Aga, ačiūkas
Galvojau, kodėl mano tėvų 2 kambarių būstas buvo toks puikus, ogi todėl, kad planinė schema vieną kambarį leido tarsi padalinti ir jie turėjo atskirą miegamąjį. Dabar mūsiškis vieno kambario butukas irgi taip dėkingai suplanuotas, kad galima atskirti bent mažytį kampą miegojimui. Kur gyvenom Vilniuje 2 kambarių bute, buvo visos tos pačios funkcinės zonos, kaip dabartiniam mažiuke. Bet jeigu ten gyventų šeima su vaikais, tai, iš tiesų, trūktų privataus miegamojo.
Ir kas blogiausia, tokių nedėkingų butų yra gerokai daugiau, beveik visi blokiniuose namuose maži butai yra nepaslankūs plano keitimui.
Mes taikėm į skandinavišką interjerą, jeigu jau toks stilius yra, tai matyt, nėra taip sunku gyventi baltuose namuose. Kai nebenusivalys kokia siena, persidažysim, tikrai paprasta, jeigu jau kas. O man dabar tvarkantis dar patinka, kad matau visas dėmes, namie švariau net, nes dėmės akis bado ir valaisi. O juk tokios pačios dėmės ir ant kitų baldų gula, vadinasi, jas blogiau matant, namai tik apauga brudu. Tarkime virtuvės spinteles prieš išvažiuodama (dar negyvenam ten) pavalau su mikro plaušo šluoste ir viskas. Kas mane labiau jaudina, tai kietas vanduo,.. rimto filtro jau nėra kur dėti. O indus norint,kad nedžiūtų lašiukai kalkių, tenka valyti iš karto, brr, man nepatinka tai.
*GALATĖJA* man irgi viskas patinka, ką pavardinot, tik mano galva piešia tokį variantą nedidelėje erdvėje. Senamiestyje tikėtiniausia, kad tokį galima rasti. Esu buvus Vilniuje vienam butuke, dviejų kambarių, kur aukštos lubos, didelės durys į kambarius (ne dvivėrės, deja), bet pats butas iki 50kv.
Tai mano noras iš šio būsto kraustytis į patį senamiestį. Užaugau prie katedros Kaune, todėl mane labai traukia gyventi pačioje miesto širdyje.