4 kartus per diena,pavadina ne buvo tik sarasas ingridientu) ir rezultatai musu . Tai linkiu ir jums
Laba diena
Mamos, jau rašiau - pabandykite bulves išmirkyti vandenyje, kuo ilgiau
Loveco, labai džiaugiuosi už tave ir tavo mažylę , kad galėsit būti namuose, aš ir taip pernešu ligonines. Bent jau taip supratau iš tavo aprašymo. Kaip tik šiandien sužinojau ,kad su mažąja turėsiu gultis į ligoninę , visai dėl kitų dalykų. Dėl tyrimo. Bet tam reikės gultis.
Aga, yra tų duon iukų. O man dar geriausiai patiko - "RUGINIAI" O sudėtis: Kviet. miltai o ruginių, bijau pameluot tik 20proc.
Aš siūlau obuoliuką, jei beria, bandykit natūralius, lietuviškus, neraudonus, o žalius obuolius. Virkit kompotą. Arba bandykite obuolių tyrelę ir obuolių sultis. Išsirinkit,kur be jokių priedų. Mano mažylė kai buvo tai nuo kai kurių obuolių alergizavo, o nuo kitų ne. Ir nuo tų spec. apdorotų tyrelių nieko nebūdavo. Nžn. Gal šviežiuose vis tiek kažko pasitaikydavo. Beje tikrai gerai veiki aobuolių sultys.
Mamos, jau rašiau - pabandykite bulves išmirkyti vandenyje, kuo ilgiau
Loveco, labai džiaugiuosi už tave ir tavo mažylę , kad galėsit būti namuose, aš ir taip pernešu ligonines. Bent jau taip supratau iš tavo aprašymo. Kaip tik šiandien sužinojau ,kad su mažąja turėsiu gultis į ligoninę , visai dėl kitų dalykų. Dėl tyrimo. Bet tam reikės gultis.
QUOTE(Fedes @ 2010 03 16, 06:42)
šimtą metų nebuvau didesnėj paruotuvėj, nei vietinė minimaxima, vakar Akropolio Maximoj prasiėjau - kaip nustebau, kad jau yra duoniukų be gliuteno/kviečių , yra speltos duoniukai
kažkada neseniai pildžiau Javinės apklausą, apie tai kokių produktų reikėtų, tai matyt ne viena buvau tokia, kuri prašė ką nors alergiukams pagaminti. tiesa, į grikinius duoniukus dar įeina ryžiai ir kukurūzai, o į speltos - ryžiai, na bet jau šis tas.
kažkada neseniai pildžiau Javinės apklausą, apie tai kokių produktų reikėtų, tai matyt ne viena buvau tokia, kuri prašė ką nors alergiukams pagaminti. tiesa, į grikinius duoniukus dar įeina ryžiai ir kukurūzai, o į speltos - ryžiai, na bet jau šis tas.
Aga, yra tų duon iukų. O man dar geriausiai patiko - "RUGINIAI" O sudėtis: Kviet. miltai o ruginių, bijau pameluot tik 20proc.
ausryta, tai va ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt? Vandenuka, arbateles net gliukoze praskiestas purskia ir spjauna... O jei negauna skysciu tik Neocate - nesitustina Stena, verkia, iskcia.... Tai ir nezinau kuri blogybe didesne
Aš siūlau obuoliuką, jei beria, bandykit natūralius, lietuviškus, neraudonus, o žalius obuolius. Virkit kompotą. Arba bandykite obuolių tyrelę ir obuolių sultis. Išsirinkit,kur be jokių priedų. Mano mažylė kai buvo tai nuo kai kurių obuolių alergizavo, o nuo kitų ne. Ir nuo tų spec. apdorotų tyrelių nieko nebūdavo. Nžn. Gal šviežiuose vis tiek kažko pasitaikydavo. Beje tikrai gerai veiki aobuolių sultys.