Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

QUOTE(kristinuv @ 2010 03 04, 12:43)
kai cia visos mamos taip ziuri kiekviena smulkmena, tai tokie zodziai man skamba kaip is siaubo filmo.

O tai ka? Geriau neziureti ir girdyti vaikui bileka?
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 04, 12:43)
kai cia visos mamos taip ziuri kiekviena smulkmena, tai tokie zodziai man skamba kaip is siaubo filmo.
Noriu patarimo, galvojau uzsirasysiu konsultacijai pas vaiciulion, paskui galvoju - pas astrausk, o kaip jus patartumet?
pasimeciau

gal geriau Cerniauskas? ax.gif Man jis priimtinesnis is visu.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 13:55)

Tai as ir sakau, net ligonineje negali buti tikras, kad gauni tai kas tau paskirta ir dar turi suprasti apie visus vaistus.
baisu..
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 04, 13:55)
gal geriau Cerniauskas?  ax.gif Man jis priimtinesnis is visu.

Na, dabar jau isvis susimaisiau biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 13:55)

Mane tai vaistininkė pritrenkė, kai paprašiau tepalų ir ji man pradėjo moralizuot, sakau gydytojai leliukams jau rašo stipriausius hormonus, o ji sako pačios turit žiūrėt. smile.gif Vos ne medicininį išsilavinimą turi įsigyt, kad galėtum žiūrėt. Kažkoks košmaras.
O ligoninę gulčiausi tik jei labai blogai būtų, tyrimus geriau mokamai darausi.Vieną kartą gal verta pamatyt kas ten darosi, bet pabuvau ir daugiau pas Astrauskaitę negulsiu na nebent labai labai pasidarytų blogai.
Atsakyti
viskas_bus_gerai_:) ačiū už nuomonę smile.gif
nuo morkų pradėti primaitinimą patarė pediatrė, taip ir padariau.
gerai kad turiu savo bulvių, krapų, petražolių. Tai gaminsiu iš pradžių tik bulvę...
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 14:33)
O tiesa, personalu isvis pasitiketi negalima - vakarinio tepimo metu tepdavo ne tais tepalai, kur paskirta, vietoj ketotifeno atnesdavo fenkaroli, o vietoj vienos koses isvirdavo kita - pagrindinis pasiteisinimas budavo, kad Astr labai daktariskas rastas ir tipo nesuskaito.

blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 08:18)
Loveco, dar patarima turiu: kai isduos israsa isvaziuojant, sesk ir tikrink viska smulkmeniskai, nes mums tai toki beleberda padave, net ne su musu tyrimu atsakymais!  doh.gif Gerai, kad as kaip mokytoja pripratus viska tikrinti, tai dirst i ta lapa - ogi mes visai nealergiski  blink.gif , nors pries tai ASTR... man buvo atnesusi originalu laboratorijos lapa, kur pas mus auksciausios alergijos klases. Tai isbraukiau visus israsus raudonai ir atgal Astr pagrazinau. Bet labai idomus vienas niuansas - iseinu as is palatos su tuo priraudonintu lapu, o kitame koridoriaus gale mane pamaciusi AStr ir sako: "Zinau zinau, kad ten daug klaidu" -  blink.gif  blink.gif  blink.gif . Isivaizduojat? Vadinasi man pakiso bilekoki israsa, ir jeigu as nebuciau apsiziurejusi, vadinasi visiems ramu - su tokiu ir butume iskeliave. O juk cia dokumentas, ir svarbus dar - tarkim prireikia tau susitvarkyti dokumentus del neigalumo pasalpos, nunesi toki ligonines israsa, o ten sako: "Ko jus norit? Juk niekam nealergiski?"  doh.gif

o tai kokiu budu reikalauti originalu, kokiu budu tikrinti, kuo tepa- as pvz nezinau, ar vieni vaistai geri, kiti blogi, neskiriu ju...kurie nepavojingi?
o tepa sesutes, mamom neleidzia? ir jei kunelis idealus, kam ji tepliot vaistais??

QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 08:44)
Bet matai, as buvau teisi - negalima veiduko hormonais tepti  ax.gif - net Astr tokio gydymo vengia, nors kuneli, tai jie be skrupulu tepa. Mamos juk rase, kad daug hormonu maciusios vietos ima skilineti, kraujuoti kai gauna saules, o veidukas tokia vieta, kuri pastoviai saule matys.
Papildyta:

biggrin.gif O ka tai reiskia?  blush2.gif

QUOTE(Singė @ 2010 03 04, 10:49)
Na ir man panašiai-toks kaip poilsis buvo, knygą skaičiau ir tiek.
O būklė mums ten buvo pablogėjusi-mus paguldė penktd. Ateina Astr.pirmadienį-sako, gal jūs į namus išvažiavę buvot, nes žiauriai vaiką išbėrė. O aš net kojos iš ligoninės nekėliau.
Taip, tas tiesa thumbup.gif .

AŠ, matyt, per mažai tepiau, kad kai nuvažiavom po ligoninės pas ją Neocate išsirašyt, ji ir klausia-o jūs pas mane gulėjot, ar pas mano kolegą.
Ir šeip, anksčiau namo iškeliavom iš ligon.....

tai tepti ne viena karta reik??? tai cia apsimoka labiau mokamus tyrimus pasidaryt ir tiek. jei man susakytu kokie jie, tai pasidaryciau. bet sake ju daaaaaaaug. kokius ju darot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loveco: 04 kovo 2010 - 13:36
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 15:36)
o tai kokiu budu reikalauti originalu, kokiu budu tikrinti, kuo tepa- as pvz nezinau, ar vieni vaistai geri, kiti blogi, neskiriu ju...kurie nepavojingi?
o tepa sesutes, mamom neleidzia? ir jei kunelis idealus, kam ji tepliot vaistais??
tai tepti ne viena karta reik??? tai cia apsimoka labiau mokamus tyrimus pasidaryt ir tiek. jei man susakytu kokie jie, tai pasidaryciau. bet sake ju daaaaaaaug. kokius ju darot?

Kai aš gulėjau ligoninėj, gulėjo pas gyd. Černiauską daug mamyčių. SU keliom susipažinau. Jos aplamai nieko nedavinėjo ir visus tyrimus atliko jų vaikučiams. APlamai, man tas vyrukas patiko. Gerai toms, kurios pas jį papuola.
Papildyta:
Nors iš kitos pusės-juk ne visos duoda ir tai Astr. Ir vis tiek ji privalo padaryti būtinus tyrimus, privalo atiduoti mamai išrašą ligos.
Atsakyti
nu as "netepiau" KMUk kai gulejau. Tai nezinau, ar del to, bet prikiaulino mum nerealiai. As jau net nejau gincytis, kai pasverta maziuke rode, kad per menesi priaugo 400 gr, (buvo 3 men), o mum parase, kad 700, kad bukle normali, kardiologas jokiu pastabu neturi (o po israso atejo ji, sako, uzesiukai girdisi, gal yra skylute). Aisku echo jau nedare. nu vienu zodziu israse- vaiko bukle stabili, nors isvaziavom namo tokie, kokie atvaziavom: su 37,5 temperatura, viduriuoja zaliai, pilvo diegliai po 5 val per diena, vaikas dusta, melynuoja, nervu priepuoliai kazkokie- kratosi ( cia suaktyvejo po to, kai is venos eme krauja, o mane 15 min uz duru priverte buti, tai matyt soka ivare kudikiui), na dar vaikas 2 men slogavo ir t.t.t.t
o sako, bukle gera, stabili. Nusivyliau kMUK, nes net alergologes nesugebejo pakviesti, sako, iki 6 men niekuo negalim padeti vis tiek. O astrauskaite sako, kur jus buvot???? iki siol.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 04, 16:14)
. O astrauskaite sako, kur jus buvot???? iki siol.

Tik taip sako....
Tiesiog alergiją, t.y. AD be galo sunku išgydyti. O ir ligoninė tik tam, kad tyrimus padaryti nemokamai. Na gal aš per daug nusivyliau, nes mums ji absol nepadėjo.
Atsakyti
tai vat man pagalbos ir nereikia kazkokios ypatingos, as priesingai bijau, kad pakenks, vis delto stresas, rutinos nebuvimas, o dar jai dantukai kalasi, dirgli... nu zinot pacios wink.gif

man is ligonines reikia tik tyrimu, ir neocate. O isvadas pasidarysiu pati biggrin.gif
dar klausimas, KIEKYBINIAM ismatu tyrimui, kiek laiko kakutis gali buti? mociute cia kazada eme ir paskambino i laboratorija, tipo paklaus (norejo padet biggrin.gif ), tai sako, oi, iki 24 valandu SALDYTUVE gali stovet blink.gif g.gif klausiu, nes manoji pradejo itin retai tustintis, na, kas 2-4 dienas smile.gif tai jau 2 savaites kaip nenutaikau "per dvi val" nuvezti blush2.gif
Atsakyti
Labas mamytės, mūsų būklė labai sunki šiuo metu.Vakar buvom pas alergologę. Tai va ką ji mums skyrė: veidukui fucidin h tepti po 2k.per dieną, 10d., kunui advantan sumaišyti su drėkinamuoju vieną kartą per dieną 7 d. doh.gif išrašė ketotifeną. doh.gif po poros sav.pasirodyti. na ką aš žinau, bet kol kas tikrai netepsiu, matysim kaip bus vėliau.
Atsakyti