QUOTE(laugene @ 2010 03 05, 15:25)
laba visoms na manau del maisto nesuvirskinto cia nieko nebus kol vaikiukas netures visu dantuku bei nesukramtys kap reikalas to maistuko, dauguma mazu vaiku jie beveik ryja mazai ka kramto tai manau normalu kad yra maisto gabaliuku nesuvirskintu o tik truputi apvirskintu. bent man taip atrodo. kai as paklausiau savo alergologes kad yra nevirskinimimas, ji man atdove kad tai normalu juk vaikas ragauja ivairu maista ir ta pati pridure kad ne viska gerai sukramto bet aisku man vis tiek nelabai ramu kai pas mus irgi stovi tas nevirskinimas
ne visai. yra skirtumas kur nesukramto ir kur nėra galimybės net sukramtytą suvirškint. nemoku paaiškint, bet niu matydavosi ir man, kad praeina tas miastas žarnynu neliestas. visi vaikučiai gimsta su nesubrendusia fermentine sistema, todėl ir neduodam jiems papildomo maisto nuo pat gimimo, bet kai kuriems tas nesubrendimas užsitęsia ilgiau, kaip mums sakė 3-4 metukų, bet mano vyresnėliui dauguma produktų virškint pradėjo jau nuo dviejų su trupučiu.dabar tikrai žinau, kad burokėlių, alyvuogių iki šiol nevirškina, kai kurio maisto jis pats atsisako valgyt, tai spėju todėl, kad jam nuo jo pykina.
sunku sualergiškai vaikais, kai ir tiap tas meniu ribotas, bet šiaip kiek įmanoma manau geriau vengti tų produktų, kur išeina nevirškinti, turiu omeny ne atsitiktinai prarytus nekramtytus gabaliukus, bet pvz būdavo mums - suvalgo kriaušių tyrelę, kur net kramtyt nereikia, o pamperse lygiai ta pati tyrelė. manau tai dar labiau tik apkrauna jautrią virškinimo sistemą, o naudos jokios.
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 03 05, 16:34)
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 05, 16:51)
jetus, laikykitės kai gaila tų vaikiukų, kai taip kenčia