QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 16:03)
Su tais visais zuvu taukais arba is ju isgautomis omegomis tai atsargiai, mamos. Visu pirma, tai neisgauna tu omegu jau taip, svariai, kad neliktu alergizuojanciu medziagu - liks kokia molekule dvi ir stipriam alergiukui uzteks. O antra, tai labai mazai alergiuku, kurie butu zuviai nealergiski. Jeigu jusu vaikas turi ad, bet neturi alergijos zuviai, tai didele tikimybe, kad jo ad nealerginis, o berimai gal tik del laikino maisto netoleravimo, budingo daugeliui mazu vaiku del nebrandzios virskinimo sistemos.
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.
Jo, tikrai, žuvies taukai labai dažnai sualergina.... omega 3 rieb. rūgščių ir kitų gerų dalykų apsčiai turi ir linų sėmenų aliejus. pvz. mano pačios organizmas jį geriau toleruoja už bet kokius žuvų taukus, tai aš jį ir geriu kiaurus metus ir vaikiui duodu. jo ir skonis ne toks priklas kaip žuvinių, tai kas galit jį vartot - pirmyn, puikus pagalbininkas.
ir labai suintrigavo kažkurios citata apie tai, kad omega rieb. rūgštys imunitetą mažina.... aš skaičiau visai atvirkščius duomenis kanadiečių berods gydytojų tyrimų, dabar ant greičio neberandu to straipsnio intike, bet ten kaip tik rekomenduoja žiemą duoti žuvų taukų ir kitokių riebių rūgščių turinčių maistio papildų plis vitaminų D ir E, tipo geriau veikia imunitetą net už visus vitaminus C ir td. ir tp. Ir mūsų daktarėlė nuo pat pirmų metų patarė šaltuoju metų laiku vauikui duot aliejinių papildų ir pačiai už lūpos pilt, kad kailiukas žvilgėtų, viduriai nekietėtų ir jokia kvaraba nekibtų... tai mes ir pilam, ir nesergam...