Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 05, 17:14)
Skambinau uzsirasyti pas Cerniauska, tai jis pasirodo jau dirba tik ligonineje, tai uzsirasem pas Kupriene, gal kuri ja pazista. dar rekomendavo mums Dubakiene ir Ėmužytę. gal kuri galit ka pasakyti?
aciu 4u.gif
O mes grizom is ligonines su kitom nelaimem, tai nors pagulejom tik viena para is normaliu beveik zanduku vel pasidare baisus raudoni ir slapiuojantys klaikiai. nebezinau ar geriau duot kokio tavegilio, kad prislopinti, ar Fucidin h tepti.

cia nuo ligonines vien? o bent jau paleidzia namo, jei mato, (arba as matau), kad pablogejimas? man nuo 2 paru KMUK irgi vaika sugadino, blin atstatinejau menesi...
QUOTE(plato @ 2010 03 05, 17:44)
O kokia patalynė jūsų? Aš turiu  dar iš seniau mamos pasoūtą iš lino paklodę, labai smagu man kažkaip miegoti ant jos. Ir čiužinį galiu pagirt savo blush2.gif  nuskambės kaip reklama, bet Dormeo. Nžn nepastebėjau kad aš kaisčiau ar kad mažoji kaistų ant jo, nors aišku ji pasmus nuo gimimo visada lovelėj miegojo, tik jau išimtnai satvejais su mumis ax.gif
Gal pabandyk tada linines antklodes 4u.gif  Sėkmės jums 4u.gif
Papildyta:

dormeo ciuzinys ir pas mus. Bet biski susiusiotas mazes, atpylusi buvo, nu vis tiek ne sviezias gi biggrin.gif bet juk nekeisi naujo kas savaite. Uzvalkalai musu satininiai/medvilniniai, vienas is ju dar nuo mano mamos laiku- toks minkstutis.... o pati patalyne tai sintetine, pagalves dvi ortopedines, viena grikine, bet ji tik pasiramstymui man smile.gif

QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 14:03)
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.

kodel sakai, NET TAVEGILIO? maniske KMUK sere 10 dienu juo...efekto jokio, nors artu dar ir zyrtec gere.

O dar del AS ir slapiuojanciu zaizdu. nepaidarem zolyno gatveje to tyrimo nuo veiduko, nes i Kauna skubejom sad.gif Dabar nezinau, ar antakalnyje kai gulesim, darys si tyrima...
Po bakteriofago kurso nutraukem ir GB. (jau beveik menuo negeria), nes vis laukem tinkamos progos kiekybini tyrima pasidaryt. (buvo ilgai nesitustinus kelis sykius is eiles). Dabar nuo 15 d guldo i ligonine, ir ten sae darys kazkoki tyrima del disbakteriozes (tai jei cia tas pats, gal neverta kankint vaiko BE GB ir duot jau ju, o ten nusivesim atsakyma kur dabar gausim treciadieni)?
baisu, jei AS ant veiduko, nes tos ryskiai raudonos demes plinta....

Papildyta:
as va parodysiu, kaip atrodo vienas is tu raudonu lopu, jis dazniausiai sausas, nakti kartais buna vov limpantis toks, tai gal laikoma slapiavimu ,nezinau. Bet kai paumeja, tai raudonose vietose dar pusles issoka tokios virs odos...
user posted image

cia su blicu, biski kitoks apsvietimas..
user posted image

tokie lopai, kai paraudonuoja, tai apima abu kaktos sonus, abu paausius, pasmakreje...ir kakliukas darosi panasus- mazos raudonos demeles jungiasi i plotus... sad.gif
beje, pamenat ta raudona sarafaniuka, kur sakiau dazai bega raudoni? apvilkau...po dvieju valandu....vaiko VISAS veidas buvo viena didele deme. Nuprausiau, nuvaliau, po paros laiko praejo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loveco: 06 kovo 2010 - 20:27
QUOTE(Loveco @ 2010 03 06, 20:25)
kodel sakai, NET TAVEGILIO? maniske KMUK sere 10 dienu juo...efekto jokio, nors artu dar ir zyrtec gere.

Todel, kad mes didelius pablogejimus visai be vaistu istverem, tai tavegili esame pasilike isskirtiniams atvejams. Tada nuo 1 zuvu tauku kapsules per mp ne tik isbere, bet ir aptino, tai ir griebemes tavegilio - nenorejau vaziuoti i ligonine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 06 kovo 2010 - 20:52
tai jei man ligoninej vel profilaktiskai siulys tavegili- nesutikt? nebent jum atrodo, kad fotkese matosi baisi bukle (man taip neatrodo)?
Atsakyti
as va parodysiu, kaip atrodo vienas is tu raudonu lopu, jis dazniausiai sausas, nakti kartais buna vov limpantis toks, tai gal laikoma slapiavimu ,nezinau. Bet kai paumeja, tai raudonose vietose dar pusles issoka tokios virs odos...

tokie lopai, kai paraudonuoja, tai apima abu kaktos sonus, abu paausius, pasmakreje...ir kakliukas darosi panasus- mazos raudonos demeles jungiasi i plotus... sad.gif
beje, pamenat ta raudona sarafaniuka, kur sakiau dazai bega raudoni? apvilkau...po dvieju valandu....vaiko VISAS veidas buvo viena didele deme. Nuprausiau, nuvaliau, po paros laiko praejo...

console.gif Paguosiu - jums tuoj turetu pagereti. Iki metuku siti veidelio berimai turetu zenkliai sumazeti. Mums irgi taip buvo, ir berimu pobudis ir lokalizacija lygiai taip paciai, tik mes dar turejom ir visa kuneli nuseta, todel neliudekit - jums dar visai pasiseke mirksiukas.gif 4u.gif . Jums dabar svarbiausia ismokti gyvent be hormonu, taip pat iki tam tikro laipsnio nekreipti demesio i berimus, su jais susigyventi ir tiketi, kad viskas bus gerai - o tiketi jus mokat (skaiciau jusu nuostabia istorija) smile.gif
Atsakyti
[quote=Loveco,2010 03 06, 21:25]
tai nepaguos, bet jei mano vaikas atrodytų taip, tai būčiau labai laiminga...jei įdėčiau foto tai matytųsi kai kur ant veido sveikos odos ploteliai, tas pats ant liemens, rankų, tik ant kojų keli bėrimai...
kažkur šiandien mano stiprybė išėjo pasivaikščioti... verysad.gif , kad sugalvojau guostis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 06, 21:01)
tai jei man ligoninej vel profilaktiskai siulys tavegili- nesutikt? nebent jum atrodo, kad fotkese matosi baisi bukle (man taip neatrodo)?

Na veidelio bukle nera labai grazi, bet ir labai bloga dar nera, buna blogesniu. Nemanau, kad ligoninej iskart skirtu tavegili be tyrimu. O kol juos padarys, kol dar atsakymai ateis... Nera tas tavegilis kazkoks labai didelis blogis, bet jeigu jus jau esate ji gere ir nepastebejot jokio skirtumo, tai nepamirskit apie tai pamineti gydytojai.
Be to, siuolaikiniai alergologai labiau linke i 2-tros kartos antihistamininius, su mazesniu pasaliniu poveikiu, tokius kaip pvz ketotifenas.
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2010 03 06, 21:08)
tai nepaguos, bet jei mano vaikas atrodytų taip, tai būčiau labai laiminga...jei įdėčiau foto tai matytųsi kai kur ant veido sveikos odos ploteliai, tas pats ant liemens, rankų, tik ant kojų keli bėrimai...
kažkur šiandien mano stiprybė išėjo pasivaikščioti... verysad.gif , kad sugalvojau guostis  schmoll.gif

Jeigu nuo to nors kiek lengviau, guoskites kiek tik reikia console.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Jeigu nesunku, suveskit man savo tyrimu rezultatus. Ir butu idomu suzinoti priesistore - kodel kaip jus manot jus istiko tokia alergija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 06 kovo 2010 - 21:17
[quote=ausru,2010 03 06, 21:04]
console.gif Paguosiu - jums tuoj turetu pagereti. Iki metuku siti veidelio berimai turetu zenkliai sumazeti. Mums irgi taip buvo, ir berimu pobudis ir lokalizacija lygiai taip paciai, tik mes dar turejom ir visa kuneli nuseta, todel neliudekit - jums dar visai pasiseke mirksiukas.gif 4u.gif . Jums dabar svarbiausia ismokti gyvent be hormonu, taip pat iki tam tikro laipsnio nekreipti demesio i berimus, su jais susigyventi ir tiketi, kad viskas bus gerai - o tiketi jus mokat (skaiciau jusu nuostabia istorija) smile.gif
[/quote]

aha, apie antra-trecia menesi visas kunelis buvo spuogiukais nuejes, bet jie viena diena eme ir ..dingo.

[quote=voras34,2010 03 06, 21:08]
[quote=Loveco,2010 03 06, 21:25]
kažkur šiandien mano stiprybė išėjo pasivaikščioti... verysad.gif , kad sugalvojau guostis schmoll.gif
[/quote]

vargsai...nu buna visaip, deja sad.gif

ausru, o ketotifenas geresnis/ maziau kenksmingas nei zyrtec? sakau, mus kai pagulde, tai is alergologines puses NIEKO netyre, net alergologes nemate reikalo kviesti, tiesiog siaip pamate, kad vaikas netoleruoja maisto atseit, isberta, tai paskyre tavegilio ir zyrteco. Nuo abieju nebuvo jokio poveikio, net blogejo. Ir niezulio nenueme... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 06, 21:28)
ausru, o ketotifenas geresnis/ maziau kenksmingas nei zyrtec? sakau, mus kai pagulde, tai is alergologines puses NIEKO netyre, net alergologes nemate reikalo kviesti, tiesiog siaip pamate, kad vaikas netoleruoja maisto atseit, isberta, tai paskyre tavegilio ir zyrteco. Nuo abieju nebuvo jokio poveikio, net blogejo. Ir niezulio nenueme...  doh.gif

Zyrtekas taip pat antros kartos, tai nera nei blogesnis nei geresnis, tiesiog vieniems vienas labiau tinka, kitiems kitas. Bet jeigu jusu antihistamininiai neveikia, nepastebit nei odos gerejimo, nei niezulio mazejimo, tai nera ir tikslo ju gerti. Nebent dar koki ketotifena pabandyti, bet jo poveikis tik po 2 savaiciu pasireiskia,todel rezultato nereikia tiketis su pirma tablete.
Bet jums pirmiausia reikia tyrimu, issiaiskinti kas alergizuoja, o tada jau ziuresit ka gerti ar negerti.
Beje, vis pagalvoju ar tas suniukas neturi itakos g.gif . Visai neseniai teko savo akimis isitikinti kaip stipriai gali alergizuoti sunys. Mano vyras niekada niekam neturejo jokios alergijos, o nuvaziuojam pas senelius, kurie isitaise suni, ir mano vyrui ima begti nosis vos tik prisiartina prie jo gardo ir ima ciaudeti. O anasyki isvis bajeris buvo - senele paprase, kad iski paremontuotu vyras ta suns garda, tai jam ten besidarbuojant, rankas ismete dilgeline blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 21:04)
Iki metuku siti veidelio berimai turetu zenkliai sumazeti.

Na mum tai nei velnio nemazeja. doh.gif
O kunelis tai kur Ad kur AS darbuojas, kazkaip nezinau kaip cia toliau bus.

Aj dar gi pas mus isijautrinimas Enterotoxin A, tai dar As mus alergizuoja. doh.gif
Papildyta:

kažkur šiandien mano stiprybė išėjo pasivaikščioti... verysad.gif , kad sugalvojau guostis  schmoll.gif

Tai jau taip buna, ir mes tokie patys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 06 kovo 2010 - 22:41

console.gif
Tegu pasivaiksto truputuka ta stiprybe. Ryt vel nauja diena. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū mamytės, kaip gerai ,kad garsiai išsakiau savo nuogastavimus , vėl į neviltį panašėjančius, iškart lengviau pasidaro 4u.gif

Vorui34 dyyyyyyyyyydelis dyyyyyyyydelis balionas 4u.gif

QUOTE(LiloSun @ 2010 03 06, 12:48)
Jau svarstem ta varianta, kai atsils orai, galima kazka suorganizuot smile.gif

4u.gif tikrai būt smagu

QUOTE(Fedes @ 2010 03 06, 14:15)
na, gal tu čia per griežtai, nes nieko nėra absoliutaus, bent jau aš dar niekur nemačiau parašyta, kad AD būtinai su žuvies alergija eina. tai vienas iš stipriausių alergenų, tai tiesa. bet šiaip jau tai matyt yra ir sunkiau virškinamas produktas, gal ir kūdikių virškinimo sistema vėliau pasiruošia ją virškint, nežinau, bet ne veltui jos rekomenduojama ragauti tik arti metukų, ir čia sveikiems vaikams. .

Žuvyje labai daug baltymų, todėl ji rekomenduojama vėliausiai. Nes dažniausiai baltymai yra sunkiai virškinami, netoleruojama, ar alergizuoja. Ypač kai jo per daug.

QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 14:19)
Mes visos per ta pamokymu etapa praeiname turbut, bet maziau jus tu dieduku bobuciu klausykit.
Visai neseniai buvau ikelusi linka i kazkoki omegu preparata, isgaunama is augaliniu alieju. Berods Camelia vaistinese galima isigyti. Gal tas maziau alergizuotu.

Žinau , tik vistiek girdžiu, ir aišku reaguoju, ne taip jautriai, bet susierzinu dažniausiai, ne ypač dėl to,kad tai labai artimi žmonės būna. Aš tai jokiu būdu nepasiduosiu, nes žinau reakcijas savo vaiko organizmo.

O apie tą omegų preparatą pamenu , ačiū 4u.gif Reiks užklaust dargydytojos pažiūrėsiu jos reakciją g.gif
QUOTE(laugene @ 2010 03 06, 14:55)
Laikykites mamyte nes as jus lb suprantu, visi neismaneliai nesusidure su alergijom tik taip sneketi gali, mums lygiai taip pat buvo bet siulyciau palinkseti pritarti o elgtis taip kaip reikia  thumbup.gif  tada bus lengviausia. tik nepasiduokit pasaliniu itakai, kai jau matysit kad galit ragauti nauja maista tai ir ragausit.  mirksiukas.gif

4u.gif Ačiū. Laikaus, tik tiek sunkiau, kad reikia labai jau žiūrėti ,kad kas ko neįkištų į burną jai doh.gif

QUOTE(carramele @ 2010 03 06, 15:36)
Mes mielai sudalyvautumėm thumbup.gif

drinks_cheers.gif Vo , dvi jau yra ax.gif Lilosun Vilniuj, tai jau beveik būrys gaunas biggrin.gif

dormeo ciuzinys ir pas mus.

Tai pabandykit natūralią lino patalynę, ar su medvilne maišytą mirksiukas.gif O manomažajai tai daugum arūbelių tinka, bet irgi buvo variantas su vienu megztiniu, kad tik jį uždėjus iškart veidukas visas raudonas. Ir dar kai tik gimė nuo užvakalo, medvilninio,bet dažyto spalvotai , irgi doh.gif
Linkiu JUms Sveikti ir pasveikti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 06 kovo 2010 - 23:07
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 06, 23:40)
Na mum tai nei velnio nemazeja.  doh.gif
O kunelis tai kur Ad kur AS darbuojas, kazkaip nezinau kaip cia toliau bus.

Aj dar gi pas mus isijautrinimas Enterotoxin A, tai dar As mus alergizuoja.  doh.gif
Papildyta:

Tai jau taip buna, ir mes tokie patys.

o ar jūsų taip pat žmonės gatvėje klausinėja kas tam vaikui..., dalina patarimus, komentuoja...., o vyresni (na maždaug 10 met.) vaikai bado pirštais ir sako- "žiūrėk koks bjaurus vaikas..", ( džiaugiuosi, kad jis to nesupranta, o aš diiiiidelė- iškęsiu...), tada užjaučiu..., na ir balioną siunčiu 4u.gif vienintelis dalykas kurį supratau kovodama su AD- reikia rasti vieną gydytoją kuriuo pasitikėtum ir vadovautis jo nuomone, be to AD ir alergija labai individualus dalykas kas tinka vienam, kitam gali ne tik nepadėti bet ir pakenkti, pvz. porą kartų maudžiau su lakišiumi- vaikui AD tiesiog suklestėjo ( nors buvau įsitikinusi, kad žolė kenkti negali, be to vyresnėliui labai padėdavo ir še, kad nori...)
Atsakyti