Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

Sveikos mamytės, linkiu ir mažiukams būti sveikiems 4u.gif

Mažoji susirgo, dabar ir aš paskui ją, bet tikiuos,kad aš perėmiau tą chvarabą iš jos, ir jai pagerės.

QUOTE(Loveco @ 2010 03 07, 15:14)
Kaune mes uzrasem i alergiuku darzeli, kuris yra prie pat Akropolio, Klevelis berods.

Mes irgi užrašėm kaip tik šią savaitę ax.gif Bet neaiškipatekimo tvarka dabar nuo birželio mėn bus g.gif O jūs nuo kelių metukų rašėte? 4u.gif

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 11, 18:54)
Noriu vel paklausti jusu nuomones. Vis bandau rasti tuos alergenus, tai dabar kelias dienas kartu su vaiku, nes ji dar maitinu mp valgiau vien ryzius, tada kelias vien grikius, siandien vien bulves.
Bet man sunku ka pamatyti - Ryte jei buna grazesni zandukai, tai i vakara vis tiek parausta, arba jei buna ryte raudoni, tai paskui pasvieseja . O vat siandien ryte atsibudo su raudonesniais (po grikiu dienu) tada jie issviesejo ir dabar visa laika toks ispudis kad raudonuoja labiau ir labiau. Tai ar gali buti, kad jau ta pacia diena, pradejus abiems valgyt bulve iskart ir blogetu labai akivaizdziai, ar cia dar nuo grikiu gali buti likusi reakcija? Kokia Jusu nuomone?
na, manau vakarienei bulves jau neduosiu, bet kaip cia ka atsekti tai vis maziau besuprantu.
taip norisi spjauti i viska ir vel valgyti visko po truputi, ale zinau, kad tada vel grausiuosi, kad neistveriau tokios dietos. doh.gif

Grikiai bent jau maniškę labai alergizavo. Ir tai išlindo po kiel laiko tik. O bulvės , buvo momenta skad alergizavo, po to vėl ne. Nors tos pačios, taip pat augintos. Iš kaimo. Tai laikydavau bent porą val jas vandenyje, išmirkydavau, tada tik virdavau. Atsirinksite, po truputį, pamatysit 4u.gif

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 11, 19:40)
Taip, EOS -eozinofilai - 7,4
ir zandai tuo metu tikrai buvo baisus, nes praleidom nakti ligonineje, tai nuo sauso oro ir t.t. tikriausiai baisiai pablogejo, uz tai ir bijau ligoniniu labai.
bet mes ne alergologiniame buvom.

Gerai,kad parašėte, nes būčiau nesupratusi to šifro doh.gif Musm dabar padarė šį tyrimą, tai skaičiukas - 6,2. Daugiau nieko nepaaiškino . Bet dabar graži odelė. Vis dar laikau ant dietos. Ir man buvo didžiausias džiaugsmas, ir visiems "patarėjams" duoti visko, nosies nušluostymas, kai kraujo tyrima sparodė, kad kraujas idealus netgi. Ir geležies ir visko pakanka thumbup.gif

QUOTE(Loveco @ 2010 03 11, 23:23)
Ar jus palaiko/e gimines, ar turedavot/turit kam pasiguost, neskaitant forumo? Mane labai palaiko vyras, bet visi kiti tai tiesiog nesupranta rimtumo, sako, ko tu is to vaiko nori, duok riesutu (nu vos ne) jam paragaut, ko cia saugai. biggrin.gif

Manes nei giminės nei artimieji, dabar jau ir vyras nepalaiko unsure.gif Visi sutartinaikartoja duok tu jai vsiką nuo savo stalo, ir praeis. Galvoja taip aš ją pripratinsiu. Bet kol kas tai tik įaudrinčiau organizmą.
QUOTE(aissttee @ 2010 03 12, 00:17)
Sveikos mamytes, noreciau paprasyti jusu patarimo, nes pati jau nebesuprantu ka kaip daryti ax.gif Pries savaite mano berniukui prasidejo alergija - stipriai paraudo zandukai, pasausejo ir su spuogeliais, veliau pabere sausai nugaryte, atsirado pavieniu sausu rausvu demeliu ant kojyciu, ir pradejo rausti per kojyciu sulenkimus, dabar tie sulenkimai jau sviecia skaisciai raudonai verysad.gif Nuo ko tai atsitiko nelabai atseku - bet buvo gaves skiepa, po kurio susirgo ir savaite gere ivairius sirupus zoliniu pagrindu, itariu, kad gali buti nuo vaistu, bet berimai islindo praejus keliom dienom, kai jau vaistu nebegere, maistas berods irgi pradejo alergizuoti, o gal man jau vaidenas...
Zodziu, meginu drekinti maziaus odele tai viena priemone tai kita, siandien ismeginau kokoso riesutu alieju, o tuos raudonumus per sulenkimus ir sausas kuno vietas tepu essex tepalu, bet ziuriu, kad jis nepadeda, ieskosiu kito. Bet va, nesusiprantu, ka po ko tepti, pvz po maudyniu - ar pradzioj drekinti kuneli, tarkim aliejum, ir tik poto sulenkimu paraudimus tepti tepalu, ar pradzioj tuos paraudimus tepalu, o tik tada kuneli drekinti? is anksto dekoju 4u.gif

pas mus tapati situacija. Tikkad manomažoji šiaip alergiška. Osausos , raudonos dėmės išlindo po ligos ir žolelinių sirupėlių. Dabar ji serga, duodu vaistus visiškaikitokius, bjaurius, ir karčius, per riksmus, bet oda graži.
Kol kas mum s užtenka Biodermos. Tai aš tepu juo. Dar patepdavau exipialiu pagal poreikį, bet šiaip jei graži oda , netepu niekuom. Bandžiau Emu aliejų, tai tos dėmės mum tik pablogėjo. O kai tepiau tepalu Elidel, tai patepdavau juo, o paskui drėkin antį ant viršaus, kai susigerdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 13 kovo 2010 - 15:56
Laba diena 4u.gif

Ir aš stoju su savo mažuoju į alergiukų gretas verysad.gif

Pirmiausia tai noriu paklausti ax.gif pirmam puslapyje radau štai tokį sakinuką "Hna ( хна ) - Vienas pakelis bespalvės hna įberti į vonią. Sumažina uždegimą, net užgydo smulkias žaizdas ( jau 2 metus naudojam), minkština vandenį".
Kas tai yra tas Hna??? Ir kur jo galima įsigyti??? g.gif

Na, o mes susirgom, bent jau aš esu įsistikinus, kad nuo miltinių patiekalų unsure.gif vaikiukui 6,5 mėn., dar vis pati maitinu ir tik dabar atkasiau, kad netinka miltiniai patiekalai, nes miltuose yra gliuteno. Taigi atsisakiau visko kas susiję su miltais ir kitais stipriais alergenais.

Nusipirkau Biodermos muilą ir kremą, na ir man rodos jis visai netinka mums schmoll.gif nes ištepus odytė labai išrausta, todėl atsisakiau jo ir šiuo metu jieškau kas mums tiktų...
Atsakyti
Gal kas galite patarti kokį vaistą nuo nuo temperatūros rekomenduotumėte, kad nealergizuotų, 3 metų vaikui.Temperatūra antrą dieną laikosi virš 38.Turiu namie unfliucido, umcalor, Ibufen.
Atsakyti
QUOTE(tesa20 @ 2010 03 13, 17:43)
Nusipirkau Biodermos muilą ir kremą, na ir man rodos jis visai netinka mums  schmoll.gif  nes ištepus odytė labai išrausta, todėl atsisakiau jo ir šiuo metu jieškau kas mums tiktų...

Sveikute, linkim neuzsibut cia 4u.gif
Del kremuku tai labai individualus tas reikalas. O kokia jusu odyte? Sausa ar ne?
Kur dazniausiai berimukai atsiranda?
Mum tai labiausiai ir sintetiniu tinka A-Derma. Galite pabandyti ir taukmedzio sviesta ar koki kita alieju ar sviesta.
Atsakyti
QUOTE(Lagūna @ 2010 03 13, 17:49)
Gal kas galite patarti kokį vaistą nuo nuo temperatūros rekomenduotumėte, kad nealergizuotų, 3 metų vaikui.Temperatūra antrą dieną laikosi virš 38.Turiu namie unfliucido, umcalor, Ibufen.

Paracetamolio žvakutės unsure.gif tik nežinau ar nealergizuoja. Maniškei tai nieko.Kūdikiams 125mg , o nuo 1-6m. 250mg. O aš daviau Ibufen unsure.gif nors ten yra dažiklis, bet man rodos jis maniškės nealergizuoja, nes nebuvo jokios staigios reakcijos g.gif
Na tai dar papildau, kad maniškei prie 38 dabar jau buvo nekas, visa leisgyvė buvo, tai aš paskaičiau tą Ibufen sudėtį, bet daviau, nes man baisu buvo į ją žiūrėt ir gaila vaiko. O jis mums labai greit suveikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 13 kovo 2010 - 18:00
QUOTE(Lagūna @ 2010 03 13, 17:49)

Net nezinau ka patarti, mes gelbejomes tik zvakutem nuo tempos. Siaip irgi rekomendavo is homeopatiniu influcida, engystoli, bet jie leciau veikia, reik pastoviai ilgesni laika pagert. Sveikatytes jum wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 13, 17:55)
Sveikute, linkim neuzsibut cia  4u.gif
Del kremuku tai labai individualus tas reikalas. O kokia jusu odyte? Sausa ar ne?
Kur dazniausiai berimukai atsiranda?
Mum tai labiausiai ir sintetiniu tinka A-Derma. Galite pabandyti ir taukmedzio sviesta ar koki kita alieju ar sviesta.

Dandysim neužsibūti rolleyes.gif
Aha sausa mūsų odytė. O bėrimukai tai vaikšto kur jiems patinka doh.gif dabar labai kakliukas ir pilvukas su nugaryte išberti smulkiais raudonais taškeliais, na aišku ir dėmelių yra, o va rankytės per alkūnes tai toks vienas gan nemažas plotas vien dėmės ir taip ant abiejų rankyčių verysad.gif
Na bandysim nusipirkti atsirinkti kas mums tinka. Ačiukas už patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 03 12, 17:55)
Jei galima, aš galiu patart, kad prie visokios roto, noro, entero ir pan. labai gerai homeopatinis Nux vomica (yra paprastose vaistinėse Nux Vomica homacord), o iš vis super Arsenicum (kai didelis pilvos raižymas ir viduriavimas).  thumbup.gif Kadangi jau gerus 3 metus "draugauju" su homeopatija daug info susirinkus esu blush2.gif

Ačiū 4u.gif Turėsiu omenyje.
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 03 13, 18:57)
Paracetamolio žvakutės unsure.gif tik nežinau ar nealergizuoja. Maniškei tai nieko.Kūdikiams 125mg , o nuo 1-6m. 250mg. O aš daviau Ibufen unsure.gif  nors ten yra dažiklis, bet man rodos jis  maniškės nealergizuoja, nes nebuvo jokios staigios reakcijos g.gif
Na tai dar papildau, kad maniškei prie 38 dabar jau buvo nekas, visa leisgyvė buvo, tai aš paskaičiau tą Ibufen sudėtį, bet daviau, nes man baisu buvo į ją žiūrėt ir gaila vaiko. O jis mums labai greit suveikia.

nei man nei vaikam paracetamolis netinka. ibufeno sirupas buvo gerai, bet jei jis sukelia reakcijas dė tų priedų, tai galima paprastą tabletę trint ir tirpdyt, tik dozuotę pasiskaičiuot.
aš mažajai vietoj sirupų tabletes kur galiu duodu, gyd sakė, negerai, nes kartu, bet tai man tai ne argumentas , kad dar papidomu šlamštu prie vaisto vaiką maitint doh.gif
Atsakyti
skaitau ir stebiuosi, tai net paracetamolis alergizuoti gali, vaje vaje,..

nu as ka, ruosiuosi i ta alergologini...nuvaziave pasnekesim, paklausim, kiek cia jie zada mus laikyt, ir pansiai...gal kelis tyrimus galim pasidaryt privaciai, kad nereiketu laukti keliu paru, kol kazkas susiprotes ateiti paimti kraujo doh.gif
ausru, dar nelabai supratau- jus i ligonine atvaziavot sirguliuodami, ir jusu namo nepaleido issisveikti, o laike kelias dienas, kol pasveiksit, ir tik tada tyrimus eme>? blush2.gif g.gif g.gif

maniskei pablogejo sloga, tai kai pamatys jie vaika, plius tempa neauksta gi laikosi, tai kazin nesakys, "pagulesit cia kol pasveiksit"? arba pvz i lauka leis? kaip man jiem irodyt, kad mazei visada tempa ir sloga laikosi. (na bet siom dienom tai vargse net valgo maziau, bando pust nosi, bet pucia per burna, brrr brrr sako smile.gif sad.gif Nakti blaskosi.... nenoriu ir ta ligonine.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 14, 12:49)
skaitau ir stebiuosi, tai net paracetamolis alergizuoti gali, vaje vaje,..

nu as ka, ruosiuosi i ta alergologini...nuvaziave pasnekesim, paklausim, kiek cia jie zada mus laikyt, ir pansiai...gal kelis tyrimus galim pasidaryt privaciai, kad nereiketu laukti keliu paru, kol kazkas susiprotes ateiti paimti kraujo  doh.gif
ausru, dar nelabai supratau- jus i ligonine atvaziavot sirguliuodami, ir jusu namo nepaleido issisveikti, o laike kelias dienas, kol pasveiksit, ir tik tada tyrimus eme>?  blush2.gif  g.gif  g.gif

maniskei pablogejo sloga, tai kai pamatys jie vaika, plius tempa neauksta gi laikosi, tai kazin nesakys, "pagulesit cia kol pasveiksit"? arba pvz i lauka leis? kaip man jiem irodyt, kad mazei visada tempa ir sloga laikosi. (na bet siom dienom tai vargse net valgo maziau, bando pust nosi, bet pucia per burna, brrr brrr sako smile.gif sad.gif Nakti blaskosi.... nenoriu ir ta ligonine.... sad.gif

Ne, ten tikrai nereikia laukti kol kazkas paims krauja - paprastai paima arba ta pacia arba kita diena nuo atvykimo.

O mes patys nezinojom, kad sergam. Kaip minejau mums irgi ilga laika laikesi tokia neaiski tempa 37 su keliom dalim, o kai nuvaziavom buvo 37.4, tai manes klause ar cia mes sergam ar kaip suprast? Pasakiau, kad jau kelis menesius tokia laikosi, tai ir pagulde. O ta pati vakara ta tempa uzkilo iki 38 ir daugiau, atsirado sloga - pasirodo mes pries pat isvaziavima uzsikretem nuo serganciu giminu. Kadangi sako jus is toli atvaziavom, tai ka cia vazinesit - palaukiam kol nukris. Na ir kai po 3 dienu pagaliau nukrito, tada ir paeme krauja tyrimams.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 14, 12:59)
Ne, ten tikrai nereikia laukti kol kazkas paims krauja - paprastai paima arba ta pacia arba kita diena nuo atvykimo.

O mes patys nezinojom, kad sergam. Kaip minejau mums irgi ilga laika laikesi tokia neaiski tempa 37 su keliom dalim, o kai nuvaziavom buvo 37.4, tai manes klause ar cia mes sergam ar kaip suprast? Pasakiau, kad jau kelis menesius tokia laikosi, tai ir pagulde. O ta pati vakara ta tempa uzkilo iki 38 ir daugiau, atsirado sloga - pasirodo mes pries pat isvaziavima uzsikretem nuo serganciu giminu. Kadangi sako jus is toli atvaziavom, tai ka cia vazinesit - palaukiam kol nukris. Na ir kai po 3 dienu pagaliau nukrito, tada ir paeme krauja tyrimams.

blembacki. Kad nepsikartotu situacija. sad.gif sakysiu imkit tik greiciau ta krauja, nes kitaip vaziuojam namo biggrin.gif nu ka...atsisveikinu.
Sveikit jus cia, o as pazadu atraportuoti kas ir kaip, kompa vezuosi smile.gif
Atsakyti