Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 16:03)
Su tais visais zuvu taukais arba is ju isgautomis omegomis tai atsargiai, mamos. Visu pirma, tai neisgauna tu omegu jau taip, svariai, kad neliktu alergizuojanciu medziagu - liks kokia molekule dvi ir stipriam alergiukui uzteks. O antra, tai labai mazai alergiuku, kurie butu zuviai nealergiski. Jeigu jusu vaikas turi ad, bet neturi alergijos zuviai, tai didele tikimybe, kad jo ad nealerginis, o berimai gal tik del laikino maisto netoleravimo, budingo daugeliui mazu vaiku del nebrandzios virskinimo sistemos.
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.

Jo, tikrai, žuvies taukai labai dažnai sualergina.... omega 3 rieb. rūgščių ir kitų gerų dalykų apsčiai turi ir linų sėmenų aliejus. pvz. mano pačios organizmas jį geriau toleruoja už bet kokius žuvų taukus, tai aš jį ir geriu kiaurus metus ir vaikiui duodu. jo ir skonis ne toks priklas kaip žuvinių, tai kas galit jį vartot - pirmyn, puikus pagalbininkas.
ir labai suintrigavo kažkurios citata apie tai, kad omega rieb. rūgštys imunitetą mažina.... aš skaičiau visai atvirkščius duomenis kanadiečių berods gydytojų tyrimų, dabar ant greičio neberandu to straipsnio intike, bet ten kaip tik rekomenduoja žiemą duoti žuvų taukų ir kitokių riebių rūgščių turinčių maistio papildų plis vitaminų D ir E, tipo geriau veikia imunitetą net už visus vitaminus C ir td. ir tp. Ir mūsų daktarėlė nuo pat pirmų metų patarė šaltuoju metų laiku vauikui duot aliejinių papildų ir pačiai už lūpos pilt, kad kailiukas žvilgėtų, viduriai nekietėtų ir jokia kvaraba nekibtų... tai mes ir pilam, ir nesergam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 06 kovo 2010 - 23:52
QUOTE(voras34 @ 2010 03 07, 01:27)
vienintelis dalykas kurį supratau kovodama su AD- reikia rasti vieną gydytoją kuriuo pasitikėtum ir vadovautis jo nuomone, be to AD ir alergija labai individualus dalykas kas tinka vienam, kitam gali ne tik nepadėti bet ir pakenkti, pvz. porą kartų maudžiau su lakišiumi- vaikui AD tiesiog suklestėjo ( nors buvau įsitikinusi, kad žolė kenkti negali, be to vyresnėliui labai padėdavo ir še, kad nori...)

STiprybės tau, taipogi mums visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Žinai, ir aš senokai jau svajoju surasti tą vieną vienintelį gydytoją, kuriuo pasitikiu, kurio klausau, kuris bent kažkiekman padeda. ALe taip sunku tą padaryti, taip sunku tokį rasti.
Papildyta:
Pasiguosiu-o dar taip biesina tie anytos kišimaisi-daryk tą, sakau, tepk tuo, bandyk aną. Taip nesinori siųst veliop jos, bet tų gražių žodžių atsakymams pas mane vis mažiau atsiranda.
Vakar net apsižliumbiau namuose.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 03 07, 09:02)
STiprybės tau, taipogi mums visoms 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Žinai, ir aš senokai jau svajoju surasti tą vieną vienintelį gydytoją, kuriuo pasitikiu, kurio klausau, kuris bent kažkiekman padeda. ALe taip sunku tą padaryti, taip sunku tokį rasti.
Papildyta:
Pasiguosiu-o dar taip biesina tie anytos kišimaisi-daryk tą, sakau, tepk tuo, bandyk aną. Taip nesinori siųst veliop jos, bet tų gražių žodžių atsakymams pas mane vis mažiau atsiranda.
Vakar net apsižliumbiau namuose.

aha, o mano anyta sako, kad vaiką " nužiūrėjo":nukritau:, ir net du žmonės, ir reikia kažkokius burtus su skudurais daryti, tipo iš pradžių nuvalyti keturis stalo kampus, po to lyg ir vaiko veidelį pavalyti doh.gif , nelabai žinau kaip ten, nes kai ji pradeda savo " išmintį" dėstyti, " išjungiu" protą ir galvoju apie man malonius dalykus (kad nesukonfliktuoti, man padeda, vyrui -ne hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 06, 23:27)
o ar jūsų taip pat žmonės gatvėje klausinėja kas tam vaikui..., dalina patarimus, komentuoja...., o vyresni (na maždaug 10 met.) vaikai bado pirštais ir sako- "žiūrėk koks bjaurus vaikas..", ( džiaugiuosi, kad jis to nesupranta, o aš diiiiidelė- iškęsiu...), tada užjaučiu..., na ir balioną siunčiu 4u.gif vienintelis dalykas kurį supratau kovodama su AD- reikia rasti vieną gydytoją kuriuo pasitikėtum ir vadovautis jo nuomone, be to AD ir alergija labai individualus dalykas kas tinka vienam, kitam gali ne tik nepadėti bet ir pakenkti, pvz. porą kartų maudžiau su lakišiumi- vaikui AD tiesiog suklestėjo ( nors buvau įsitikinusi, kad žolė kenkti negali, be to vyresnėliui labai padėdavo ir še, kad nori...)

Nu ne, neklausineja - kai mums buvo pats baisumas, buvo ziema, kunelio niekas nemate, o ir veiduko nelabai, nes jis guledavo vezime su tokia auksta apsauga nuo vejo. Tai klausinejimu kaip ir isvengem.
O isklausiusi 9 daktaru nuomones (pediatres, 2 dermatologu, 2 homeopatu, 3 alergologu, 1 gastroenterologes) as kaip sykis supratau, kad tokio kaip jus sakot gydytojo niekada nerasiu ir kad pats geriausias gydytojas savo vaikui esu as. Aisku, is visu tu gydytoju as pasiemiau tai, kas man atrode naudinga - po trupineli ziniu is kiekvieno, toliau sedejau diena nakti prie kompo, skaiciau is eiles visas temas apie ad, rasiau mamoms turejusioms sunkius ad ligoniukus, ieskojau info anglu kalba. Tuo paciu labai stebejau savo vaika, maciau, kad nuo sintetiniu emolientu, hormonu, antihistaminu ne gereja, o katastrofiskai blogeja ir tada padariau ryztinga sprendima, kad tradicine medicina musu nenuves niekur, tik i dar didesne aklaviete ir emiausi kitokio gydymo budo - pradejau nuo organizmo valymo. Kuri laika buvo labai sunku, bet... bet jeigu nebuciau padariusi to sprendimo, nezinau kokioj stadijoj butume dabar, turbut ir mus pirstais badytu.

O lakisius ir mums netiko, kaip ir visokios kitokios voneles is avizu, semenu, krakmolo, ir visokiu zoliu - niekas netiko, isskyrus negyvosios juros druska, kurioje maudomes iki siol ir be jokio muilo ir sampuno - iki siol situ gerybiu mano vaiko oda dar nemacius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 07 kovo 2010 - 08:31
QUOTE(voras34 @ 2010 03 06, 23:27)
o ar jūsų taip pat žmonės gatvėje klausinėja kas tam vaikui..., dalina patarimus, komentuoja...., o vyresni (na maždaug 10 met.) vaikai bado pirštais ir sako- "žiūrėk koks bjaurus vaikas..", ( džiaugiuosi, kad jis to nesupranta, o aš diiiiidelė- iškęsiu...), tada užjaučiu..., na ir balioną siunčiu 4u.gif vienintelis dalykas kurį supratau kovodama su AD- reikia rasti vieną gydytoją kuriuo pasitikėtum ir vadovautis jo nuomone, be to AD ir alergija labai individualus dalykas kas tinka vienam, kitam gali ne tik nepadėti bet ir pakenkti, pvz. porą kartų maudžiau su lakišiumi- vaikui AD tiesiog suklestėjo ( nors buvau įsitikinusi, kad žolė kenkti negali, be to vyresnėliui labai padėdavo ir še, kad nori...)

Na panasiai. Ir baidosi jei su meliu uztepliota smile.gif Vaikai tai buna klausia mamu, kodel leliukas isbertas, nu nes vaikai naturaliai smalsus ir jei pacios mamos nebaidytusi tai ir vaikai normalai reaguotu.
Pvz., musu kieme jau nieks nesibaido ir ramiausiai zaidzia su kitom "leliom", ir nemaciau kad kas ir vaiku badytu pirstais. O del patarimu, biggrin.gif kai dar pas senele gyvenom labai jau kaimynes patarinet mego, oooo sako nevalgyk tiek citrusiniu lotuliukas.gif sakau taip taip ir viskas.
Del gydytojo, pritariu Ausru, nerasi jau smile.gif Nes daug zinai ir turi savo nuomone, o gyd vistiek kis hormonus, nes be ju jie neisivaizduoja kaip gydyti.
Gal jei jum labai sunku galima rasti panasaus likimo vaikuciu ir dazniau su jais susitikt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 07, 10:20)
aha, o mano anyta sako, kad vaiką " nužiūrėjo":nukritau:, ir net du žmonės, ir reikia kažkokius burtus su skudurais daryti, tipo iš pradžių nuvalyti keturis stalo kampus, po to lyg ir vaiko veidelį pavalyti doh.gif , nelabai žinau kaip ten, nes kai ji pradeda savo " išmintį" dėstyti, " išjungiu" protą ir galvoju apie man malonius dalykus (kad nesukonfliktuoti, man padeda, vyrui -ne  hihihi.gif )

lotuliukas.gif jackau kleckau, kaip aš tave suprantu, kol kaime gyvenau mano kaimynės man irg visokių tokių vėju pripasakodavo, tai aš neapsikentus pasisodinau šalavijo krūmą ir pasakiau visoms, kad jis saugo nuo nužiūrėjimo ir piktų liežuvių. bobelėms tiko, nustojo man ausis birzginti, o mes tai tuo šalaviju kosulį gydomės lotuliukas.gif
bet bobulės tai niekis, baisiau kaip vaikiuką vyresni vaikai pirštu rodo ir pravardžiuoja daržiuke. jam dar tik 3 metukai, tai jis dar skausmingai nereaguoja į tai, bet kai bus didesnis, nežinau kokiais žodžiais jam reiks paaiškint, kad ne jis kitoks, o tie prasivardžiuotojai yra brudai balamutai.... belieka tikėtis, kad iki to laiko pats blogumas išsiaugs...
Atsakyti
Nu sian tai "poksta" papasakosiu. Issivirem mazei ekologiska Ukmerges turgeli pirkta triusi, ragauju o jis man kazkokiu fairiu smirda ir skonis toks lyg butu like. Mes tai neplaunam indu mazei su jokiu plovykliu, ir kur grikiai vire, tai normalus, o vat triusis kazkoks parfiumuotas g.gif Tai dabar kaip cia suprast, ar jie plove ta triusi su plovykliu ar kaip g.gif Dabar atsaldom kita gabaliuka, paziuresim ar tas pats bus.
Atsakyti
su triusiu tai normaliai...as pirma ir paskutini karta seniai esu ragavusi, tai kazkoks...pasvines buvo...daugiau nesiryztu....

ausru, o ka turi omeny organizmo valymas?

dar man tokia "geniali" mintis kilo- kadangi maze pirmiau pradejo viduriuoti zaliu vandeniu (nuo kokios 4 paros), o tik dar po savaitele veidukas pradejo bertis, tai gal jai tiesiog disbakterioze+stafilokokas, todel nevirskina/netoleruoja maisto, plius stafilokokas persimete ant veiduko odos?

nes viena diena, rodos, valgau bulve ir viskas gereja, o kita diena nuo tos pacios bulves, staigiai pablogeja. Nors zinau, kad buna kryzmines reakcijos, nu bet jei jau i jas gilintis reiketu, tai nuproteciau, variantu juk n+k.
Atsakyti
Toks durnas klausimas "pasistojo"- o kokia forma AD lengvesnė, geresnė, greičiau išgydoma-kai jis nuo maisto netoleravimo atsiranda ar kai nuo auksinio stafilokoko????? g.gif
Papildyta:
Ir dar - kiek laiko jūs kankinatės su AD-metai, 2 ar dar daugiau. Man kuo toliau, tuo neramiau darosi, kai paskaitau vaikų ir mamyčių kančias.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 07 kovo 2010 - 11:15
QUOTE(Singė @ 2010 03 07, 11:21)
Toks durnas klausimas "pasistojo"- o kokia forma AD lengvesnė, geresnė, greičiau išgydoma-kai jis nuo maisto netoleravimo atsiranda ar kai nuo auksinio stafilokoko????? g.gif
Papildyta:
Ir dar - kiek laiko jūs kankinatės su AD-metai, 2 ar dar daugiau. Man kuo toliau, tuo neramiau darosi, kai paskaitau vaikų ir mamyčių kančias.....

Na labai skirtingai visiems cia ir formos ir sunkumai ir kiek serga. Mes pusantru metu ir pabaigos nematyt doh.gif Ir As turim tai gal ir jis kaltas ir maistui ziuariai isialergine.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 03 06, 23:41)
ir labai suintrigavo kažkurios citata apie tai, kad omega rieb. rūgštys imunitetą mažina.... aš skaičiau visai atvirkščius duomenis kanadiečių berods gydytojų tyrimų, dabar ant greičio neberandu to straipsnio intike, bet ten kaip tik rekomenduoja žiemą duoti žuvų taukų ir kitokių riebių rūgščių turinčių maistio papildų plis vitaminų D ir E, tipo geriau veikia imunitetą net už visus vitaminus C ir td. ir tp. Ir mūsų daktarėlė nuo pat pirmų metų patarė šaltuoju metų laiku vauikui duot aliejinių papildų ir pačiai už lūpos pilt, kad kailiukas žvilgėtų, viduriai nekietėtų  ir jokia kvaraba nekibtų... tai mes ir pilam, ir nesergam...

Mano vaikų pediatrė taip pat žuvų taukus pataria gerti šaltuoju metų laiku - 2 kartus per metus po 1mėn laiko, maždaug spalio/gruodžio mėn ir paskui kovo/balandžio mėn.

Kas dėl klausinėjimų kad vaikas ne toks kaip visi... Manęs tai suaugę klausdavo kas vaiko veidukui, bet ne su pasibaisėjimu. Ir gavę atsakymą ne tik kad stengdavosi paguosti ir padrąsinti, sakydavo, kad ateis laikas ir vaikas išaugs šitą bėdą, bet kai kurie dar ir visai normalių patarimų duodavo, nes ne vieno iš tų paklaususių vaikas taip pat kažkada turėjo AD. Su kai kuriais iš tų klausinėtojų suaugusių ir dabar dar kartais susitinku tai vaikų žaidimų aikštelėje, tai parduotuvėje, pamatę kaip atrodo mano vaikas šiuo metu, džiaugiasi už mus. O dėl vaikų požiūrio jokių problemų nebuvo. Bet ir mano vaikas tuo baisiuoju metu tebuvo apie metų pusantrų laiko.

Visom po 4u.gif ir glėbį stiprybės...
Atsakyti
o manes ne karto nera paklause, kas vaikui. as pati pasipasakodavau draugam, pas kuriuos i svecius einam, o praeiviai neklausineja kazkaip smile.gif
Atsakyti