QUOTE(ausru @ 2010 03 02, 23:34)
Pirmokeli, nu ka? Matei Paskutine instancija? Pasirodo ne tik glifosato gaunam, bet dar ir daugiau chemijos pries nuimdami derliu pavaro. Ir ne is pirsto Ruta faktus traukia - patys ukininkai kalba - dar pasitaiko saziningu zmoniu, kuriems ne tik pelnas rupi. O apie mesyte, tai isvis patyliu. Lietuvoj kas antra pora turi vaisingumo problemu, tai ar ne modifikuotai sojai dekingi turetume buti?
Mamos, svarstau minti ar mums nereiketu kreiptis i Paskutine instancija ir parodyti tiems idiotams ka padare su musu vaikais sitoks maistas? Ka manot? Nusiustume Ruta i Alergologini, kad Astrauskaite pakalbintu - manau sokiruotu jos pateikta statistika ir ten isvysti vaizdai, kaip atrodo vos keliu menesiu kudikiai su sunkiu ad.
Mamos, svarstau minti ar mums nereiketu kreiptis i Paskutine instancija ir parodyti tiems idiotams ka padare su musu vaikais sitoks maistas? Ka manot? Nusiustume Ruta i Alergologini, kad Astrauskaite pakalbintu - manau sokiruotu jos pateikta statistika ir ten isvysti vaizdai, kaip atrodo vos keliu menesiu kudikiai su sunkiu ad.
mintis
Papildyta:
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 28, 21:15)
ištikrųjų tai skaičiau tokį straipsnį, kad kuo mažiau populiarios daržovės, tuo rečiau joms pasireiškia alergijos... va, draugės mergaitė alergiška visiems pagrindiniams alergenams: kviečiams, kiaušiniams, pienui, braškėms, kopūstinėms daržovėms ir t.t., bet už abiejų žandų kemša tuos pačius topinambus, geltekles, saldžias bulves (Yamsus, kur būna maximoj tokios ryškiai oranžiniu vidum, laaaaabai skanios), baklažanus, šilauoges, sausmedžio uogas, bruknes... tėvas iš kažkokios kelionės parvežė kumelės pieno, tai mergina viena išgėrė, nes kitiems nepatiko, o jai ne tik patiko, bet ir labai tiko. ale kur čia dabar surasi lietuvoj melžiamą kumelę vaikui... tai va kaip būna...
ir dar noriu pasisakyt apie vaikiškus maistus be druskos ir be cukraus: mano babūnė (prosenelė) mano mamai, yra pasakius: nesistebėk, kad tas tavo vaikas nenori valgyt (o mano sesė buvoi baisi nevalgytoja nuo pirmų dienų) to, kas tau pačiai neskanu. ir aš tos pačios nuomonės - grūdelis druskos ir trupinėlis cukraus ar kokio uogų sirupo tikrai nepakenks, jei tik vaikas noriau valgys.
ir dar noriu pasisakyt apie vaikiškus maistus be druskos ir be cukraus: mano babūnė (prosenelė) mano mamai, yra pasakius: nesistebėk, kad tas tavo vaikas nenori valgyt (o mano sesė buvoi baisi nevalgytoja nuo pirmų dienų) to, kas tau pačiai neskanu. ir aš tos pačios nuomonės - grūdelis druskos ir trupinėlis cukraus ar kokio uogų sirupo tikrai nepakenks, jei tik vaikas noriau valgys.
jau isbandziau ir tobinambus i sriubyte ir i troskinuka, nu skanu ir mazei tinka:) be to vis naujas skonis... o gal zinot kur gauti tu geltekliu????? niekur nerandu o saldzias bulvytes irgi bandysim manau greitu metu
Papildyta:
taigi ryzomes isbandysti spirulina. bet si kart ne tianshi, o ekologiska pukka. ne tianshi todel, kad paskaiciau jog ten dar ieina ir kordicepsas bei karotinas tai pabijojom keliu nauju dalyku vienu metu bandyt. ir ka jus manot spirulina mum daugiau negu tiko ne tik kad absoliuciai nealergizuoja, bet po triju dienu gerimo dar apetitas pagerejo nesuprantu vieno, kodel tianshi i savo papildus visus prideda papildomu dalyku kad ir i kalci pvz pieno kiausiniu milteliu, nu kam to reikia? arba i spirulina karotina su kordicepsu, juk ir pati spirulina ir begalo maistinga ir gerai isisavinama kam dar ja "pegerint"