Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

QUOTE(LiloSun @ 2010 03 04, 12:55)
gal geriau Cerniauskas?  ax.gif Man jis priimtinesnis is visu.

drinks_cheers.gif Dar nesugadintas zmogus. Nors bendrai zmoniu, kurie turi sazine, sugadinti neimanoma g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2010 03 04, 13:08)
Mane tai vaistininkė pritrenkė, kai paprašiau tepalų ir ji man pradėjo moralizuot, sakau gydytojai leliukams jau rašo stipriausius hormonus, o ji sako pačios turit žiūrėt. smile.gif Vos ne medicininį išsilavinimą turi įsigyt, kad galėtum žiūrėt. Kažkoks košmaras.
O ligoninę gulčiausi tik jei labai blogai būtų, tyrimus geriau mokamai darausi.Vieną kartą gal verta pamatyt kas ten darosi, bet pabuvau ir daugiau pas Astrauskaitę negulsiu na nebent labai labai pasidarytų blogai.

O as visai sutinku su tuo, kad pacios turim ziuret savo vaiku. Nera ten is tikruju toj ligoninej taip blogai, tik daug visokiu niuansu. Kai juos zinai - lengviau.
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 13:36)
o tai kokiu budu reikalauti originalu, kokiu budu tikrinti, kuo tepa- as pvz nezinau, ar vieni vaistai geri, kiti blogi, neskiriu ju...kurie nepavojingi?
o tepa sesutes, mamom neleidzia? ir jei kunelis idealus, kam ji tepliot vaistais??
tai tepti ne viena karta reik??? tai cia apsimoka labiau mokamus tyrimus pasidaryt ir tiek. jei man susakytu kokie jie, tai pasidaryciau. bet sake ju daaaaaaaug. kokius ju darot?

Nesuprantu kodel Lilosun ju nedave, nes man tai nei prasyti nereikejo g.gif . Tik po to tuos atsakymus suveda i bendra israso is ligonines lapa, ir ten labai daug klaidu pas mus buvo. Astr pasiteisino, kad kazkam buvo patikejusi suvesti ir tipo nenuziurejo.

Jeigu savo tepalais - tepsies pati, jeigu ligonines - teps sesute. Siaip jau leidzia pasirinkti savo ar ju, tik Astr nlb patenkinta buna, jei savus renkiesi - tipo nepasitiki ja. Bet i ta jos nepasitenkinima galima ir nekreipti demesio irnesakyk.gif

O jei kunelis svarus ir net ne sausas, tai nebijok, niekas ten nevers jo be reikalo teplioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 04 kovo 2010 - 15:30
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 17:05)
tai vat man pagalbos ir nereikia kazkokios ypatingos, as priesingai bijau, kad pakenks, vis delto stresas, rutinos nebuvimas, o dar jai dantukai kalasi, dirgli... nu zinot pacios wink.gif

man is ligonines reikia tik tyrimu, ir neocate. O isvadas pasidarysiu pati biggrin.gif
dar klausimas, KIEKYBINIAM ismatu tyrimui, kiek laiko kakutis gali buti? mociute cia kazada eme ir paskambino i laboratorija, tipo paklaus (norejo padet biggrin.gif ), tai sako, oi, iki 24 valandu SALDYTUVE gali stovet  blink.gif  g.gif  klausiu, nes manoji pradejo itin retai tustintis, na, kas 2-4 dienas smile.gif tai jau 2 savaites kaip nenutaikau "per dvi val" nuvezti  blush2.gif

tai va, tą tikrai ir gausi-t.y.išvadas ir Neocate.

o dėl kakučio tyrimo. Nepamenu konkrečiai, kurie, turi būt padaryti iš ryto iki 11 val., kitaip netinka. Maniškis irgi nedarė kaip tyčia, tad įlašinau į mišinuką Colinox lašiukų ir po 15 min.padarė. Gal ir jums pagelbės.
O kitus tyrimus buvo galima ilgiau laikyt. Bet tiksliai negaliu pasakyti, kurie kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 04 kovo 2010 - 15:27
tai va sakau, man ligonine tik del neocate ir tyrimu. o kaip paskui- pasikartojat tyrimus, ir su jais pas alergologe, kad toliau neocate israsytu, ar turi gultis? atsiprasant, jei ten pabloges, tai ka, 2 sav ten guli, paskui namie gydai padarinius, o po dvieju menesiu, kai jau apgydai, vel gultis? nu jau ne... biggrin.gif

tiesa, kam israse neocate- tai porcijom paskaiciuoja ar kaip ten su tais kompensuojamais...ar iseina "prikaupti" ateiciai ar nea?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 15:29)
tiesa, kam israse neocate- tai porcijom paskaiciuoja ar kaip ten su tais kompensuojamais...ar iseina "prikaupti" ateiciai ar nea?

Prikaupti nelabai iseina, skaiciuoja labai skrupulingai sauksteliu per diena tikslumu, pagal vaikucio amziu, svori ir tt. Sutaupysi nebent tuo atveju, jei taviske isgertu maziau, nei jie ten paskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 17:29)
tai va sakau, man ligonine tik del neocate ir tyrimu. o kaip paskui- pasikartojat tyrimus, ir su jais pas alergologe, kad toliau neocate israsytu, ar turi gultis? atsiprasant, jei ten pabloges, tai ka, 2 sav ten guli, paskui namie gydai padarinius, o po dvieju menesiu, kai jau apgydai, vel gultis? nu jau ne... biggrin.gif

Mes po ligoninės tik pas ją atvažiuojam kartą per mėnesį ir ji vis išrašo Neocate. Bet labai tiksliai skaičiuoja tas porcijas. Tarkim, iki pusės metų 4 maitinimai per dieną po 6 šaukštelius, nuo 7-nių mėn. lieka 3 maitinimai po 7 šaukštelius.
Būdavo, kad mums trūkdavo, kad pirkdavau kažkokį kitą mišinuką kokiai dienai, dabar buvo likusi dėžutė. Na žinok įvairiai mums gavosi.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 04 kovo 2010 - 15:38
QUOTE(Singė @ 2010 03 04, 13:51)
Nors iš kitos pusės-juk ne visos duoda ir tai Astr. Ir vis tiek ji privalo padaryti būtinus tyrimus, privalo atiduoti mamai išrašą ligos.

O mums su Astr buvo taip - pirma diena kai tik atsigulem tokia maloni ir rupestinga gydytoja pasirode, tiek visokiu tyrimu pazadejo, kad buvau suzaveta, skambinau artimiesiems ir sakiau, kad pataikem pas superine gydytoja, tikra savo srities profesionalia. Bet.... bet ji matomai kazko tikejosi, nes po keliu dienu jos entuziazmas musu atzvilgiu isbleso. Tyrimu aisku nemazai padare, bet toli grazu ne visus kuriuos zadejo. Diena po dienos nesulaukdama vokelio daresi vis abejingesne musu atzvilgiu, o galiausiai net vizitacija numuilindavo. Sakydavo "Nu as ateisiu i palata ir mes pasisnekesim", bet taip ir neateidavo. Visa jos vizitacija budavo ta 1 arba 2 minutes, kai uzbegdavo ryte i tepykla. Ir vis dejuodavo kiek ji daug darbo turi ir kaip nieko nespeja, o pati valandu valandas pratupedavo virtuveleje - musu palata kaip tik pries ja buvo, tai as puikiai viska maciau.
Tai jeigu kazka duoti, tai reikia tik atvykus, arba geriau jau nieko tada neduoti. O as tai kazkaip ipratus buvau atsiskaityti su gydytoju po jo paslaugu, ne pries, bet pasirodo, kad Vilniuj kitokia tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 04 kovo 2010 - 15:47
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 17:45)
O mums su Astr buvo taip - pirma diena kai tik atsigulem tokia maloni ir rupestinga gydytoja pasirode, tiek visokiu tyrimu pazadejo, kad buvau suzaveta, skambinau artimiesiems ir sakiau, kad pataikem pas superine gydytoja, tikra savo srities profesionalia. Bet.... bet ji matomai kazko tikejosi, nes po keliu dienu jos entuziazmas musu atzvilgiu isbleso. Tyrimu aisku nemazai padare, bet toli grazu ne visus kuriuos zadejo. Diena po dienos nesulaukdama vokelio daresi vis abejingesne musu atzvilgiu, o galiausiai net vizitacija numuilindavo. Sakydavo "Nu as ateisiu i palata ir mes pasisnekesim", bet taip ir neateidavo. Visa jos vizitacija budavo ta 1 arba 2 minutes, kai uzbegdavo ryte i tepykla. Ir vis dejuodavo kiek ji daug darbo turi ir kaip nieko nespeja, o pati valandu valandas pratupedavo virtuveleje - musu palata kaip tik pries ja buvo, tai as puikiai viska maciau.
Tai jeigu kazka duoti, tai reikia tik atvykus, arba geriau jau nieko tada neduoti. O as tai kazkaip ipratus buvau atsiskaityti su gydytoju po jo paslaugu, ne pries, bet pasirodo, kad Vilniuj kitokia tvarka.

Na jo. Labai labai tikiu. Nes mums ne taip, bet irgi kažkas panašaus buvo. Na, vienu žodžiu.....
Atsakyti
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 03 04, 15:09)
Labas mamytės, mūsų būklė labai sunki šiuo metu.Vakar buvom pas alergologę. Tai va ką ji mums skyrė: veidukui fucidin h tepti po 2k.per dieną, 10d., kunui advantan sumaišyti su drėkinamuoju vieną kartą per dieną 7 d.  doh.gif išrašė ketotifeną.  doh.gif po poros sav.pasirodyti. na ką aš žinau, bet kol kas tikrai netepsiu, matysim kaip bus vėliau.

Tai veiduka bent jau meliu patepkit, nes matyt infekcija itaria, kad fucidin H israse. Jei norit be hormonu gyventi, reikia mazinti alergenus, o ar jus jau zinote kas jus alergizuoja?
Prisimenu kai mums fucidin h skyre, tai sake pagal situacija tepti, nebutinai 2 kartus i diena, uztenka ir vieno, tik sake jei jau nuspresiu tepti, tai tepti kol nugydysiu, nedaryti taip, kad viena diena tepu, dvi ne, nes bus vaisto gadinimas - bakterijos prisitaikys prie antibu ir neveiks.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 16:56)
Tai veiduka bent jau meliu patepkit, nes matyt infekcija itaria, kad fucidin H israse. Jei norit be hormonu gyventi, reikia mazinti alergenus, o ar jus jau zinote kas jus alergizuoja?
Prisimenu kai mums fucidin h skyre, tai sake pagal situacija tepti, nebutinai 2 kartus i diena, uztenka ir vieno, tik sake jei jau nuspresiu tepti, tai tepti kol nugydysiu, nedaryti taip, kad viena diena tepu, dvi ne, nes bus vaisto gadinimas - bakterijos prisitaikys prie antibu ir neveiks.

esam pasidarę tyrimą, rašiau anksčiau smile.gif tačiau nedidelė ta alergija, gydytoja sako, kad ad mums kelia žarnynas. iš tikro netvarkoj jis yra, kakus nekoks, padarysim išmatų pasėlį, žiūrėsim ką parodys.iš tikro reiktų normalų gastro susirast, nes Klaipėdoj gerų nėr.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 15:25)

Jeigu savo tepalais - tepsies pati, jeigu ligonines - teps sesute. Siaip jau leidzia pasirinkti savo ar ju, tik Astr nlb patenkinta buna, jei savus renkiesi - tipo nepasitiki ja. Bet i ta jos nepasitenkinima galima ir nekreipti demesio  irnesakyk.gif

O jei kunelis svarus ir net ne sausas, tai nebijok, niekas ten nevers jo be reikalo teplioti.

aha, kunelis nesausas ir ne kiek nesibertas, tai as tiesa sakant pati ji tepu tik po maudyniu (kas 3 dienas mazdaug), nes kasdien nera ko tepti, TS greit pasibaigtu biggrin.gif
o veidukas ir sausas, ir puslytes kartais atsiranda...tai va reikia apsispresti, jei siulys slapiuojancioms zaizdoms koki tepaliuka, tai gal nesutiksiu, nes 95 proc tu vietu beveik visa laika yra sausos sausuteles, tai jau viena syki buvom uztepe "slapiuojancioms" zaizdoms tepaliuko, tai vaikas kaip nuplikytas buvo ir reke 3 paras....
Atsakyti
Neocate misinukas kudikeliams kiek internete radau. Nuo jo niekam alergiju nebuna? Bet cia tik tiem, kas mp negauna? g.gif

QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 03 04, 16:00)
esam pasidarę tyrimą, rašiau anksčiau smile.gif tačiau nedidelė ta alergija, gydytoja sako, kad ad mums kelia žarnynas. iš tikro netvarkoj jis yra, kakus nekoks, padarysim išmatų pasėlį, žiūrėsim ką parodys.iš tikro reiktų normalų gastro susirast, nes Klaipėdoj gerų nėr.

Kaip jus ta nekokybe ivertinat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 03 04, 17:09)
Neocate misinukas kudikeliams kiek internete radau. Nuo jo niekam alergiju nebuna? Bet cia tik tiem, kas mp negauna?  g.gif
Kaip jus ta nekokybe ivertinat?  blush2.gif

būna iškakoja nesuvirškintą maistą, rūgštus kvapas, būna, kad paviduriuoja. Va taip smile.gif
Atsakyti