Su tais visais zuvu taukais arba is ju isgautomis omegomis tai atsargiai, mamos. Visu pirma, tai neisgauna tu omegu jau taip, svariai, kad neliktu alergizuojanciu medziagu - liks kokia molekule dvi ir stipriam alergiukui uzteks. O antra, tai labai mazai alergiuku, kurie butu zuviai nealergiski. Jeigu jusu vaikas turi ad, bet neturi alergijos zuviai, tai didele tikimybe, kad jo ad nealerginis, o berimai gal tik del laikino maisto netoleravimo, budingo daugeliui mazu vaiku del nebrandzios virskinimo sistemos.
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.
QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 15:03)
Su tais visais zuvu taukais arba is ju isgautomis omegomis tai atsargiai, mamos. Visu pirma, tai neisgauna tu omegu jau taip, svariai, kad neliktu alergizuojanciu medziagu - liks kokia molekule dvi ir stipriam alergiukui uzteks. O antra, tai labai mazai alergiuku, kurie butu zuviai nealergiski. Jeigu jusu vaikas turi ad, bet neturi alergijos zuviai, tai didele tikimybe, kad jo ad nealerginis, o berimai gal tik del laikino maisto netoleravimo, budingo daugeliui mazu vaiku del nebrandzios virskinimo sistemos.
Maniski, kaip tikru tikriausia alergiuka, sualergizavo net per mp - ir taip baisiai, kad griebemes net tavegilio tada.
o gal žinai ar vit D dažnai alergizuojantis?
na, gal tu čia per griežtai, nes nieko nėra absoliutaus, bent jau aš dar niekur nemačiau parašyta, kad AD būtinai su žuvies alergija eina. tai vienas iš stipriausių alergenų, tai tiesa. bet šiaip jau tai matyt yra ir sunkiau virškinamas produktas, gal ir kūdikių virškinimo sistema vėliau pasiruošia ją virškint, nežinau, bet ne veltui jos rekomenduojama ragauti tik arti metukų, ir čia sveikiems vaikams.
ir nepamiršk , kad yra ir kitokių atvejų, ne visiems yra tokia sunki eiga, kaip jūsų vaikiukui, todėl kartais būna ir kitokių mitybos planų. o tas pats netoleravimas irgi būna nelaikinas, deja, bet jei žinotume griežtas schemas kas ir kaip, nebūtume visos tokioj nežinomybėj.
QUOTE(plato @ 2010 03 06, 12:21)
Tai va...vakar pirmą kart daviau pusę šaukštelio. Vis ta [ati mūsų pediatrė . Sako reikia smegenų vystymuisi. Reikia pabandyti duoti, tai ir pabandžiau Vėl mane neviltis ima jau... Dar aplinkos žmonės siūlo duot jai visko, atseit aš pati kalta vos ne dėl jos alergijos, duok viską valgyt ir praeis toks požiūris. Sako ,kad aš vaiką vos ne kaip badu marinu Nors ji 13 mėn. 10,5kg ir 78cm . Manau kad labai normali. Linksma, komunikabili, juokias, žaidžia. Ir tik dėl mano neduodamų alergenų veidukas bent jau gražus (tfu tfu tfu)
Mes visos per ta pamokymu etapa praeiname turbut, bet maziau jus tu dieduku bobuciu klausykit. Is viso, jeigu tokie protingi ir zino, kaip isgydyti alergija, tai ko gydytojais nedirba? Sitokius protus zmonija praranda . Mane kai uzknisdavo visokie pamokymai, tai as paklausdavau "Atsiprasau, o koki jus medicinos universiteta baige, kad zinote daugiau uz visus daktarus kartu sudejus, pas kuriuos mes apsilankeme?"
Dabar del tu omegu, tai idomus cia reikalas . Vieni daktarai labai juos kisa, kiti visai net neuzsimena - manau cia priklauso nuo to, kiek asmeniskai jiems uz reklama ikrenta i kisene. Maniskis auga be jokiu omegu, ir pakolkas tai toks proto bokstas, kad jei taip ir toliau, baisu, kad tuoj uz tevelius protingesnis nepasidarytu .
Kitas niuansas yra tas, kad omega riebiosios rugstys nerekomenduojamos saltuoju metu laiku, kai aplinkui apstu visokiu virusu. Buvau perkelusi straipsniuka is Bagdonaviciaus "Vaiku imuniteto stiprinimo ABC" - ten rasoma, kad jos nors ir gerai smegenims, bet kazkaip ten silpnina imuniteta, todel jas geriau gerti siltuoju metu laiku, kai vaikas neserga.
Visai neseniai buvau ikelusi linka i kazkoki omegu preparata, isgaunama is augaliniu alieju. Berods Camelia vaistinese galima isigyti. Gal tas maziau alergizuotu.
mes atrodo iš tų laimingųjų, kurie surado daugumos alergijų ir odos problemų priežastis, tai jau jaučiuos truputį balta varna, bet jau taip pripratau su jumis pabendraut, vis seku, kaip visom sekasi..
mano mažoji labai pasitaisė po to kai praėjom antibiotikų kursą dabar jau viską valgo, ką tik duodu, o duodu visus mūsų iki šol išragautus (na, nes niekad ji ir nevalgė jų normaliai, ne daugiau 10 gr) ir viskas tinka, nors anksčiau sunkiai susitvarkydavo jai žarnynas. kol kas dar su naujais produktais nelabai ekperimentuojam ir vis dar su fermentais ir gerosiomis bakterijomis draugaujam, nes bijau kad neatkristų ji man vėl...
aišku tik žinom mielėm alergija stipri, tai jau jų net neplanuojam ragaut artimiausius keletą metų.
taip pat pastarosiomis dienomis per šalčius buvom nuėję iki mašinos su neteptais žandais - ir grįžom su sveika odele. tai džiaugiuosi nerealiai, tikiuosi, kad ir šalčio alergija mums buvo nuo infekcijų ir daugiau nebepasikartos. nors į lauką dar eit nebandom su minusine temperatūra, vis tiek bijau, gal dar per anksti po visų ligų. gal tiek to , kitais metais įsitikinsim, ar tikrai atsikratėm šios alergijos.
mano mažoji labai pasitaisė po to kai praėjom antibiotikų kursą dabar jau viską valgo, ką tik duodu, o duodu visus mūsų iki šol išragautus (na, nes niekad ji ir nevalgė jų normaliai, ne daugiau 10 gr) ir viskas tinka, nors anksčiau sunkiai susitvarkydavo jai žarnynas. kol kas dar su naujais produktais nelabai ekperimentuojam ir vis dar su fermentais ir gerosiomis bakterijomis draugaujam, nes bijau kad neatkristų ji man vėl...
aišku tik žinom mielėm alergija stipri, tai jau jų net neplanuojam ragaut artimiausius keletą metų.
taip pat pastarosiomis dienomis per šalčius buvom nuėję iki mašinos su neteptais žandais - ir grįžom su sveika odele. tai džiaugiuosi nerealiai, tikiuosi, kad ir šalčio alergija mums buvo nuo infekcijų ir daugiau nebepasikartos. nors į lauką dar eit nebandom su minusine temperatūra, vis tiek bijau, gal dar per anksti po visų ligų. gal tiek to , kitais metais įsitikinsim, ar tikrai atsikratėm šios alergijos.
Kuri cia mamyte buvo uzsiminus apie pasiulyma R.G. (is pask. inst.) pasidometi AD gydymo ir susirgimo niuansus. Vis dar ketinate?
Fedes, kad jums taip
Papildyta:
As buvau siulius. Jeigu jungtusi daugiau mamu, ypac su sunkiu ad, tai galetume bandyti papulti i eteri. Nes zinot, viena lauke ne karys
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2010 03 06, 14:38)
Kuri cia mamyte buvo uzsiminus apie pasiulyma R.G. (is pask. inst.) pasidometi AD gydymo ir susirgimo niuansus. Vis dar ketinate?
As buvau siulius. Jeigu jungtusi daugiau mamu, ypac su sunkiu ad, tai galetume bandyti papulti i eteri. Nes zinot, viena lauke ne karys
[quote=plato,2010 03 06, 14:21]
Dar aplinkos žmonės siūlo duot jai visko, atseit aš pati kalta vos ne dėl jos alergijos, duok viską valgyt ir praeis toks požiūris. Sako ,kad aš vaiką vos ne kaip badu marinu Nors ji 13 mėn. 10,5kg ir 78cm . Manau kad labai normali. Linksma, komunikabili, juokias, žaidžia. Ir tik dėl mano neduodamų alergenų veidukas bent jau gražus (tfu tfu tfu)
Laikykites mamyte nes as jus lb suprantu, visi neismaneliai nesusidure su alergijom tik taip sneketi gali, mums lygiai taip pat buvo bet siulyciau palinkseti pritarti o elgtis taip kaip reikia tada bus lengviausia. tik nepasiduokit pasaliniu itakai, kai jau matysit kad galit ragauti nauja maista tai ir ragausit.
Dar aplinkos žmonės siūlo duot jai visko, atseit aš pati kalta vos ne dėl jos alergijos, duok viską valgyt ir praeis toks požiūris. Sako ,kad aš vaiką vos ne kaip badu marinu Nors ji 13 mėn. 10,5kg ir 78cm . Manau kad labai normali. Linksma, komunikabili, juokias, žaidžia. Ir tik dėl mano neduodamų alergenų veidukas bent jau gražus (tfu tfu tfu)
Laikykites mamyte nes as jus lb suprantu, visi neismaneliai nesusidure su alergijom tik taip sneketi gali, mums lygiai taip pat buvo bet siulyciau palinkseti pritarti o elgtis taip kaip reikia tada bus lengviausia. tik nepasiduokit pasaliniu itakai, kai jau matysit kad galit ragauti nauja maista tai ir ragausit.
QUOTE(ausru @ 2010 03 05, 21:21)
Nuo isbertos odos astma tai tikrai neissivystes - nusisnekejo cia tas gydytojas. Astma issivysto jeigu ad alerginis, butent nuo tu medziagu, kurios issiskiria alergines reakcijos metu ir jeigu ju labai daug, lipa ne tik per oda, bet ir per gleivines is vidaus. Bet juk nebutinai ad yra alerginis, jeigu oda isberta, todel cia ne rodiklis.
Straipsniu kazkokiu rimtu neskaiciau, bet klausiau pas Cerniauska ar antihistamininiai padeda isvengti astmos - atsakymas buvo, kad ne.
Straipsniu kazkokiu rimtu neskaiciau, bet klausiau pas Cerniauska ar antihistamininiai padeda isvengti astmos - atsakymas buvo, kad ne.
Tuomet Černiausko pasakymu patikėsiu labiau, nei pediatro ir ramiai toliau nieko negirdysiu
Ačiū už balionus mažiui, tikiuosi, kad greit išsikapstys.
QUOTE(Eima @ 2010 03 06, 11:46)
Noriu paklaust didesnę patirtį su AD turinčių mamyčių. Kodėl Astrauskaitė pasakius dėl Essex kremo, kad tik nenaudokit to Plus kur violetinė tūbelė? Nieks nežinot? Sakė, jei jau Essex, tai tas baltas su žaliu
Vyresniajai kažkada senai bandžiau Essex plus, tai kiek atsimenu, labai netiko. O tą baltą su žaliu kartais panaudojam, kai hormoninį tepalą skiedžiu - jame nėra vandens ir išbertų vietų nedirgina.
QUOTE(plato @ 2010 03 06, 12:21)
Beje mane kai apima tokia neviltis, tai aš galvoju apie susitikimą visų mamyčių su vaikučiais turinčiais šitokių problemų Ką manot?
Mes mielai sudalyvautumėm
QUOTE(ausru @ 2010 03 06, 14:19)
Kitas niuansas yra tas, kad omega riebiosios rugstys nerekomenduojamos saltuoju metu laiku, kai aplinkui apstu visokiu virusu. Buvau perkelusi straipsniuka is Bagdonaviciaus "Vaiku imuniteto stiprinimo ABC" - ten rasoma, kad jos nors ir gerai smegenims, bet kazkaip ten silpnina imuniteta, todel jas geriau gerti siltuoju metu laiku, kai vaikas neserga.
O šito tai nebuvau girdėjus
Nusipirkau prieš pora savaičių iš ekoeko tą aliejų su visokių rūšių omega rūgštimis ir ... iki šiol nieko su juo nedarau Vieną gert - vistik šlykštoka, kaitint negalima, į salotas maišyt man pagal skonį ne itin tinka, tai kadangi nelabai sugalvoju jo pritaikymo, stovi sau vargšiukas šaldytuve nenaudojamas
[quote=laugene,2010 03 06, 15:55]
[/quote]
O jau as kiek tokiu kalbu prisiklausiau. kadangi pati nelabai ka galiu valgyt nes maitinu, tai vis girdziu - kas cia is to tavo pieno, duok vaikui normalaus maisto arba - nustok maitinti, duok misinuka.
O kad jis pas mane 7 men sveria 9,7 kg, tai niekam nerupi. ryskiai nebadauja
zodziu laikykites mamos ir nepasiduokit spaudimams, mums ir taip nelengva, as anksciau dar bandydavau aiskinti ka nors, bet tikrai geras patarimas, palinguoti galva ir savo daryti.
AUSRU,
aciu uz pasiulyma del misinuko, bet gal visgi mums reiktu infant.
ir siaip , jei neskanus, tai itariu tikrai nevalgys, net koses nevalgo, jei verdant neidedu obuoliuko
[/quote]
O jau as kiek tokiu kalbu prisiklausiau. kadangi pati nelabai ka galiu valgyt nes maitinu, tai vis girdziu - kas cia is to tavo pieno, duok vaikui normalaus maisto arba - nustok maitinti, duok misinuka.
O kad jis pas mane 7 men sveria 9,7 kg, tai niekam nerupi. ryskiai nebadauja
zodziu laikykites mamos ir nepasiduokit spaudimams, mums ir taip nelengva, as anksciau dar bandydavau aiskinti ka nors, bet tikrai geras patarimas, palinguoti galva ir savo daryti.
AUSRU,
aciu uz pasiulyma del misinuko, bet gal visgi mums reiktu infant.
ir siaip , jei neskanus, tai itariu tikrai nevalgys, net koses nevalgo, jei verdant neidedu obuoliuko
del tu kalbu, skatinanciu mest is galvos dietas, tai labai padeda patirstinti (kartais skaudu net skaityt, tai ir tirstint nebereikia) pasakojimai kaip buna kitiems ad sergantiems vaikuciams, jei negydomi, uzleidziami ir pan...
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 06, 17:53)
[color=gray][/color]
OI cia nuolatiiniai seimynos aplinkiniu ir pan palikymo zodziai maitinu 1.6 jau mazge bet tik neseniai baige savo tokias snekas