Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (3 TEMA)

QUOTE(piene_66 @ 2011 01 20, 13:01)

Na kol plano nesimato, tai ir sunku ką patart. Jei jau tikrai tas butas bus Jūsų ir galėsit ten daryt viską ką panorėsit, tai jei nutarsit spintą dukrytės kambary daryt, tai pasistenkit sudėt tai, ką patys mažiausiai naudosit. Kol mažylė dar nesupranta, kad jai reik savo erdvės, tai gal ir njieko, bet po to bus nesmagu tiek jai, tiek jums. Kaip pvz., mano pusseserė jau buvo suaugus, o jos tėvai laikė savo rūbus jos kambary, na tai biškį nesąmonė... Manau ir savam kambary galėsite pastatyt kokią talpesnę komodą ar nedidelę spintą, kurioje būtų sudėti dažniausiai nešiojami rūbai.

Kelkit greičiau planą ir tada sulauksit gal žymiai daugiau patarimų bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetee: 20 sausio 2011 - 12:07
Konfetee, esat labai panašioje situacijoje į mus, planai sukasi galvoje ištisai, kiek kartų galvojam, braižom, planuojam viską. IR vis dar ieškom tobuliausio. Du kambariai 46kvadratai tai tikrai jau normaliai, dabar tokiam bute gyvenam ir kelsimės į mažesnį. Tai ką pirmiausiai padarėm, tai susirašėm, kokių funkcinių vietų mums reikia ir netgi kai kuriuos stambesnius daiktus, kad tiksliai žinotume, kas kur stovės. Tada lengviau planuotis erdvę.

Labai įdomu jūsų buto planas, kai jį įdėsite, tikrai kas nors ką nors patars.

O mūsų jau virtuvė galvoje susidėliojo, įdėsiu jums vizualizaciją, gal kam kokių geresnių minčių gims.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 20 sausio 2011 - 12:16
QUOTE(Lachesė @ 2011 01 20, 13:15)
Konfetee, esat labai panašioje situacijoje į mus...

O mūsų jau virtuvė galvoje susidėliojo, įdėsiu jums vizualizaciją, gal kam kokių geresnių minčių gims.

Tai kad čia ne mano butas, čia piene_66 rašė smile.gif

O virtuvės vizualizaciją lb įdomu pamatyt, aš jaučiu joms silpnybę blush2.gif
Atsakyti
Ot mano galva, neapsižiūrėjau blush2.gif , matyt, nikas labai įsimenantis wub.gif

piene_66, jums taikiau savo žinutę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2011 01 20, 12:07)
Na kol plano nesimato, tai ir sunku ką patart. Jei jau tikrai tas butas bus Jūsų ir galėsit ten daryt viską ką panorėsit, tai jei nutarsit spintą dukrytės kambary daryt, tai pasistenkit sudėt tai, ką patys mažiausiai naudosit. Kol mažylė dar nesupranta, kad jai reik savo erdvės, tai gal ir njieko, bet po to bus nesmagu tiek jai, tiek jums. Kaip pvz., mano pusseserė jau buvo suaugus, o jos tėvai laikė savo rūbus jos kambary, na tai biškį nesąmonė... Manau ir savam kambary galėsite pastatyt kokią talpesnę komodą ar nedidelę spintą, kurioje būtų sudėti dažniausiai nešiojami rūbai.

Kelkit greičiau planą ir tada sulauksit gal žymiai daugiau patarimų  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Ikelsiu planiuka vakare, po darbu. Pas mus dar toks idomus dalykas yra:ilgas balkonas apimantis didiji kambari ir virtuve doh.gif Mane truputi uzveikia, kad ziuredama pro virtuves langa - matau balkona g.gif Butu super ten isgriaut siena ir taip gerokai padidetu virtuve, bet ten laikancioji siena, radiatorius doh.gif

QUOTE(Lachesė @ 2011 01 20, 12:15)
Konfetee, esat labai panašioje situacijoje į mus, planai sukasi galvoje ištisai, kiek kartų galvojam, braižom, planuojam viską. IR vis dar ieškom tobuliausio. Du kambariai 46kvadratai tai tikrai jau normaliai, dabar tokiam bute gyvenam ir kelsimės į mažesnį. Tai ką pirmiausiai padarėm, tai susirašėm, kokių funkcinių vietų mums reikia ir netgi kai kuriuos stambesnius daiktus, kad tiksliai žinotume, kas kur stovės. Tada lengviau planuotis erdvę.

Labai įdomu jūsų buto planas, kai jį įdėsite, tikrai kas nors ką nors patars.

4u.gif tai ir liuks, kad planai sukasi, vis tiek rasit optimaliausia varianta smile.gif

Tas butelis neblogas siaip, silta ziema, uz sildyma mokam minimaliai, kaip senos statybos thumbup.gif bus pats geriausias, kai bus tik musu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2011 01 20, 13:33)
Ikelsiu planiuka vakare, po darbu. Pas mus dar toks idomus dalykas yra:ilgas balkonas apimantis didiji kambari ir virtuve doh.gif Mane truputi uzveikia, kad ziuredama pro virtuves langa - matau balkona g.gif Butu super ten isgriaut siena ir taip gerokai padidetu virtuve, bet ten laikancioji siena, radiatorius doh.gif

Bus įdomu pamatyt smile.gif

Beje, žinokit pas mus bute irgi balkonas eina per dalį miegamojo ir per visą virtuvę. Tai irgi nepatinka, kad pro virtuvės langą matosi balkonas. O dar kai įstiklintas, tai nepatinka "dvigubas" langas verysad.gif Bet ką jau padarysi... įstiklintas balkonas irgi turi daug pliusų...
Atsakyti
virtuvės idėjos čia
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2011 01 20, 20:31)
virtuvės idėjos čia

Nepatikėsit, bet aš pati pirma suradau, tiksliau jau truputį anksčiau įlindau į Jūsų asmeninį puslapiuką ir ten pažiūrėjau.
Man pasirodė idealus sprendimas tokia mažai virtuvikei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tik galbūt kažkaip viršutines spinteles daryčiau kitaip, tiksliau - nedaryčiau atvirų lentynėlių. O virš dujinės gartraukis turi būti daugiau nei 60 cm aukštyje, tai gal reikėtų suderint spintelės su gartraukiu liniją su ta, kuri dešinėje ir ta, kur šaldytuvo viršus smile.gif Tikiuosi supratot ką turėjau omeny.

Bet žinokit man tas sprendimas su šaldikliu pasirodė itin fantastiškas. Nes puikiai išnaudojama erdvė, o juk šaldiklio nenaudojama taip dažnai... Bet jo irgi reikia.
Nu vnz - super thumbup.gif
Atsakyti
Kaip malonu, kad iš šono nepasimatė kokios kliurkos, kartais akivaizdžiai imi ir praleidi, ką nors svarbaus...

Apžiūrėjau jūsų patarimus, gal ten neaiškiai matosi, nes dariau printscrynus. Prie lango yra tik viena atvira lentyna, kitos dvi uzdaros, dėl durelių dar negalvojom.

Lentynų apačia nuo 50cm aukščio prasidės- standartiškai, gartraukis 65cm, o pagal šaldytuvo duris susilygiuos antros lentynos vieta. Daug dėmesio į fasadų sudalijimą kreipėm, gražu man tvarkingai sudėliotas vaizdas. Tai su stalčiais galvą sukam, po šaldytuvu noriu trijų, o mažųjų 5-6, tai fasade atsiras keblumų...
Ir ką su dujų vamzdžiu daryti....? doh.gif gal pavyks prikalbinti jį pakeisti gražesniu, jeigu ne milijoną kainuos.... Ta viena lentyna,kur atsiveria į kambarį ir pro ją matosi gatraukio kraštas man tokia neskani, nes nesilygiuoja su lentyna,bet prieskonių padėklas ten bus patogu, o tą kraštą uždėsiu kokia dailia dėžute 30x30x30, kad nesimatytų spintelės.

Įdedu čia vieną paveiksliuką,kur aiškiau matosi lentynos ir aukščiai.

user posted image

Neįsivaizduojat,kaip norėjau šaldiklio....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 20 sausio 2011 - 20:29
Neįsivaizduojat,kaip norėjau šaldiklio....

peržiūrėjau ir aš butuko nuotraukas, jei tai būtų mano namai, tai aš išgriaučiau sieną tarp virtuvės ir balkono, kurį apšiltinčiau, dabartinę virtuvę šiek tiek padidinčiau kambario sąskaita kad ten tilptų dvigulė lova, (gal suveriamom durim pvz atskirčiau) o iš kambario padaryčiau gyvenamąją erdvę, virtuvę įrengčiau nišoj (kambaryje ) ir nuo kambario ją paslėpčiau nedidele sala ar pusbariu, taip gautųsi ir atskiras miegamasis ir paslėpta virtuvė ir dar svetainėsmile.gif
Atsakyti
Dedu buto planiuka, dabartini smile.gif
user posted image
Gal kam kils minciu smile.gif
Viskas aiskiai matosi...didziajam kambary, nisoj noreciau statyt musu dvigule lova, identiska minetai baltajai, mazasis kambarys butu vaikam...na o toliau jau prasideda...noreciau daryt iejima i virtuve per pirmaji kambari (kur musu lova), tada vonia isplest - griaut desine siena, senaji iejima i virtuve uzmurint, taip gerokai i desine prasiplestu vonia, tilptu skalbianke ir siaip daugiau erdves atsirastu, nes dabar tas mazasis koridoiukas visiskai neisnaudojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene_66: 20 sausio 2011 - 22:13
QUOTE(Lachesė @ 2011 01 20, 21:27)

Va truputuką perdariau, tad parodau, tikiuosi neįsižeisit smile.gif
Viršutinės spintelės man pvz. gražu kai būna uždaros ir vienodo pločio. Jos gražiai susišauktų ir su apatinėm, nors jų išmatavimas kažkiek skirsis, bet bendras vaizdas manau turėtų būti geras.
Ir gartraukį su spintele pakėliau aukščiau. Tada ir šono nesimatys iš kambario. Ir šiaip pagal reikalavimus man rodos virš dujinės gartraukis turi būt nemažiau 70-75 cm.
O dėl dujų vamzdžio, tai gal jį nudažyt neutralia spalva, kuri tiktų prie sienos - ar tai plytelių, ar hpl, ar stiklo (priklausomai ką pasirinksit). Arba dar šovė mintis - jei pas jus bus tas toks metalinis prieskonių lentynėlės laikyklis, tai gal ir tą vamzdį nupurkšti kokiais spec dažai, kad būtų panašus. Kvaila mintis, nu bet... smile.gif
čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetee: 20 sausio 2011 - 22:13