Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

Loveco, dar patarima turiu: kai isduos israsa isvaziuojant, sesk ir tikrink viska smulkmeniskai, nes mums tai toki beleberda padave, net ne su musu tyrimu atsakymais! doh.gif Gerai, kad as kaip mokytoja pripratus viska tikrinti, tai dirst i ta lapa - ogi mes visai nealergiski blink.gif , nors pries tai ASTR... man buvo atnesusi originalu laboratorijos lapa, kur pas mus auksciausios alergijos klases. Tai isbraukiau visus israsus raudonai ir atgal Astr pagrazinau. Bet labai idomus vienas niuansas - iseinu as is palatos su tuo priraudonintu lapu, o kitame koridoriaus gale mane pamaciusi AStr ir sako: "Zinau zinau, kad ten daug klaidu" - blink.gif blink.gif blink.gif . Isivaizduojat? Vadinasi man pakiso bilekoki israsa, ir jeigu as nebuciau apsiziurejusi, vadinasi visiems ramu - su tokiu ir butume iskeliave. O juk cia dokumentas, ir svarbus dar - tarkim prireikia tau susitvarkyti dokumentus del neigalumo pasalpos, nunesi toki ligonines israsa, o ten sako: "Ko jus norit? Juk niekam nealergiski?" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 03 03, 20:01)
Apie hormoninius tepalus jos tokia nuomone- negalima ir vsio wink.gif

Bet matai, as buvau teisi - negalima veiduko hormonais tepti ax.gif - net Astr tokio gydymo vengia, nors kuneli, tai jie be skrupulu tepa. Mamos juk rase, kad daug hormonu maciusios vietos ima skilineti, kraujuoti kai gauna saules, o veidukas tokia vieta, kuri pastoviai saule matys.
Papildyta:
QUOTE(pirmokelis @ 2010 03 03, 16:43)
Labas ausruse, vel telniašką ant krūtinės plėši?  lotuliukas.gif

biggrin.gif O ka tai reiskia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 10:44)

biggrin.gif O ka tai reiskia?  blush2.gif

Oi, ausrut, nezinai kas yr teliniaška? nugi dryžuoti jūreiviški marškinėliai. taip sako apie ką nors, kai žmogus labai karštai imasi diskutuoti lotuliukas.gif bet tu man dėl to labai patinki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 04, 00:09)
'TEPTI"manau,ausru turejo omeny alga vokelyje lotuliukas.gif

oh, na ne taip reiskias supratau blush2.gif

Oho, Ausru, negi tokia nesamone galejo padaryt su israsu?? blink.gif As tai kazkaip net netikrinau, bet man ir originalu nieks nerode g.gif Na bent pagal musu israsus nieko gera pas mus.

Mano vaikas sian baisiai atrodo doh.gif matyt nakty buvau gerokai atsijungus, o vyras vistiek ne taip greit sureaguoja, tai jau veidukas oj oj, patinusios akytes, nosis raudona, lupos sasuotos. Galvojaom sian pasui ja nufotkint, tai jau nevaziuosim.
Atsakyti
Alūnas sumažina prakaito ir riebalinių liaukų sekreciją, yra gana stiprus antiperspirantas,taip pat veikia dezodoruojančiai (naikina blogus kvapus).
Daugelis aliuminio junginių, kurie paprastai naudojami dezodorantuose,patenka į kraują, labai lėtai pasišalina iš organizmo ir kaupiasi vidaus organuose. Be to, jie gali užkimšti prakaito liaukų latakus, sutrikdydami liaukų veiklą.
Skirtingai nuo šių junginių, alūnas neprasiskverbia į ląsteles ir nepažeidžia prakaito liaukų funkcijų.
Jo poveikis grindžiamas ne prakaito liaukų blokavimu ar porų užkimšimu, bet stipriomis absorbcinėmis savybėmis. Jis dehidratina, taigi ir naikina bakterijų ląsteles, kurios yra kvapo šaltinis. Jis nesukelia alergijos ir gali būti saugiai naudojamas astmininkų ir nėščių moterų.
Be to, alūnas turi kitų naudingų funkcijų:
- pašalina niežulį ir patinimą po uodų ir mažų muselių įkandimų
- nuostabiai padeda esant paradantozei ir kraujuojančioms dantenoms
- dėl astringento poveikio, gali būti naudojamas po skutimosi, siekiant išvengti odos sudirginimo ir užgydyti smulkias žaizdeles
- gydo pienligę
- akimirksniu sumažina alerginį niežulį
- panaikina česnako, žuvies kvapą nuo rankų

Kazin, ar sumazintu g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 03, 23:25)
As tai pailsejau praeita karta smile.gif nes gamint nereik, vaikas ramus nuo vaistuku. O jei dar viena, tai nereik prie kito vaiko taikstytis.
Papildyta:

Su lopais vargu ar isleis namo, o jei kokia reakcija.
Siaip ten guldo, kad pagerint vaiko bukle, ten aplinka kitokia, ir tai irgi veikia. Nes galiir namuose kazkas netinkti, o ten viska skontroliuojama smile.gif Ir valo kasdien dulkes ir viskas virinta ir drabuzelius kasdien keicia, ir tepa, priziuri, koreguoja dieta.

Na ir man panašiai-toks kaip poilsis buvo, knygą skaičiau ir tiek.
O būklė mums ten buvo pablogėjusi-mus paguldė penktd. Ateina Astr.pirmadienį-sako, gal jūs į namus išvažiavę buvot, nes žiauriai vaiką išbėrė. O aš net kojos iš ligoninės nekėliau.

QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 00:19)
Loveco, nenoriu blogai nuteikineti, bet jei nori kad gydytoja ir toliau islaikytu toki malonu tona bei rupinimasi jumis, tai tepk vos tik atsigulus, kitaip gali tekti labai nusivilti ir isvaziuoti be puses zadetu tyrimu. (Atsiskaityti isvaziuojant sitas variantas netinka, nes tada jau post factum - tyrimu nepadarys)  biggrin.gif

Taip, tas tiesa thumbup.gif .

AŠ, matyt, per mažai tepiau, kad kai nuvažiavom po ligoninės pas ją Neocate išsirašyt, ji ir klausia-o jūs pas mane gulėjot, ar pas mano kolegą.
Ir šeip, anksčiau namo iškeliavom iš ligon.....
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 08:44)
Bet matai, as buvau teisi - negalima veiduko hormonais tepti  ax.gif - net Astr tokio gydymo vengia, nors kuneli, tai jie be skrupulu tepa. Mamos juk rase, kad daug hormonu maciusios vietos ima skilineti, kraujuoti kai gauna saules, o veidukas tokia vieta, kuri pastoviai saule matys.

Labai itikinanti info pries veiduko tepima. Kolkas gyd skyre tik hormoninius tepaliukus, tai, kai jau pablogeja, tik jais ir tureciau tepliot...

QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 04, 10:32)
Perskaičiau visą temą, bet atsakymo neradau. Gal galite patarti?:
pradedu mažylės primaitinimą. Daviau virtos morkos 2 šaukštelius tai ją labai išbėrė (raudonom sausom dėmėm rankos, krūtinė, pilvo šonai).

As morka viena is paskutiniuju meginciau, labai daznai beria, net ir vaikiukus be ad diagnozes.
Pradeciau nuo bulves ir niekur labai neskubeciau su bandymu isragaut kuo daugiau nauju rusiu.
Cukinija nekalta darzove dazniausiai buna. Paskanint galima saldytu krapu, petrazole, svoguno laisku is savo darzo.
Papildyta:
Tiesa, Astr... kazkokia superiskiausia gyd. ad atveju? Kur ji dirba? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 03 04, 12:54)
Tiesa, Astr... kazkokia superiskiausia gyd. ad atveju? Kur ji dirba? blush2.gif

Ji dirba toj vietoje, kur gali padaryt tyrimus nemokamai smile.gif Tiek to superiškumo smile.gif
Antakalnio ligoninėje dirba.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 04, 09:59)
Oho, Ausru, negi tokia nesamone galejo padaryt su israsu??  blink.gif  As tai kazkaip net netikrinau, bet man ir originalu nieks nerode  g.gif  Na bent pagal musu israsus nieko gera pas mus.

Ten dar daugiau visokiu bajeriu buvo, apie kuriuos net ranka viesai rasyti nekyla.
O man laboratorijos originalus ne tik rode, bet ir atidave. Gal del to, kad Astr sake "Jus labai viskuo nepasitikit - jusu tokios nepasitikincios akys. Na bet gal mums pavyks pelnyti jusu pasitikejima." Bet nepavyko lotuliukas.gif

O tiesa, personalu isvis pasitiketi negalima - vakarinio tepimo metu tepdavo ne tais tepalai, kur paskirta, vietoj ketotifeno atnesdavo fenkaroli, o vietoj vienos koses isvirdavo kita - pagrindinis pasiteisinimas budavo, kad Astr labai daktariskas rastas ir tipo nesuskaito. O as kadangi vizito metu viska gerai isidemedavau, tai akylai sekiau, ir jei kas ne taip, tuoj veja keldavau. Isivaizduok pvz atnesa ketotifeno ketvirti, uzpilu vandeniu, o jis netirpsta - zinai juk kaip greitai ketotifenas pasileidzia gaves laseli vandens, o cia stovi gal 10 min ir netirpsta. Nueinu pas sesute, klausiu ka cia atnese, sako ketotifena. Atnesu pakisu sauksteli po nosim, sakau kas cia per ketotifenas, jeigu netirpsta - pasirodo fenkaroli pakiso.
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2010 03 04, 13:14)
Ji dirba toj vietoje, kur gali padaryt tyrimus nemokamai smile.gif Tiek to superiškumo smile.gif
Antakalnio ligoninėje dirba.

Noriu mamyčių paklausti, tos kurios gulėjo Antakalnio ligoninėje ir gydėsi pas Astrauskaitę.Ar išeidamos davėte pinigėlių.
Dėl ko klausiu....Kai gulėjome , susipažinome su keletas mamyčių, kurios ne pirmą kartą gulėjo ligoninėje.Tai viena sakė, kad visada duoda 300lt. kita 100lt.
Mes nedavėme nieko išeidami..... gal reikėjo? Astrauskaitė ne itin patenkinta buvo(bent man taip pasirodė)
Matau, kad vėl mums gresia apsilankymas ligoninėje.Tai nežinau kaip reikėtų šį kartą elgtis su pinigėliais.Gal čia yra nerašyta taisyklė, kad privalai atsiskaityti???
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 12:33)
O tiesa, personalu isvis pasitiketi negalima

Zinok buvo ir mum bajeris. Cerniauskas mum sudare individualu valgiarasti, tipo reik plest, jus cia mazai ka valgot la lala. Ateina viena diena sena tokia vireja ar kas ji ten tokia ir sako, cia jum individuali bulviu kose su kiauliena blink.gif . Sakau kokia dar bulve, mum didziausia klase jom. Nu sako gyd taip parase, pamaciau Cern. ir sakau ka cia sugalvojot mum bulves valgyt. Jis taip pasimete lotuliukas.gif sako, nu reik kazka bandyt. As tai gal kita darzove, kopustu pvz., pabandom, juk bulve mus labai alergizuoja. Tai nuejo ziuret, pasirodo, ten kita kose buvo parasyta, o ta ne taip suskaite doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 04, 13:33)
Atnesu pakisu sauksteli po nosim, sakau kas cia per ketotifenas, jeigu netirpsta - pasirodo fenkaroli pakiso.

kai cia visos mamos taip ziuri kiekviena smulkmena, tai tokie zodziai man skamba kaip is siaubo filmo.
Noriu patarimo, galvojau uzsirasysiu konsultacijai pas vaiciulion, paskui galvoju - pas astrausk, o kaip jus patartumet?
pasimeciau
Atsakyti