Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (3 TEMA)

kaip sakoma, " ir Maskvą ne per dieną pastatė" tai svarbiausia turėti viziją. O kaip rašėt ir savom rankom galima daug ką padaryti! Jūsų buto dydis lenkia mūsiškį beveik dešimt kvadratų smile.gif darant grandiozinį pertvarkymą, gal būtų galima dar kaip nors gudriau išdėstyt rolleyes.gif nors ir dabar jau šauniai pasistūmėjot 4u.gif labai kompamtiškai susidėliojot ir kambariukas jau laisvas jūsų merginoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorkiuke @ 2011 09 14, 20:54)
Oi ne, mano vien paziurejus jusu foto kur 2008m butuko virtuves, akys apraibo nuo grozio ir aisku susiskaiciavau mintyse kiek butu reikeje tokiai kaip jusu virtuvei_kai su baldininku snekejomes, derinomes kainas, man ir tiap akytes ant kaktos issoko. pas jus naujas butukas irgi koks grazutis bus-vien mano issvajoti langai kaip grazu-kiek sviesos bus pas jus. Mano butukas berots 35kv plius balkonelis..
pas mane kuklutis be didelio remonto perkelimas ir virtuves  balduku padarymas su buit technika ir tai man dideliu santaupu pareikalavo.. Idedu nuoroda i mano viena puse virtuvytes.. kitos siaip realiai ryt zadejo baldininkas atvykti spinteles duris pakeisti, nes bloai padare..

http://public.fotki....4-20-33-10.html

thumbup.gif Tuo momentu gaila santaupų, bet patogumas ir gražūs bei jaukūs namai nuteikia maloniai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2011 09 15, 00:14)
kaip sakoma, " ir Maskvą ne per dieną pastatė" tai svarbiausia turėti viziją. O kaip rašėt ir savom rankom galima daug ką padaryti! Jūsų buto dydis lenkia mūsiškį beveik dešimt kvadratų smile.gif  darant grandiozinį pertvarkymą, gal būtų galima dar kaip nors gudriau išdėstyt  rolleyes.gif  nors ir dabar jau šauniai pasistūmėjot  4u.gif  labai kompamtiškai susidėliojot ir kambariukas jau laisvas jūsų merginoms  wub.gif

jo gerai davete ideja, po kazkiek meteliu rimtai galima gal butu pastumti virtuves siena ir vaikams praplesti kambari jei cia nera atramine siena.. o gera ideja, akzkaip net nekilo mintis, vis galvojau kad vaikams augant joms didesnio kambariuko reiks..

QUOTE(Upokšnis @ 2011 09 15, 07:57)
thumbup.gif  Tuo momentu gaila santaupų, bet patogumas ir gražūs bei jaukūs namai nuteikia maloniai  mirksiukas.gif

ech ne kiek negaila santaupeliu, kai as tiek svajojau dukrytem atskiro plotuko, tai dbr bent to pasiekiau, aisku dbr norisi joms kambario remontuko, nes virtuviniam interjere gyvena.. bet na viskas kaip ir raset _tai ne per viena dienele.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorkiuke @ 2011 09 15, 10:49)
ech ne kiek negaila santaupeliu, kai as tiek svajojau dukrytem atskiro plotuko, tai dbr bent to pasiekiau, aisku dbr norisi joms kambario remontuko, nes virtuviniam interjere gyvena.. bet na viskas kaip ir raset _tai ne per viena dienele..  bigsmile.gif

irnesakyk.gif Namus remontuoju po truputį, savo rankomis, kiek leidžia finansai. Negreitai tas procesas vyksta, bet namai kasmet tik gražėja ir gražėja wub.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kam teko susidurti su tokio išplanavimo buto remontu (planą prisegu žemiau).

user posted image

Gana pigiai įsigijome šį butą, tačiau yra trys problemos, kurias, reikia spręsti:

1. Vonia ir tualetas yra atskirai, gylis tik 150cm, o norėtųsi 175cm vonią įkišti. Ir žinoma skalbyklę.
2. Virtuvėje labai mažai vietos, turint omenyje, kad dar ten bus ir mažas valgymo staliukias.
3. Bute nėra nė vieno tamsaus kambariuko.

Taigi, viso to vedina sumąsčiau tokį variantą:

user posted image

Koridorius pataptų tamsiu kambariuku su iėjimu iš likusio koridoriaus pusės, tualetas su vonia susijungtų ir galbūt pailgėtų koridoriaus sąskaita (link tamsaus kambariuko). Tačiau tokiu atveju dar vieną sieną reiktų griauti ir kelti kitur sad.gif
Siena tarp virtuvės ir kambario būtų išgriauta, taip sukuriant bendrą valgomojo ir virtuvės patalpą.

Ar tai realu? Butas pirmame aukšte iš penkių? Man net baisu pagalvoti, kiek pertvarkymų ir popierių čia reiks... blink.gif drinks_cheers.gif doh.gif O gal yra kokių patogesnių sprendimų ir ne tokių brangių? Labai nesinori aukti atskirą kambarį vien dėl valgomojo stalo, o svetainei neužteks vietos čia.

Ačiū visoms už patarimus 4u.gif Ir sorry, kad per kelias temeles tą patį parašiau, visgi laukia žiema, o darbų daug, nesinori labai nutęsti. 4u.gif
Atsakyti
Nesu tikra, ar teisingai suprantu Jusu schema, bet ar butinai norite jungti virtuve su svetaine? jei ne, tuomet prie svetaines sienos statyciau stala, o virtuve sukciau ties WC siena ir, jei reikia, trumpesni uzsukima ties langu. Tada siulyciau nedaryti atskiro tamsaus kambariuko, nes jis uzims daug vietos, o tiesiog ten kur X pazymetas (kas ten yra?) daryciau iki pat duru sienine iki lubu spinta su veidrodziu. Arba sienine spinta ties WC siena, o isejima is virtuves pastumti. Patikekit, tikrai vietos pakaks ukiniams daiktams susideti. Na bet kaip sakiau, galbut prastai suprantu plana, taciau tokiu budu isvengsit griovimu ir statybu, tik del WC sutinku, kad ten nebloga mintis viska jungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi777: 22 rugsėjo 2011 - 11:40
QUOTE(Red_Rose @ 2011 09 22, 02:36)

1. Vonia ir tualetas yra atskirai, gylis tik 150cm, o norėtųsi 175cm vonią įkišti. Ir žinoma skalbyklę.
2. Virtuvėje labai mažai vietos, turint omenyje, kad dar ten bus ir mažas valgymo staliukias.
3. Bute nėra nė vieno tamsaus kambariuko.

Ar tai realu? Butas pirmame aukšte iš penkių? Man net baisu pagalvoti, kiek pertvarkymų ir popierių čia reiks...  blink.gif  drinks_cheers.gif  doh.gif  O gal yra kokių patogesnių sprendimų ir ne tokių brangių? Labai nesinori aukti atskirą kambarį vien dėl valgomojo stalo, o svetainei neužteks vietos čia.

Mes daromes remontus, mazas butas, labai viska apgalvojam, kad islosti vietos.
1. galima sujungti, tada bus didesne erdve, arba statyti mazesne vonia (pusvonia), pvz pas mus yra vonioj ir tualete iklotai vadinami, kuriuos galima ismusti ir padideja vonia, nzn kuriam mieste jus gynenat, reiktu jums paklausti ar paziureti ar nera, nes dauguma net nzn, kad jos sumazintos.
2.Virtuve esu macius panasu varianta sujungta su svetaine, man patiko, nes virtuve truputi pasislepia, ne taip i akis krenta, bet jums paties reiks nuspresti ar norite, kad ji butu kartu, dauguma zmoniu atsisako sios minties, nors as pati gyvensiu virtuvej su svetaine.
3.Pas mus ir nera tamsaus kambariuko ir nereikia, pasidarykit miegame didele spinta sienine ir sudesit rubus bei patalyne, galbut dar kur nors pritaikysit spintele kokiems batams ir tualete susideti irankius vyriskus ar skamlbimo priemones.

Kadangi norit griaut sienas, reik issiaiskinti ar jos nera nesancios, jeigu ne, galesit ramiai griauti, jei nesancios reiks leidimu, ir aisku reiks tvirtint siena kad neikristu kaimynai. Mano patarimas nieko nedarykit skubotai, viska reik apmastyt, daug nervu, pinigu ir laiko kainuoja tie remontai, bet juk norisi gyventi graziai ir patogiai. Dar manau, kad geri baldziai, gali labai pagelbeti projektuojant baldus, jie individualiai apstato kambari ar virtuve, ar netgi balkona, sukuria spintas, kuriose galima daug ka sutalpinti ir nereik tamsaus kambariuko. Beje rusyje galite pasideti nenaudojamus daiktus mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarus!. Kuo toliau, tuo mažiau norime griauti sienas. Gyvename Vilniuje, čia šnipiškės. 1968 metų statybos namas. Jame visos sienos yra daugiau ar mažiau nešančios, nes blokinukas. Teko šiandien apeiti keletą butų tokio paties išplanavimo. Koridoriuj išgriovus visas tarybines spinteles, plonytę sieną ir antresoles atsirandai labai daug vietos maždaug 140 cm pločio praėjimas, kur laisvai palei sieną prieš san. mazgą gaunasi padaryti kokias spinteles negilias (30-40cm). O ir virtuvės visai užtenka, jeigu protingai viską išdėlioji.
Dėl tamsaus kambariuko gal ir tiesa, bet svajojome apie rūbinės patalpėlę, deja, tikriausiai teks atsisakyti.
Dėl baldžių, čia rami galva - vyro tėtukas stalius auksarankis, jo įmonėje ir darysimės dalį baldų, tokių, kaip spintos ir pan. Virtuvę irgi galvoje ten darytis, tik stalviršį ir blumus reiks susipirkt smile.gif thumbup.gif

Atsakyti
Na ir teisingai galvojate. Kas del rubines, sakyciau galite miegamam atsitverti patalpele (juk rubine nebutinai turi buti didele), o ir miegamajam vietos reikia tik tiek, kad lova tilptu, daugiau juk ten jokio veiksmo nevyksta...
Atsakyti
Na as kazka lyg ir panasaus isplanavimo bute maciau sitaip:
Kolidoriuje isgraiutos tos viso ukines spintos ir atmurita sienle , kuri padaro tokia nisa, o toje nisoje pastatytas saldytuvas (2).na tai buvo viskas su imontuojama buitine, tad padaryta iki lubu viskas, kaip didziule spinta. o tam (1) butu ukine spinta, bet joje lengvai ir skalbianke isimontuotu, bei pasisleptu, beje ir vamzdziai vaneniui netoli atvest nuo kriaukles. O anga virtuveje isgriauta is kambario puses. bet sakyciau ne isgriauta siena o tiesiog ispjauta nisa praejimui i virtuve, ir ten tos sienos suzalota tikrai nedaug..tad manau ,kad gal ir leidimu nereiktu. O jau ir valgomojo stalas butu netoliese kambaryje..televizorius (3) kabetu ant sienos..
user posted image
Atsakyti
dar reiktu sujungti vonia su tuoletu ir uzmuryti vonios duris ir toj vietoj (kitoj pusej uz saldytuvo ir ukines spintos) padaryti didele spinta-drabuzine su stumdomom durim
O virtuvej prie lango-palange stalvirsi-bara susesti porai zmoniu.
ir gautusi liux projektas.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2011 09 23, 10:17)
Na as kazka lyg ir panasaus isplanavimo bute maciau sitaip:
http://s007.radikal....b2585ddb55f.jpg[/img][/url]

Va sita ideja man rodos pati geriausia thumbup.gif
Dulkiu labai daug buna pjaustant sienas, bet viska imanoma isvalyti mirksiukas.gif
Atsakyti