Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIII tema

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 28, 07:41)
Kažkaip galvojau, kad jei vaikutis gerai priauga svorio, tai dabar jau nesiūlo primaitinti anksčiau kaip 6 mėn., o ypač alergiškų g.gif , juk žarnynas dar nesubrendęs būna g.gif .
Aš tai neskubėčiau, vis tik pavasaris, kiek jau ten to gero tose daržovėse belikę g.gif . Mums tai labai sunku buvo su primaitinimu... Pasikartosiu, bet jei man atsuktų kas laikrodį atgal, tai mesčiau aš tą primaitinimą dar mėnesiui, o ne įaudrinčiau organizmą bandydama (nesėkmingai doh.gif ) koks produktas tinka.

drinks_cheers.gif Man irgi siūlė primygtinai primaitint. Nuo 4-ių mėn. kivi siūlė blink.gif ir bananą...žinojo,kad alergiška. Bet pirmą kart šių paragavo ji , tik 10 mėn. O primaitinti pradėjau nuo 6 mėn. 5,5mėn buvo pabandymai po keletą šaukštelių.

O kruopų košes tai duodavau užpilamas iš pat pradžių, jos švariai apdirbtos , išvalytos. Dabar va irgi tokią pabandžiau su įvairiais grūdais. Nuo tokių ne tokia stipri reakcija. Bet paraudo iškart dėmė, nestipriai , bet vistiek unsure.gif , tai visgi nei avižų, nei jokių kviečių negalima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 02 28, 12:57)
o kokiom kruopom maitintum? Spec kudikeliu kosytem?  smile.gif

na, čia jau sudėtingas klausimas... aš mirkyčiau ir malčiau pati. taip iš pradžių ir dariau. bet kad maniškė visai nieko nevalgė, tai tas terliojimasis kad suvalgytų pusę gramo buvo beprasmis, todėl perėjom prie užpilamų vaikiškų, labai mum tinka Topfer eko ryžiai pvz. dar iš hipo eko serijos pirkau, irgi tiko, bet mūsų ir atvejis ne tas su alergijom, kas alergizuoja dar nebandėm, o visa kita ne maisto alergijos,tai gal dar kitos mamytės pakomentuos geriau.
mes turim prisišaldę naminių uogų, tai paskui pradėjau skanint košes tom uogos, ir tiesą sakant dedu šiek tiek cukraus, jei tos uogos sušaldytos be cukraus. prisiskaičiau, kad mūsų laikų mada be cukraus ir be druskos yra visiška nesąmonė (manau tai reklamins dalykas, kai vaikas nevalgo naminių košių, puolam bandyt pirktines, o jose tai jau yra visko, taip ir leidžiam pinigus tam, kas "geriausia vaikui"), todėl duodu vaikui ir daržovių sultinio su tais pačiais prieskoniais, ką ir mes naudojam pvz. bet čia viskas pamažu, iš pradžių vis tiek reikia būtinai gryną produktą ir po vieną bandyt. nes kitaip neatsirinksi kas nuo ko ir prie ko,jei sualergizuos.

o tos užpilamos vaikiškos, skaičiau gaminimo technologijas, tai yra virti ir išdžiovinti miltai, todėl taip ir brinksta greit. ir vitaminų ten būna prifarširuota papildomai, tam kad atstatyt tuos kurie apdorojimo metu žuvo. nors nieks negalipasakyt kiek ten išlieka vitaminų ir namie pagamintose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 28 vasario 2010 - 13:30
Mortele, labai aciu uz nuoroda 4u.gif thumbup.gif . Ikeliu cia, gal ir kitoms mamytems patiks - http://jogosmityba.w...diniai-valgiai/
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 02 28, 14:01)
gal kas nors duodat mazuliam topinambus??? nusipirkau ekop turgely nu jau kaip skanu, kaip kokie riesutai. ir apie maistingasias savybes prisiskaiciau ...zodziu  daviau mazei zalio pagraust tai laukiu reakciju dabar  ax.gif  wub.gif

\\

cia ale ziemines bulvytes?? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 02 28, 14:01)
gal kas nors duodat mazuliam topinambus??? nusipirkau ekop turgely nu jau kaip skanu, kaip kokie riesutai. ir apie maistingasias savybes prisiskaiciau ...zodziu  daviau mazei zalio pagraust tai laukiu reakciju dabar  ax.gif  wub.gif

ištikrųjų tai skaičiau tokį straipsnį, kad kuo mažiau populiarios daržovės, tuo rečiau joms pasireiškia alergijos... va, draugės mergaitė alergiška visiems pagrindiniams alergenams: kviečiams, kiaušiniams, pienui, braškėms, kopūstinėms daržovėms ir t.t., bet už abiejų žandų kemša tuos pačius topinambus, geltekles, saldžias bulves (Yamsus, kur būna maximoj tokios ryškiai oranžiniu vidum, laaaaabai skanios), baklažanus, šilauoges, sausmedžio uogas, bruknes... tėvas iš kažkokios kelionės parvežė kumelės pieno, tai mergina viena išgėrė, nes kitiems nepatiko, o jai ne tik patiko, bet ir labai tiko. ale kur čia dabar surasi lietuvoj melžiamą kumelę vaikui... tai va kaip būna...

ir dar noriu pasisakyt apie vaikiškus maistus be druskos ir be cukraus: mano babūnė (prosenelė) mano mamai, yra pasakius: nesistebėk, kad tas tavo vaikas nenori valgyt (o mano sesė buvoi baisi nevalgytoja nuo pirmų dienų) to, kas tau pačiai neskanu. ir aš tos pačios nuomonės - grūdelis druskos ir trupinėlis cukraus ar kokio uogų sirupo tikrai nepakenks, jei tik vaikas noriau valgys.
Atsakyti
Na va, vadinas aš visai neištyrus daržovių rinkos doh.gif Bet mano kažkoks vat įsitikinimas, negaliu pirkt iš parduotuvės daržovių šviežių vaikui. Tai net nežinojau,kas tas topinambas blush2.gif Tai reiks ieškot eko g.gif Bet bent jau Kaune aš kur žinau tai nieko gero ten nebūna g.gif

Na ką gi...alergija iš mūsų kiemo niekur nesitraukia doh.gif verysad.gif šiandien pa ssenelius mažoji aišku pamatė kaip visi valgo duoną, ir jai labai prireikė, o aš aišku neturėjau, tai teko duot kamputį. Be konservantų, bet su kvietiniais miltais ir mielėm. Ir po poros val. jau žydėjo raudonai didžioji dėmė verysad.gif

Super nuoroda su receptais thumbup.gif thumbup.gif Ačiū pasidalinusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 28 vasario 2010 - 23:27
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 28, 20:15)
saldžias bulves (Yamsus, kur būna maximoj tokios ryškiai oranžiniu vidum, laaaaabai skanios), baklažanus,

Pas mus parduotuvėse jų pavadinimas Batatas. O ką skanaus iš baklažanų gamini? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2010 02 27, 12:42)
Black Walnut - patys nenaudojom, bet bendraamžei mergytei susitvarkė nuolatiniai (nuo gimimo) vidurių užkietėjimai. Mergaitė nealergiška, vartojo būdama 2 metukų.

Gal žinot kiek laiko vartojo šį papildą? Nerandu kiek laiko reiktų jį gerti, kadangi čia papildas, o ne vaistai tai suprantu, kad netrumpai, bet kiek g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 26, 19:08)
Nu va pribrendau apie musu gydydo nuotikius papasakoti. Taigi ant tos bangos, kad reikia ta vaiko organizma isvalyt,  ir pastiprint ir pan. Bei pakalbejus viena is forumo mamu, kuriai tie papildai labai padejo nusprendem ir mes nueiti pas ta rekomenduota moteryte. Ji kaip man papasakojo, padeda su svarelio/ziedo pagalba parinkti gydyma ir pan. ir ji turi rysiu su 15 firmu, tarp ju ir Tianshi taigi butinai kazka mum parinks ir pades. Nu va tai kazkaip isiziebe viltis kad ci atie papildai ir bus musu issigelbejimas.
Na bet viskas vyko kiek priesingai nei tikejausi. Uz kiekvienos "izvalgos" nepastebejau nei kiek logikos, viskas atrode, kaip beprasmis savo produkcijos kisimas. Taigi jei nuleist jos bandymus nuspeti musu ligos priezastis, kurie nie vienas spejimas neatitiko tikroves. Israse mum zuvu tauku (kuom labai nustebau, nes juk zuvis vienas didziausiu alergenu), na bet galvoju gal ir tiks mum, juk zmogus ismanantis. Tada dar ginkmedzio preparata. Plovimo skysti (neva visi musu s...), ir muila su alijosiumi. Kremuka zadejo veliau duoti nes tuo metu neturejo. Visi gaminiai buvo Forever Jav firmos. Isstudijavus sudeti tai parfumai ir kitos medziagos, jau labai bade akis. Na bet tiek to. Kremuka gavom kita diena, tas pats su sudetimi. Aj sake valgyt viska iskyrus pieno, medaus, kiausinio produktus. Paklausiau del pablogejimo, ar turi buti, keik truks ir pan.  Sako neee, nebus pablogejimo, tik pageres po 10 d. Na bet kazkaip po  to kazkaip jauciaus kaip nesava, na nelipo man jos aiskinimai, gydymo metodas.
Nu va kita diena pradejom duot visus preparatus, tai po  2dienu gerimo uztyno mum akys, kaklas, vaikas kasosi, siaubas. Kremas vsiskai netiko, nedrekino ir veidukas suskilinejo iki kraujo. Paskambinus moterytei, ji tik istare kad jokios mesos ir jokio neocate neduot. O dar kita diena jau vaziavom aiskintis kas darosi vaikui, nes baisu, buvo kad koks anafilaktinis nebutu nuo tu tauku ar ko. Tai susitike kai pradejoaiskint kad ci aNeocate kaltas del visu alergiju , bedu ir pan. Rankos dreba, logisko sakinio suregsta negali. Na ten daug buvo tokiu situaciju, kur ryskiai buvau pagavus ant melo. Keletas ir idomiu pasakymu, tipo, kordisepso negaliu israsyt nes jo dabar negali gauti, is forever produkcijos tik rinkosi kremus, musu beje visus isbraukus ir aliejus ir sviestus ( nors kai uzklausiai tai kaip gali jie i jusu kremo sudeti ieiti jei mum netinka, susimete, nieko neatsake).
Tai va taip ir baigesi musu papildu gydymai, nes nebesusisnekejom ir atsisakem. Namuose teko biski ir hydro patept ir tavegylio duot nes labai buvo umi reakcija, bet patys akytes pagarazejo po dienos, kai nebedavem papildu, tai sakau tie taukai tikriausiai buvo kalti, nes valgem ta pati kaip ir iki to. Tai va tokia liudna patirtis musu. Issiliejau, bet kai nebeinam pas ja man lengviau at sirdies pasidare, matyt kazkaip veike ji mane.

Nu žinokit man tai net skaityt baisu doh.gif doh.gif doh.gif , ar tie žmonės visiškai nužmogėję g.gif . Mano nuomone papildai jų geri (dauguma jų turi košerinį ženklą, visi registruoti...) , tik ne vaikui, o juo labiau alergiškam, ir iš vis nerandu ryšio jūsų susirgime ir paskirtuose papilduose g.gif . Ne mano reikalas, bet ką darėt su tais papildais? O ji jums paaiškino, kad kadangi forever firma tiki (nu gal ne tas žodis) savo gaminiais, tai suteikia 30 dienų gražinimo garantiją? Išrašė jums pirkimo kvitą? Aš jai gražinčiau visus produktus smile.gif.
Įdomu kokį kremuką parašė?
Su svareliu-žiedu tai mums homeopatė rinko gydymą. Aš kai namie bandžiau tai arba nieko negalima arba galima buvo pvz. saldainį "Nomeda" lotuliukas.gif , nu tikrai nea schmoll.gif .
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif Su pavasariu 4u.gif
Norėjau paklausti, kai sužinojote,, kas jūsų vaikučius alergizuoja ir nebevalgėte tų produktų, per kiek laiko būklė pradėjo gerėti?mes jau nuo ketvirtadienio nevalgom alergizuojančių produktų, tačiau padėtis nelabai pasikeitė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 03 01, 12:44)
Labukas visoms 4u.gif Su pavasariu 4u.gif
Norėjau paklausti, kai sužinojote,, kas jūsų vaikučius alergizuoja ir nebevalgėte tų produktų, per kiek laiko būklė pradėjo gerėti?mes jau nuo ketvirtadienio nevalgom alergizuojančių produktų, tačiau padėtis nelabai pasikeitė g.gif

Labai ivairiai. Kartais kitadien jau pagereja, bet kad greitai vissiskai isnyktu, tai mums to nebuvo. Buvo tik tada, kai ligoninej hormoniuko suleido (gydemes bronchopneumonija). Dazniausiai vienur nyksta nyksta ir jau rods ryt bus svaru, bet... prasideda vel is naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viskas_bus_gerai_:): 01 kovo 2010 - 13:02
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 03 01, 14:01)
Labai ivairiai. Kartais kitadien jau pagereja, bet kad greitai vissiskai isnyktu, tai mums to nebuvo. Buvo tik tada, kai ligoninej hormoniuko suleido (gydemes bronchopneumonija). Dazniausiai vienur nyksta nyksta ir jau rods ryt bus svaru, bet... prasideda vel is naujo.

va taip ir pas mus yra doh.gif sakau, gal dar be šitų, kas nors alergizuoja, ko aš dar nežinau g.gif
Atsakyti