nu va, nemaudzius ilgai maze neisbus o tai kaip su isvaziavimu i lauka- ten toli su tuo vezimu iki lauko?
kokie dar tepliojimai??? nenoriu, kad vaika tepliotu.... pati gyd sake, kad Hormonais negalima, tai kuo dar?
as supratau, kad mus laikys, kol padarys tyrimus. Bet tai pala, jei tik del tepliojimu 12 dienu gulet, tai biski kankinimas vaiko ir mamos
gal ten jie stebi, kaip "toleruoja neocate". nu bet juk ta ir namie galima daryt. Mum dar sake, kad ismatu tyrimo reikes laukti apie 5 dienas. Tai jei tik jo LAUKTI ir guleti ligonineje- vel nesamone. Zodziu gaunasi taip, kad ligonine skirta neiasku kam, jei guldo del tyrimu, nesuprantu, kam guldo mum gerai ir taip
QUOTE(Loveco @ 2010 03 03, 20:01)
Mano baimes del stai ko:
As valgau ekologiskus produktus visus beveik, ten, aisku, tokiu negausiu, o is Kauno niekas man ju neprivezines... kaip bus
Kaip su elementaria higiena, jei busiu vienvieteje palatoje.... palikt vaika viena, ar kaskart kvietinet sesutes, kai as lakstysiu i dusa ir wc? Vakarais lankytoju kaip ir neturesiu, kurie paziuretu maze
Kaip su vaiko maudynem? mes ja prausiam bent kas 3 dienas, nes kitaip priprakaituoja ir beria.
Ciuziniai poroloniniai? Jei taip, blogai prakaituoja nesvietiskai ant ju, o nuo to aisku ir beria.
Koks isejimas i lauka- kaip su vezimeliu, pro kur reikes tasytis, ar yra kokie liftai, nes laiptais tai niekaip neuzsinesiosiu viena...
Na, tokie gal juokingi klausimai, bet man jie labai rupi... ir taip jauciuosi, tarsi atimanti is vaiko jos muzikele, su kuria ji siaip ne taip uzmiega, ir t.t. baisu tiesiog, vis tiek ne namai. Tikiuosi, kad bent naudos bus, ne taip kaip su KMUK.... bet tyrimus kazkodel kartot kas 2 men sake, ir gultis taip pat reikes...
As valgau ekologiskus produktus visus beveik, ten, aisku, tokiu negausiu, o is Kauno niekas man ju neprivezines... kaip bus
Kaip su elementaria higiena, jei busiu vienvieteje palatoje.... palikt vaika viena, ar kaskart kvietinet sesutes, kai as lakstysiu i dusa ir wc? Vakarais lankytoju kaip ir neturesiu, kurie paziuretu maze
Kaip su vaiko maudynem? mes ja prausiam bent kas 3 dienas, nes kitaip priprakaituoja ir beria.
Ciuziniai poroloniniai? Jei taip, blogai prakaituoja nesvietiskai ant ju, o nuo to aisku ir beria.
Koks isejimas i lauka- kaip su vezimeliu, pro kur reikes tasytis, ar yra kokie liftai, nes laiptais tai niekaip neuzsinesiosiu viena...
Na, tokie gal juokingi klausimai, bet man jie labai rupi... ir taip jauciuosi, tarsi atimanti is vaiko jos muzikele, su kuria ji siaip ne taip uzmiega, ir t.t. baisu tiesiog, vis tiek ne namai. Tikiuosi, kad bent naudos bus, ne taip kaip su KMUK.... bet tyrimus kazkodel kartot kas 2 men sake, ir gultis taip pat reikes...
Del produktu - jei kazka valgot ypatinga, ko nera ju virtuvei galima atsivezt, pvz., mum gamino soru kose, atvezem palikom virtuvei ir gamino. Na bet visiskai atsikirai vargu ar gamins. Dazniausiai mamai skiria hipoalergine dieta ir tiek.
Del vonios - ten yra erdvi patalpa kurioje yra vonia ir lyg ir maciau vonele, as buvau pasiemus auto kedute- lopsi ir tepdavau saviske su savim i vonia O neseniai tai irgi imdavau su savim, stovejo lauke manes
Ciuziniai poroloniniai aptraukti neperslampama medziaga, o vaiku tai net nepasiziurejau istiesu kokie, nes beveik visa laika su manim miegodavo.
Laukas - gali iseit bet kada dienos metu, kai nevizituoa gydytojai ir nera paskirta proceduru. Mes eidavom po pietu, nes tada daugiau laisvo laiko. Skyrius yra 1m aukste, taigi patogu isvaziuot su vezimu, niekur ner laipteliu, visur nuolydziai. Beje is kitos pastato puses yra fainas parkas su takeliais, jei nutirpo sniegas, bus patogu pasivaiksciot. O nuvalyt sniega ar purva nuo ratu, galima paprasyt sesutes skudurelio, bus patogu ir valytoja neburbes.
Virtuvyteje galima visada paprasyt arbatos ar vandens kavai, jei vaikas laiku nesuvalge porcijos, galima paprasyt pasildyt. Jei naktim keliates valgyt misinio irgi budinti sesute duos. Zaislu pasiimk, tik kad butu plaunami
DAr gal kokiu klausimu bus?
QUOTE(Loveco @ 2010 03 03, 22:38)
nu va, nemaudzius ilgai maze neisbus o tai kaip su isvaziavimu i lauka- ten toli su tuo vezimu iki lauko?
kokie dar tepliojimai??? nenoriu, kad vaika tepliotu.... pati gyd sake, kad Hormonais negalima, tai kuo dar?
as supratau, kad mus laikys, kol padarys tyrimus. Bet tai pala, jei tik del tepliojimu 12 dienu gulet, tai biski kankinimas vaiko ir mamos
gal ten jie stebi, kaip "toleruoja neocate". nu bet juk ta ir namie galima daryt. Mum dar sake, kad ismatu tyrimo reikes laukti apie 5 dienas. Tai jei tik jo LAUKTI ir guleti ligonineje- vel nesamone. Zodziu gaunasi taip, kad ligonine skirta neiasku kam, jei guldo del tyrimu, nesuprantu, kam guldo mum gerai ir taip
LiloSun tau jau, matau, daug ką parašė. O tepliojimai-ten teplioja visą vaikelį 2 k. per dieną kremukais-mus tepė Vitella su cinku ir Essex kremu. Jie nėra hormoniniia.
Jeigu nusidraskydavo, patepdavo mėliu.
O atsakymų iš tiesų reikia palaukt-ir kakučio tyrimo reikia laukt, ir kraujo tyrimo iš venos mums kažkaip ilgokai nepadarė.
Jeigu dar kas domina, klausk.
Personalas man malonus pasirodė, laikas labai greitai praėjo.
Linkiu Loveco stiprybes ligonineje ir turiu viena klausima, o kazin galima guleti ligonineje tik diena, o nakciai namo vaziuoti?
ar kol tyrimus darys, o paskui jau neguleti, o laukti atsakymu namie?
na, bet greiciausiai taip niekas nesutiks.
man labai idomu kokius Jums darys tyrimus, gal as tada juos mokamai pasidaryciau ir tiek.
Papildyta:
LOVECO, o Jums tik veidukas isbertas, ar ir visas kunelis?
aciu
man labai idomu kokius Jums darys tyrimus, gal as tada juos mokamai pasidaryciau ir tiek.
Papildyta:
aciu
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 03, 22:45)
turiu viena klausima, o kazin galima guleti ligonineje tik diena, o nakciai namo vaziuoti?
Va ir man tai rūpi, nes reikės dar kartą gultis į ligoninę ir darys tyrimus su lopais bei kartos ankstesnius.
Bet ar aš ne taip supratau, ar kaip, bet lyg ligoninę remontuot ruošiasi-būtent šitą skyrių ir aplamai neguldys vienu momentu į ligoninę, o atvažiuot reikės tik tepliojimms ir tyrimams paimti.
Papildyta:
Lovec, aš taipogi tau sėkmės linkiu.Patikėk, laikas be galo greitai praeis. Ir niekas ilgai ten nelaikys, net nežinau, kokiu atveju taip turėtų būti.
QUOTE(Singė @ 2010 03 03, 20:43)
LiloSun tau jau, matau, daug ką parašė. O tepliojimai-ten teplioja visą vaikelį 2 k. per dieną kremukais-mus tepė Vitella su cinku ir Essex kremu. Jie nėra hormoniniia.
Del tepliojimu, tai galima ir savo kremuka pasiimt jei labai norisi. Siaip mus siule Uriage emolienta, bet mum netiko todel jautoliau tepe Essexu. Del hormonu tai tepe mus, bet kaip zinau gali atsisakyt.
As tai pailsejau praeita karta nes gamint nereik, vaikas ramus nuo vaistuku. O jei dar viena, tai nereik prie kito vaiko taikstytis.
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 03 03, 20:57)
Va ir man tai rūpi, nes reikės dar kartą gultis į ligoninę ir darys tyrimus su lopais bei kartos ankstesnius.
Su lopais vargu ar isleis namo, o jei kokia reakcija.
Siaip ten guldo, kad pagerint vaiko bukle, ten aplinka kitokia, ir tai irgi veikia. Nes galiir namuose kazkas netinkti, o ten viska skontroliuojama Ir valo kasdien dulkes ir viskas virinta ir drabuzelius kasdien keicia, ir tepa, priziuri, koreguoja dieta.
QUOTE(Loveco @ 2010 03 03, 20:01)
na, kaip laikotes izengus i pavasari?
mano galvoje- minciu milijonas Grizom is Astrauskaites. Man ji labai labai patiko! ..........
mano galvoje- minciu milijonas Grizom is Astrauskaites. Man ji labai labai patiko! ..........
Loveco, nenoriu blogai nuteikineti, bet jei nori kad gydytoja ir toliau islaikytu toki malonu tona bei rupinimasi jumis, tai tepk vos tik atsigulus, kitaip gali tekti labai nusivilti ir isvaziuoti be puses zadetu tyrimu. (Atsiskaityti isvaziuojant sitas variantas netinka, nes tada jau post factum - tyrimu nepadarys)
Nu dabar trumpai i tau rupimus klausimus:
1. Lauke buti leidzia kiek nori, niekas ten sito nereguliuoja. Tik aisku geriau eiti po pietu, po vizitaciju ir tyrimu;
2. Pati nusimaudyti galesi vonioje, kurioje nelabai kas, kaip man sake, maudosi. Kai mes gulejom seseles negalejo atsistebeti is kur atsirado tokia mama, kuri kiekviena diena eina praustis . Tik pasiimk kokias gumines slepetes, nes vistiek nemalonu lipti i bendra vonia (duso kabinos nera). Vaikui vonele maciau yra (tokia nuo caro Petro laiku), bet jei turi galimybe pasiimk geriau savo.
3. Del produktu - jei tau niekas negales privezioti, pasiimk kuo daugiau su savimi, yra didelis saldytuvas foje - ten galesi laikyti arba virtuveles saldytuve. Dar patariu pasiimti lipniu lapeliu ir rasikli, taip pat daug mazu stiklainiuku ir politileniniu maisiuku. Bent jau as darydavau taip - pvz jei mums pietums uzraso triusis + brokolis, tai as i virtuvele nunesu ne visa brokoli, o tik tiek kiek jo tiems pietums reikes, nes jei nunesciau visa, tai likusi dalis atia sudie negriztu. Ir triusi bei kalakuta supjaustem gabaleliais, kad ne visa is karto nestu gaminti, o tik reikiama kieki. Kruopas kosems atseikedavau i stiklainiuka, nes kai syki nunesiau visa soru pokeli, tai is jo isvire ne tik mums, bet ir visam alergologiniam - ta prasme visiems, kam buvo numatyta tadien soru kose. Kadangi manes nesuzavejo mintis maitinti visa skyriu, tai visko atseikedavau kiek reikia ir nunesdavau kelios valandos pries gaminima. O ant indelio ar pokelio butinai reikia parasyti varda pavarde - tam pravers lipnus lapeliai. Beje, seimininkutes ten visada ateina paklausia, pvz: "Bulves jusu ar musu?" Jei turi ekologisku - nesi savo, jei ne - verda is ligonines bulviu. Aisku, yra produktu, kuriu jie neturi, tai savaime suprantama, kad reikia paciai ju tureti.
4. Del higienos - manau teks palikti vaika palatoje viena - na biskuti pareks, bet lovytes ten aukstos, tikrai neiskris. Stenkis apsirupinti wc kai miegos - bus maziau triuksmo.
5.Ciuziniai tai paroloniniai tikrai, patalyne skalbiama Ringuva + kazkoks baliklis manau, tai jei taviske jautriai reaguoja, pasiimk savo uzvalkalus.
6. Skyrius pirmame aukste, tai nebus problemu su vezimelio nesiojimu - drasiai galit pasiimti.
7. Pasiklausk pries vaziuodama ar skyriuje yra siltas vanduo, nes mes kai gulejome nebuvo, tai kokia laime, kad turejau pasiemusi elektrini arbatinuka, kitaip vaiko uzpakali butu teke po saltu vandeniu plauti
Jei dar liko klausimu, prasom klausti
Papildyta:
Uj, cia matau jau daug ka mamos atsake, tai be reikalo vargau
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 03, 20:39)
Del produktu - jei kazka valgot ypatinga, ko nera ju virtuvei galima atsivezt, pvz., mum gamino soru kose, atvezem palikom virtuvei ir gamino. Na bet visiskai atsikirai vargu ar gamins. Dazniausiai mamai skiria hipoalergine dieta ir tiek.
Mamai taip pat gali skirti individualia dieta. Bent jau man skyre, bet buvo sunku sugalvoti ka as kiekviena diena valgysiu, kai nezinojau kokius produktus jie turi.
QUOTE(Singė @ 2010 03 03, 20:43)
O atsakymų iš tiesų reikia palaukt-ir kakučio tyrimo reikia laukt, ir kraujo tyrimo iš venos mums kažkaip ilgokai nepadarė.
nu bet as ir essex nenoriu, ar dar kokiu nauju, kam man to parafino. Tepu savo TS bei kartais saltalankiu kremu, o jei noriu labai riebaus- nu jau tada basaliu. Ir tikrai nenoriu, kad teptu "kazkuo", kas lygiai taip pat drekina vaiko odele...
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 03, 20:45)
Linkiu Loveco stiprybes ligonineje ir turiu viena klausima, o kazin galima guleti ligonineje tik diena, o nakciai namo vaziuoti?
Papildyta:
aciu
Papildyta:
aciu
as ir planavau mokamus darytis, bet mum pasake, kad labai labai daug tu tyrimu bus, tai sako finansiskai nekas butu, jei negultumet... musiskei siuo metu isbertas tik veidukas ir kakliukas.
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 03, 21:25)
Del tepliojimu, tai galima ir savo kremuka pasiimt jei labai norisi. Siaip mus siule Uriage emolienta, bet mum netiko todel jautoliau tepe Essexu. Del hormonu tai tepe mus, bet kaip zinau gali atsisakyt.
As tai pailsejau praeita karta nes gamint nereik, vaikas ramus nuo vaistuku. O jei dar viena, tai nereik prie kito vaiko taikstytis.
Papildyta:
Siaip ten guldo, kad pagerint vaiko bukle, ten aplinka kitokia, ir tai irgi veikia. Nes galiir namuose kazkas netinkti, o ten viska skontroliuojama Ir valo kasdien dulkes ir viskas virinta ir drabuzelius kasdien keicia, ir tepa, priziuri, koreguoja dieta.
Papildyta:
na, galiu iskart pasakyt, mum bukle blogina CIUZINYS. Va maziuke miega savo lovyteje- liuks, maziau berimu, neprakaituoja, nes KOKOSINIS jis, o tik tenka nakti maitinti lovoje savo, viskas- slapia palieka. Dabar miega su manim, nes nerami vel tai va baiminusi pablogejimo ligonineje, uzvalkalai cia ne visai prie ko
aciu uz info, tikrai vertinga. Gan sudetingai skamba, nesiot porcijom ir visi kiti niuansai, nu bet teks
o ka reiskia "tepkit nuo pirmos dienos", cia perkeltine prasme?
Ausru, oho kaip jus ten gudriai
Del kosiu, tai tikrai nevire is musu pakelio soru visam skyriui net grazino kas liko po musu.
Del wc tai jei nemiegodavo, imdavau su savim, nes ne tai kad issirektu o prisikasytu zveiskai kol grisciau.
Loveco, "tepti" Ausru turbut turejo minty, kad ta ka Astr. paskirs, nes jei nesutiksi tai gal reaguos ne taip palankiai.
Del kosiu, tai tikrai nevire is musu pakelio soru visam skyriui net grazino kas liko po musu.
Del wc tai jei nemiegodavo, imdavau su savim, nes ne tai kad issirektu o prisikasytu zveiskai kol grisciau.
Loveco, "tepti" Ausru turbut turejo minty, kad ta ka Astr. paskirs, nes jei nesutiksi tai gal reaguos ne taip palankiai.
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 04, 00:36)
'TEPTI"manau,ausru turejo omeny alga vokelyje
.........................
O ka daryt,kai gal ir noretumei gult su vaiku,bet nera kam mazesni vaika palikt? (o su vyresne kazkam kitam i ligonine gultis-ne iseitis,nes niekas taip gerai visos padeties nezino ir tinkamai vaiko nepriziures ).Retorinis klausimas turbut...
........................
Loveco-sekmes ir stiprybes
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 03, 23:36)
Ausru, oho kaip jus ten gudriai
O mums tai pasitaike toks kartas, sake kitos mamos neturejo tuomsyk atsiveze soru, tai isvire is musu (bet neatsiklause). Aisku, mes nenubiednejom neteke soru pokelio , bet pagalvojau, kad jei dvi savaites taip ir su kitu maistu bus, tai suma sumarum jau nemazi kastai gausis ir vyras nespes pirkti ir vezti